Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Jatkan nyt aihetta tähän ketjuun, kun tuossa muutama viesti taaksepäin on "avatumistani" aiheesta. Liippaa ehkä vähän vierestä, mutta...

Laitoimme toisen kaason kanssa jo pari kuukautta sitten polttarimaksun eräpäiväksi 23.5. eli siis viime perjantain. Tavattiin eilen kaasojen kesken ja sain kuulla, ettei yksikään ollut vielä maksanut! Polttarit ovat ensi lauantaina...Ja kaikki vielä vastasivat, että tuo eräpäivä sopii heille.

Pitäisiköhän laittaa kaikille muistutus yleensäkin koko päivästä?!? Ettei lauantaina huomata, että ollaan sitten kolmestaan morsian ja kaasot...

Ei tää helppoa oo...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä max on tosiaan toi 50€/hlö.

Tällä hetkellä ketuttaa kun mies on menossa polttareihin joissa maksu on nyt sit 100€/hlö, ja ei tietoa sisältyyks tähän ees juomat tai ruuat. Mies oli kipeenä kun palaveria noista pidettiin ja ei siis päässy ilmaisee mielipidettä, nyttemmin on sen ilmaissut mut saas nähdä...

Eikä se mitään jos kyseessä olis jonku hyvän kaverin polttarit, mutta mies ei edes odottanut kutsua tän entisen koulukaverin häihin saati sit polttareihin (itse en ole koko ihmistä edes koko meidän reilu 3v avoliittomme aikana nähnyt eli niiiin hyvä kaveri kyseessä...)

Kuitenkin meilläki toi 100€ on ihan iso raha kun mä oon kotihoidontuella jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viitisen vuotta sitten olin järjestämässä ystävälle polttareita ja summaksi tuli about 25 € per nuppi (jokainen maksoi tämän lisäksi omat ruokansa + juomansa). Kaikki olivat silloin vielä opiskelijoita, mutta hienot polttarit saatiin siitä huolimatta. Aloitettiin suunnittelu jo puoli vuotta etukäteen ja käytettiin paljon suhteita. Summasta ei kukaan nikotellut, muutama jäi pois välimatkan takia, eivätkä kaikki osallistuneet suunnitelmiin yhtä tehokkaasti, mutta silti päivä oli todella hauska.

Nyt ollaan jo työelämässä ja mies oli juuri kaverinsa polttareissa, joissa osallistumismaksu oli 80€, sisältäen ruuat ja juomat itsellekin ja hurjasti kaikkea aktiviteettiä. Ei tuo ollut paha summa työssäkäyville, vaikkei kovin läheisestä ystävästä ollut kysymys.

Muokattu: , käyttäjä: Cicero

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tää koko polttarimeininki on mennyt ihan Vxxxxxleen, koska itse olen ottamassa osaa en edes niin hyvän ystäväni polttareihin ja tällä hetkellä summa on jo noussut 50 € per henkilö, vaikka polttareihin osallistuu 14 henkilöä. En käsitä missä vaiheessa polttareista on tullut sellainen toiminto, että kaaso tekee oman mielensä mukaan ja päättää jostain aivan turhasta brasilialaisesta vahauksesta, tai muista vastaavista ja muut vaan maksaa kiltisti. Vahaus maksaa 70 €. Lisäksi tämä kyseinen kaaso olisi halunnut myös laskuvarjohyppyä ym. mutta ei ole kuitenkaan valmis maksamaan itse yhtään enempää kuin me muutkaan.

Kaason takia on tässä vaiheessa mennyt maku koko polttareista, joiden tulisi olla mukava ilta kavereiden kesken. En tykkää ja säälittää morsian, joka varmasti huomaa polttariporukan välisen kireyden :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten niin turha brasilialainen vahaus? Mä olisin morsiamena onnessani moisesta ohjelmasta! :grin:

Ja minusta 50e on vielä kohtuullinen summa, sen yli alkaa olla jo liikaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miten niin turha brasilialainen vahaus? Mä olisin morsiamena onnessani moisesta ohjelmasta! :grin:

Ja minusta 50e on vielä kohtuullinen summa, sen yli alkaa olla jo liikaa...

Sama täällä :D

50e maksoin tänään päättyneistä polttareista, olen toinen kaasoista. Summa oli mielestäni suuri, koska mikäli täälläpäin oltaisi polttareita vietetty, niin takuulla suhteita käyttämällä olisi aktiviteetit saatu halvemmalla. Mutta toisaalta, 50e kaikesta siitä, mitä teimme, ei todellakaan ollut paljon. Ihanat polttarit olivatkin :) Eli 50e on mielestäni maksimi. Kaasot maksakoon saman verran mitä muut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miun ukkelin polttarit oli maksanu n.150e per lärvi ja porukkaa oli ollu miun käsityksen mukaan kaheksan. Ja mukavoo oli ollu :D

Muokattu: , käyttäjä: Sque_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moro

Muutamia polttareita ollessani järjestelemässä olen onnistunut pitämään kokonaispudjetin 1k e:ssa. Allekkin ollaan päästy, mutta riippuu tietenkin paljolti mitä halutaan tehdä. Näin miehenpuolena polttarit voi kyllä järjestää niinkin, että rantasaunan lämmettyä vertailemme yhdessä hankittuja oluita...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. Jos vaikka sattuu morsian lukemaan.....

Muokattu: , käyttäjä: Tiitu75

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koskaan en ole ollut polttareita järkkäämässä ja nytkin olen juhlakaluna. Kerron kuitenkin sen mitä tiedän.

Kaasoni järjestää mulle polttarit yhdessä päätettynä ajankohtana. Mä olen auttanut järjestämällä tilan (majoitus samassa), koska hän on auttanut mua juhlatilan ja monen muun asian kanssa. Juhlatila on kaasoa lähellä, polttaripaikka mua lähellä. Osa kutsuttavista on pienillä tuloilla, joten kovin suuri summa henkeä kohti ei voi olla ilman, että porukkaa jää siksi tulematta. Ohjelma tulee keskusteluiden perustella olemaan aika yksinkertaista ja suht edullista, ei mitään extremeä tai kalliita hemmotteluita. Tila on edullinen ja pitkämatkalaiset voivat majoittua siellä koko viikonlopun.

Maksun jakautumisesta olettaisin niin, että koko viikonlopun yöpyvät maksaa hieman enemmän. He ovat onneksi työssä käyviä. Juomat mahdollisella baarireissulla maksetaan jokainen omamme, paitsi jos joku haluaa mulle tai koko porukalle kierroksen tarjota. Tämän toiveen olen kaasolle kertonyt, ettei pienillä tuilla eläville kavereille tulisi liian kalliiksi. Syömingit tehdään enimmäkseen yhdessä, osittain kai suhteilla hankituista raaka-aineista. Yhteiseen käyttöön tulevia juomiakin saatetaan tuoda reissuilta.

Muuta en sitten tiedäkään. Pointti siis on se, että jokainen maksaa osallistumisensa mukaan eikä ohjelma maks akohtuuttomasti. Kaason oletan maksavan saman verran kuin muutkin, mikäli ei omasta tahdostaan enempi pistä likoon. Varmasti suheillaan saa sen verran paljon hyötyä polttariporukallekin, että siinä olisi vaikka osallistumismaksun verran.

Kiitos vinkeistä etukäteismaksussa ja muutenkn kokemuksista! =) Kaaso varmaan arvostaa lisävinkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänä kesänä osallistun yksiin polttareihin, joissa osallistumismaksu on 100 €. Kaikki hyväksyivät sen mukisematta, vaikka minusta se on hieman liikaa. Tämän päälle joutuu kumminkin laittamaan rahaa ainakin omiin juomiin ja ravintolan sisäänpääsymaksuun. Edellisenä vuonna järjestin kahdet polttarit, joihin osallistumismaksu oli 50 €, mikä mielestäni on vielä ok! Mutta toki hinta riippuu ohjelmasta, nytkin meillä on pääohjelmanumero on extremeä, johon kaikki osallistuvat, ja sehän vie ison osan budjetista. Toivottavasti tulee hauska päivä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla oli polttarit toukouun alussa.meitä oli 11+minä.perjantai-iltana mulla oli meikkaus ja jalkahoito,käytiin syömässä rossossa ja sit laivalle,jossa esiintyi yö :-X:-X .seuraavaksi päiväksi oli mulle ruoka maksettu seisovassa pöydässä.

kyselin siellä laivalla yhdeltä ystävältä että kuinka paljon kaikki tuli yhdelle maksamaan,summaa en saanut tietää,mutta kuulemma yllättävän vähän.tän kyseisen ystävän sanomisella luulen että summa on ollu joku 50e-70e(jollekin tietenkin iso summa,mutta en kysynyt kuin tältä yhdeltä)

kaikki muut oli maksettu yhdessä paitsi toinen kaaso maksoi mun ruoan rossossa.(muut maksoivat omansa ja laivalla tietty omat juomansa)mä taisin laivalla juoda yhden paukun ja sen maksoi kaaso.

olen itse ollu jokunen vuosi tän toisen kaasoni polttareissa ja ne tuli silloin maksamaan 20e/henk.mutta meillä olikin palkon itsetehtyjä juttuja...ruoka oli itse tehty,rullaluistelua,puun veistämisiä(ollut partiossa)tanssia torilla,jalka-analyysejä ohikulkijoille,mökki jossa yövyttiin,oli ilmainen...summa kertyi vaan mäkiautoilusta ja sirkuskoulusta,ja olivat just morsiammen näköiset polttarit ;)

kannattaa käyttää suhteita ja joissain tapauksissa etsiä monia vaihtoehtoja.

mulla kans riippuu henkilöstä,kuinka paljon olen valmis laittamaan,mutta jos rupeaa kapuamaan yli 70e ni kyllä musta menee jo vähän liian kalliiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eräs ystäväni on osallistumassa elokuussa polttareihin, joiden kokonaisbudjettia ei uskalla edes vielä arvailla. Kyseinen morsian oli toivonut kaikki kalleimmat mahdolliset aktiviteetit polttaripäiväänsä, ainakin luvassa on kuumailmapallomatka, festaripaketti ja luksus-hotellihuone saunalla :blink: . Ystäväni on opiskelija, joka elää kesän toimeentulotuella. Näiden polttareiden muut järjestäjät ovatkin sitten työssäkäyviä ja ilmeisen varakkaita. Koska ystäväni kuitenkin on morsiamen kaaso, ei hän oikein haluaisi jäädä polttareista poiskaan-voi tosin olla että joutuu jäämään kun ei rahat riitä. Ihmetyttää vaan tämä nykyajan meininki, että polttareidenkin pitäisi olla "ökytyyliin" järjestetty ennenkuin niistä saadaan ikimuistoiset... :angry:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

rymy:

toi on kyllä tosi inhottavaa.miksi ihmeessä morsian haluaa kertoa mitä hän haluaa polttareissa tapahtuvan ja sit vielä maksattavan kaikki muilla????mun mielestä tässä kohtaa vois morsian maksaa myös itte omia osallistumisiaan.se on tietty tyhmää et morsian maksaa omista polttareistaan,mut jos on kerran noin suuret suunnitelmat ja kalliit ni sit kyllä vois morsian itse miettiä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanopa muuta, NeRi. Tämä samainen morsian on kuulemma kehunut kuinka halvalla pääsee häidensä järjestelyssä, kun pihistelee ruuissa ja juomissa :huh: .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieheni on menossa polttareihin joissa osallistumismaksu 100e + omat juomat. Jep. Tuli kyllä suoraan sanottuna itku, kun kuulin summan. Meillä ei tod. olis nyt semmoseen varaa ja joudutaan luopumaan yhdestä oman perheen kesäretkestä tän takia. :o Mun mielestä just joku 50e on ihan ok, koska nykypäivänä kaikki maksaa ihan hirveesti. Mutta näihin polttareihin on tungettu mun mielestä liikaa ja liian kallista. Vähän ihmettelen aikatauluaankin, että kuinka kiireesti joutuvat siirtymään paikasta toiseen. En kuitenkaan missään nimessä halua "kieltää" mieheltäni näitä polttareita! Luulen, että best man on perheetön työssä käyvä ihminen, eli ei ole niin rahasta tiukkaa.... <_< No, toivottavasti heillä on kuitenkin kiva ilta!

Muokattu: , käyttäjä: Laura_77

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta jos polttariporukassa on useampi henkilö niin maksimi on 30-50€. Ja tuo 50€ on ehdoton yläraja. Maksaahan se omakin polttari-ilta siihen päälle.Lisäksi on tulossa vielä häät, joihin niihinkin kuluu rahaa lahjan ja oman mahdollisesti uuden vaatetuksen jne merkeissä. Itse en ainakaan haluaisi ystävieni joutuvan pulittamaan mitään älyttömiä summia polttareistani vaan olisin onnellinen iloisesta yhdessäolosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tossa jokunen vuosi kaveri meni naimisiin ja minä olin kaasona. Tilanne oli siinä mielessä hieman erikoinen, että opiskelin muutaman sadan kilsan päässä ja en päässyt polttareita muun porukan kanssa useinkaan suunnittelemaan, joten päävastuu polttareiden järjestämisestä jäi sitten morsiammen kälylle. Morsian kuitenkin halusi minut kaasokseen, koska olimme lapsuudesta saakka olleet hyviä ystäviä. Meitä oli yhteensä 8 tyttöä+morsian siinä porukassa ja pari muutakin opiskeli, joten pyysimme, että polttareiden maksuksi ei tulisi yli 50 €, koska sekin on jo iso lovi opintotukeen. Polttarit maksoivat 70 € per nuppi+morsiammen juomat, ruuat ja sisäänpääsyt baareihin. :mellow: Eikä ohjelmassa ollut nyt mitään niiiin kallista. Päivä oli kuitenkin kiva ja tästä rahallisesta kirpaisusta päästiin jokseenkin sillä yli kun näin, että ystävälläni oli hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen varmaan joskus viestiin vastannut, mutta vastaan nyt uudelleen. Tällä hetkellä kun mieheni kanssa olemme molemmat töissä niin maksaisin noin 50€ mielellään, jos pyydettäisiin enemmän niin silloin haluaisin että summaan sisältyy esim. minunkin ruokia tai aktiviteettia. Kaasona jos olisin (esim. siskolleni) voisin laittaa helposti 100-300€, silloin en pihtailisi kuluissa (mutta en siis maksattaisi muilta kuin esim. korkeintaan 50€).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut kaksissa polttareissa ja molemmissa taisi olla tuo 50 euroa. Juuri järjestellään siskolleni polttareita ja sovittiin että 50 on maksimi niihinkin. Ensi kesänä menen itse naimisiin ja olen päättänyt, että annan itse polttareihini 500 € jotta kukaan ystävistäni ei joudu jäämään pois, koska monet opiskelee/kotiäitejä. Vastavalmistuneena tiedän että kyseisissä tilanteissa rahat ovat tiukalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No musta 300 euroa alkaa olla jo liikaa :rolleyes: Tällainen summa menee erään miehen kaverin polttareihin per henkilö, onneksi mies ilmoitti hinnan kuultuaan ettei osallistu. Musta 50 euroa on aika maksimi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen kyllä valmis panostamaan läheisen ystäväni polttareihin myös rahallisesti ihan kunnolla.

Olen järjestämässä kaverilleni polttareita, ja tällä hetkellä näyttää siltä, ettei sinne ole muita tulijoita kuin me kaksi. (Mahdollisesti myös morsiammen sisko.) Koska haluan kuitenkin, että päivä on morsiamelle ikimuistoinen, arvelisin rahaa menevän morsiamen kuluihin n. 200€, plut omat kulut saman verran päälle. Aika kallista lystiä siis. Mutta onneksi on vielä aikaa säästää... ;) Muiden, ei-ihan-niin-läheisten ystävien polttareista olen valmis maksamaan 50€-100€, ohjelmasta yms. riippuen.

Toisaalta en kuitenkaan missään tapauksessa haluaisi, että minun polttareihini osallistuvat maksaisivat noin paljon. Varmaan joku 50€ olisi ihan maksimi, että kaikki halukkaat voisivat osallistua (suurin osa opiskelijoita). Tosin minun polttareihini tulee kyllä enemmän väkeä, vaikka tuskin nekään kovin suuret ovat.

Tämän keskustelun summissa on myös aika paljon vaihtelua siinä, onko niissä mukana vain morsiamelle maksettavat jutut vai myös kaikki aktiviteetit ja ruoat myös osallistujille. 50€ pelkkiin morsiamen kuluihin on aika paljon, mutta jos siinä on mukana koko päivän jutut myös osallistujalle, ei se ole minusta vielä kauheasti.

Muokattu: , käyttäjä: Jobeth

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se, mitä on valmis maksamaan, riippuu varmaan paljon siitä, kuinka läheinen kaveri on kyseessä ja onko polttariohjelma vain päivänsankarille vai voivatko myös muut osallistua.

Itse järjestin tänä kesänä polttarit, jotka maksoivat n.50e/hlö. Ohjelmassa oli yhteistä tekemistä ja tietysti jotain spesiaalia juhlakalulle+sauna ja ruuat. Mielestäni 50e on kohtuuhinta polttareista...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään