Jump to content
Naimisiin.info

DJ kokemuksia


Punky

Recommended Posts

Minulle tuottaa hieman päänvaivaa tämä oman musiikin soitto häissä. :( Meinaamme itse polttaa läjän CD:tä. Ensimmäisenä voisi olla hieman valssia, humppaa... siis tällaista lava meininkiä, seuraavalle ehkä hieman suomipoppia, ja parille viimeiselle sitten CCR, Eagles, Barry White, Covereita, Discoa, Poppia ja Rockia.

Ongelma numero yksi on: mistä löydämme kaikki nämä levyt joilta voisimme kappaleet valita ??? Eritoten kokoelmaa Covereista en ole kyllä aiemmin nähnyt.

Ongelma numero kaksi: onko järkeä vuokrata DJ soittamaan valmiita levyjä ???

Ongelma numero kolme: jos ei vuokrata DJ:tä mistä voi itse vuokrata kaiuttimet, CD soitin (vaiko tietokone) ja osaako ne kuka tahansa juippi asentaa ???

Ja viimeiseksi: kenelle nakittaa levyjen vaihto jos ei sitä itse viitsi pitää huolta ???

Onko teillä kellään vastaavanlaisia kokemuksia häistä missä ei bändiä ole ollut mutta edellä mainitun tyyppistä musiikkia olisi soitettu ja ihmiset siitä olisivat jopa nauttineet ja tanssineet.

Siinähän sitä taas oli. Auttakaa kiltit naikkarilaiset!!! Syvä niiaus ja kiitos!! ;D ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Moi Marina!

Itselleni taitaa tulla bändi, mutta muutamalla kamulla on ollut levyjä ja dj. Kun polttaa mp3 tietokoneelta cd:t, niin ei tarvii löytää mitään levyjä, kuhan osaa hakea yksittäisiä biisejä koneelta.

Kysy onko sun juhlapaikassa mahdollisesti cd soitinta ja isoja kaiuttimia. Et ees tarvii mitään ammattilais dj:tä. Rekrytoit safkapalkalla jonku frendis vaihtaan plattaa lautaselle. Sit, ku ne levyt on sekalaisia, niin sen tyypinkään ei tarvii koko aikaa seistä soittimen vieressä. Pitää vaan huolta, et levyt vaihtuu ajoissa, ettei tuu katkoja väleihin.

Ihan snadit kotistereot voi olla vähän tehottomat, mut käsittäkseni jostain voi ainakin vuokraa isompia soittimia kunnon kaiuttimilla, jos juhlapaikalla ei oo. Tsiigaa keltasilta sivuilta.

Nää kamut, joilla on ollut levyjä ja kunnon sterkat on olleet tyytyväisiä valintaan. Saa haluamansa musan alkuperäsmuodossa, eikä jonkun humppapoppoon tulkitsemana. Ja sit tietty kauheesti halvempi, ku bändi  :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Emily!! :-X :-X

Helpottaa heti kun saa vähän vinkkejä ja kokemuspohjaisia kommentteja asiasta. ;D Niiden kustannusten takiahan mekin kallistuttiin noiden levyjen kannalle. En nähnyt järkeä maksaa vanhassa valuutassa 6000 kun vieraitakin on tulossa vain 50. Tulee aika kalliiksi/nenä. Ja näin ollen saadaan kuunnella koko ilta sitä mitä halutaan ja niin kauan kun halutaan ;D. Pitää vain toivoa että vieraat nyös innostuisivat tanssimaan.

Minähän otan puhelin luettelon kauniiseen käteen ja rupean selailemaan. Kiitos kaunis!! :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös cd:t, ilma DJ:tä.

Kirjastoissa on paljon cd:tä. Me ollaan kopsattu niitä viime aikoina. Ongelmana on vain se, että ne ovat aina menossa ja monet ovat kovasti naarmuilla. Kopioitaessa näistä naarmuista (joista alkuperäiset jäävät jumittamaan) tulee cd:lle pieni tauko.  :-/

Itse olen ajatellut pyytää pikkuveljeä tai seremoniamestaria levynvaihtajaksi. Juhlapaikalla on valmiiksi äänentoistolaitteet, jos ei olisi, veisimme sinne varmaan omat stereot. Lisäkaiuttimia osaavat nuo miespuoliset asennella (isällä ja pikkuveljellä on pohjakoulutuksena sähkömiehen tutkinto). Sitä en tiedä, onko muidenkin kuin sähkömiesten turvallista tehdä liitoksia, vai onko kajareissa valmiiksi jo reiät lisäkajareita varten.  ::)

Jospa joku muu tietäisi mistä valmiita äänentoistolaitteistoja voisi vuokrata.

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin itsekin niitä MP3:sia ja kirjastosta lainata levyjä mutta niissäkin on aina muutamia ongelmia. Niin kuin jo sanoit annas että levyt on aika naarmuisia välillä ja MP3 äänenlaatukin heittelee joskus aivan laidasta laitaan. ::)

Tuli tosta edellisestä mieleen että appiukolla on myös sähköpuolen koulutus ja sulholla sähköturvallisuus tutkinto suoritettu (tietokone puolelta kumminkin) joten eiköhän he osaisi ylimääräiset kaiuttimet ainakin asennella. ;)

Voisihan sitä yrittää nakittaa ton levyn vaihdon toiselle bestmanille. Paras tietysti jos olisi stereot jossa olisi esim 5 levyn vaihtaja. Näin ei siitäkään asiasta tarvisisi paljon huolta kantaa. Toivottavasti näiden laitteiden vuokraus vaan ei ole hirveän kallista. ???

Kiitos jälleen :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule bändiä eikä edes DJ:tä! Parasta aikaa kopsailen täällä cd:itä kovalevylle, josta sitten poltan ne taas CD:ksi! Meillä itsellä onneksi levyjä n.200 ja aika laaja skaala ihan tyylinkin suuntaan. Juhlapaikassamme onneksi on kajarit kaikkiin huoneisiin + 5 levyn cd-boxi! Yhdellä latauksella saa siis n.6 tuntia musaa joka riittääkin meille aikas hyvin :D

Link to comment
Share on other sites

En ole asiantuntija, mutta sulhoa kuunnellessa olen saanut sen kuvan että esim. meidän koti cd -soitin käy (se on kai kyllä aika hieno kun sulho on niiden suhteen hiukan friikki... :)) ja lisää saadaan sulhon kavereilta. Koska meille tulee dj (ainakin näillä näkymin) niin tarvitaan hiukan paremmat kamat, jotka saadaan sulhon musiikkibisneksessä pyöriviltä kavereilta. Eli ehkä teilläkin on tuttuja jotka harrastaa musiikkia/soittaa jossain bändissä tms. Tuollainen 5 levyn cd-soitin löytyy ehkä helposti? Jokainen stereoista kiinnostunut nuori mies osaa varmasti hoitaa kytkennät, eli ei vaadi sähkömiestä...

Itse surffailin myös joiden äänentoistofirmojen kotisivuilla, jotka löysin ihan googlen avulla. Myös keltaisilta sivuilta löytyi apua. Hinnoista en valitettavasti tiedä...

Levyjä kannattaa lainailla myös kavereilta, ja kotikotoa löytyy niitä vanhoja humppalevyjäkin!

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee dj, joka kehui omistavansa kaikki mahdolliset levyt mitä on :D. Emme halunneet nakittaa ketään kaveria tähän hommaan, koska halusimme, että saavat rauhassa nauttia juhlasta. Dj lupasi vuokrata vehkeet jos hääpaikalta ei sellaisia löydy.

Link to comment
Share on other sites

Tämä DJ:n vuokraus on se yksi mahdollisuus mitä olemme ajatelleet. Vanha lapsuuden kaverini on DJ joka tekee keikkaa pääkaupunkiseudulla. Ei varmaa tulisi maksamaankaan hirveästi ja varmasti saisi myös oikeanlaiset vehkeet hankittua niin ettei tarvitsisi niillä päätänsä vaivata. :) Tässä tapauksessa tietysti olisi helpointa että hän itse valitsisi ohjelmiston mutta kuitenkin haluaisimme itse muokata musiikin omille levyillemme. Siksi tuntuukin jotenkin turhalta pyytää ammattilaista vain vaihtamaan levyjä paikan päälle. :(

En tiiä. ??? ::) >:( :'(

On jotenkin hirveän monimutkaista. Häneltä tuskin löytyy mitään valssi/humppa levyjä kun edustaa tyyliltään enemmän HC ja Rave meininkiä kun tälläista 50/60/70/80 luvun tyylejä. :-/

Tämä ystäväni kuuluu lapsuuden kavereideni porukkaan joita en meinannut häihin kutsua koska yhteyksiä ei olla pidetty kuin ehkä kerran vuoteen. Siksi tuntuu jotenkin epäkohteliaalta kutsua vain yksi heistä. On tässäkin päänvaivaa kerrassaan. ??? ::) >:( :'(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Joillakin on varmasti ollut DJ eikä bändiä. Kertokaa kaikki.

Minkä tyyppistä musaa vailitsitte. Itse ajateltiin hyvinkin sekalaista valssista teknoon. Kaikkea, mikä saa meidät kahdet hyvälle tuulelle  :-X Mutta miten sukulaiset, varsinkin hieman varttuneemmat suhtautuvat?  :o Tietenkin häät tehdaan meidän ehdoilla, mutta olisi kiva kuulla, minkä tyyppistä musaa valitsitte.

Entä mitä DJ -palvelua käytitte? Mitä kaikkea ne teki? Vaihtoi vain musiikkia, miksas, juonsi, mitä?

Kertokaa kaikki.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ammatti DJ:t soittavat teidän valitsemaanne musiikkia, joko listaatte mitä haluatte kuulla tai kerrotte vain minkä tyylistä esim. syödessä kevyttä tausta musiikkia, häävalssi (sen minkä haluatte) sen jälkeen kannattaa varmaan toivoa yleistä musiikkia valssista teknoon  ;D DJ:t on ammattilaisia he tietävät mitä tekevät, ja osaavat soittaessaan suunnata soitettavan musiikin yleisön mukaan. (tietenkin siis jos palkkaa ammattilaisen)

Punkyn kysymykseen vastatakseni: DJ.t tekee sitä mistä etukäteen sovitaan, soittavat levyt, miksaavat ja jopa juontavat jos näin on etukäteen sovittu. Tilatessa esim. ohjelmatoimiston kanssa kannattaa asioista keskustella, jotta saatte häihinne oikean tyyppisen ihmisen soittamaan. Kaikki yleensä kuitenkin maksaa, mutta en ole ikinä kuullut DJ:stä joka olisi kalliimpi kuin bändi. (siis ns.normaali DJ, ei näitä "huippuja")

(en halua alkaa mainostamaan täällä foorumissa mitään, lisätietoja tarvittaessa viestillä)

Muoks: vaikka vuosia on kulunut monta  :o niin silti tällä palstalla pyörin, vastailen mielelläni edelleen viesteihin, jos joku apua kaipaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä oli Dj ja karaoke samalla. Ja sama tyyppi juonsi ja veti muutaman leikinkin meidän yllätykseksi :) Ensin kun saavuttiin juhlapaikalle hän toivotti kaikki tervetulleiksi ym. ja ruokailun ajan soitti ihan hiljalleen rakkauslauluja levyltä. Todella hyvin oli valinnut musiikkia laidasta laitaan meidän toiveiden mukaan (myös lapsille).  Tyyppi jopa itse lauloi meille kahdelle laulun!! Aivan mahtava tyyppi.

Oikeastaan mun piti sanoa että meillä vanhemmatkin viihtyi ihan hyvin, aluksi häähitaan jälkeen tuli humppaa ym., sen jälkeen lasten karaoke jonka jälkeen tuli lisää näitä humppia ym.  Sit vasta kun vanhimmat olivat lähteneet pois niin ruvettiin oikeen discoilemaan :) Vaan eivät ne vanhemmat sieltäkään malttaneet pysyä poissa :) Anoppikin yllätti tanssimalla yksin lavalla 99 luftballoons:in (meillä ei ollut lavaa muuten käytössä karaoken takia) ja oma mutsini oli vähän väliä jammailemassa nuorten kanssa  ;D

Ei kannata stressata etukäteen siitä että viihtyvätkö vieraat vai ei :) tehkää niistä omanne näköiset juhlat niin varmasti onnistutte ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli omissa häissä dj hoitamassa tuota musiikkipuolta.

Homma hoitui loistavasti, kiitos tutun levynpyörittäjän. Toiveet musiikkilinjasta esitimme jo hyvissä ajoin etukäteen tyyliin "Ensin pakolliset humpat ja sitten paljon kasari ja ysäri hittejä "

dj hoiti hommansa erittäin hyvin, sillä hääjuhla venähti 2 tuntia aiottua pitemmäksi  ;D

Ns " oikean" dj:n kanssa homma kyllä sujuu ongelmitta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meidän ratkaisu:

Nykyään voi ostaa netistä laillisesti biisejä, maksaa yleensä euron per kipale. Lisäksi meillä on laaja CD-valikoima ja voimme lainata kavereilta.

Laitetaan kaikki musiikki tietokoneelle tiettyyn järjestykseen, kytketään juhlapaikan CD-soittimeen ja painetaan play. Tietokone soittaa biisit valitsemassamme järjestyksessä, kenenkään ei tarvitse vaihtaa levyjä emmekä tarvitse DJ:tä.

Link to comment
Share on other sites

Up! Kertokaa lisää kokemuksia! Entäs millainen valaistus teillä on ollut? Ihan kunnon disco vai...? Pyysin itsekin tarjouksen paikallisesta äänentoistofirmasta ja hínta oli kohtuullinen verrattuna bändiin(tarjouksessa mainittiin, että se on luottamuksellinen,joten en kehtaa mainita tarkkoja tietoja). Kun nyt sais sulkinkin innostumaan! ;D Valaistusmahdollisuudet olivat: ei valaistusta(halvin), kevyt tunnelmavalaistus (tästä haluaisin tietää) ja discovalaistus.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kertokaa lisää DJ-kokemuksia! Onko kunnon DJ hyvillä laitteilla varustettuna saanut tunnelman nousemaan samalla tavalla kuin bändi vai jopa paremmin? Mitä muuta eroa tunnelmassa ym. verrattuna bändiin tai itse soitettuihin levyihin? Tietysti riippuu bändistä ja valitusta musiikista sekä vieraista, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan...

Itse voisin kuvitella että ammattitaitoinen DJ, joka myös välillä juontaa, saa ihmiset tanssimaan niin kuin bändikin, mutta tunnelma olisi rennompi ja esim. haluamiaan kappaleita olisi helpompi pyytää? Ja tietysti musiikki voi muutenkin olla enemmän laidasta laitaan kuin bändillä, jolla on tietty ohjelmisto. Jotenkin tuntuu että jos on bändi, niin ihmisten on "pakko tanssia" ja keskittyä bändiin, DJ voi olla tarvittaessa "oheisohjelmanakin" eikä ole noloa jos kukaan ei tanssi. Kuitenkin uskoisin että DJ saa ne ihmiset tanssimaan, jotka sitä haluavat, eri tavalla kuin itse stereoista soitettu musiikki. Mutta onko näin?

Soittavatko DJ:t muuten vain omia levyjään, onko asiakkaan levyjen soittaminen laillista teostomaksujen kannalta? Ei varmaan ainakaan jos levyt ovat piraattikopioita tai netistä imuroituja...  ;D

En ole koskaan ollut häissä joissa olisi ollut DJ, joten olisi kiva kuulla kokemuksia. Ja kertokaa ihmeessä suosituksiakin!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Meille varattu DJ Lumo-nimisestä ohjelmapalveluyrityksestä, Helsingin seudulta. Hinta 550 €...sisältyy DJ, äänentoistolaitteet sekä valot ja matkakustannukset. Meillä häät Hämeenlinnan seudulla. Löysin heidät näiltä sivuilta viime vuoden lopulla ja otin heti yhteyttä, asiantunteva palvelu jne.  ;D

[email protected] olisi osoite, kannattaa kysyä!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...