Jump to content
Naimisiin.info

Paljonko polttarit saavat maksaa?


Maranna

Recommended Posts

Minä sain huudot, kun suunnittelimme kaverini polttareita... Ehdotin 20 euroa per osallistuja budjetiksi.. Ensimmäiseksi sanottiin, ettei se riitä mihinkään. Kuulemma vähintään 50 euroa pitää olla..

Onko nykyaikana polttareista tullut rahastusjuttu??? Minä ainakin haluan, että tulevaisuudessa omissa polttareissa pidetään hauskaa ja ollaan hyvällä porukalla yhdessä! Mieluummin niin, että kenenkään ei tarvitse maksaa yhtään mitään, kuin se että toiset joutuvat maksamaan maltaita!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä miehen polttarit ovat varmasti kalliimmat siitä syystä, että miehen kavereista kaikki ovat työelämässä ja hyvin palkatuilla aloilla (IT-alalla lähinnä).

Minun kaverini taas joko opiskelevat tai ovat pienipalkkaisissa hommissa.

Toivon, että kukaan ei joudu liian tiukille polttareideni takia. Tosi on, että häät ovat vain kerran elämässä (toivottavasti), mutta sen varjolla en haluaisi kavereitani nyljettävän. Heidän elämäänsä kuuluu muutakin kuin minun polttarini. Joillakin voi olla jopa useita polttareita samana vuonna!

Link to comment
Share on other sites

Olen samaa mieltä, että polttarit ovat (toivottavasti) vain kerran elämässä. Mutta itselläni on tosiaan useammat polttarit tällä kesällä mihin osallistun.. Ja näin ollen minulla ei ole varaa laittaa 50 euroa /per polttarit haisemaan.

Link to comment
Share on other sites

Luulen,että tuo summa riippuu aika paljon osallistujien elämäntilanteesta.Itselleni en toivoisi kovinkaan hinnakkaita polttareita,sillä suurin osa osallistujista on opiskelijoita, joten kuukausibudjetti on muutenkin tiukka :) Toisaalta omat polttarivieraani tulevat akselilta Rovaniemi - Helsinki, joten heille tulee hintaa jo pelkistä matkakustannuksista :)

Toki summaan vaikuttaa osallistujamääräkin,sillä pienempi porukka joutuu helposti maksamaan enemmän - vaikka mitään älyttömän suurta ei olisikaan suunniteltu. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kaasonvirka

Heips.

Minä ainakin ajattelin asian näin, että kenenkään ei kuulu maksaa itseään vararikkoon polttareiden takia. Jo pelkät häät vievät vieraalta paljon rahaa: lahja, puku, kampaus, (meikki).

Ja kaiken lisäksi morsiammen sisko sanoi haluavansa jonkinlaisen kasvo- tai muun hoidon siskolleen, ja samalla hän totesi, että kustantaa koko hoidon itse, koska ei se ole muiden pussista pois vain sen tähden, että hän sellaista ajattelee siskolleen. Minusta oikein hienosti ajateltu, ja nostan hattua kovin paljon!!!

Pitäkää polttarivieraat kiinni omista ajatuksista polttaribudjeteissa.. Oli teitä paljon tai vähän osallistujia!!!

Meillä osallistujia viisi + morsian. Ja hinta 25 euroa / per pää. Sillä mennään, ja hauskaa silti varmasti tulee!!!!! Se on asenteesta kiinni!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Helena_*

Järjestäessäni viime vuonna polttareita kaason ominaisuudessa eräs porukasta aiheutti riidan mm. budjetista... Kyselyssä hintahaarukaksi tuli 20-300 euroa! Että tee siinä sitten kompromissia. Talkoohenkeä ei juuri löytynyt, minä ja kaverini teimme kaiken. Polttarit olivat Helsingissä, eikä mitään hirveän erikoista(=kallista) ohjelmaa ollut, mutta silti meni muistaakseni 50-70 euroa/nuppi. Jaoimme summan sen mukaan mihin osaan päivästä kukin oli osallistunut, kaikki eivät olleet mukana koko päivää.

Aiempina vuosina olemme talkoohenkimeiningillä, nyyttikestiperiaatteella ja luovuudella saaneet aikaan ihania polttareita tyyliin 50 mk /nuppi.

Mielestäni on tapauskohtaista mikä on oikea hinta. Vararikko ei ole polttareiden tarkoitus. En halua että kukaan maksaa itseään kipeäksi tai saa stressiä minun polttareistani, jos kaverini sellaiset järjestävät...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vieras 78

Olette päässeet todella halvalla. Itse olen käyttänyt aina vähintään 50euroa ja se on minusta sopiva summa. Sillä rahalla saa itekin kaikkea kivaa ja päivähän on ainutlaatuinen, siitä voi hiukan maksaakin=)Asenteesta kaikki on kiinni ja porukan fiilisestä! Mutta helpointa on, että kaikki maksavat saman verran päivästä, siis morsiamen kuluista, tulee mukaan aamulla tai illalla. Kaasoilla on turha ressi alkaa sopimaan mitä kukin maksaa ja mihin kukin osallistuu. ja kaikki suhteita kannattaa käytää hyväkseen, ja esim. ruokailu yhdessä tehden tai esim. piknikki, on huomattavasti halevmpi kuin ravintola ja usein paaaljon ihanampi!!

Tämmöistä...mukavia polttarihetkiä!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sain juuri meilia hyvan ystavani polttareista. Tahan mennessa meille ei ole kerrottu yhtaan mitaan, ja nyt meilissa kysyttiin, yovytko 1 vai 2 yota ja otatko osaa yhteen tiettyyn aktiviteettiin - ei vielakaan muita detaljeja majoituksesta yms, kaupunki vain on tiedossa. Ja se, etta kuulemma €200 pitaa budjetoida, plus juomiset. Aika tyyrista touhua... kun mies on samalla menossa sulhasen samansuuruisiin polttareihin, meille tulee oikein mukava 600 euron viikonloppu.

Omat polttarini taisivat maksaa siina €100, mika oli mielestani ihan hyva summa, kun kuitenkin kavimme syomassa seka lounaalla etta illalla ja teimme kaikkea kivaa. Suurempaa budjettia pitaa jo osata perustella jollain (toki tuo kaverini polttareiden €200 sisaltaa myos 2 yota hotellissa, mutta meille ei ole annettu mitaan vaihtoehtoja majoituksen suhteen, aika tokeroa vain ilmoittaa tuollainen summa ja etta seuraavan parin viikon sisalla pitaisi maksaa <_<).

Muokattu: , käyttäjä: hemuli_07
Link to comment
Share on other sites

^ Niin tulee <_<.

No, sain tanaan vahan lisatietoja eivatka nuo kulut itse asiassa vaikuta niin hurjilta, kun tiedan, mita summaan sisaltyy. Kaasot ovat varmuuden vuoksi laskeneet reilut €30 per nuppi seka perjantain etta lauantain illallista varten, mutta siinahan on ihan helppoa saastaa jonkun verran. Majoitus on kohtuuhintainen (n. €30 per yo) ja suurimman yksittaisen summan syo tuo ainoa aktiviteetti, joka ei missaan nimessa ole pakollinen, mutta mina ainakin haluan mukaan. Maksamme myos morsiamen viikonlopun, mutta suurella porukalla siita ei tule kuin reilut €10 jokaista juhlijaa varten. Yksittaiset kulut siis eivat paata huimaa, mutta yhteissumma vahan pyorryttaa. En silti jattaisi hyvan ystavani polttareita valiin, joten pakko hyvaksya tuo rahanmeno jo etukateen, ettei sitten polttareissa harmita niin paljon, etta unohtaa pitaa hauskaa.

Link to comment
Share on other sites

Mun aikaisemmin mainitsema 50€ on siis morsiamen osuuden maksamista ja jos yhdessä jotain aktiviteettia tehdään, niin myös se. Toki riippuu, paljonko ihmisiä on tulossa, mutta eiköhän budjetti ole sitten sen mukainenkin. Kyllähän polttareihin saa rahaa kuluun, mutta eri asia on, onko siinä järkeä. Joskus vähemmän on enemmän.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Komppaisin edellistä, eli 50 € ois mielestäni maksimi, sisältäen myös morsiamen osuuden maksamisen. Ite en yhtään tiedä, mitä kaasot on mulle suunnitelleet, mutta omasta puolestani oisin aika nolona jos mulle järkättäis jotain uber-mahtavaa jonka tietäisin tulleen osallistujille tosi kalliiksi. :huh: Tietty tilanteeseen vaikuttaa se, että suurin osa kavereista on opiskelijoita joilla ei rahaa tuhlattavaksi asti riitä ... mutta kuitenkin sanoisin näin. Ja todellakin 50 €:llä / hlö saa jo järkättyä vaikka mitä tosi mukavaa!

*omia polttareita odotellessa* :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Inflaatio on iskenyt näköjään kovaa polttarimaksuihin, kun ketjun alkupäässä 20 euroa vaikutti sopivalta summalta ja näin viiden vuoden jälkeen 50 euroa lienee tavallinen summa.

Mielestäni polttarimaksun sopiva suuruus riippuu luonnollisesti siitä, mistä maksu koostuu. Niissä muutamissa polttareissa joissa olen itse ollut on päivän ohjelman jälkeen menty syömään ja sen jälkeen mahdollisesti baariin. Jos tuo ravintolaruokailu ei kuulu polttarikuluihin (muuten kuin morsiamen osalta), olisin valmis maksamaan päivän ohjelmasta korkeintaan 50 euroa.

Mitä tulee eri elämäntilanteisiin ja sitä kautta varallisuuteen, asioista olisi hyvä neuvotella polttariporukan kesken jo ennen polttaripäivää. Mikään ei liene inhottavampaa morsiamelle kuin seurata sivusta porukan riitelyä raha-asioista. Koita siinä sitten viettää mukavaa polttaripäivää...

Link to comment
Share on other sites

Musta 40- 50€ on ihan sopiva summa. Siis sisältäen esim. yöpymisen koko viikonlopulle, aktiviteetin maksun morsiammelle, aamu- ja iltapalatarvikkeet sekä morsiammen ruokailun+juomat ja saunan. KOSKA jos suurin osa porukasta tulee toiselta paikkakunnalta, niin tarvitaan paikka missä ihmiset yöpyvät ja silloin kyseeseen ei yleensä käy muu kuin mökki. Lisämmaksuahan vieraille toki tulee esim. omista syömisistään ja juomisistaan sekä matkoista. Mutta en mä kyllä ymmärrä aina niitäkään, jotka marisevat maksun suuruudesta (jos se on esim. 50€). Kyseeessähän on kuitenkin polttarisankarin päivä, josta kaasot haluavat tehdä ikimuistoisen! Ja itse kaasona (tälläkin hetkellä järkkään polttareita) olen sanonut vieraille, että kertoisivat halpoja ideoita juhliin, ettei rahaa menisi niin paljoa, mutta harvemmin niitäkään sitten tulee.... Että ota tästä nyt sitten selvää.... :huh:

Muokattu: , käyttäjä: Sannibal81
Link to comment
Share on other sites

Vaihdoin viestin tänne toisesta ketjusta.

Toisen kaason kanssa ollaan nyt pari viikkoa sitten laitettu kutsut polttareihin menemään ja ilmoitettiin siinä summa ja selitettiinpä vielä tarkkaan, mistä kyseinen summa koostuu.

Nyt summasta on tullut kutsutuilta mussuttamista. Summaa on nyttemmin tiputettu 50 euroon, mutta...Tietenkin opiskelijoiden ja työttömien kohdalla ollaan tehty poikkeus.

Vieläkään ei porukka tunnu näkevän omaa napaa pidemmälle ja kahden ihmisen rahallinen panos kasvaa. Ollaan yritetty selittää, että autoon tarvitsee dieseliä, että päästään eteenpäin, morsiamen kulut maksetaan polttaripäivänä.

Pitäisikö siis kaasona vain tyytyä maksamaan isompi osuus polttareista ja nieleskellä että muut tulevat "siipeilemään"? Vai pitäisikö tylysti ilmoittaa, että ei tarvitse maksaa, mutta ei tarvitse tulla paikallekaan ja ihan itse saapi ilmoittaa morsiamelle asiasta? Vai miten asia pitäisi hoitaa?

Bestman kun on kysynyt sulhon polttariporukalta, kuinka paljon nämä ovat valmiita laittamaan rahaa kiinni, niin vastaukset ovat olleet kaikilla "Kunhan nyt ei yli sadan euron mene".

Link to comment
Share on other sites

Itse tein kaasona sen päätöksen että maksan itse vähän enemmän kuin muut.

Tähän päädyin koska vieraiden joukosta alkoi kuulua että "emme tule ollenkaan jos maksaa enemmän kuin 40 €".

Tämä on ymmärrettävää jos on opiskelija, hoitovapaalla tai osallistuu juhlaan pitkän matkan takaa, mutta melkein kaikki asuivat samassa kaupungissa. Ja kukaan ei ollut valmis osallistumaan suunnitteluun tai ideointiin. Tuli vähän sellainen olo, että tässä sinulle 35 €, järjestäpä meille kivat juhlat, vaikka tarkoitushan on järjestää yhdessä morsiammelle mukava päivä.

Onneksi kaikki sujui lopulta hyvin, ja morsian oli oikein onnellinen päivästään, mutta minulle jäi ikävä mieli ja iso lasku.

Miehillä taas tuntuu olevan ihan täysin eri asenne polttareihin ja niiden kuluihin. Yhdessä järjestetään tai jos ei järjestetä niin sitten ollaan valmiita maksamaan kun joku toinen järjestää.

Link to comment
Share on other sites

Itse tein kaasona sen päätöksen että maksan itse vähän enemmän kuin muut.

Tähän päädyin koska vieraiden joukosta alkoi kuulua että "emme tule ollenkaan jos maksaa enemmän kuin 40 €".

Tämä on ymmärrettävää jos on opiskelija, hoitovapaalla tai osallistuu juhlaan pitkän matkan takaa, mutta melkein kaikki asuivat samassa kaupungissa. Ja kukaan ei ollut valmis osallistumaan suunnitteluun tai ideointiin. Tuli vähän sellainen olo, että tässä sinulle 35 €, järjestäpä meille kivat juhlat, vaikka tarkoitushan on järjestää yhdessä morsiammelle mukava päivä.

Onneksi kaikki sujui lopulta hyvin, ja morsian oli oikein onnellinen päivästään, mutta minulle jäi ikävä mieli ja iso lasku.

Miehillä taas tuntuu olevan ihan täysin eri asenne polttareihin ja niiden kuluihin. Yhdessä järjestetään tai jos ei järjestetä niin sitten ollaan valmiita maksamaan kun joku toinen järjestää.

Mä kanssa oon päätymässä siihen, että maksan vähän enemmän itse. 30e olisi nyt budjetti per henkilö, mutta siitäkin napinaa jo alkaa kuulumaan. Laitan itse sitten enemmän sitä mukaa kun ihmisiä porukasta vähenee.

Minulla myös itselle jäänyt koko ideointi+järjestäminen. Alkuun oli innostunutta porukkaa ja isot suunnitelmat. Sitten kun jouduttiin karsimaan asioita juurikin tuon rahan takia niin into lopahtanut monelta. Harmittaa ihan vietävästi :(

Muokattu: , käyttäjä: veeruska03
Link to comment
Share on other sites

Mä olen saanut polttari-joukosta vastauksia että 40e on ehdoton maksimi, mutta en mitään selvitystä mitä summan pitäisi sisältää. Jos vietämme koko päivän yhdessä, niin ruokaakin pitää saada ja siihen menee väkisinkin rahaa. Pähkäilenkin siis tässä, että olettavatko ihmiset yleensä että polttarimaksuun sisältyy siis ihan kaikki, yhteinen ohjelma, morsiammen osuus ja kaikki syömiset, siis mahdollinen ravintolaruokailukin?

Näin polttareita järjestävänä osapuolena musta tuo 40e ei ole kovin suuri summa ainakaan täällä pk-seudulla (jo 10e lisää per henkilö saa aikaan ihmeitä) mutta jos olisin itse "vain" osallistuja niin täytyy myöntää että kyllä tuo 40e olisi aika iso summa varsinkin jos ei olisi ihan täyttä varmuutta siitä minkälaisiin polttareihin on osallistumassa. Tosin summa kyllä riippuu mun mielestä myös paljon siitä, kenen polttareista on kyse, esim. parhaan kaverin tai läheisien siskon polttareihin voisin osallistua mielellänikin isommalla summalla.

Meillä polttareista on lopulta muovautumassa kaksipäiväiset, ja sillä tavoin osallistujat voivat itse vähän valita kuinka paljon haluavat maksaa ja osallistua. Toiset osallistuvat molempina päivinä ja toiset vain toisena, jälkimäisessä tapauksessa polttarimaksukin on luonnollisesti pienempi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viime kesänä ollessani kaasona järjestin polttarit, joiden kuluiksi tuli noin 50 eur / osallistuja. Tehtiin monenmoista: runsas aamupala, ratsastusta, sumopainia, saunontaa ylioppilaskunnan tiloissa, ruokailu kotioloissa jonka päälle erotiikkaväline-esittely :P , sitten baariin ja tilataksilla jonkin verran noita välejä ajeltiin, tietysti morsmaikun juomat, koristeltu t-paita yms. sälää. Päivä oli tosi onnistunut ja sai rempseältä morsiamelta monet kiitokset :D . Olin tuolloin itse opiskelija, onneksi lähes kaikki osallistujat maksoivat osuutensa ajallaan.

Infosin sähköpostitse osallistujia ja heti alkumetreillä (kun päivä oli sovittu), tein alustavan budjetin joka piti yllättävän hyvin (10 euron sisään alustavasta arviosta..). Meitä oli 9 henkeä ja 5 osallistui tosi aktiivisesti suunnitteluun; pidettiin 2 palaveria ja koko porukan kanssa oltiin yhteydessä sähköpostitse eli ilmoitettiin kaikille heti, mitä oli päätetty.

Kaksi henkilöä tosin oli ns murheenkryynejä: toinen maksoi osuutensa noin 3 viikkoa polttareiden jälkeen, vaikka olin (siis opiskelijana = vähävaraisena) toivonut, että kaikki pistäisivät minulle osuutensa polttaripäivään mennessä, jolloin noita maksuja tietty pitää sinne sun tänne hoitaa. Tämä (varakas) henkilö ei viitsinyt pankkiautomaatilla käydä. Toinen tapaus oli tällainen: kun hänen peräänsä aamulla soiteltiin, hän vastasi "Hotellissa Pariisissa" ???!!! ja sanoi "ohhoh, unohtaneensa koko polttarit" :angry: . No, otin häneen myöhemmin yhteyttä ja pyysin rahat joka tapauksessa, koska ei ollut peruuttanut osallistumistaan - itse asiassa hän oli pari vkoa ennen juhlia kyllä osallistunut s-postipalaveriinkin. Kummallista touhua. Mielestäni ei ole reilua, että kaason pitäisi kustantaa enempää kuin muidenkaan, hänhän tekee isoimman työnkin ja kantaa vastuun päivän kulusta.

Jos porukkaa on vähemmän ja etenkin jos opiskelijoita / työttömiä tms. mukana, täytyy pitää järki kädessä noiden kustannusten kanssa. Etenkin ruokailussa voi säästää ja tietysti kantsii käyttää kaikkia suhteita hyväksi tuon ohjelman kanssa! Mielestäni kyllä n. 60 eur alkaa olla maksimi, mitä osallistujilta voi vaatia, ovat sitten työssäkäyviä tai eivät.

Aion omille kaasoille sanoa, etten itse odota hillitöntä panostusta ja puuhapäivää, mulle riittää hyvin joku hemmottelujuttu ja syömingit & viinin tissuttelu hyvässä seurassa. Luulen, että omiin polttareihini tulee vain 6 tai 7 henkeä, joten en tod halua, että jotakuta ketuttaa kohtuuton rahanmeno...ja oikeastaan hauskimmat jutut noissa polttareissa ovat olleet spontaaneja tapahtumia ja sattumuksia!

Link to comment
Share on other sites

Edelliseen liittyen, hieman OT:nä:

Suosittelen erittäin lämpimästi ihan kaikille kaasoille, että pyydätte kaikkia maksamaan arvion mukaan ETUKÄTEEN ns. ilmoittautumismaksuna. Ja sillain ihan reilusti etukäteen eräpäivä. Niin paljon kokemusta polttareista nyt, että tuo on osoittautunut ainoaksi toimivaksi vaihtoehdoksi. Varsinkin, jos maksut on sitä luokkaa, että kaason budjetti kärsii pahasti, jos maksuja ei kuulu. Ja muutenkin. Etukäteismaksu <3! :)

Se vähän ehkä myös sitten tuo sitä, että ihmiset muistaa homman ja on paremmin mukana, kun on omatkin rahat pelissä. Paitsi tietenkin, jos kaaso haluaa yksin suunnitella (ja maksaa) kaiken :D Mutta harvemmin näin kuitenkaan :).

Eikä sekään välttämättä huono vaihtoehto olisi, että sitä maksetaan vähän kerrallaan. Eli esim jokainen tuo suunnittelusessioon mukanaan 10e tms :) Ja poissaolleet sakkona 20e tilille, eikun :D. No mut silleen, että jos tosiaan maksu on kokonaisuudessaan 50e ja polttareita suunnitellaan monta kuukautta etukäteen, niin opiskelijat jne voi arvostaa sitä, että tuon voi maksaa erissä suunnittelun edetessä. Ylimääräiset rahat voi sitten palauttaa tai käyttää viimeisiin eväisiin, niinkuin me ollaan tehty :).

Muokattu: , käyttäjä: heko
Link to comment
Share on other sites

Mielestäni maximi on 50€!

Mielellään 20-30€.

Mieheni ystävät pyysivät mieheni polttareista 100€ ennen kuin ilmaisin mielipiteeni...

siis sanoin heille ettei mieheni varmasti halua että toiset laittaa "kuukauden ruoka rahansa" hänen polttareihin ja olinkin oikeassa kun myöhemmin kerroin.

Pienellä rahalla voi luovuudella saada paljon aikaa!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...