Guest Tintsu(Guest)

Bändien hinnat

345 viestiä aiheessa

Meilla bandi veloitti 1250 euroa 2-3 x 45 minuutin setista ja maksu hoidettiin jalkikateen asianmukaisella laskulla, kyseessa 4-henkinen kokoonpano paakaupunkiseudulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saatiin tarjous 5 hengen bändistä+teknikko 1650 euroa+lauttamaksut...ja settiin kuuluu 3x45min...Melkosen tyyristä mutta mies haluaa juuri tuon bändin, joten sillä mennään :) Tuovat mukanaan kyllä sit valot ja kunnon äänentoiston.

Muokattu: , käyttäjä: Mylvinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kolmihenkinen bandi, ja soittavat 3x45 minsaa. Lysti maksaa €1600. On toki yksi suurimmista menoerista, mutta haluttiin ehdottomasti livebandi, ja olemme taman bandin annista nauttineet ystaviemme haissa, joten sen perusteella oli helppo valita heidat. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmat meidän häissä soittaneet bändit löytyvät buukkaa-bandi.fi:stä. Hinnat ovat kerrankin rehellisesti näytillä, tosin siellä on sekaisin monijäseniset bädit, instrumentaaliduot ja pelkät laulusolistit, joten ihan suoraan toisiinsa verrattavissa hinnat eivät ole. Laadussakin on tietenkin eroja. Suuressa osassa bändejä matkakorvaukset ovat hinnassa valmiiksi mukana, joka helpottaa kokonaikustannuksen hahmottamista. 

 

Olemme suuria musiikin ystäviä ja lähdimme siitä, että varataan n. 1000 € / paikallisbändi, plus ruoat kaikille. Uskon, että bändien soittotaito ja kokemus näkyvät hinnassa. Alle 500 € saanee aloittelevan bändin, jonka lavakarisma ja paineensietokyky on sitten vähän arvailun varassa. Ja kannattihan se törsääminen - tanssilattialla jorasi jopa ne upinniskaisimmat vieraat ja ihan ilman kehottamista! Huono puoli on että unohdin itse (= morsian) emännöidä häitä kun juutuin tanssivaihteelle koko illaksi :P

Muokattu: , käyttäjä: Iozzine

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Feissarista bongasin erään muusikon tilityksen, pisti pikkasen ajattelemaan.

 

Hypoteettisia sekä matemaattisia ajatuksia hääbändin työnkuvasta.
28. elokuuta 2013 kello 20:15

Hypoteettisia sekä matemaattisia ajatuksia hääbändin työnkuvasta.

Hääpari ottaa yhteyttä viisihenkiseen bileorkesteriin, ja tilaavat kolmen setin(45min x 3 = 135min) edestä musiikkia, jotka muodostuvat heidän itse valitsemistaan populaarimusiikin kappaleista. Siitä ilosta, että (mahdollisesti nuoret) muusikot pääsevät soittamaan, he tarjoavat vaivannäöstä 800e. Heidän silmissään tilanne näyttää tältä; kolmen tunnin työstä 800e palkkaa, eli viidelle hengelle jaettuna 160e per nuppi. Toisin muotoiltuna, yhden hengen tuntipalkka olisi 53,33e/h. Lähes kohtuuttoman avokätistä, eikö?

Miltä tilanne näyttää muusikon silmissä? Hääpari on valinnut itse ohjelmiston,eli suurehkolla todennäköisyydellä listasta löytyy viisuja, joita ei ole koskaan tullut soitettua, saati edes kuultua. Työtunti/-minuuttimittari lähtee käyntiin nyt (Mittari: 0min).
 

Muusikko tutustuu ohjelmistoon (n.30-35kappaletta) ja ryhtyy harjoittelemaan omia osuuksiaan. Pelkästään kappaleiden kertaalleen kuunteluun kuluu aikaa noin tilattujen settien verran, eli 45min x 3 = 135min. Tarinan muusikko syntyi ihmelapsena ja oppii omat osuutensa kolmen kuuntelukerran aikana (mittari: 135min x 3 = 405min).

 

Orkesterin jäsenet kokoontuvat yhden ainoan kerran reenikämpälle (tarinassa ilmainen!!) harjoittelemaan tilattua ohjelmistoa yhdessä. Ohjelmiston kappaleet soitetaan ilmiömäisesti suurempia sopimatta sekä täydellisesti sovitettuina, kahteen kertaan ilman taukoja (mittari: 405min +135min x 2 = 675min).

 

Suuri päivä koittaa, ja hääpari on ilmoittanut, että juhlatilan, joka sijaitsee 100km päässä, tulee olla valmiina klo 14:00. Itse juhla alkaa klo 18:00. Hyvinä asiakaspalvelijoina muusikot aloittavat roudaamisen reenikämpällään klo 10:00. Kulkuneuvona toimii farmariauto peräkärryllä varustettuna (nopeusrajoitus 80km/h). Auto lähtee matkaan klo 10:30 (mittari: 675min + 30min = 705min). Ilman pissataukoja, suurempia taajama-alueita, sekä jatkuvia punaisia valoja, auto kaartaa hääpaikalle klo 12:00 (mittari: 705min + 90min = 795min).

Soittokamat roudataan ja kootaan puolessa tunnissa, jonka jälkeen tehdään rauhassa soundcheck, ja katsotaan ohjelmiston pahimmat mahdolliset sudenkuopat. Juhlatila on valmis klo 14:00, kuten oli sovittu (mittari: 795min + 120min =915min).

Hääjuhla alkaa klo 18:00, ja bändi aloittaa klo 20:00. Odottelua on siis kuusi tuntia (mittari: 915min + 360min = 1275min ). Onko orkesteri siis vapaa-ajalla? Ei. Tuo kuusi tuntia on vain pois kunkin jäsenen vapaa-ajasta. Kotona on pitkällä matkalla turha käydä, tuttaviin tuskin törmää oudossa pitäjässä, kaljan kiskominen olisi epäammattimaista. Tarvittaessa orkesterin täytyy olla edustusvalmiudessa. (Kirjoittajan mielipide)

 

Tavanomaisesti juhlan ohjelma on hieman myöhässä, ja soitto alkaa vasta klo 20:30 (mittari: 1275min + 30min = 1305min). Ensimmäisen 45min setin jälkeen on muuta ohjelmaa 45min ajan, kuten morsiamen ryöstöä, kimpunheittoa etc (mittari: 1305min + 45min + 45min = 1395min). Toinen setti alkaa klo 22:00, ja kestää sen 45min, jonka jälkeen on 15min tauko, josta siirrytään kolmanteen ja viimeiseen settiin. Encoren loputtua kello lyö 00:00 (mittari:1395min + 45min + 15min + 60min = 1515min).

 

Bändi ottaa hetken happea ja hääväki suunnittelee jatkoja paikalliseen pubiin. Kamojen purku alkaa klo 00:15 (mittari: 1515min + 15min =1530min). Auto ja kärry ovat pakattuna klo 00:50, ja pienen tauon jälkeen matka jatkuu klo 01:00 (mittari: 1530min + 35min + 10min = 1575min).

Reenikämppä saavutetaan klo 02:30 (mittari: 1575min + 90min = 1665min). Kamat roudataan sisätiloihin 15 minuutissa ja orkesterin jäsenet ovat vihdoin vapaita(mittari: 1665min + 15min = 1680min). Oletetaan, että kaikkien kodit ovat kivenheiton päässä.

 

Työaika: 1680min = 28h
Hääparin tarjous: 800e
Palkka: 800e / 5 = 160e/henkilö
Tuntipalkka: 160 / 28 = 5,71e/h

Vaihtoehtoinen näkökulma, jossa kuuden tunnin odotusjakso ei ole työaikaa;

Työaika: 1290min = 22h

Tuntipalkka: 160 / 22 = 7,27e/h

 

 

Kaupan päälle joitakin mahdollisesti huomioitavia kuluja;

- Matkakustannukset. Löpö on kallista. Pyydä siis aina matkakorvaukset.Tälle keikalle henkilöauton matkakorvaus 0,45e/km, neljästä lisämatkustajasta +0,12e/km,peräkärry +0,07e/km. Matkakorvaus 0,64e x 200km = 128e.

- Ruoka. Pyydä aina keikkapaikalle ruokaa. ABC:n grillipihvi viidelle, 13,95e x 5 = 69,75e.

- Verot.

- Palkanmaksufirma. Sinne meni siivu.

 

”Bändi pyysi yli 1000e. Melkoista rahastusta!”

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hienoa, tuo ylläoleva kirjoitus olikin jo täällä. Tulin juuri tänne käymään aikomuksenani linkata siihen. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, tuossa kirjoituksessa on ihan hyvia pointteja. Toisaalta oman kokemukseni mukaan harva bandi edes suostuu opettelemaan taysin uutta ohjelmistoa vain yhden keikan takia. Yleensa kappaleita saa toivoa yhden tai kaksi bandin normisetin ulkopuolelta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No pitäähän sitä vähän liiotella että pointti tulee selväks...

 

Eikö bändi just valita sillä perusteella että se soittaa sellasta musaa mitä halutaan ja sitte vielä pari toivekappaletta päälle...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saimme tarjouksen viisihenkiseltä tamperelaispoppoolta, joka koostuu osittain musiikkiopiston oppilaista, joista yksi on valmistumassa musiikinopettajaksi. Heidän pyyntönsä on 1000 € 3-4 tunnin soitosta. En tiedä, onko tämä nyt luokiteltavissa hintavaksi vai huokeaksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli elokuisissa häissä pk-seudulla viisihenkinen bändi + miksaaja, soittivat 2x45min ja hintaa 700e. Mielestäni oli erittäin sopiva hinta. Valittiin heidän setistään meille sopivia biisejä, joita suurimmaksi osaksi soittivat, ja lisäksi oli pari omaa toivebiisiä. Ja häävalssin sovittivat meitä varten valssiksi alun perin nelitahtisesta biisistä :) tuli muuten huomattavasti alkuperäistä biisiä parempi, imo. Eivät ole ammattilaisia, mutta ammattimaisesti toimivat ja soittivat, tiesin yhden bändin jäsenistä ennestään ja sitä kautta osasin kysyä tarjousta kun eivät itseään pahemmin mainosta. Bändi roudasi kamat edellisenä iltana ja ilmoitti meidän yllätykseksi, että voivat tulla juhliin jo heti aluksi (juhlat siis alkoi klo 16 ja bändin piti aloittaa klo 20 aikoihin). Tulivat jopa onnittelujonoon :) Tarjottiin samat ruuat, kahvit ja iltapalat kuin vieraillekin, tosin bändille oli katettu pöytä kahvion puolelle kun saliin ei oikein mahtunut ja näin saivat myös olla rauhassa. Me ja vieraat tykättiin tosi paljon musiikista, bändi osasi aika hyvin lukea yleisön fiiliksiä ja muutella soittolistaa sen mukaan. Vetivät jopa pari ekstrabiisiä yleisön toiveesta :) Ja jälkeenpäin kuulin solistin kehuneen meidän juhlijoita, että oli tosi hienoa soittaa kun koko ajan oli porukkaa tanssilattialla ja niin hyvä fiilis juhlissa  :-X  ai että siitä tuli hyvä olo kun tiesin, että myös bändillä oli ollut hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauhulla lueskelin noita bändien hintoja... :o Minä kuvittelin aina että häissäni tulee olemaan yksikertaisesti dj. Sitten tapasin tulevan sulhoni, joka vannoo livemusiikin ja bändin nimeen, itse entinen soittaja kun on. Me saamme bändin halvalla (ellei jopa ilmaiseksi) kun sulhon entiset soittajakaverit tulevat jeesaamaan. He soittavat kolme tuntia ja me sulhon kanssa teemme biisilistat. Vieraslista koostuu nuorista ja vanhoista ihmisistä, joten luultavasti valitsemme tunnettuja kappaleita eikä kolmea tuntia mitään iskelmää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelin tänne jo aiemmin toukokuussa, mutta laitetaan nyt tilannepäivitys. Eli valittiin lopulta bändi, joka soittaa parit häävalssit + 2 settiä bilemusiikkia hintaan 900e. 

Muokattu: , käyttäjä: Tinkaliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä 5-henkinen bändi soittaa 3x45min ja pyytävät 1240€. Häämme ovat hämeessä, bändi tulee pääkaupunkiseudulta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hirvittää kyllä bändien hinnat. Kitsaasti ollaan saatu yhteyksiä bändeihin ja kaikki tarjoukset ovat olleen lähempänä puoltatoistatuhatta, joka on budjettiimme liikaa. En tiedä sitten, mitä teemme tämän bändihomman kanssa, kun haluttaisiin kuitenkin elävää musiikkia. On se kuitenkin eri asia, kuin Spotifysta soitettu musiikki tanssimista ajatellen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän ei onneksi edes tarvinnut katsella eri bändien hintoja, kun bestman lupasi hommata bändin. Se piti tosin olla ilmainen, sillä budjettimme on hyvin olematon. Nyt joudumme kuitenkin maksamaan lystistä 450 €. Biisilistat ovat meidän itse tekemiä. Okei, kuulostaa varmaan halvalta muiden mielestä, mutta kun itse olen ollut työttömänä koulun jälkeen viisi kuukautta ja sulhaseni vasta aloitti työt pienellä palkalla, niin bändin hinnan suhteen budjetti paukkuu reilusti yli. Itse olisin voinut tyytyä ihan vain levymusiikkiin, mutta sulhaseni halusi välttämättä bändin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle bändi ei olisi pakollinen, mutta onhan se kiva edes muutama valssi saada livebändin kanssa. Onneksi enoni soittaa tanssilavoilla ja äitini kerrottua kihlauksestani tuli sieltä heti tarjous, että enon avulla saa bändin. Katsotaan sitten lähempänä saako sen kaveripalveluksilla meille häälahjaksi tai sitten vaan vähän edullisemmin. Tosin jos hinta on silti karmea meidän budjettiin niin pyydän varmaan vaan enoa soittamaan muutaman valssin harmonikalla (mulle riittää häävalssi ja tanssiminen oman isän ja miehen isän kanssa, loput voi tulla soittolistalta). Eniten sitä livebändiä kuitenkin varmaan kaipaa noi keski-ikäiset sukulaiset eikä me sulhasen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pikainen katsaus aiheeseen osoitti, että monet bändit tosiaan soittaa 3 x 45min. Me mietimme että onko tuo liian pitkä aika, tosin emme ole suunnitelleet juuri muuta ohjelmaa.. Onko teillä tiukkaa jorausta kaikki setit, vai esim ensin aloitettu rauhallisemmin? 

Meillä on ko. settiä tarjottu 5 henkinen bändi pk-seutu 1300 eur. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääjuhlaa kun suunnitellaan ja yritetään miettiä tapahtuman aikatauluja.Varmaan pappi ja kirkko on aikas sovittu.Josta ei juurikaan voi luistaa!Tämän jälkeen mennään melkoisen luovalla meiningillä.Auts!Hääkuvaus viivästyy?Vieraat odottaa,safka kylmenee,ja hienovarainen siirtyminen boolimaljalle alkaa.Kun tilaat bändin.Sovi settien alkamisaika ja viimeinen lopetus.Ne eivät aina kulje suunnitelmien mukaan.Mutta hyvä bändi pystyy joustamaan!Meillä hintamme on 510-700 euroa keikan pituudesta riippuen Stadin alueella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pienten bändien/duojen hinnat olivat 500 e, kun kyselin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

www.triotimoroutasaari.net

Teille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään