Minkä Häävalssin olette valinneet ?


Guest Pipsa22

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Meille päätyy oikeastaan sulhasen ehdotuksesta valssiksi Sjösala vals, todennäköisesti Evert Tauben levytyksenä eli siis nimen omaan ruotsiksi. Sopii keväthäihin eikä ole niin vakava :) Aion antaa seppeleeni sulhaselle lainaksi tanssia varten, koska hän joskus sanoi, että haluaisi tanssia tätä valssia kukkaseppele päässään häissä. Tämä on myös sikäli hauska valinta, että olemme asuneet yhdessä Ruotsissa ja kielivalinta on siksi meille sopiva (eikä kukaan vieraista ehkä takerru niin paljoa kappaleen hullutussanoitukseen, vaikka onhan se nyt hauska :) En tiedä vielä, miten tanssi järjestetään lopulta puutarhassa, mutta varmaan tämän jälkeen soi vanhempiemme häävalssit (minun vanhempieni valssi oli Metsäkukkia, vaikka sitä ei oikeastaan kakkukahveilla tanssittu ja miehen vanhempien valssi pitää selvittää, kadettihäissä sellainen varmasti oli!). Ajattelen, että voitaisi tanssia ne sitten vanhempien kanssa.

Meidän häihin tulee melko paljon vanhempia sukulaisia, joten siksi perinteinen tanssimusiikki on selvä valinta. Tykätään periaatteessa myös miehen kanssa molemmat tanssia, vaikka pitäähän sitä taas vähän treenata juhlien takia, kun viime aikoina ei olla niin yhdessä valssattu. Varmasti sitten näiden biisien jälkeen soi jotain rockimpaakin, jota voi tanssia buggina tai bailaten :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häätanssiksi ovat vaihtoehtoina:

Emma Salokoski - Veden alla

Jenni Vartiainen & Vesa-Matti Loiri - Halvalla

 

Mies ei pidä tanssimisesta, joten valssaaminen olisi ikävä vaatimus. Huojumalla nämä kaksi kaunista biisiä päästäisiin varmasti läpi. ^_^

Suunnitelmat muuttuivat, koska aloimme miettiä missä se on sanottu, että kappaleen pitää olla kaihoisa ja kyynelkanavat heti ensimäisellä tahdilla avaava.

Skabaa on voittamassa duurivoittoisempi kappale:

Pepe & Saimaa - Aivan sama mulle mä oon onnellinen

 

Link to comment
Share on other sites

Todennäköisesti Metsäkukkia. Sulhanen halusi hyvin perinteisen häävalssin, joita en tunne ollenkaan. Kysyin sitten vanhemmiltamme heidän häävalssejaan, sulhasen vanhemmillaan ei ollut tanssia ollenkaan, mutta minun vanhempieni häävalssi oli tuo Metsäkukkia ja tuntuu kivalta idealta tanssia sama :)

Link to comment
Share on other sites

^Metsäkukkia on mulle jotenkin ristiriitainen valssi. Isä soitti sitä haitarilla, kun olin pieni ja liittyhän siihen siksi muistoja. Toisaalta en varmaan voisi tanssia sitä nauramatta, koska jotenkin se "Metsään on tullut jo syyyyys, lohduton yön hämäryyyys" on vaan niin karmiva :D
Olisin voinut valita häävalssiksi myös Saaremaan valssin tai Uralin pihlajan, ensimmäisen koska olen pellavapää (ja mies tykkää Georg Otsista) ja jälkimmäisen, koska siitä tulee mieleen lapsuus ja kummisetäni. Akselin ja Elinan häävalssia emme valitsisi ja Suvivalssiin liittyy meidän suvussa huono karma ja se on muutenkin jotenkin liiaksi kasari. Kulkurin valssi olisi ehkä ollut ihan jees, mutta olen kyllä sitä mieltä että Sjösala vals on vaan paras, se kun on ei ole ehkä se ihan kuluneinkaan. Meidän häät ei kuitenkaan ole ihan ne perinteisimmät ihan kaikilta osin, joten tuo sopii tyyliin.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

^Hidas valssi on varmasti hienon näköinen, mutta se on niin hankala tanssia, että me päädyttiin valitsemaan helpompi eli nopeampi kappale. Tosin tanssitreenimotivaatiotakaan ei just nyt ole, että oiskohan siitä sit kiinni meidän kohdalla kuitenkin...? Kadehdin kyllä vähän tyyppejä, joilta tanssiminen sujuu!

Link to comment
Share on other sites

No meiltä pitäis sujua, kun ollaan alkuvuodesta asti viikoittain tanssitunneilla käyty. :-) Mietin vielä että pitäiskö alkukesäksi ottaa yksityistunti ja tehdä ihan koreografia, mutta tosiaan pitäis saada se biisi päätettyä. :-) Tavallinen valssi on minusta liian raskas, en välttämättä juhlatamineissa halua, että hiki valuu päätä pitkin :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tuo Jannen ja Maijan häävalssi on kyllä kaunis. Tulevan hääbändimme biisilistalta löysin kappaleen Annie`s song, joka on kyllä todella kaunis sekin ja nousi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi myös. Yli vuosi aikaa näitä vielä pähkäillä, mutta kaunista musiikkia on vaan niin ihanaa fiilistellä (tippa linssissä tietysti) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Arvoin kulkurin valssin ja Johann Strauss nuoremman Tonava kaunoisen (An der schönen blauen Donau) välillä. Eka olisi valikoitunut, jos emme olisi oppineet tanssimaan wieninvalssia, mutta häitä edeltäneen hullun panostuksen ja rutistuksen ansioista meillä tanssittiin Carl Philipin ja Sofiankin valitsema nopeampi wieniläinen valssi Tonava kaunoisen soidessa. (Ja kulkurin valssi sitten seuraavana biisinä vanhempien kanssa).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Heippa,

Meillä vietetään häitä 4.2.2017, ja mietin jo häätanssia :D eli häävalssia tai mitään muutakaan korva suussa -tanssia ei olisi ainakaan tällä tietoo tarkoitus tanssia, vaan häätanssiksi jokin 50-luvun rock'n'roll tyylinen vauhdikaampi biisi olisi se meidän juttu. Kellään mitään ehdotuksia? :)

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin häät vietetään vuoden 2017 puolella, mutta häätanssiin biisi on jo suunnilleen valittu. Ei ajateltu myöskään valssata kun ei ole ihan se meidän juttu, joten biisiksi ollaan mietitty meille tärkeän bändin, Bon Jovin, kappaletta Thank You for Loving Me. Se on sopivan hidas ja sopivan pituinen, ja lyriikoiltaan juuri täydellinen häihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

50-luvun rockeissa on kyllä varmasti paljon hyvää valinnanvaraa! :) Onko teillä mitään semmosta mikä olis kolahtanu molempiin tai harrastatteko muuten 50-lukua? Spotifysta löytyy ainakin vaikka ja kuinka soittolistoja  tyyliin 50s Rockabilly classics/hits, ja varmasti samoista on tehty youtube-soittolistoja :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ei olla vielä valittu lopullista kappaletta, mutta valssi se tuskin tulee olemaan. Vielä ei ole löytynyt ihan sellaista valssia. joka herättäisi samoja tunteita kuin osa harkinnan alla olevista slovareista.

 

Tämä saattaa olla vähän typerä kysymys, mutta kiinnostaisi kuulla muiden mielipide!

Meille on tulossa hääbändi, joka soittaa varmaan noin 3 settiä. En kuitenkaan haluaisi tanssia häätanssia bändin säestämänä, sillä mietinnän alla olevat kappaleet ovat niin kauniita alkuperäisversioissaan. Onko mielestänne outoa, jos tanssimme häätanssin kaiuttimien kautta tulevasta musiikista ja bändi nousee vasta sen jälkeen lavalle?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Mä olen vakavasti harkinnut Suvivalssia, joka oli mun äidin ehdotus. Mun vanhemmat on tanssineet tuon valssin kun he menivät naimisiin 30 vuotta ennen meidän häitä (jotka on ensi kesänä, mut mietin jo tätäkin asiaa). Siksi se olisi jotenkin merkityksellinen :-X Reijo Kallion versio ei silti oikein innosta, se kuulostaa niin vanhalta, mutta en tiedä, löydänkö uudempaa tulkintaa. En muuten tykkää yhtään suomalaisesta tanssimusiikista, joten tuo valssinpätkä jäänee ainoaksi tuon musatyylin edustajaksi.

Itse asiassa valssista tulisi vain osa, koska meille ei tule perinteistä häävalssia, vaan häätanssi. Se alkaa valssilla mutta muuttuu sitten intialaiseksi musiikiksi, johon on tehty koreografia. Tarkemmin sanottuna me hääpari aloitetaan valssilla, jota on ehkä kaksi säkeistöä, ja sitten yhtäkkiä alkaakin klassinen intialainen, romanttinen ja hitaahko laulu :D Sen jälkeen on vielä kolmas bollywood-biisi, joka on sitten nopeatempoisempi bilebiisi. Ja suunnitelmissa on, että tuohon vikaan biisiin liittyisivät mukaan myös muutama meidän kaveri, jotka ovat bollywood-tanssijoita, ja tanssi päätettäisiin siis pienryhmätanssina. Kuriositeettina sanottakoon, että mä olen myös intialaisten tanssien tanssija ja tuleva tanssinope, ja sulhanen on intialainen (tosin ei kovin hyvä tanssija, mutta mun pitää treenata sitä hyvin ;)) Siitä siis tämä suunnitelma lähti. Tanssin luonne tulee olemaan yllätys vieraille mun vanhempia ja kaasoa/bm:ää/morsiusneitoja lukuun ottamatta. Odotan jo innolla, että pääsemme esittämään vähän erilaisen tanssinumeron. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...