Jump to content
Naimisiin.info

Bändien hinnat


Guest Tintsu(Guest)

Recommended Posts

  • Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidän häihin on tulossa soittamaan Into Mieli&Set, jota on tuolla toisessa ketjussa jo käsiteltykin (ja kehuttu, onneksi!). Häät on huhtikuussa, ja hinta 680€ 4*45min. Hintaan sisältyy matkakulut. Luulenkin, että sesongin lisäksi juuri matkakulujen osuus muuttaa hintaa, kun tälläkin bändillä hintahaarukka näyttää olevan 600-750€. Tuota 680€:n hintaa pidän neljän miehen bändille erittäin kohtuullisena, olin varautunut maksamaan enemmän, mutta hyvä näin!  :)

Link to comment
Share on other sites

Trubaduuri 300€.

Ja tekee sitä ihan työkseen, eli ei mikään harrastelija.

Sapuskat tietty tarjottiin hänelle myös.

Bändi jonka kanssa ensin neuvoteltiin, olis muistaakseni maksanu noin 800€+sapuskat eli melkein tonni! :o

Yksi mies 300 eur, Bändi ( ehkä 4 henkeä) 800 eur. Trubaduurin palkalla bändi olisi ollut 1200 euroa.

No, eihän kaikkia voi verrata keskenään, mutta ei bändikään meidän saamiimme  tarjouksiin suhteutettuna kallis ollut, ihan normaali hintainen. Vähemmän miehiä, vähemmän palkkaa. Yksinkertaista

Link to comment
Share on other sites

Niin, en tiedä onko se joku mittari, että mitä enemmän jengiä soittamassa, sen parempi???!!! Kysyn vaan...

Ei tietenkään aina automaattisesti ole noin

Mutta aina voi kumminkin suhteuttaa bändin / trubaduurin  hintaa esiintyjien lukumäärään. Isompi bändi näyttää useammin maksamaan vääjäämättä enemmän, kuin yksi soittaja., mutta ei aina

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies halusi tämän trubaduurin, koska ovat tuttuja. Ja meidän suht pieniin häihin hän ehkä sopikin paremmin. Siksi ei alettu vertaamaan heidän "kilohintoja".

Ja se oli pelkkää plussaa että siinä säästettiin pitkä penni (tai nykyään sentti)!

Mutta se siitä asiasta...

Link to comment
Share on other sites

Niin, en tiedä onko se joku mittari, että mitä enemmän jengiä soittamassa, sen parempi???!!! Kysyn vaan...
Tanssiorkesterissa täytyy olla vähintään rummut ja basso(bassokitara),sekä joku moniääninen soitin,kuten esim.koskettimet,

kitara,tai harmonikka.Mielellään siinä saisi olla myös komppi/soolokitaristi.Pienissä kokoonpanoissa korvataan koneella

joko rummut,tai basso,tai molemmat.Tämä tekee musiikista hiukan konemaista.Toisia se häiritsee,toisia ei.

Jos orkesterissa on vähintään neljä soittajaa,ei mitään tarvitse

välttämättä korvata koneella.Eli se etu suuremmissa kokoonpanoissa

on,että jokainen soitin on "elävä" ,ja kuullostaa aina "elävämmältä,

kuin kone.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Ammattilainen(Guest)
Meillä bändi tulee serkkuni suhteilla maksamaan 500 euroa.  Normaalisti kuulemma pyytävät hääkeikasta 700 euroa. Soittavat kaikenlaista musiikki tanssimusiikista rockiin.  :)

Tota noin. Asiahan on nyt niin, että jokainen saa pyytää mitä vain ja jokainen saa päättää ihan itse mitä on valmis mistäkin maksamaan. Ammattimuusikon näkökulmasta tuo 1600e 2x45min kuulostaa ihan perus ammattilais -"bilebändi" touhulta. Hääkeikat ovat keikkoja siinä muiden seassa (yleensä vielä teettävät ylimääräistä työtä esim. häävalssit yms.). Muistakaa myös tuossa hintavertailuissanne se että harrastaako bändi harmaa taloutta vaiko ei (tuo ammattibändi maksaa ihan ne kaikki samat työnantajakulut ja eläkkeet niinkuin tekin AMMATISTANNE). Varmaankin n. 90% hääkeikkaliksoista maksetaan "pimeänä", ja tästä varsinkin harrastelijat pitävät kun ei tarvitse verottajalle kertoa, ammattilaisethan eivät tietenkään voi loputtomiin näin tehdä.

Jos saatte 300e kvartetin soittamaan 6x45min "kaikkea musaa laidasta laitaan" ilman ruokaa ja juomaa 1000km:n päähän ilman majoitusta siten, että vielä kaikki juhlijat viihtyvät ja kehuvat bändiä, niin olkaa erittäin tyytyväisiä valintaan, oli ne sitten aloittelijoita tai ammattilaisia. Mutta turha on purnata hinnoista. Meillä ammattilaisilla on juurikin ne asuntolainat yms. maksettavana (kuten meillä kaikilla työssäkäyvillä ihmisillä yleensä on) ja sen vuoksi emme voi mitenkään alihinnoitella itseämme. Ei sellaista tee kukaan ammatinharjoittaja millään alalla. Tästä syystä meininki hääkeikoissa onkin juuri se että harrastelijat tekevät ne pimeänä halvemmalla (eikä niillä bändeillä yleensä muita keikkoja olekaan kuin näitä yksityistilaisuuksia). Itse teen mielummin muita keikkoja (kerryttäen omaa eläkettäni ;)), mutta tietysti jos joku tilaa häihin niin hommat hoidetaan asiallisesti pois.

..ja muuten muistakaa; oli bändi sitten ammattilainen tai harrastaja niin yleensä heidän ehdotuksia kannattaa kuunnella, ovat nimittäin käyneet aika monissa häissä, tietävät miten "normaalisti" toimitaan, eivätkä varmastikaan halua mitään negatiivista tapahtuvan teidän tärkeimmässä illassa! Ne kaasot yleensä jännää kaiken sekaisin... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest kaisinen(Guest)
Öh, millä perusteella? :-? Kai halpakin bändi voi olla hyvä ja luotettava?

Joo, voi olla halpakin hyvä. Yleensä se on vaan niin, että bändi kyllä pyytää niin paljon rahaa kuin soittotaidoillansa/ohjelmistollansa kehtaavat (tämähän ei koske pelkästään hääbändejä vaan myös muita muusikkoja ja artisteja). Harvemmin sitä bändit hyväntekeväisyyskeikkaa tekevät. Ja oli kyseessä ammattilaiset tai harrastelijat, en silti usko että kukaan haluaa ylihinnoitella itseään siten, että joutuu häpeämään soittaessaan.  Tavoitteenahan bändillä on kuitenkin se että tilaajalle jää hyvä maku suuhun, ja ehkä keikan myötä satelee lisätilauksia.

Ei voi sanoa onko tonni parista setistä liikaa vai liian vähän. Se riippuu niin bändistä. Kun miettii jonkun tietyn hääbändin hintaa, kannattaa siis tutustua kyseiseen poppooseen, kysyä saatavaksi  hintapyyntö+biisilista+soittonäyte. Sitten voi miettiä, onko valmis maksamaan tästä musiikista pyydetyn hinnan.

Link to comment
Share on other sites

Guest kekuliino(Guest)

Miettikää hinta, jolla myytte jokaisen kesälauantain elämästänne hikisessä puvussa lavalla riehumiseen, kun kaikki ystävänne ovat kesämökeillä, festareilla tai vaikka kotona grillaamassa ja kertokaa se ensin viestin aluksi ja sen jälkeen hinta millä orkesteri tuli soittamaan juhliinne ja montako soittajaa siellä oli.

Soittaminen on kovaa duunia ja vie elämän tärkeistä hetkistä aika ison osan

Link to comment
Share on other sites

Guest annika(Guest)

Ja todellakin mäkin joudun olemaan joka hiton lauantain touko-syyskuussa yksin, koska mun mies soittaa hääbändissä. En todellakaan antaisi sen tehdä niin, jollei se saisi siitä riittävästi rahaa. Ja tuskin sekään huvikseen teidän häihin pukkais.

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän se ole kysynnän ja tarjonnan laki, joka määrää hinnan. Kukin pyytää sen hinnan, millä kokee keikalle pääsevänsä. Toisten on pakko ottaa keikka halvalla hinnalla, kun taas toisille maksetaan hyvin siitä, että ovat niin hyviä. Tästä pitää tietenkin poislukea ystävänkauppaa ja hyvätekeväisyyttään tehdyt keikat.

Link to comment
Share on other sites

tähän on pakko kommentoida hintavertailuja valokuvaaja - bändi.

valokuvaaja (1 ihminen) otaa kuvauskeikasta 1000€

ja bändi 5 hlö ottais keikasta 1000€. kumpi on teidän mielestänne järkeenkäyvämpää?

kyllä meille tulee mielummin tuo 5hlö bändi ku yksi ihminen kuvaamaan.

(itse olen muuten töissä kuva-alalla, mutta kritisoin silti noita "pompsahtaneita" taiteellisia hintoja)

Link to comment
Share on other sites

^ Meillä on itse asiassa sellainen tilanne, että kuvaajalle maksamme noin puolet siitä, mitä bändille. Tuntipalkka henkilöä kohden on kuitenkin suunnilleen sama, sillä kuvaaja tekee pidemmän "keikan" ja käyttää kuvien jälkikäsittelyyn huomattavasti enemmän aikaa kuin bändi yhden ylimääräisen valssin opetteluun. :-)

Hyviä kuvaajia siis saa edullisemminkin kuin tonnilla. Tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se, joka maksaa...

Link to comment
Share on other sites

^ ...Tuntipalkka henkilöä kohden on kuitenkin suunnilleen sama, sillä kuvaaja tekee pidemmän "keikan" ja käyttää kuvien jälkikäsittelyyn huomattavasti enemmän aikaa kuin bändi yhden ylimääräisen valssin opetteluun. :-)...

Eli kotoa kotiin roudauksineen?

Kauanko luulet yhden biisin opettelussa menevän? Olet ilmeisesti toimittanut heille nuotit ja levytyksen?

Tosin yksi toive biisi on tosi vähän.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...