Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Mun mielestä polttareista maksaa 50-70€ ihan mielellään.

Polttarit, joissa olin viimeksi maksoi noin 120€/hlö + omat ruoat (brunssi ja päivällinen ravintolassa, välillä huikopalaa), juomat ja hotelliyöpyminen (huone saatiin tosin halvalla). Päivä tuli maksamaan mulle reilusti yli 200€ (matkakuluja ei omalta osaltani kertynyt), jota pidin kyllä liian kalliina vaikka ystävä olikin läheinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olisin valmis laittamaan 50 euroa päivään siten että ton summan pitää sisältää kaikki muut paitsi matkat ja yöpymiset. Toki joku joka asuu kauempana niin voi kokea että siitä tulee sitten liian kallis mutta onhan se hauska päivä myös itelle. Ja tuolla hinnalla pitäisi siis tehdä yhdessä kivaa ei siten että pelkästään morsiamelle itselleen olis hoitoa jne.

Samaa toivoisin mahdollisiin polttareihini että se ois kaikki huomioonottava päivä ei pelkästään mun hössötystä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

50 euroa on kyllä mun mielestä ihan ehdoton maksimi ainakin tälleen opiskelijalle. Sen enempää ei pysty yhden kuukauden opintotuista laittamaan mihinkään ylimääräiseen. 30-40 € olisi varmaan kaikkein sopivin summa.

Oon Ulpun kanssa samaa mieltä tossa muidenkin huomioonottamisessa. Kaikille sitä yhteistä tekemistä olisi kiva olla ennemmin kuin että morsio on kaiken keskipisteenä.

Morsiamena en kyllä haluaisi, että kaverit joutuvat itsensä pulittamaan kipeäksi. Musta on kivempi, että yhdessä tekeminen ja oleminen on pääosassa, eikä törsäily. Jos jotain hemmottelua morsiamelle, niin voihan niitä hierontoja ja käsi tai kasvohoitoja tehdä itsekin, eikä tule niin kalliiksi. Morsiussauna on mun henk. koht suosikkiaktiviteetti polttareissa.

Muokattu: , käyttäjä: Routa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse järjestänyt parit polttarit ja viimeisemmät tosi läheiselle ystävälleni. Saatiin firman mökki, tuttavan limusiini, mutta sitten ruoka, juoma, yms pari muuta ohjelmaa meni täyteen hintaan. Silti maksoin aika paljon itse, kun olin luvannut, ettei yli 50 euron/ henki mene. Polttarit olivat morsiamen näköiset ja oikein onnistuneet, mutta silti ohjelma ei ollut "kovin kummoista" siis hyvää, mutta ei kallista ja silti oli todella vaikea pysyä budjetissa. Ihmettelenkin siis suuresti, millaiset polttarit saa 10e/henkilö? Uskon kyllä, että 50 euroa kuulostaa opiskelijasta paljolle, mutta mitä ihmettä saa 10-20 e/henkilö? Olisi todella kiva tietää tulevaisuutta varten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen menossa ensi kesänä polttareihin, joissa kustannusarvio on n. 50 euroa/vieras. Morsian ei tietenkään maksa itse mistään mitään. Tuohon hintaan saadaan järjestettyä vähän jotain extremeä ja ruuat. Meillä on alustava varaus paikkaan, jossa koko porukalle (n. 10-13 hlö)on luvassa koskenlaskua ja morsiammelle vielä "elämyspolku", joka sisältää kiipeilyä yms. Mielestäni ei kannata ahtaa päivää aivan täyteen vaan antaa morsiammellekin aikaa nauttia läheistensä seurasta. Silloin myös kulut pysyvät helpommin kohtuullisina. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin itse valmis maksamaan hyvien ystävien polttareista kaikkineen varmaankin 200 euroa. Hieman kaukaisempien ystävien polttareista sitten 50 - 100 euroa. Riippuu ihan mitä on suunnitteilla, sillä tietyistä asioista olen valmis maksamaan enemmänkin. Itseäni harmitti omia polttareita odotellessani se, että mikä itselleni on rahamäärässä todella vähän, on toiselle melkeinpä kuukauden ruoka. Onneksi järjestivät kuitenkin polttarit, joihin jokaisella ystävälläni oli varaa osallistua ! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä maksoin 45e yhden kaverin polttareista. Meitä oli kymmenen ja oltiin mökillä mikä oli saatu ilmaiseksi. Kaikilla oli kovin mukavaa mut mä olin ainut ei paikkakuntalainen ja matkustanut 300km polttareihin ja lisäksi 8kk raskaana. Eipä tietenkään mua oltu huomioitu mitenkään vaan sanottiin et hei hanasta tulee vettä kun muut kilisteli skumppaa. Jäi vähän paha maku suuhun siitä ja sit siitä ku ihmettelin mihin kaikki se raha meni edes..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko mainita yksi pointti kahden kympin riittävyydestä.. (Ainaki ketjun alun summista)

Tää ketju on 8 vuotta sitte alkanu ja sillo ollaan vasta siirrytty euroihin ja rahan arvo on ollut vähän toista! Eihä nykyää 20e riitä mihikää!! :skilletgirl:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taidan olla todella epänormaali, mutta maksaisin kaverin polttareista max 100e ja Läheisen Ystävän polttareista vaikka 300e.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Opiskelijana maksaisin noin 20-30e ihan mielelläni, 50e tekee jo tiukkaa varsinkin jos sen lisäksi pitää vielä maksaa omat kustannukset päivästä. Ja nämä siitä että rahaa ei yksinkertaisesti tule tilille sen enempää, että olisi varaa laittaa enemmän. Työssäkäyvällä voi olla eri asia, mutta tässä tilassa en haluaisi lainata muilta (esim. vanhemmilta tai ystäviltä) jonkun muun menoja varten. Kun itsekin täytyy aina tarkkailla noita omia menojaan, ja jokaiseksi kuukaudeksi juuri ja juuri riittää rahat aina menoihin ja laskuihin.

P.S. Mun mielestä 20-30e riittää hyvin kun sen laittaa riittämään! Eli siis tekee hieman edullisempia ratkaisuja, eikä valitse kovin kalliita ohjelmia päivälle ja varsinkaan turhan montaa. Kyllä edullisemminkin saa vietettyä mukavan päivän ja silti tehdä paljon kaikkea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitääpä kommentoida..

Olen järkkäämässä kesäksi polttareita, joille hintaa tulossa 30€ per nuppi. Itse en laske niin tarkkaan, mutta en aio kauheasti tuota hintaa ylittää.

Kaksi vieraista tulee kaukaa, ei tulis mielen viereenkään alkaa veloitella isoja summia, kun kuluja tulee muutenkin.

Muokattu: , käyttäjä: miitu78

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä pähkäilen juuri feidaanko yhdet polttarit kustannusten takia. Tällä hetkellä kustannusarvio on n. 100 euroa naama + omat liikkumiset ja juomat. Ja kustannusten jakamia on kuitenkin 19 henkilöä. En ymmärrä pitääkö sitä valita se kallein sauna ja kallein ravintola mitä löytyy. Vaikka järjestäjät olisivatkin jotain raharikkaita, niin pitäisi kyllä ymmärtää ettei kaikilla raha kasva puussa. Onpa kiva sotkea pari kuukauden kuukausibudjetti tuttavan takia, kun ei ole moisia summia tarvinut pistää edes läheisien ystävien polttareihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin opiskelijana 50 e tuntuu jo aika maksimilta, mikäli morsian ei ole todella hyvä ystävä tai ohjelma erityisen poikkeuksellista. Viime kesänä olin polttareissa, joissa osallistujia oli morsiamen lisäksi 5 ja maksettavaa koitui jokaiselle 30 e + omat syömiset ravintolassa. Mielestäni ihan kohtuullinen summa. :) Jos joutuisin maksamaan polttareista 100 e ja matkoineen reippaasti ylikin, harkitsisin kyllä kahteen kertaan. Ehkä työssäkäyvälle tuo summa ei tunnu isolta, mutta itse keksin sille kyllä monta muutakin hyvää käyttötarkoitusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu ihan ohjelmasta ja tietysti siitä kuinka läheinen on morsion kanssa.

Mielestäni ihmisten rahatilanne pitäisi ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon esim.

jos suurinosa vieraista on opiskelijoita tms. niin ehkä ei silloin kannata mitään kallista suunnitella.

Monessa asiassa voi säästää kunhan alkaa ajoissa etsiä ohjelmaa ja paikkoja. Meillä hintaa laski se että sukulainen on hotellissa töissä joten varattiin saunatilat sitä kautta. En kyllä itse tiedä mikä omien polttareideni budjetti oli mutta en usko että enempää kun 50 e+ruoka ja juoma oli noi..? ja kyllä 50 eurollakin luulis saavan ihan kivasti ohjelmaa, kunhan ei kalleinta valitse. Suhteet ehdottomasti kannattaa hyödyntää ja polttariporukan kodit ym tilat jos se vaan on mahdollista

Olisin itse valmis maksamaan aika saman verran ehkä kuitenkin maksimi 100+ruoka ja juoma ja tämä siis sydänystävän tai läheisemmän ystävän polttareista ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Perus polttari vieraana olisin valmis maksamaan enintään 50 €, nyt kaasona 100 €, jos tarvis on. Haluan järjestää ystävälleni unohtumattomat polttarit, niin kuin hän järjesti minulle ja siitä olen kyllä valmis maksamaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

50 euroa on aikalailla raja ns. vähemmän läheisille ystäville. Jollekin paremmalle ystävälle voisi sponsoroida enemmänkin, mutta sekin voisi olla hiukan hankalaa, kun yleensä budjetti on kaikille sama eikä mennä sen mukaan mitä kuka tahansa haluaisi maksaa.. Jollekin opiskelijalle tuo 50 euroakin voi olla kyllä jo paljon...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun olin itse kaasona parhaalle ystävälleni niin polttarit tuli maksamaan 25€/hlö. Siihen kuuluivat ruuat, juomat (myös alkot), kuljetukset, yöpaikka ja aamupalat. Musta tuo summa oli tosi pieni ottaen huomioon, mitä kaikkea sillä sai. Vaan silti tuli nurkumista. Itse olen sitä mieltä, että 50€ alkaa olla jo aika paljon, koska kaikilla ei todellakaan ole moiseen varaa. Mutta senkin maksaisin, jos kyseessä olisi minulle tärkeä ihminen. Itse olen sanonut jo aikoja sitten, etten halua mitään kovin kallista itselleni. Vaan mukavaa oleskelua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuka sen määrää että kaikki kustannukset pitää jakaa osallistujien kesken tasan? Eli jos osallistujat ovat hyvin erilaisissa taloudellisissa tilanteissa, miksei kuluja voisi maksaa portaittain niin että työssäkäyvät maksavat vähän enemmän kuin opiskelijat tai muut taloudellisesti tiukilla olevat?

Kun paras ystäväni joskus menee naimisiin (ei todellakaan lähiaikoina, ei ole miestäkään vielä :D) haluaisin järjestää hänelle todella hulppeat polttarit. Olisin myös valmis maksamaan ison osan kustannuksista itse, ja pyytämään toisia osallistumaan sen verran kuin kykenevät (esim. köyhemmiltä 20 euroa ja työssäkäyviltä 30-50 euroa).

Niinhän se menee, että jos kaikki pääsevät osallistumaan suunnitelmiin ja näin ollen myös päivän hintaan, voidaan kulut jakaa tasan. Jos taas yksi tai muutama ihminen suunnittelevat eivät he voi olettaa että muut vain maksavat ilmoitetun summan plus omat kustannuksensa. Vastuu jakautuu siinä missä valtakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Kysymys on siis siitä, että paljonko olette maksaneet kavereidenne polttareista? Mitä sillä rahalla on saatu?

Olitko tyytyväinen?"

Vaihtelee hieman. Olen tähän mennessä ollut yksissä polttareissa, jotka tulivat matka-, majoitus-, ohjelma- ja ruokakuluineen maksamaan minulle n. 250+ euroa. Matkat- ja majoittuminen veivät tästä noin 100 euroa. Summa on mielestäni aika suuri, kun otetaan huomioon, ettei tähän summaan sisältynyt erityistä "yhteistä aktiviteettiä", jollaista sisältävät polttarit olisivat eniten omaan mieleeni. Syötiin, juotiin, laulettiin, tanssittiin ja oltiin vain, mitä nyt voi tehdä muutenkin, tosin tässä tapauksessa kasaan oli saatu morsiamen kaikki läheiset. Hän tykkäsi kemuista, mikä on tärkeintä, enkä voi väittää etteikö itsellänikin olisi ollut kivaa. Asiaa mietiskeltyäni olen sillä kannalla, ettei minua niinkään harmita että rahaa paloi, kaverini kuitenkin sai ainutkertaiset ja ikimuistoiset polttarinsa, sekä osasi toivottavasti arvostaa panostamme. Toiset polttarit joissa olin mukana maksoivat 40 euroa/naama ja menivät sisällöllisesti aika samalla kaavalla, sisältäen tosin yhden yhteisen ohjelmanumeron.

Yleisesti ottaen olen kyllä valmis satsaamaan polttareihin rahaa enemmänkin, mikäli se tarkoittaa, että kaikki pääsevät "osallistumaan" (ensimmäiset menköön siis poikkeuksena). Tällaiset polttarit toivon myös itse saavani, eli ei pelkästään morsiamen "hyysäystä", vaan myös yhteistä mukavaa. Myös suhde henkilöön vaikuttaa toki, yllämainituista kumpikaan ei kuulu "läheisimpään ystäväpiiriini", vaikka ystäviä ovatkin. Euromäärääistä summaa en siis osaa sanoa, se niin riippuu tilanteesta ja sisällöstä, kuten esimerkiksi siitä, onko kyseessä päivän kaupunkipolttarit vai viikonloppu esimerkiksi mökillä ilakoiden.

Muokattu: , käyttäjä: Chantelle

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin tana vuonna ekaa kertaa mukana polttareissa. Itse polttarit aktiviteetteineen, ruokineen ja pukeutumistarpeineen maksoivat €70 per nuppi. Tahan kuului myos pari kuoharipulloa jaettavaksi porukan kesken ja jotain snapsia, seka morsiamen juomat (paitsi baarissa nautitut juomat, jotka ostimme kukin vuorollaan tarjoten morsmaikulle). Mielestani olivat hyvinkin kalliit polttarit, silla tuon summan paalle piti viela ostaa omat muut juomat. Matkoihin mulla meni yli €200, koska asun ulkomailla (polttarit olivat siis Suomessa).

Taytyy toki ottaa huomioon, etta poltarit alkoivat jo perjantai iltana ja jatkuivat sunnuntai aamun pikkutunneille. Soimme siis tuolla rahalla (kaikki itse tehtya) iltapalan, aamiaisen seka lounaan/ paivallisen, jotka kaikki olivat erittain runsaita ja maukkaita. Koko viikonloppu oli aivan mahtava, ei olisi voinut paremmin menna. Jos polttarit eivat olisi olleet niin mahtavat koko porukalle, olisi rahanmeno harmittanut- nyt ei harmita yhtaan. Tama kyseinen morsmaikku on minulle tosi tarkea ystava, mutta mietin silti, menenko polttareihin, kun parin kuukauden paasta menen taas (lentaen) hanen haihinsa. Onneksi menin, se oli aivan ikimuistoinen, ihana viikonloppu! Tosin se teki ison loven tiliini, mutta paatin kuitenkin itse ottaa osaa kustannuksista huolimatta.

Muoks. Laitanpa tahan viela, etta aktiviteetit, joita meilla oli, olivat tankotanssi ja korunteko. Jokainen sai siis viela muitoksi tekemansa rannekorun. Sen lisaksi meilla oli ekana iltana muita leikkeja keskenamme, mutta nuo olivat siis ne maksulliset aktiviteetit.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse järjestänyt parit polttarit ja viimeisemmät tosi läheiselle ystävälleni. Saatiin firman mökki, tuttavan limusiini, mutta sitten ruoka, juoma, yms pari muuta ohjelmaa meni täyteen hintaan. Silti maksoin aika paljon itse, kun olin luvannut, ettei yli 50 euron/ henki mene. Polttarit olivat morsiamen näköiset ja oikein onnistuneet, mutta silti ohjelma ei ollut "kovin kummoista" siis hyvää, mutta ei kallista ja silti oli todella vaikea pysyä budjetissa. Ihmettelenkin siis suuresti, millaiset polttarit saa 10e/henkilö? Uskon kyllä, että 50 euroa kuulostaa opiskelijasta paljolle, mutta mitä ihmettä saa 10-20 e/henkilö? Olisi todella kiva tietää tulevaisuutta varten :)

No mitä olen itse päässäni laskeskellut, mun polttareihin ei varmaan mennyt ainakaan yli 20e, ehkä lähempänä 10e per naama. Maksajia tais olla n. 15. Ensin läheisimmät ystävät tuli meille kotiin aamiaisen kera (skumppaa, patonkia, hedelmiä) ja siitä lähdettiin sitten pelaamaan paintballia, jonne tuli lisää porukkaa. Tuo paintball siis maksoi osallistujille vielä erikseen, mutta siihen ei tarvinnut osallistua jos ei halunnut. Sen jälkeen mentiin yhden kaverin kotiin jossa oli kaikille ruokaa, naposteltavaa ja boolia, saunottiin ja oleskeltiin. Kaason kosmetologi-äiti tuli meikkaamaan mut (en tiedä mitä siitä maksettiin mutta tuskimpa täyttä hintaa). Illalla lähdettiin baarikierrokselle, jota varten mulla oli hauska rooliasu. Muutakin pikkuohjelmaa oli, mutta ei sellaista mikä olisi varsinaisesti maksanut. Päivä oli tosi hauska ja ikimuistoinen, ja mun mielestä siihen sisältyi tosi paljon kaikkea, ja yhteisistä kustannuksista saatiin mun kulujen lisäksi kaikille ruokaa ja boolia. Ja polttarit olisi olleet musta lähes yhtä hauskat ilman sitä paintballiakin, ja silloin ei olisi osallistujille ollut kauheasti omiakaan kuluja, joten kyllä aivan hyvät polttarit voi järjestää edullisesti.

Jos polttaribudjetin haluaa pitää aisoissa, kannattaa järjestää juttuja suhteilla ja hyödyntää olemassaolevia tiloja ja mahdollisuuksia. Miksi esim. vuokrata saunatila, jos jollakin porukasta on sopivat tilat olemassa. Ja mun mielestä ainakin polttareissa on oleellisempaa porukka kuin se, että olisi hirveästi jotain spesiaaliohjelmaa. Tärkeintä on, ettei kukaan ainakaan rahan takia joudu olemaan osallistumatta. Ja monenmoista ohjelmaa voi järjestää ilmaiseksi tai pikkurahalla, kun pistää vähän kekseliäisyyttä peliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuka sen määrää että kaikki kustannukset pitää jakaa osallistujien kesken tasan? Eli jos osallistujat ovat hyvin erilaisissa taloudellisissa tilanteissa, miksei kuluja voisi maksaa portaittain niin että työssäkäyvät maksavat vähän enemmän kuin opiskelijat tai muut taloudellisesti tiukilla olevat?

Kun paras ystäväni joskus menee naimisiin (ei todellakaan lähiaikoina, ei ole miestäkään vielä :D) haluaisin järjestää hänelle todella hulppeat polttarit. Olisin myös valmis maksamaan ison osan kustannuksista itse, ja pyytämään toisia osallistumaan sen verran kuin kykenevät (esim. köyhemmiltä 20 euroa ja työssäkäyviltä 30-50 euroa).

Niinhän se menee, että jos kaikki pääsevät osallistumaan suunnitelmiin ja näin ollen myös päivän hintaan, voidaan kulut jakaa tasan. Jos taas yksi tai muutama ihminen suunnittelevat eivät he voi olettaa että muut vain maksavat ilmoitetun summan plus omat kustannuksensa. Vastuu jakautuu siinä missä valtakin.

No juu, mutta kylla itse kullakin saattaa olla omat tilanteensa rahan suhteen. Itsellani on tana kesana kolmet polttarit ja kolmet eri haat kahdessa eri maassa, joten rahaa palaa ja kylla vetaa pussinnyorit tiukille...Olemme myos muuttaneet vahan aikaa sitten, johon myos meni ylimaaraista, ja kyllahan naita rahareikia riittaa! En silti ruvennut vaatimaan, etta minulle pitaa antaa 'alennus' kuluista sen takia, etta jouduin maksamaan lentomatkasta. Tottakai, jos jollain todella on niin tiukkaa, ettei pysty laittamaan kuin muutaman kympin maksimissaan, niin se on otettava huomioon. Mielestani peruslahtokohta pitaisi olla se, etta yhdessa suunnitellaan niin, etta kulut voidaan jakaa mahdollisimman tasan. Tiettty eri asia, jos polttariporukassa joku pasmaroi ja paattaa kaikesta itse, mutta itse kaasoillessani en halua vain sanella ilmoitusluontoisena asiana mita tehdaan, vaan olen kylla pitanyt huolen, etta paatokset ovat olleet yhteisia. Siinapa olenkin onnellinen, etta tama polttariporukka on melko pieni (=helpompi saavuttaa yhteisymmarrys) ja ovat olleet mukana suunnittelussa. Sen sijaan toinen polttariporukka, jossa olen mukana kaasona, on kieltaytynyt kutsusta lahes kokonaisuudessaan, ja morsiamen kanssa olemmekin yhdessa sitten suunnitelleet, mita teemme.

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eräissä polttareissa kustannus oli 60€/henkilö. Itse kauhistuin kun kuulin summan, en silloin käynyt töissä joten raha oli aika tiukalla. Mies sitten antoi mulle rahaa että pääsin osallistumaan :girl_smile:

Toisissa polttareissa morsiammen äiti avusti meitä rahallisesti, joten siihen ei itsellä kulunut muuta kuin bensaa. Päätin olla toinen kuskeista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kaasona ollessani järjestimme toisen kaason kanssa polttarit, joihin jokaisella vieraalla meni noin 25€ rahaa (+ yöpyminen halpishotellissa 25€ pää, joka tietenkin oli ihan vapaaehtoista. Myös ruuat jokainen, morsianta lukuunottamatta, maksoi itse). Mielestäni tällä summalla saatiin aikaiseksi ihan kivat polttarit. Meillä oli ohjelmassa piknik, kauneushoito morsiamelle, ohjattu aktiviteetti ja kaikenlaisia omia "aktiviteetteja". En tiedä mitä mieltä muut polttarivieraat olivat, mutta omasta mielestäni kohtuullinen hinta polttareille. Tekemistä oli paljon.

Itse osallistuin hiljattain polttareihin, joiden hinnaksi tuli 40€. Päivän suurimmat menoerät olivat ohjattu aktiviteetti ja mökin vuokra. Itse en pystynyt tähän ohjattuun osallistumaan ja olin sen etukäteen ilmoittanut, mutta minulta se kuitenkin "laskutettiin". Parilta "ei-osallistujalta" ei laskutettu. Toimin paikanpäällä valokuvaajana, joten kaipa tämä läsnäoloni sitten vaikutti siihen, että jouduin siitä maksamaan. Ärsytti maksaa n. 20€ tyhjästä, mutta kun kaasoa muistutin, etten osallistunut, hän ilmoitti, että minut on kuitenkin laskettu mukaan. Logiikkaa en ihan ymmärrä, mutta en jaksanut jauhaa asiasta enempää. Kaikenkaikkiaan kuitenkin mukavat polttarit.

Tiivistettynä: Mielestäni hyvä hinta polttareille olisi n. 20-30€, mutta toki siihen vaikuttaa se, mitä summaan sisältyy. Tyhjästä on kurja maksaa, eli mikäli tekeminen on jotain todella kallista (että siihen uppoaa suurin osa budjetista)on rahan pulittaminen ikävämpää. Kuten aiemmin mainittu, myös se miten läheinen morsian on, vaikuttaa siihen miten paljon on valmis maksamaan. Hyvän ystävän polttarit voivat maksaa 40€, mutta serkun kaiman kaverin polttarehin ei haluaisi paljon upottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin kaverini (ei mikään hyvä ystävä vaan naapuri ja kaveri) polttareissa keväällä. Ne maksoi 50 euroa, plus omat ruuat, kun ravintolasta oltiin varattu kabinetti. Summa tuntui suurelta, koska kuitenkin mieheni meni taas sulhasen polttareihin (JOTKA MAKSOI 100 euroa!), ja lisäksi ostettiin suht kallis häälahja.

Summat oli kuitenkin sellaiset, että saatiin järkättyä juuri näiden henkilöiden tyylistä ohjelmaa ja toteutimme heidän unelmiaan! Ei kaduta yhtään ja oli kyllä sen arvoista!!! :) Toivon saavani itse samanlaista "kohtelua".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään