Jump to content
Naimisiin.info

Mitkä häämarssit ja valssi teillä?


daria

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

meillä sisääntullessa prinsessa ruusunen ja lähtiessämme star warsin marssi. kanttori ei mutissu yhtään vastaan ja oli jostain löytäny vielä enempi duuri voittoisen ja juhlavamman version kyseisestä kipaleesta.

häävalssin miun iskäin meille sävelsi ja sanoitti...  :)

-leia-

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli marsseina mennessä: Melartinin "Prinsessa Ruusunen" ja Avioparina poistuttiin Kuulan Häämarssin tahdissa.

Tossa Prinsessa Ruususessa on todella ihana se alku soitto ja tosi komeeta, kun kirkon ovet aukeaa sen aikana... :-X

Kirkossa sitten siskoni lailoi meille urkujen säestyksellä "Hymni rakkaudelle"

Häävalssina meillä oli Jari Sillanpään levyttämä: Kesäinen häävalssi

Link to comment
Share on other sites

olisin halunnut lumiukko biisin (walking in the air) häämarssiksi , mutta kanttori ei saanut tehtyä siitä urku versiota,Nyt meille tulee Mendelssohn ja toiseksi tulee joku kanttorin oma sovitus luultavasti Celine Dionin tuotannosta.Valssina Häävalssi/tapio Rautavaara esittäjänä kylläkin oma bändimme...heh heh.Valse lente on myös oikein kaunis mutta kuulostaa niin vaikealta tanssia

Link to comment
Share on other sites

Nyt on systeemit lukkoon lyöty, odottaen tosin vielä (ei-musikaalisen) sulhasen mielipidettä ulosmenosta. Eli:

Sisäänmenossa Kuulan Häämarssi. Musiikkiesitys Pachelbelin Kaanon jousikvartetilla. Ulostulossa sit Bachin Preludi C-duurissa.

Alunperin oli ulostulossa ehdolla Widorin Toccata, mut kanttori ei osaa, ja itseasiassa ko. kirkkoonkaan ei hyvin sovellu. Sisäänmenossa pähkäilin aikoniaan Kuulan ja Pachelbelin välillä, mut päädyin Kuulaan. Tuo Pachelbel tuli sit ihan sattumalta mukaan, kun tuleva lankomies (soittaa viulua) ehdotti sitä ja hommasi vielä kolme muutakin soittamaan.  :-*

Häävalssit: Kesäinen häävalssi (J. Sillanpää), Kultainen nuoruus ja Lapin valssi.

Link to comment
Share on other sites

Mä sain eilen pitkän taivuttelun jälkeen sulhon lähtemään kanssani kirkkoon Häämusiikkikonserttiin... ja siellä valintamme vain vahvistuivat eli Ruususella sisään ja Kuulalla ulos. Mun äiti oli sitä mieltä ett ne sopis toisin päin, mut mä oon Teresan kans samaa mieltä ett se Ruususen alkusoitto ja ovien avautuminen silloin on hyvä yhdistelmä!

Kotona kuunneltiin 40 häävalssia (no okei, ei kaikkia kokonaan), jonka jälkeen sulho totesi että tää on ihan selvä, yksi on ylitse muiden. Siispä valssaamme Akselin ja Elinan ja toisena Suvivalssin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on sisään tullessa luultavasti Pachelbelin Kaanon D-duurissa. Se on todella kaunis ja rauhoittava kappale. Lähtiessä joko Elgarin Pomp and Circumstance tai sitten Bachin Jesu Bleibet meine Freude.

Häävalssin sävellän ja sanoitan itse, mikäli saan luovuuden kukkaan ennen häitä... Muussa tapauksessa ehdottomasti John Denverin "Annie's Song" suomeksi esitettynä.

Link to comment
Share on other sites

Hei Marko!

Löysin netistä aivan ihanan kappaleen- Häämarssi Akaasta. Osaatko kertoa siitä mitään, en löytänyt siitä mistään mitään tietoa. Onko OK jos se on kirkossa häämarssina (nimi kai sen sanoo jo, mutta...)? Kirjastosta löysin kyseisen häämarssin Pirnalesin esittämänä, löytyyköhän siitä nuotit vai onko se niin tunnettu, että kanttorilla saattaisi jo olla kyseiset nuotit?

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin, että meillä olisi Melartinin Prinsessa Ruusunen toisena marssina ja toisena Wagnerin tai Mendelsohnin häämarssi.

Prinsessa Ruusunen on mun ehdoton ykkönen sillä olen ollut koko ikäni Disneyn Prinsessa Ruususen lumoissa. Meidät vihitään Saksassa ja olen epätoivoisesti yrittänyt löytää Prinsessa Ruususta Internetistä tai jostakin??? Haluaisin soittaa sen sulhaselleni ja kysyä sopisiko se myös hänelle. Lisäksi on otettava selvää osaako paikallinen kanttori soittaa sen tai/ja pyydettävä voisiko hän sen opetella. Hyvät vinkin Prinsessa Ruususen nuottien/musiikin löytämiseksi olisivat siis lämpimästi tervetulleita...

Häävalssivalinta tuntuu meillä olevan aika "persoonallinen". Meille ei saksalaisen tavan mukaan tule bändiä vaan musiikki soitetaan levyltä. Olenkin ostanut meille André Rieun Walzertraum CD:n ja siinä on aivan ihana valssi "An der schönen blauen Donau". Se kestää 7,53 minuuttia, joten sen aikana voi tanssahdella jo vanhempien valssiakin. Seuraavana valssina levyllä on Zugaben, joten siitä on sitten hyvä jatkaa tanssi-iltaa.

Kirkkomusiikista vielä...

Haluaisi ehdottomasti kuulla kirkossa Shania Twain "From This Moment On". Meillä ei valitettavasti ole ketään, joka voisi kirkossa soittaa tai laulaa. Mun sukulaisissa on kyllä monia, jotka soittavat ammatikseen mutta Porin Jazzien vuoksi he ovat estyneet tulemaan häihimme. En ole varma voiko kirkossa soittaa musiikkia CD:ltä tai onko se edes sopivaa? Aion kuitenkin kysyä kirkkotoimistosta sopiiko se heille ja onko se mahdollista. Toviottavasti, sillä laulun sanat ovat todella kauniit ja sopivat siunaamis- / vihkitilaisuuteen hyvin. Me käännettiin laulusta pari säkeistöä Saksaksi meidän kutsukortteihin ja palaute kutsujen saajilta on ollut erittäin positiivista.

Mikäli en saa Shania Twainia kirkossa kuulla, on seuraava suosikkini filmimusiikki "Wedding Blessing" Charlie Snelleriltä. En tiedä mistä elokuvasta se on, mutta sävel on kaunis ja kappaleen nimi sopii tilaisuuteen hyvin. Löysin sen Internetistä Ruususta etsiessäni.

Tässäpä näitä saksalaisia musiikkisuunnitelmia. Oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille tällä palstalla kirjoittaville!

*FXDX*

Link to comment
Share on other sites

Guest Tiikeri1
Prinsessa Ruusunen on mun ehdoton ykkönen sillä olen ollut koko ikäni Disneyn Prinsessa Ruususen lumoissa. Meidät vihitään Saksassa ja olen epätoivoisesti yrittänyt löytää Prinsessa Ruususta Internetistä tai jostakin???

Münchenin lähellä, tarkemmin Füssenissa, on vuorilla aivan upea Neuschwansteinin linna, jonka on rakennuttanut joku hiukan höpsähtänyt keisari joskus vuonna yks ja kaks. (näin hyvä historian tietämys... ::))

joka tapauksessa, tuo linna on Ruusunen-animaation esikuva, ja todella upea onkin! aivan satulinna. disneyn jengi siis otti hyvin tarkkaan mallia tuosta linnasta.

kannattaa siis mennä käymään, jos liikutte siellä päin.

Tiikeri ;D

Link to comment
Share on other sites

No nyt tää keskutelu menee kyllä ihan Ruusushöpinöiksi mutta ihan nopeasti...

Joo-totta! Olen käynyt siellä Neuschwansteinin linnassa kolme kertaa. Joka kerralla se on yhtä lumoava paikka mutta valitettavasti sisältä pieni pettymys.

Kiitos kun kerroit, että ko. linna on ollut Disneylle esikuvana. Pitää mennäkin heti kelaamaan mun joululahjaksi saamaa Prisessa Ruusunen DVD:tä  ;)

Link to comment
Share on other sites

Tietääkö kukaan: Voiko Pachelbelin Kaanonin soittaa uruilla ihan "kivuttomasti"? Se on tosi ihana, ja ajattelin, että sopisi soitettavaksi (hiljaisesti) kun vieraat tulevat kirkkoon sisään...  :-X

Täytyy pian ottaa yhteyttä myös kanttoriin ja kysellä näistä musiikkiesityksistä ym.

Link to comment
Share on other sites

Tulomarssi on vielä avoinna, vaihtoehdot ovat seuraavat;

Clarken Trumpet Voluntary

Elgarin Land of Hope and Glory (Pomp and Circumstance no 1 D-duuri)

ja vielä

Juhana Nevalaisen Häämarssi Merikappelissa.

Lähtömusiikkina ehdottomasti

Mendelssohnin Häämarssi...se on niin klisee, että pakko saada  ;D

Häävalsseina tulee olemaan Maijan ja Jannen häävalssi sekä Leikkivää Lempeä

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee varmaan sisääntulomarssiksi M.Kopiston Häämarssi ja poistuttaessa soi näillä näkymin M.Vakkilaisen Häämarssi. Perinteiset ruususet eivät oikein sykähdytä... ;D Nuotit näihin marsseihin on, saa nähdä suostuuko kanttori opettelemaan niitä.  ;)

Valssien valinta onkin sitten vaikeampaa, luultavasti valssataan Maijan ja Jannen häävalssin tahtiin.

Link to comment
Share on other sites

Jaha, enpä nyt muista olenko osallistunut tähän keskusteluun mutta meidän marssit ja valssit ovat tässä:

sisääntulo: Bocellin Con Te Partiro (urkusovitus  siitäkuullaan huomenna, hää t lauantaina..)

ulosmeno: Benedetto Marcellon Psalmi 19 (oli kuulemma Silvian ja Kaarle Kustaan häämarssi...;-)

Häävalssina: The Godfather´s Waltz ja Dean Martinin That´s Amore

Link to comment
Share on other sites

Guest Kevään morsian
Alkusoitto Mendelssohnin Kesäyön unelma ja loppumarssi Melartinin Prinsessa Ruusunen. Valssia emme näillä näkymin edes tanssi.

Samat sanat Krissy!  :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Tikru78

Moi! Vielä ei kovin paljon ole tota musiikkipuolta miettitty mutta mä haluaisin ainakin joko kirkossa laulettuna tai hääpaikalla kuulla Elton Johnin Can you feel the love tonight eli se Leijonakunigasbiisi, se on niin ihana aina tulee tippa linssiin :'(  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...