Mitkä häämarssit ja valssi teillä?


daria

Recommended Posts

Sisääntulomarssina Prinsessa Ruusunen ja lähtiessä Jari Jakoleffin Aamen. Miehen kanssa päästiin helposti näistä yhteisymmärrykseen, vaikka olin ajatellut yhtenä vaihtoehtona Kuulan Häämarssia (ihan vain siitä syystä että se on niin kaunis ja vaikea, tiedän sen kun osaan perinteiset häämarssit soittaa pianolla). Miehellä oli pitkään soittoäänenäkin Prinsessa Ruusunen :) Häävalssia meillä ei ollut, koska ei haluttu tanssia, miehen ainut vaihtoehto olisi ollut Tshaikovskin Kukkaisvalssi (ja mun mielestä se oli liian nopea).

Muokattu: , käyttäjä: masterpiece
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä sisään asteltiin Concerning Hobbits -Horward Shore tahdissa.

Ulos tultiin mahtipontisen Urkusinfonia 5 Toccata - Charles-Marie Widor säestyksellä. [media=]

Marssi on todella pitkä ja kanttori suosittelikin sitä juuri sen takia. Se soi mahtavasti vielä sittenkin kun kaikki vieraat olivat jo pihalla ja oli meidän vuoro poistua kirkosta.

Valssina oli Pikku Kakkosestakin tuttu Jukka Rautiaisen - Ystävyys. Bändin pojat olivat (luojan kiitos) hidastaneet tempos hieman ja pari sanaa sinne pyynnöstämme vaihdettiin. Häntää osaamme heiluttaa mutta lattialla emme kuitenkaan nuku. Oli yllättävää, ettei vieraat biisiä juurikaan tunnistaneet. :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Chocoma
Link to comment
Share on other sites

Meillä on sisääntulomarssina Prinsessa Ruusunen ja poistumismarssiksi valittiin Land of hope and glory. Ei oltu kumpikaan edes kuultu aikasemmin tuota vaihtoehtoa mutta sitten kun kanttori sen soitti niin se kuulosti tosi hyvältä! Häävalssiksi tulee Laura Voutilaisen Vuoksi sun, ei oo ihan puhdas valssi mutta onneksi saatiin opastusta siihen kuinka se tulee tanssia :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on haaveissa sisääntulomarssiksi iki-ihanaa Kuulaa, kuulin sen ensimmäisen kerran ensimmäisillä häämessuilla, ja ihastuin.. niin sävelmään itseensä, kuin myös sen suomalaisuuteen. Pois lähtiessä sitten Hakanpään Trumpettisävelmä. Kanttori tosin tulee töihin vasta kuun puolessavälissä, niin pitää vielä sitten varmistaa että onnistuuko nämä.

Valssi/ tanssi meille tulee, mutta se kappale on vielä harkinnassa... Onhan meillä vielä kuukausi hyvin aikaa! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on melko perinteiset marssit, eli sisään astelemme Mendelssohn-Bartholdyn häämarssilla ja ulostulo Melartinin Prinsessa Ruususella.

Häävalssiksi tulee "Kukaan ei koskaan" ilman laulua. Kappale on kaunis ja menee valssina jo sellaisenaan, mutta sanat ovat sen verran synkät (kertosäettä lukuunottamatta), että ei jäänyt harmittamaan vaikkei bändillämme ole ollenkaan laulajaa :) Häävalssin sanoja on lainattu myös kutsussa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meillä olivat seuraavat musiikit elohäissämme 2012 <3:

ihana häävalssimme:

Kirkossa

Kirkossa sisääntulomarssina oli Toivo Kuulan Häämarssi

Musiikkiesityksenä meille lauloi oopperalaulaja Jaakko Hietikko kauniin kappaleen Nousee päivä, laskee päivä musikaalista Viulunsoittaja katolla (vanhempiemme toive).

Välimusiikkina meillä oli Jupiterin teema orkesterisarjasta "Planeetat"

Lähtömarssina meillä oli Ilkka Talasrannan Häämarssi.

(Ideat kirkon häämusiikkeihin löytyivät mm. www.häämusiikki.info -sivustolta, joka on kanttori Marko Hakanpään häämusiikkiaiheinen sivusto)

Häävalssin meille oli säveltänyt ystävämme ja bestmanina toiminut Mikko Hietikko. Häävalssin kantaesitys oli elokuussa 2012.

(http://www.musiikkih...tele-ja-katsele,

www.musiikkihietikko.com).

Muokattu: , käyttäjä: Elotar_12
Link to comment
Share on other sites

Jonnekin vastannutkin jo jotain, mutta nyt on minun mielessäni päätetty nämä asiat eli laitettakoon uudestaan :)

sisääntuloon tahtoisin Hakanpään trumpettivalssin. Se on iloinen ja reipas, jospa en itkisi ihan hirmuisesti tämän tahtiin :/ esim ruususta en voi ajatellakaan tuon takia...Niin kaunis kun se onkin!

Poistumiseen tahtoisin kovasti Pirates of the caribean "he`s a pirate" mutta todellakin epäilen tämän onnistumista... Tämän tilalle tulee sitten joku noista ihan perinteisistä.

Häätanssina Topi Sorsakosken "Olet kaikki".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

...

Häätanssina meillä oli valssi, mutta vähän uudempaa tuotantoa eli Tahdon tv-sarjasta Klikkaa mua; tämän oli bändi meitä varten opetellut ja hienosti esittikin miehen laulamana versiona.

[media=]http://www.youtube.com/watch?v=ksva00S7Uxk

Tää kolahti heti :o:give_heart: aivan ihana! Tulin tänne foorumeille etsimään meille nimenomaan häävalssia. En halua mitään hitaita biisejä, vaan kunnon vanhanaikaisen valssin! ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on siviiliseremonia juhlapaikalla ja johonkin väliin haluan ehdottomasti Griegin Wedding day at Troldhaugen (siis tämä: Grieg, Edvard – Grieg: Lyric Pieces, op.65 - 6. Wedding Day at Troldhaugen) Tää on jotenkin niin ihanan optimistinen ja kesäinen. Tykkään hirveästi myös Kuulan häämarssista, mutta se on vähän surullinen jollain tavalla ja me ollaan aika peruspositiivisia ihmisiä (varsinkin sulhanen) ja tuo Grieg on jotenkin enemmän meidän näköinen. Ja nimenomaan pianolla soitettuna. Olen jo mielessäni nakittanut erään pianistiystävämme soittamaan sen... Ja meille ei varmaankaan tule häävalssia vaan tämmöinen biisi, mitä me aina välillä tanssitaan kotonakin: Bernie Mac – I'm Your Puppet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä asteltiin kirkkoon Prinsessa Ruususen tahdissa, tästä en joustanut. ;):gpari:

Kirkossa ystävämme lauloi Stellan Häävalssin. Ah, ihana. Kirkosta taasen poistuttiin Kesäyön unelman tahtiin.

Juhlapaikalla sisääntulomusiikista vastasi Star Wars The Main Theme Song. Mieheni on tajuton fani ja biisi sopi paremmin kuin hyvin tilanteeseen mahtipontisuudellaan. :)

Kankeaan valssiin taivuimme Janne Raappanan Kaksi onnellista soidessa. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sisääntulomarssina meillä oli Edward Elgarin Pomp and Circumstanse, joka on itselleni tuttu ala-asteen orkesteriajoista ja halusin sen nostalgisuuden vuoksi. Poistumismarssina oli Hakanpään Trumpettisävelmä, johon molemmat tykästyttiin heti, kun kuultiin. Valssiksi valitsimme Maijan ja Jannen Häävalssin, joka ilmeisesti ei ollut tuttu esim. anopille vaan hän sitä jälkeenpäin kehui, kuinka kaunis oli. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

päädyttiin prinsessa ruususeen sisääntulomarssina, poistumismarssia ei vielä olla päätetty.

häätanssina janne raappanan-kaksi onnellista.

Muokattu: , käyttäjä: nnipsu
Link to comment
Share on other sites

Poistumismusiikki meillä on päätetty jo aikoja sitten: Star Wars Throne Room Theme, koska elokuvat ovat olleet suosikkejani lapsesta asti. Saapumismusiikki taas on aiheittanut enemmän päänvaivaa, mutta valitsemme nyt joko Pachelbel Canon in D Major tai Howard Shoren Concerning Hobbits. Varmaan lopullisen päätöksen joutuu tekemään vasta lähempänä.

 

Häävalssivaihtoehtoja on tällä hetkellä Suvivalssi, Akselin ja Elinan häävalssi ja Maijan ja Jannen häävalssi.

Link to comment
Share on other sites

Näillä näkymin tulomarssina on Pachelbelin Canon in D major ja poistumismarssina Edward Elgarin Pomp and circumstance. Tuosta tulomarssista olen täysin varma ihan jo senkin vuoksi, että kun miehellä tämän kyseisen kappaleen kuuntelutin, niin vetistelimme loppujen lopuksi molemmat  :girl_haha: Tuo poistumismarssi hieman vielä mietityttää, sillä vaikka pidänkin kovasti Pomp and circumstancesta niin silti huomaan välillä huokailevani sen Ruususen perään. :girl_smile: Jotenkin pelkään, että tuo circumstance tuntuu liian pliisulta...... Mutta sittenpähän sen näkee, kun saadaan kuunnella kanttorin säestämänä esimerkkiversiot. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä vihkiminen on juhlapaikan pihamaalla, joten urkujen tilalla on osa meidän illan bändistä (trumpetti, kitara ja koskettimet). Perinteisiin marsseihin tulee siis ihan tuosta toteutuksesta vähän "uutta". Marsseiksi siis valittiin Prinsessa Ruusunen ja Pachelbellin Canon in D.

 

Häävalssina ihana Maijan ja Jannen häävalssi. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varokaa, varokaa kun valitsette rakkaita kappaleita soitettavaksi. Itse olin koko ajan itkun partaalla, en liikutuksesta meinannut edes "alttarille" päästä (siviilivihkiminen juhlatilassa). ]:-) Ihanaa miten monet valitsevat musiikiksi jotain ihan omaa ja persoonallista <3

 

"Uti vår hage" (ruotsalainen kuoroklassikko): Rakas lankomies lauloi tämän meille accapellana kun astuimme ensi kertaa häävieraiden eteen. Laulu on minulle niin rakas lapsuudenajoilta ja tuntui kauniilta yhdistää se myös siihen, mitä nyt olemme.

 

Nightwishin "While Your Lips Are Still Red": Ihana ja rautaisen osaava Summertime Duo soitti meille tämän piano- ja viuluvetoisen kapaleen nimenomaan pianolla ja viululla (ei laulua) ja kuulosti yhtä lumoavata kuin alkuperäisesittäjien versio! Tämä oli hääseremonian "outro" samalla kun kävelimme seremoniatilasta pois. Perfect.

 

Sturm und Drangin "A Million Nights": Annoimme rokkijuuremme näkyä häävalssissa. Tämä on kappale, jota olemme monesti päätyneet tanssimaan kotona kaksistaan pitkän illan päätteeksi, joten sillä on aidot juuret suhteessamme. Se tuntui heti ainoalta oikealta valinnalta. Emme tietenkään saaneet Sturm und Drangia paikalle joten CD:ltä pauhasi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Häämarssiksi tulee Mendelssohn's Wedding March, poistumismarssia ei olla vielä keksitty... Häätanssiksi tulee Jipun & Samuli Edelmannin Pimeä Onni, jonka häissä esiintyvä artisti & kaasoni vetävät duettona, ja tiedän jo nyt, että kyynelehdin sen aikana kuin vesiputous :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.