Jump to content
Naimisiin.info

Mitkä häämarssit ja valssi teillä?


daria

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sisääntulomusiikista en vielä tiedä, mutta oonkos ainut joka ei haluakkaan mitään perinteistä häävalssia vaan biisin mitä ei tarvis edes tanssia.. Ollaan molemmat henkeen ja vereen Apulanta faneja ja meiän "häävalssiksi" tulee Apulannan Hetki.. Syynä myös se etten osaa valssata ollenkaan :-[

Link to comment
Share on other sites

Guest Emmastiina

Tuonpa julki nyt omankin mielipiteeni, joka tosin saattaa ehtiä muuttumaan, onhan häihin vielä vuosia aikaa.  ;D

Eilen kuuntelutin aika monta vaihtoehtoa sulholla ja yllättäen olimme tässäkin asiassa yksimielisiä (ja aika perinteisiäkin kaiketi).

Eli alkuun soimaan Wagnerin Morsiuskuoro ja poistutaan sitten Melartinin Juhlamarssin tahtiin.  :-X

Lisätäänpä vielä, että häävalssista en ole uskaltanut vielä alkaa edes puhumaan. Sulho pyöritteli jokseenkin huvittuneena silmiään jo noista marsseista. Ehkä niiden päätöksien aika ei ihan vielä ole ajankohtainen.  ::) Mutta onhan se hyvä kartoittaa vaihtoehtoja ajoissa.   ;)

Sen verran ollaan asiasta kylläkin keskusteltu, että mun yllätyksekseni sulho (joka EI KOSKAAN tanssi) haluaa ehdottomasti perinteisen häävalssin. Mulle kelpaisi kyllä häätangokin.  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

On tietenkin mahdollista, että nämä vielä muuttuvat, mutta tällä hetkellä olen aika varma näistä. Kumpikin näistä osui ja upposi niin suoraan sydämeen, että ihan tuli tippa linssiin kuunnellessa, kun näki samalla mielessään kuvaa häistä näiden soidessa..  :-*

* Kirkkoon saapuessa, isin käsikynkässä: Edward Elgar, Pomp ang circumstance

Tämä sopii mielestäni hyvin nimenomaan silloin, kun isä saattaa. Aluksi rauhallinen, sitten isän vaihduttua omaan kultaan (ellei ole kompastunut korkoihinsa ja myöhästynyt) musiikki alkaa enemmän elämään ja ikäänkuin saattaa parin alttarille yhdessä.

* Kirkostä lähdettäessä, kullan kanssa: Melartinin juhlamarssi alias prinsessa ruusunen

Tämä tuo mulle mieleen enemmän sellaisen rakkauden täytteisen huipennuksen. Mietin tätä aluksi alkumarssiksi, koska se aloittaisi vihkimisen upeasti, mutta se ei mielestäni sovi siihen, kun isukin kanssa tallustelee. Tämä on mielestäni täydellinen marssi silloin, kun pappi on sanonut aamenet ja alttarilta lähdetään yhdessä kullan kanssa, miehenä ja vaimona  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ei tarvinnut kuin vartin aivopesu ja saatiin päätös aikaiseksi (kun valikoiden kuunteluttaa...).

Neitinä sisään Melartinin Juhlamarssin ja rouvana ulos Hakanpään Trumpettisävelmän tahtiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä soi tulevana viikonloppuna kirkkoon saapuessa Edward Elgarin Land of Hope and Glory, poistuttaessa Henry Purcell'n Trumpet Tune in D, jossa myös trumpetisti pääsee esiintymään.

Lisäksi meillä on virtenä Ystävä sä lapsien (492) ja kuoron esittämänä Enkelin rukous.

Valsseina (laulaja+hanuristi): Akselin ja Elinan häävalssi, Minä rakastan sua ja Kylmänkukkia. Ensimmäinen valssi on meidän yhteinen, vieraat osallistuvat esilaulajan mukana yhteislauluun, kahteen seuraavaan valssiin saavat kaikki halukkaat osallistua sekä tanssiin että lauluun. Meillä on paljon laulutaitoisia vieraita ja koska jätimme karaoken häistämme pois (yleisön pyynnöistä huolimatta) saavat vieraat nyt sitten kuitekin laulaa...  ;D

Astralle vain tiedoksi, että jos olet ajatellut Romanssia kirkossa soitettavan, kannattaa ehdottomasti kysellä etukäteen kanttorilta. Itse muutama vuosi sitten kaasoillessani huomasin että kaikki mitä halutaan, ei aina onnistu. Morsian olisi ehdottomasti halunnut kirkossa esitettävän Romanssin, mutta kanttori/pappi ei antanut lupaa. Oli kuulemma liian maallista...  :-?

Link to comment
Share on other sites

Nämä häämarssit on hauska juttu. Päätettiin ne ekana kihlauksen jälkeen, vaikka hääpäivä saattaa olla vasta 2009 (no toivotaan, että aiemmin  ;)).

Eli alttarille mennessä Kuulan häämarssi ja avioparina astellaan sitten Trumpettisävelmän tahdissa. Jälkimmäiseen sulho ihastui heti.

Link to comment
Share on other sites

meille tulee wagner mennessä ja perinteisesti mendelsson ku tullaan tuoreena avioparina ulos. Pakko ottaa pois lähties vasta se mendelssoni ku mua itkettää se aina ni jopa pappiki säikähtäs ku morsio parkuu hysteerisenä mennessään naimisiin ;)

Häävalssiks sopii meille loistavasti Finlandersin Oikean löytänyt oon. Molemmilla elettyä elämää takana kuitenkin. Ja tykkään kun se on "kunnon" valssi niin on helppo tanssia se. Vaik osataanki molemmat tanssia ni on kiva, että oikeasti sit tanssitaankin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee sisääntulo musiikiksi Gustav Holstin Jupiterin teema orkesterisarjasta Planeetat, jos vain saamme urkurin sen soittamaan, kun kyseinen kappale ei kuulu kaikkien urkureiden ohjelmistoon  ::)

Loppu marssiksi tulee perinteisemmin Kuulan häämarssi, joka on ihana sekin.

Häävalssia/tanssia emme vielä ole päättäneet tuleeko ollenkaan, luultavasti sitten improvisoidaan jos siltä tuntuu. ;D Yksi ihana vaihtoehto olisi kappale nimeltä All the things you are, tekijää en tosin tähän hätään muista...

Link to comment
Share on other sites

Mieheni "vaatii" ulosmarssiin Imperial Marchia - en tosin tieda mita Toolon kirkon kanta asiaan on ;)

Mista sait nuotit vai osasiko kanttorinne sen entuudestaan ?

Jos sinulle on nuotit pdf-filena, olisiko mahdollista saada niita sinulta ? Voin laittaa sinulle privaattimessagen, jos sulla on nuotit.

No niin siis jos jollakulla on nuotteja niin mulle saa laittaa tulemaan... tai privaviestillä voi ainakin ilmottaa mistä on nuotit hankkinu ja silleen... tai saa tänne topickiinkin vastailla... :) Siis star wars main theme ja sit toi imperial march molemmat kiinnostaa :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...