Tuulikellohame2014

Häät täysin ilman elävää musiikkia?

189 viestiä aiheessa

Niille, jotka eivät tanssi, on elävän orkesterin esityksen seuraaminen paljon mieluisampaa ajankulua, kuin levyjen kuunteleminen.

 

Me ei nimenomaan haluta bändiä sen takia ettei ihmiset vain tuijottaisi sitä. Halutaan vapaata tanssia/seurustelua ja bändin aikana yleensä istuva porukka vaan tuijottaa sitä kun ei kehtaa puhuakaan tai mennä minnekään.

Meillä oli häissä bilebändi, se oli selvää heti alusta asti ja todella oikea päätös!

Mitä tulee sitten niihin (vanhempiin) vieraisiin, joiden en edes olettanut tanssivan, niin he viihtyivät häissä yllättävän myöhään, joten bändi toimi varmasti heillekin hyvänä viihteenä. Meillä oli melko suuri tila hääpaikkana, jonka bändistä kauimmaiseen pöytään kokoontui illan mittaan ne, jotka eivät tanssineet. Hyvin se juttu näytti sielläkin luistavan "metelistä" huolimatta. Ja itse en ainakaan kokenut, että musiikki olisi missään vaiheessa ollut liian kovalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen lavatanssi-ihminen, mutta en silti halua bändiä häihini. Kun soittaa levyltä saa varmasti juuri sellaista musiikkia kuin haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei todennäköisesti tule elävää musiikkia. Tanssipainotteisissa häissä bändi varmaan tuo oikeasti lisäarvoa, mutta meille ei tule tanssia, taustamusiikkina toimii minusta paremmin levy. Saa paljon laajemman valikoiman musiikkityylejäkin esiin, sinfoniaorkesterisovituksista kitara+lauluun yli genrerajojen. Se on sitten vielä erillinen kysymys, että tuleeko joku lyhyt musiikkiesitys esimerkiksi vihkimisen jälkeen. Tanssia ei tule, koska itse en innostu ollenkaan ns. yökerhotyylisestä tanssista (lava/paritanssit menisivät) ja mies taas ei tassi-innottomana ole halukas opettelemaan paritansseja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin musiikista vastaa Spotify. :) Meille ei tule minkäänlaista häätanssia, kun kumpikaan emme pidä tanssimisesta. Eikä suvusta muutenkaan juurikaan löydy tanssi-intoisia, joten bändin hommaaminen sitä varten olisi vähän turhaa. Juhlatilassa kyllä mahtuu tanssimaankin, jos joku välttämättä haluaa jammailla musiikin tahdissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan loistavaa lukea, että muutkin ovat päätyneet vain spotifyhyn häämusiikin suhteen!!

Meidän suvusta ei kukaan ole olleenkaan tanssivaista sorttia eikä itsekään olla, ja musiikki on vain ns. taustahälinänä.

 

Eräs häävieras bändistä kysellessään oli ihan ihmeissään, että mitenniin ei tule bändiä, kun sanoin että musiikista vastaa spotify. Eikä hänkään ole tanssivaa sorttia missään tapauksessa. Huolestuin tuolloin vähän, mutta niinkuin monet ovat sanoneetkin, meidän ovat häät ja itse ne maksamme, niin itse myös päätämme miten asiat toteutetaan :)

 

Kiitos vertaistuesta! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Spotifyn valinneet, miten varmistatte, että homma pelaa? Offlineksi varmaan kannattaa biisit ladata. Onko teillä toiminut offline ilman oikuttelua? Mulla kerran biisit hävisi offlinesta ja nyt mietin, että pitääkö olla vararatkaisu vai voiko Spotifyhyn luottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa että niin monet eivät välitä tota bändiä hankkia... oon tätä vähän tuskaillut kun mua ei yhtään kiinnostaisi hankkia ketään esittämään mitään (eikä tanssiminenkaan mitenkään kiinnosta meitä, enkä usko että monia vieraitakaan), ja että olisiko muka pakko... :D Ihanaa löytää vertaistukea täältä. Musta jonkinlainen soittolista toimisi ihan hyvin... spotifyta en ite ymmärrä, mutta se voisi olla myös hyvä vaihtoehto :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekään ei tule elävää musiikkia. Hääpari itse on varustettu yhteensä neljällä vasemmalla jalalla, eikä vieraistakaan oikeastaan löydy tansseista (valssit ym.) perustavia ihmisiä. Olisi siis aivan tarpeetonta hankkia paikalle pelimannikööriä soittelemaan, kun ei niitä tanssijoita olisi. Jätetään kylmästi ihan kokonaan sikseen koko tanssiosio, ei edes mitään ensivalssia tai muutakaan ensitanssia :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut häissä bändiä, yksi kaveri pyydettiin levyjä soittelemaan. Tää oli ihan hyvä ratkaisu, suurin osa tuskin kaipasi elävää musiikkia. Ainut joka asiasta mainitsi oli äitini, olisi tykännyt elävästä musiikista. Hänkin kuitenkin laittoi jalalla koreasti siinä missä muutkin :)

Itselleni ei elävä musiikki tuo mitään lisäarvoa häille. Jos on oikeasti tosi hyvä bändi niin on se toki oikein kiva juttu mutta jos on sellainen perus keskinkertainen esiintyjä niin sit on ihan sama vaikka musiikki tulisi levyltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli DJ soittamassa vihkimisestä bileiden loppuun ja hyvin upposi kutsuttaviin.

Olimme tehneet 2 erillaista listaa Spotify'hyn, jotta DJ tietää minkälaista musiikkia soittaa ruokailun taustalla ja millaista illalla.

Toimi kaikin puolin erinomaisesti ja hintaa tuli karvan verran yli 600€, vaikka keikka kesti kasaamisesta purkamiseen lähes 12h. Koneelta tullut musiikki sai porukan tanssimaan aivan yhtä tehokkaasti (ellei tehokkaamminkin) kuin mitä bändi olisi saanut, koska olimme pystyneet valitsemaan juuri ne biisit ja tyylit, joita halusimme kuulla. Plus tila, jossa juhlimme oli sen verran kaikuva, että bändin soitosta olisi helposti tullut kakofonia.

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuten HIMYM:ssä, meillekin tulee varmaan kova vääntö musiikista - bändi vai DJ? :grin: Tosin minulle kelpaisi pelkkä Spotify/Youtube, saisi myös vähän nörtimpää (peli)musiikkia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä kun on vierestä saanut seurata useampaakin hääjärjestelijää, niin mut on yllättänyt se, miten moni haluaa elävää musiikkia juhliinsa. Itselleni riittää soittolista tai maksimissaan dj, jolle on annettu selkeät ohjeet. :D Enemmän taitaa olla neuvoteltavaa mulla ja miehellä musiikkimaun kanssa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kun ei tosiaan olla tanssi-ihmisiä ja vieraat koostui suurimmaksi osaksi kavereista (eli kolmekymppisiä iso pino), niin tosiaan ei edes harkittu mitään elävää musiikkia.

Tehtiin koneelle lista joka sitten laitettiin soimaan. Tosin sehän sitten meni siihen, että porukka kävi siinä koneella räpeltämässä omia biisejä soimaan, sitä varsinaista meidän tekemää listaa ei montaakaan biisiä soinut! Oli siis unihtunut laittaa koneeseen se, että minuutin jälkeen hyppää kirjautumisvalikkoon, mutta ties milä meteli siitä olisi tullut....

Mutta saatiin me sitten kuitenkin elävää musiikkia - yksi vieraista lauloi meille pari biisiä illan hämärtyessä (ja promillien noustessa :D ). Hän siis ihan keikkaileva artisti, oli pyhästi vannonut että noi nyt on juhlat missä hän EI laula... No kuins kävikään :D

Mutta ei sillä musiikilla sitten loppuillasta enään niin väliä ollut kun ei se siitä puheen pulputuksesta edes taustalta erottunut :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä onkin kinkkinen juttu. Olen jotenkin aina ajatellut että tottakai häissä pitää olla bändi. Olen aikuisiällä ollut valitettavasti vain kolmissa häissä, joista yhdessä ei ollut bändiä ollenkaan. Nyt kun mietin, niin sitä ei kyllä ollenkaan kaivannut, aika kului mukavasti syödessä, jutellessa ja ohjelmaa seuratessa. Toisissa häissä oli bändi, joka soitti humpat, valssit sun muut ja sekin oli ihan kiva. Taisin käydä itse pari kertaa tanssimassa. Näistä häistä lähdettiin pitkänmatkalaisina jo yhdeksän aikaan, eli en tiedä soittiko bändi yöhön asti.

Kolmannet häät olivat sitten kesällä, ja niissä oli morsiamen tuttu bändi. Näissä häissä bändi soitti varmaan lähes kolme tuntia, ja itse kävin muutaman kerran tanssilattialla pyörähtämässä. Bändi oli niin suuri osa koko häitä ja ohjelmaa, että ilman sitä olisi varmaan ollut aika autiota. Olen itse tosi tarkka bändeistä ja etenkin laulajista, eikä kovinkaan monen laulajan ääni ole mieleeni. Näissä jälkimmäisissä häissä bändin laulajat olivat puolisoita keskenään, ja minun makuuni tekivät liian suuren numeron itsestään ja toisistaan; joka toinen spiikki oli puolison hehkuttamista ja puoliso siinä kumarteli vieressä. Bändi soitti myös minun makuuni aivan liian kovalla, vaikka siis biisit ja taidot olivat erinomaisia. 

Itse haluaisin pitää pienet, intiimit ja rauhalliset häät, eikä niihin edes sopisi mikään jymybilebändi. Toisaalta taas pelkkä humppabändi olisi hassu valinta, koska emme harrasta lava- tai muutakaan tanssia emmekä kuuntele iskelmää. Minulle riittäisi esimerkiksi pelkkä jazz trio, mutta toisaalta onko ihan hassua maksaa satasia, jopa yli tonni siitä, että juhlapaikan nurkassa kolme ihmistä soittaa "keskenään"? Miehen mielestä kunnon bändi tekee häät ja tykkää jammailla tanssilattialla muutenkin, ja minä lähinnä pelkään että ilman bilebändiä ihmisillä olisi tylsää. Haluaisin häävalssin ehdottomasti elävän musiikin tahtiin, mutta ahdistaa jo valmiiksi ajatus siitä, että huono laulaja pilaa koko häävalssin eikä sitä halua sitten katsella ja kuunnella enää jälkikäteen nauhalta. Tämä on ihan kamalan vaikea päätös!!! Omiin häihin on vielä reippaasti aikaa, mutta tämä mietityttää tosi paljon. Hyvät bändit maksavat jopa 1500 euroa, mikä on lähes viideosa koko budjetista, ja jos bändi onkin huono niin sitä virhettä ei sitten korjaa mikään. Tai jos kukaan ei tanssi, niin olisi ihan hyvin voinut soittaa biisit levyltä, se varmasti kismittäisi jälkeenpäin....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään