Jump to content
Naimisiin.info

Mitkä häämarssit ja valssi teillä?


daria

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pitäisi tehdä galluppi erikseen suosituimmasta saapumis- ja poistumismarsseista, minä kun en osaa päättää miten päin marssit laittaisin. Tai siis lähinnä että onko Ruusunen sisään vai ulosmenomarssi?  ??? Toisen valitsen sitten vähän sen mukaan, Kuulaa tai Melartinia. Kamalan hankalaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olin ajatellut sisääntulomarssiksi Mendelssohnin ja ulostulomarssiksi Prinsessa Ruususen, mutta nyt taitaa viime hetkellä mieli muuttua... Bachin Air on niin kaunis, että haluaisin sen sisääntulomarssiksi... Onko sitä paljon käytetty?

Häävalssina on Suvivalssi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sisään mennessä Mendelssohn ja avioparina poistuessa olisi Ruusunen.  Nyt olen miettinyt, että onkohan oikeinpäin. Kummassa noissa oli alussa se fanfaari? Sen tulisi olla viimeisenä! (Pappi muisti, että Ruususessa, pitänee käydä tarkistamassa asia kanttorilta).

KÄÄK!

Häävalssi taitaa näillä näkymin olla morsiuspari.

:-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/

Link to comment
Share on other sites

Kirkkoon sisään mentäessä marssinamme oli Kuulan häämarssi ja ulospäin oli C.M. Widorin Toccata, kuten kaikissa kuninkaallisissa häissä  ;)

Häävalsseja oli kolme kappaletta:

Akselin ja Elinan häävalssi (tämä siis me kahdestaan vaan)

Saarenmaan valssi Georg Otsin laulamana

Kostervalsen (ruotsiksi)

muita tansseja ei siis ollut ja nämä tulivat mankalta

Link to comment
Share on other sites

Widorin Toccatasta - se vaatii todella hyvän urkurin/kanttorin, todellakaan joka kanttori ei osaa sitä soittaa. Toisekseen se vaatii myös hyvät urut, niissä pitää olla ns. ranskalaiset äänikerrat.

Se on ehdottomasti ulosmarssi, sillä se on juhlafanfaari. Muistakaa myös, että alkusoiton aikana ei kuulu kävellä, myös Widorissa on tämä kohtuupitkä alkusoitto, jonka aikana ei siis kuulu vielä lähteä käpsimään pitkin käytävää.

Samoin melkein kaikissa häämarsseissa on se alkusoitto, kysykääpä kanttorilta, jotta hän opastaa, missä kohdassa kuuluu lähteä kävelemään.

Sisään kirkkoon sopii (halusin sanoa kuuluu olla) hillitympi kappale ja sitten juhlafanfaarit kun mennään ulos ja ollaan jo naimisissa. Siksi se Kuulan häämarssi on loistava sisäänmenomarssina.

Nyt taisi tulla riittävästi hymistelyä tästä aiheesta....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...