Paljonko polttarit saavat maksaa?


Maranna

Recommended Posts

Ystäväni polttarit maksoivat n. 30e/osallistuja , mikä oli todella kohtuullinen hinta. Kustannuksia tuli kylpylästä ja etenkin morsmaikun hierontahemmottelusta siellä. Päivän ruokailut kuuluivat myös yhteisiin kustannuksiin, mutta herkutteluissa pääsimme halvalla, koska valmistimme kaiken itse. Ohjelmaan kuului myös ilmaista hauskanpitoa kuten luistelua ja singstaria.

Polttarit olivat pienet, sillä porukkaan kuului morsiammen lisäksi 5 tyttöä. Kuitenkin pienelläkin budjetilla saimme aikaan ikimuistoisen päivän koko porukalle :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minulle 50 euroa on aikalailla maksimi, sillä olen opiskelija ja lisäksi tiedän, että jo häihin osallistuminen maksaa yleensä todella paljon (matkat, yöpyminen, lahja, mahdolliset vaate- tai asustehankinnat...).

En myöskään haluaisi, että omat ystäväni käyttäisivät yhtään enempää rahaa minun polttareihini! Mieluummin sitten niin että voivat hyvillä mielin tulla häihin, kun ei mielessä pyöri kaikki käytetyt eurot :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla myös kulkee kipuraja tuossa 50. Tosin poikkeuksia voi olla ihan tapauksesta ja ohjelmasta riippuen, mutta yleisenä "ohjenuorana" pidän tuota 50 euroa. :) Oon työssä käyvä, mutta silti 50 on jo iso lovi meitin budjetissa :) Kaikkiin polttareihin, mihin on kutsuttu olen osallistunut. Kun olin 17 ja osallistuin hyvän ystäväni polttareihin, niin tuolloin minut jätettiin ilmeisesti automaattisesti kustannusten ulkopuolelle. En ainakaan muista mitään maksaneeni :D Oli kyllä ihan hieno juttu ja mahdollisti mun osallistumisen.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä mä olen läheisen ystävän polttareihin valmis upottamaan rahaa, mutta en niinkään kaukaisemman kaverin. Karu totuus. Kun tulen itse kaasoilemaan siskolleni, maksan itse suuren osa kuluista ja vieraat maksavat paljon pienemmän summan. Eikä haittaa. Varmaan yksi hänen ystävänsä haluaa maksaa myös enemmän kuluista, mutta vaikka ei maksaisi, se ei mua haittaisi. Pitäisi ymmärtää, että sinun läheinen ystäväsi ei ole kaikille yhtä läheinen, jotka polttareihin tulevat..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Samoja ongelmia on näköjään ollut muissakin polttareissa kuin niissä, joita tällä hetkellä yritän järjestää. Siis eri ihmisten maksukyky ja -halu ovat ihan erilaisia ja jos haluaa kaikki morsiamen toivelistalla olevat henkilöt mukaan, niin niiden köyhimpien mukaanhan se on mentävä, ellei itse ole valmis maksamaan väliä tai saa suostuteltua porukan rikkaimpia osallistumaan hieman isommalla summalla.

Itse voisin periaatteessa maksaa hyvän ystävän polttareista jopa parikin sataa euroa, jos siihen kuuluisi paljon kaikkea yhteistä ja tietäisin ohjelman olevan ihan nappihomma kyseiselle henkilölle. Kuten moni muukin on kirjoittanut, pelkästään morsiamen katselusta en moisia summia suostuisi pulittamaan. Toisaalta en myöskään koe reiluksi sitä, että itse laittaisin vaikka tuon 200 euroa ja muut osallistuvat esim. 20 eurolla. Hieman siinä kokisi tulevansa hyväksikäytetyksi.

Toisaalta kannattaa olla kaaso, niin saa itse aika pitkälti vaikuttaa ohjelmaan ja kustannuksiin. Toisaalta näyttäähän tästä työtäkin koituvan, kun pitää kaiken maailman foorumeilla hengailla yötä myöten :rolleyes: Kunhan saan yhdet polttarit järjestettyä, niin onkin aika alkaa suunnitella seuraavia. Ne varmaan menee jo rutiinilla ja samoilla vauhdeilla.

Muokattu: , käyttäjä: kaaho
Link to comment
Share on other sites

Toisaalta kannattaa olla kaaso, niin saa itse aika pitkälti vaikuttaa ohjelmaan ja kustannuksiin. Toisaalta näyttäähän tästä työtäkin koituvan, kun pitää kaiken maailman foorumeilla hengailla yötä myöten :rolleyes: Kunhan saan yhdet polttarit järjestettyä, niin onkin aika alkaa suunnitella seuraavia. Ne varmaan menee jo rutiinilla ja samoilla vauhdeilla.

Toivon mukaan ilman megastressiä :grin: ! Kaaholla riittää puuhaa, koska meikäläinen on seuraavana jonossa...

Itse järkkäilin polttarit toissa kesänä ja panoksena oli tuo hyväksi havaittu 50 eur / pää. Se ei muodostunut ongelmaksi ainakaan tuossa porukassa, jossa oli mukana monta opiskelijaa / ei muuten niin suurituloista. Meitä oli muistaakseni 11 ja tuolla summalla saatiin aikaiseksi morsiamelle ratsastusta 45 min, koko porukalle sumopainit (suosittelen!), iso aamiainen ja itse laitettu illallinen viineineen, dildoesittelijä, tuunattu t-paita morsmaikulle sekä morsiamen juomatarjoilut repusta & baarista ihan loppuiltaa lukuun ottamatta (silloin osteltiin hänelle juomat kukin vuorollaan) ja yksi 5 km:n kimppataksikyyti. Tuon 50 euron lisäksi osallistujille jäi siis maksettavaksi omat juomat illallisviiniä lukuun ottamatta. Homma toimi sujuvasti, lähinnä tuon maksun saamisen kohdalla oli ongelmia kahden osallistujan kanssa. Kyseessä eivät olleet lainaan porukan vähävaraisimmat henkilöt...Toisen ystäväni polttareissa rahaa paloi suunnilleen saman verran, ohjelmassa oli mm. naurujoogaa ja syöminen ravintolassa. Olen sitä mieltä, että ravintolalasku on hieman turha kulu (ruokailu siis :P ), koska siihen menee helposti melkein puolet budjetista eli kantsii kyllä itse väsätä kunnon illallinen.

Komppailen kaahoa siinä, että kaason ei pidä maksaa enempää kuin muidenkaan - hänhän tekee lisäksi työn ja mun kokemusteni (3 polttarit 1 1/2 v. sisään) mukaan noin 10 hengen porukoista löytyy noin 2-3 ihmistä, jotka oikeasti auttavat kaasoa hommissa...Hankalaa tietty on, mikäli hyvän ystävän polttareihin olisi tulossa vain pari ihmistä eivätkä rahat vaan riitä; sellainen onkin suunnilleen ainoa tilanne, jolloin voisin itse järjestäjänä maksaa tyytyväisenä yli "oman osuuteni". Mielestäni kaason tehtävänä ei myöskään ole arvioida toisten rahatilannetta ja jakaa ns. vapaalippuja, koska se ei ole muita osallistujia kohtaan kovin reilua. Heidänhän on tarkoitus maksaa morsiamen + omia kuluja, ei toisten osallistujien.

Link to comment
Share on other sites

Joo no mä en tosiaan välitä vaikka maksaisin enemmän kuin muut, kunhan mun rakas ihminen saisi hauskan päivän.

Minäkin nimenomaan olisin valmis maksamaan siitä, että hyvällä ystävällä on ikimuistoinen päivä. Ei se kuitenkaan ole kovin hauskaa morsiamelle, jos kaikki ohjelma on vain hänelle, eikä ole mitään yhteisiä aktiviteetteja. Tässä tulee se ongelma: Minulla ei mielestäni ole velvollisuutta maksaa jotain suunnilleen kuulentoja koko polttariporukalle, vaikka morsiamen viihtyvyyteen olenkin valmis panostamaan.

Missä menee se raja, jolloin minusta kaasona tulee pelkkä porukan hauskanpidon rahoittaja? Mihin asti kaason pitää venyä rakkaan ystävän takia? Olen varmaan saita ja ilkeä ihminen, mutta oma tunnelmani polttaripäivänä ei välttämättä olisi huipussaan, jos taustalla kummittelisi ajatus, että muut ovat investoineet päivään muutaman kympin ja siinä ne nyt minun rahoillani lentelevät kuumailmapallolla...

Pitäisihän sen toimia myös niin päin, että jos morsian erikseen on toivonut tiettyjä henkilöitä paikalle polttareihinsa, niin silloin nämä ihmiset kaiken järjen mukaan ovat myös läheisiä morsiamen kanssa. Miksei heidän oleteta venyttävän budjettiaan hyvän ystävän polttareiden takia? Eri asia tietysti on, jos joko kaaso tai morsian itse haluaa kasaan mahdollisimman suuren porukan, jolloin joukossa on varmasti pelkkiä tuttujakin: heidän ei kai kukaan oleta kuluttavan satasia.

Yritänpä vielä tiivistää pointtini: Kyllä ajattelen ystävävieni parasta ja olen valmis aukomaan kukkaronnyörejä. En kuitenkaan usko, että kumpikaan morsian, jonka polttareita saan kunnian järjestää, haluaa minun tuntevan oloni hyväksikäytetyksi ja kuulla jälkikäteen, että polttariporukasta 10 % (eli yksi henkilö) maksoi kuluista 95 % muiden siipeillessä.

edit: normaalia huomata postanneensa ketjuun kuukausia sitten ja korjata typot?

Muokattu: , käyttäjä: kaaho
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En tahtoisi yli 50e maksaa. Yhdet polttarit olen järjestänyt, jotka tulivat maksamaan himpun alle 50e, mutta silloinkin ohjat otti minun (kaason) sijasta eräs toinen päällepäsmäri, jota vastaan en jaksanut tapella. Ärsytti, kun itsellä ei tahtonut olla varaa ruokaankaan silloin ja tämä toinen henkilö kävi töissä, niin tokihan hänen budjettiaan piti sitten kaikkien noudattaa :girl_sad: Tein kyllä selväksi, etten tuon enempää PYSTY laittamaan. Jäi tosi huono maku noista polttareista ja harmitti sekin, etten itse jaksanut alkaa tapella "oikeuksieni puolesta"....

Link to comment
Share on other sites

Itse mielellaan maksan enemman rakkaan ystavan polttareista, ja varsinkin jos olen jarjestamassa (kaasona) niin maksan vaikka kaksinkertaisesti siihen verrattuna mita muut kaverit maksavat. Mutta tietysti ymmarran jos on meno moniin polttareihin samana vuonna niin kalliiksihan se tulee! mielestani 50 e on todella vahan jos siihen kuuluu kaikki (ruuat, juomat ym), ja 100 e olisin itse valmis maksamaan koko paivasta jos ekstraa ei sitten myohemmin tule! Mutta tietysti riippuu siita mika elamantilanne on paalla siihen aikaan - esim. opiskelu/tyo yms.. Mutta tarkeintahan tietysti hauska paiva morsiamelle!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meidän ystäväpiirissä on aina pidetty kipurajana 100€.. Siihen pitää sisältyä jo omat ruoat ja juomat + tekeminen ja tietenkin polttarisankarittaren kulut. käytännössä 65€ omat ja 35€ juhlakalun. Aina meitä on ollut n. 10, joten 350 saa jo paljon kivaa. Tiedän kyllä 3vrk:n polttareita jotka ovat maksaneet tuhansia, mutta näin meillä ja aina on kivaa ollut!

Link to comment
Share on other sites

Missä menee se raja, jolloin minusta kaasona tulee pelkkä porukan hauskanpidon rahoittaja? Mihin asti kaason pitää venyä rakkaan ystävän takia? Olen varmaan saita ja ilkeä ihminen, mutta oma tunnelmani polttaripäivänä ei välttämättä olisi huipussaan, jos taustalla kummittelisi ajatus, että muut ovat investoineet päivään muutaman kympin ja siinä ne nyt minun rahoillani lentelevät kuumailmapallolla...

Itse polttareita järkätessäni suunnittelin ohjelman niin, että siinä oli sekä morsiamelle omaa special-ohjelmaa, että kaikille yhteistä, joten jokainen maksoi sekä itselleen ohjelmaa että pelkästään morsiamelle. Kun olin tehnyt budjetin ensimmäisen suunnittelutapaamisen jälkeen, lähetin sen (ja paljon muuta infoa) kaikille kutsutuille ja painotin sitä, että maksu ei saa olla kellekään este osallistumiselle - että jos hinta tuntuu korkealle niin ymmärrän kyllä ja siitä pitää minulle kertoa ja sitten keksitään joku ratkaisu. Olisin ollut itse valmis laittamaan enemmän rahaa kuin muut (ja hiukan enemmän taisi mennäkin, kun itse innostuin hankkimaan jotain ylimääräistä rekvisiittaa jota ei oltu budjetoitu), mutta kaikista hinta oli sopiva ja jotkut olisivat jopa halunneet maksaa enemmänkin; "oletko sä nyt ihan varma että tää riittää, ota nyt edes itselles vaivanpalkkaa".

Link to comment
Share on other sites

tässä ollaan juuri saatu polttarien ohjelma aikalailla valmiiks...näyttää siltä, että morsiammen juttuihin pitäis kaikkien laittaa max 40€ ja lisäks maksaa omat juomat ja ruoat ja matkat....vähän hirvittää, että onko liian kallista :huh: ite oon kyllä valmis laittaan ton rahan ku on kyseessä paras kaveri...mut en tajua, että miten ootte saanu juttuja aikaan jos budjetti on esim. 20 € stressi iskee..

ajattelin tän homman infota muille samanlailla ku tinttara...en halua rahan olevan kellekään este...ja sit taas en haluis et seläntakana kukaa puhuu et voi ku on kallista mut ei mulle sano mitää

Muokattu: , käyttäjä: Kaisa85
Link to comment
Share on other sites

Olen kaasona ystäväni häissä kesällä ja polttarikustannukseksi tulee 52 €/hlö ja osallistujia on 12. Tähän kuuluu kaikki muut paitsi omat juomat saa jokainen kustantaa. Ruuat (lounas sekä illan syötävät), mökin vuokra, aktiviteetit (3kpl) ja pikkubussi koko päiväksi. Ei kukaan ole ainakaan valittanut summasta.

Link to comment
Share on other sites

No itsehän olen juhlakaluna, mutta toivon etteivät polttarit ole kalliit. Eli...en ole koskaan itse ollut polttareissa, niin olin oikeasti täysin tietämätön siitä että vieraat maksavat polttarit :girl_haha: Eli toivoisin alle 30e/nuppi. Joukossa on opiskelijoita, joten mielellään ton alle.

Sen verran sanottakoon, että olin itse ajatellut viedä juomapuolta polttareihin. Varisnkin jos jossain vaiheessa leiriydytään johonkin. Muutenkin jotenkin tuntuu vaan niin tyhmältä, että muut maksaa minun polttarit :girl_sad: Mutta itse haluaisin ainakin juomapuolta ostaa, kun se on muutenkin mulle sellanne et haluan kyllä siideriä :girl_haha: Lisäksi olen sitä mieltä, että itse maksan esim. kuvakansion ja kuvien kehittämisen ym. kun sellaisia haluan. En tiedä, mut tämä varmaan on siitäkin kiva sit, ettei nouse se hinta korkeeksi..ja mun juhliahan siinä vietetään tavallansa niin kait mää saan ite sinne juomiakin tarjota :girl_wink:

Mut joo, oon tätä vähän jo kaasoille pohjustanut ja sitten sanon lähempänä itse polttareita vielä ihan selkeästi ja voin vaikka antaa nuo juomapuoleen tarkoitetut rahat, jos on jotain isoja salaisuuksia siellä tulossa niin saavat itse viedä paikan päälle :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Työkaveri puhui, että oli saanut polttarikutsun, jossa osallistumismaksu olisi ollut 200€. Tähän päälle vielä omat matkat + meiningit, niihinkin menis todella paljon rahaa (polttarit ihan toisessa päässä Suomea). Polttarit järjestetään paikassa, jossa kukaan polttareihin osallistujista ei asu (lähelläkään, ymmärsin), joten kustannukset nousevat aivan älyttömiksi. Kuulostaa kyllä tooooosi hurjalta..

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä 50 € on aika maksimi, jos siihen päälle tulee vielä omat juomat ja ruoat, varsinkin jos syödään ravintolassa. Helposti illalle tulee sitten hintaa yli satanen... Toivon, että mun polttariporukka järjestäisi jotain kivaa sellaisella summalla, ettei kenellekään hinta muodostu esteeksi.. Mun mielestä polttareissa on kiva idea tehdä itse ruoat ja sisällyttää niiden hinta polttarimaksuun, niin polttarimaksun lisäksi ei tule niin hirveästi niitä muita kuluja.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli viikonloppuna mahtavat kaverin polttarit, joiden kustannukset olivat per nuppi 45 €. Sisälsi yhteiset juomat ja ruuat ja kuljetukset. Sisältöä en paljasta tarkemmin, ettei tämä morsian arvaa mitään. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Minusta polttarit saisi maksaa max. 20 €/hlö. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja se pitää ottaa huomioon polttareita suunniteltaessa, ettei kukaan jää pois rahanpuutteen takia. Itselläni ainakin on opiskelukavereita ympäri Suomea, joten jo pelkkiin matkustamisiin menee yleensä rutkasti rahaa.

Muokattu: , käyttäjä: Aune*
Link to comment
Share on other sites

Minusta polttarit saisi maksaa max. 20 €/hlö. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja se pitää ottaa huomioon polttareita suunniteltaessa, ettei kukaan jää pois rahanpuutteen takia. Itselläni ainakin on opiskelukavereita ympäri Suomea, joten jo pelkkiin matkustamisiin menee yleensä rutkasti rahaa.

Tai tarkennetaan, että itse en haluaisin ystävien maksavan minun polttareista enempää.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kaverin polttarit pian tulossa ja ollaan tehty suunnitelmia niihin. Osallistujia olisi tarkoitus olla n. 13+morsian. No todennäköisesti kaikki eivät pääse/halua päästä..

Tällä hetkellä jokaisen tulisi maksaa 56 €, joka sisältää mökin ja lipun keikalle. Ja olisi tarkoitus sitten näistä rahoista kustantaa morsiamen menot illan aikana. Tuo summa on jo mielestäni todella iso, koska tähän päälle tulee vielä omat ruuat+juomat. Ei siis ruokailla ravintolassa.

Ja päivän aikana on ohjelma, johon saa osallistua 25 €:lla.. Eli se vielä tuohon päälle.. AUTS.. Jää ohjelma ainakin meikäläiseltä väliin. Ja olen siis työssäkäyvä immeinen, eli miltä tuo summa tuntuu opiskelijasta, kun itseäkin kauhistuttaa..

Toivon vaan hartaasti, ettei summa enää tuosta nouse, sitten on kyllä pakko sanoa, että ei kiitos...

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä jokaisen tulisi maksaa 56 €,...-päälle tulee vielä omat ruuat+juomat-... johon saa osallistua 25 €:lla..

Täytyy sanoa, että tollaset polttarit jäisi multa kyllä väliin.. Toivottavasti kutsuttujen joukossa ei ole kovin montaa köyhää opiskelijaa, tai muuta pienempituloista..

Itse otsikon kysymykseen, paljonko maksaisin polttareista.. Korkeintaan 30€ Mieluiten 20€. Riippuu siitä onko ne alku vai loppukuusta..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...