Häät täysin ilman elävää musiikkia?


Tuulikellohame2014

Recommended Posts

  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Meille ei tule bändiä. Se on yksi niistä asioista, joista olen valmis tinkimään. Häävalssin/hitaan varmaan tanssimme CD-levyjen tms. varassa ja muutenkin jotain taustamusiikkia voi olla, mutta ei näistä juhlista mitään tanssihäitä ole tulossa.

Link to comment
Share on other sites

Ei bändiä meille kiitos!

Olemme varsin tarkkoja musiikista: sekä esitettävistä kappaleista (jotka eivät saa olla humppaa, iskelmää tai muuten vaan liian kuluneita) että musisoijien tasosta ( toivoisin ettei minun tarvitsisi enää ikinä todistaa hääjuhlaa, jossa esiintyjät vetävät koko setin läpi kahdella-kolmella soinnulla jatkuvasti mokaillen, kännissä tai surkeilla vehkeillä. Olen ollut häissä, jossa on kahden miehen bändi. Toinen soitti kai bassoa tai kitaraa, toinen veti syntikalla, jossa automaattiset konerummut ja lauloi epävireisesti ja soitti päin vittua.)

Tosin odotamme kyllä ohjelmaan muutamia musiikkiesityksiä kuten pianonsoittoa sekä lauluesityksiä, joita vieraamme esittävät kun kerran osaavat.

Muuten soitamme omia levyjämme eli musiikkia on ja se on hyvää  8)

Link to comment
Share on other sites

Ja PÖH sanon minä! Meillä ei ainakaan laadussa tingitä, ja se koskee myös musiikkia! Siis minä en ainakaan halua jotain epävireistä orkesteria viulua vinguttamaan, kattilaa paukuttamaan, ja epävireiseti nuotinvierestä jodlaamaan!!! Meillä laulaa häissä elvis, sting ja Sir elton john! PAH minä sanon orkestereille... ;D

En sano, ettei orkesteri voisi olla täydellisen loistava valinta, mutta ei tule meidän häissä kuuloonkaan. Haluan monipuolista musiikkia [glb]alkuperäisten[/glb] artistien esittämänä. Hyvät äänentoistolaitteet kun valitsee, niin varmasti soi paremmin kuin orkka!

Ja meille myöskin TULEE tanssihäät. Meidän lemppari biisit soi, jotka siis EIVÄT ole joel hallikaista, vaan nykypäivän poppia. Humppa soi myös kun äiti ei kuulemma muuten tule...  :P ....jälleen kerran totean: .............äidit......... ::)

Siis ei miun mielestä häät nyt todellakaan ole HUONOMMAT jos ei oo elävä musiikki. Se on kyllä ihan höpöhöpö juttu >:( mieluummin Sir Elton John kuin Takalan Pertti, kiitos vaan!

Heh...tulipas paapatettua  ;D ;D .........mutta kyllä helpotti!

Link to comment
Share on other sites

Mielummin hyvä DJ kuin huono bändi!

Meille tulee hyvä bändi...  ;D Ehkä väärä ketju kysyä, mutta miksi KUKAAN haluaisi valsseja ja humppia, jos hääpari niitä ei muuten koskaan kuuntelisi?!  ??? Täysin käsittämätöntä! Minun mielestäni musiikin tulisi olla sellaista mistä hääpari pitää, ei sellaista mitä odotetaan häissä soitettavan.

Link to comment
Share on other sites

Aika rajua tykitystä arvon neidit.

Meillä oli hyvä bändi ja hoiti asiansa kunnialla. Eivät soittaneet päin vittua eikä kuurankukkaa. Soittivat muutamat iskelmät alkuun ja sitten täyttä tykitystä savukoneet höyryten.

Levyltä tuleva musiikki on kasvotonta. Ainoa yllätys mitä se tarjoaa, on taas uusi kappale. Kaikki on jo moneen kertaan kuultua ja pureskeltua. Levymusiikilta puuttuu "sielu".

Mutta tehkää toki omissa häissänne mitä haluatte, mutta jotenkin pistää sielmään noin radikaali bändien mollaaminen.

Taitaa olla niin, että bändien kuuleminen rajoittuu osuuskaupan hotellin humpparavintolan lauantaibändiin, josta johtuu tuollainen asenne.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tipi-lintu

Ohhoh, jopas on keskustelu saanut kummallisen suunnan... Eikös tämä asia riipu täysin hääparista? Toinen tykkää bändistä, toinen DJ:stä. Lisäksi bändejä on erilaisia, ei kaikki soita humppaa ja letkajenkkaa, eikä ainakaan päin *piiiiip*.... Oon ollut häissä joissa musiikki on tullut levyltä ja häissä joissa musiikkia on soittanut bändi. Joissain häissä on ollut valsseja, toisissa rockia, kolmansissa poppia. Ikinä en ole asiaan edes hirveästi huomiota kiinnittänyt, koska tunnelma on aina ollut katossa ja kokonaisuus on ollut yhtenäinen ja hääparin näköinen. Sitten varmaan pistäisi korvaan jos menevä bilepariskunta venyttäisi tangon tahtiin tai lavatansseille omistautunut hääpari renkuttaisi vieraiden mieliksi trancea?

Meidän häissä musiikki tulee cd:ltä. Me molemmat harrastetaan musiikin kuuntelua ja tietyt biisit ovat meille hyvin tärkeitä, nimenomaan niinä versioina jollaisina olemme ne kuulleet silloin kun tapasimme, silloin kun ensi kertaa suutelimme jne...  :-X Ei tulisi meidän näköiset häät jos bändi olisi soittamassa  :D

Link to comment
Share on other sites

Jännä juttu. Monella täällä tuntuu olevan sellainen käsitys, että jos on häissä bändi se tarkoittaa samaa kuin että  humppa soi  ;D  Kyllä bändeissä on sen verran valinnan varaa, että saa juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa.

Meidän bändille lähti etukäteen s-postilla biisilista. Ja hyvin soittivat  :D   MEIDÄN valitsemia kappaleita  ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli hyvä bändi ja hoiti asiansa kunnialla. Eivät soittaneet päin vittua eikä kuurankukkaa. Soittivat muutamat iskelmät alkuun ja sitten täyttä tykitystä savukoneet höyryten.

Levyltä tuleva musiikki on kasvotonta. Ainoa yllätys mitä se tarjoaa, on taas uusi kappale. Kaikki on jo moneen kertaan kuultua ja pureskeltua. Levymusiikilta puuttuu "sielu". - - - Taitaa olla niin, että bändien kuuleminen rajoittuu osuuskaupan hotellin humpparavintolan lauantaibändiin, josta johtuu tuollainen asenne.

Makuasioita. Ja budjettiasioita. Ja tyylikysymyksiä.

Me emme nimittäin todellakaan halua mitään "tykitystä" tai  savukoneita. Varsinaisia tanssihäitä ei tule.

Haluamme omanlaisemme tunnelman. Levyiltä tuleva musiikki ei ole meille kasvotonta, se on sielukasta ja meille tärkeää. Täynnä tunnearvoa.

Huonoja bändejä olen valitettavasti kuullut enemmän kuin hyviä. Ja ne hyvät, jotka tiedän, ovat sitten sen verran tyyriitä, ettei penni sinne asti veny.  

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä musiikki tulee cd:ltä. Me molemmat harrastetaan musiikin kuuntelua ja tietyt biisit ovat meille hyvin tärkeitä, nimenomaan niinä versioina jollaisina olemme ne kuulleet silloin kun tapasimme, silloin kun ensi kertaa suutelimme jne...  :-X Ei tulisi meidän näköiset häät jos bändi olisi soittamassa  :D

Sama pointti meilläkin :)

Ei auta yhtään, vaikka kuulisimme haluamamme kappaleet, jos esittäjä on joku meille tuntematon maksetun bändin solisti (vaikka olisi hyväkin). Toiseksi suuri osa valitsemistamme kappaleista on sellaisia, ettei niitä kukaan ala esittämään, ovat sen verran tuntemattomia.

Musiikista emme tingi yhtään. Paitsi niin, että biisit ovat suht. kuuntelijaystävällisiä. Ei-listalla on siis proge, punk, räyhempi rock ja korviinpistävän surullinen musiikki, vaikka muuten näitä kuuntelisimmekin.

OT: Minusta on hauskaa, kun eri ihmiset ja pariskunnat ovat ehdottomia eri asioissa. Morsian voi esimerkiksi olla hyvä ompelija tai meikkaaja ja hoitaa pukunsa ja kauneutensa mieluummin itse kuin antaa homman (tuntemattoman) ulkopuolisen käsiin. Joku toinen ei taas ole ollenkaan tyytyväinen pitopalvelun ruokiin tai hääkimppuun. Ihan ymmärrettävää. Me olemme kaksi musiikkiin kajahtanutta, jolle joku Tom Waits on elämän ja kuoleman asia. Ja tämä ominaisuutemme eittämättä tulee häissämme näkymään ja kuulumaan  8)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule bändiä. Miksi maksaisimme siitä kun kummankaan suvussa ei noita tanssijoita liikaa ole. Emmekä me tanssi sulhasen kanssa. Meille tulee kaikenlaista musiikkia, lähinnä iskelmiä(uutta ja vanhaa), ikivihreitä, discomusaa, eimitään trancea, kaunista kotimaista ja ulkolaista, nopeaa ja hidasta. Ja aika moni tietääkin jo tuon että bändiä ei ole ja jos se joitain vaivaa niin minun mielestä se on sitten heidän ongelma. Siskopuoleni häissä ei ollut bändiä vaan musiikit tuli cd:ltä, siellä ainakin kaikki halukkaat tanssivat ja eipä tanssilattian kohdalla paljon tyhjää ollut paitsi ruoan, kahvin ja muun ohjelman aikana.

Link to comment
Share on other sites

Meillä musiikki pyörii läppäriltä koko illan.  Kaikkia lempibiisejä, joita ehdottomasti haluamme kuulla hääpäivänä, tuskin monikaan bändi osaisi hienosti vetää. Aika laaja meillä tuo musiikkivalikoima...

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ihan isot häät, mutta paikalla on DJ koko illan. Uskon, että nautimme alkuperäisistä kappaleista enemmän kuin jonkun ö-luokan orkesterin soittamista plakioinneista. Ja maksaahan se hyv DJ lähes yhtä paljon kuin bändi.

Ihan OT, mutta miksi aina sanotaan, että "onhan se hyvä DJ parempi kuin huono bändi"? Varmaan onkin, en itsekään haluaisi "ö-luokan orkesteria" häihini, mutta onhan DJ:stäkin osa huonoja. Eikö pitäisi laittaa vastakkainasettelu hyvä bändi/hyvä DJ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillekkään ei tule bändiä. kummankaan suvuissa ei ole kauheasti tanssi ihmisiä (paitsi minun vanhemmat). Olemme ajatelleet koota erilaisten teemojen mukaan musiikkia esim. ruokailun taustalle jotakin rauhallista ja illemmalla jotain menevämpää..varmasti seremoniamestari ja bestman yhdessä hoitavat levyjen vaihtamisesta.

keskustelimme sulhon kanssa ja mieluumin laitamme ne 500 euroa vaikka ruokaan kuin bändiin..

Link to comment
Share on other sites

Guest Morsio 06(Guest)
 :-X Elävä bändi tekee ihan omanlaisen tunnelman, jota taas mikään levyltä soitettava musiikki ei tee.  :-X

Täsmälleen näin! Mutta kyllä se Dj:kin on parempi vaihtoehto kuin mankka/läppäri ym. jolta joku käy vaihtelemassa biisejä. On aika amatöörimäistä mun makuuni. Ja vaikka häissä on tullut aina jonkin verran jorailtua niin kummasti laskee fiiliksiä kun biisit tulee sattumanvaraisesti levyltä. Eipä näissä häissä olekaan sitten tullut tanssittua..  

Ja mun on vaikea ymmärtää, miksi aina korostetaan sitä, että hääparin tulisi soitattaa täsmälleen sitä musiikkia, mistä itse pitää. Tottakai pääpiirteittäin, mutta eikös häiden tunnelmaan ja onnistumiseen vaikuta vieraidenkin viihtyminen (jossa musiikilla on ehdottomasti osansa ellei kyse jostain maistraattihäistä). Mutta oikeasti jos hääpari rakastaa jotain 70-80 luvun rokkia niin voin kuvitella että perus matti ja maija meikäläiset ei kauheesti musasta innostu. Onko tällöin tärkeintä että hääparilla on kivaa vai että kaikki viihtyvät? Eikös hääparikin nauti juhastaan enemmän kun kaikilla on mukavaa.. Saahan sitä omaa lempparimusaa kuunnella sitten joka päivä.  Olisko kultainen keskitie hyvä? Ja Sori tämä osittainen OT.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ja mun on vaikea ymmärtää, miksi aina korostetaan sitä, että hääparin tulisi soitattaa täsmälleen sitä musiikkia, mistä itse pitää.

Oho. Mun taas ei ole ollenkaan vaikea ymmärtää, että hääpari tekee itse häistään mieleiset. Myös musiikilla.

Tottakai pääpiirteittäin, mutta eikös häiden tunnelmaan ja onnistumiseen vaikuta vieraidenkin viihtyminen (jossa musiikilla on ehdottomasti osansa ellei kyse jostain maistraattihäistä). Mutta oikeasti jos hääpari rakastaa jotain 70-80 luvun rokkia niin voin kuvitella että perus matti ja maija meikäläiset ei kauheesti musasta innostu. Onko tällöin tärkeintä että hääparilla on kivaa vai että kaikki viihtyvät? Eikös hääparikin nauti juhastaan enemmän kun kaikilla on mukavaa.. Saahan sitä omaa lempparimusaa kuunnella sitten joka päivä.  Olisko kultainen keskitie hyvä?

Minusta hääparin kiva fiilis menee sen ohi, että kaikkia yritetään viihdyttää. Kaikkia kun ei yksinkertaisesti voi viihdyttää eikä miellyttää.

Äkkiseltäni en nyt osaa kuvitella, että kellään vieraistamme menisi päivä pilalle sen takia, ettei saa tanssia humppaa tai kuunnella ikivihreitä. Meillä voisi tunnelma sen sijaan latistua, jos siihenastisen elämämme tärkeimpänä päivänä joutuisimme kuuntelemaan musiikkia, josta emme pidä, vaikka jotkut vieraista sattuisivatkin pitämään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee musiikki cd:ltä. Uskon, että siitä vaihtoehdosta saa oikein hyvän, kun ottaa siitä kaiken hyödyn irti. Meillä on tarkoitus vaihtaa musiikin tyylilajia juhlan eri vaiheissa (kuitenkin niin että kokonaisuudessa on joku idea): Kun vieraat tulevat paikalle on yhtä, ruokailun ja kahvittelun aikana toista, sitten tanssiosuus erilaista, "vapaat bileet" saavat oman musansa ja sitten lopuksi vielä jatkojen nuorisomusiikki. Eli musiikillinen juoni tukee juhlien rakennetta. On toiminut hyvin ainakin teemallisissa pikkujouluissa, joissa olen ollut. Enää pitäisikin mietiskellä musiikkikokonaisuudet niin, ettei se olisi mitään sillisalaattia....  :)

Periaatteessa DJ olisi helppo ratkaisu tuo jutun toteuttamiseen, mutta meille on tulossa niin pienet häät, että tuntuisi tyhmältä jos siellä olisi sitten yksi henkilö ihan vain soittamassa levyjä...

Link to comment
Share on other sites

Valmistautukaan sitten pyörtymään, sillä meille ei tule elävää eikä kuollutta musiikkia. Kirkossa tietty on marssit ja varmaan myös joku virsi, mutta juhlapaikalla ei musiikkia kuulla. Tämä johtuu siitä, että tilat on kotihäissä pienet ja monet vieraista sen verran kovaäänistä sakkia, että musiikki ei paljon kuuluisi. ;D Tykkäämme toki musiikista, mutta meille se ei vaan ilmeisesti ole henki ja elämä.

Tässäkin asiassa kaikkien kannattaa tehdä siten, että itsestä tuntuu hyvältä. Muiden ratkaisujen arvosteleminen tuntuu aika mauttomalta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...