Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Olin kesällä polttareissa, jotka järjestettiin synnyinkaupungissani. Morsian on läheinen ystäväni, kuin myös kaaso, joka asuu edelleen synnyinkaupungissani. Kaasolla oli hyvin tiedossa, että olen raskaana, mutta niin vain makselin heidän drinkkikoulujaan (yli kymmenen euroa siitä) ja kuohuviinejään. Maksoin myös kaikista ohjelmista, joihin en voinut raskauteni takia osallistua.

Hieman keljutti, varsinkin kun maksoin matkat nykyisestä kotikaupungistani polttarikaupunkiin. Hintaa polttareille tuli lähemmäs 200 euroa, kun lasken mukaan omat alkoholittomat juomat ja eväät. Lounaaksi oli varattu sipsejä ja patonkia ja tuorejuustoa. Eipä pelkillä sipseillä ja kuivalla leivällä raskaana oleva aamukymmenestä iltaseitsemään selviä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kohtuullinen summa on 10-20€, todella hyvän ystäväni häihin voisin osallistua hieman suuremmallakin summalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihme pihistelijöitä. Eihän 10€-20€ saa mitään enää nykypäivänä. Jos ei arvosta ystävänsä juhlia, että olisi vähän enemmän valmis panostamaan, niin silloin kannattaisi mieluummin jäädä kotiin kuin nihistellä ja pihistellä summasta noin tärkeänä päivänä. Hyvä perussääntö mielestäni on miettiä, paljon maksaa perus baari-ilta ravintoloineen, drinksuineen ja ehkä keilailuineen yms ja siihen sitten päälle vähän extraa morsiammen kuluihin ja päivän spesiaaliksi tekemistä varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Polttareissa, joihin olen itse osallistunut on yhteisesti jaettuja kuluja ollut 60-100 euroa/henkilö. Ravintolaruokailut ja -juomat jokainen on sitten maksanut vielä tuon yhteisen summan lisäksi. Mielestäni nämä kulut ovat vielä kohtuullisia, varsinkin kun huomioi pääkaupunkiseudun yleisen hintatason.

Mutta mutta... Jos em. kustannusten lisäksi osa kutsutuista joutuu maksamaan vielä moninkertaisen summan matkoista ja yöpymisestä vieraalla paikkakunnalla, niin silloin kustannukset alkavat mielestäni jo kohota kohtuuttomiksi. Nimimerkillä been there :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

30 e tuntuisi maksimisummalta.

Meidän häissä suurin osa vieraista joutuu kuitenkin vielä matkustamaan häihin 250km ja ottamaan majoituksen itselleen. Mahdollisesti jotkut vieraat saattavat vielä ostaa häitä varten juhlavaatteet ja lahjan, jolloin tuntuisi pahalta, että polttareihinkin kuluisi karmea summa rahaa.

Itse olen ainakin sen verran kitupiikki, etten itsekään haluaisi polttareista enempää maksaa, jolloin en voi vaatia ystäviltänikään sellaista.

Tuollaisilla kustannuksilla ei varmaan (?) vielä ihmeellistä ohjelmaa luoda, mutta ei sen niin kummoista tarvitse ollakaan, yhdessä olo riittää ja kekseliäsyyttä käyttämällä voi pienellä budjetillakin varmasti järkätä ohjelmaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime viikolla Helsingissä järjestetyt polttarit pienellä porukalla (morsian, kaaso + 2 ystävää = yht. 4, kulut jaettiin kolmen kesken) maksoivat n. 60 euroa per pää.

Hinta sisältää kaiken: bensat, ruoat, seinäkiipeilyn ja kylpylän. Huippuhauska päivä, iloinen morsian ja tyytyväiset ystävät. Kaikilla oli kivaa eikä kellään liian kallista. Jos porukkaa olisi ollut enemmän eli kaikki kutsutut, hinta olisi tippunut n. 45 euroon maksavaa osallistujaa kohden. Morsian ei tietenkään maksanut mitään.

Minusta tuo 60 euroa ei ollut paha, opiskelijoita ollaan kaikki, eikä ketään kirpaissut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ovat polttarini eivät maksaneet henkilöltä kovinkaan paljoa kun kulut jakautuivat moneen osaan ja ruoka osattiin ostaa edullisesti. Lisäksi oli ilmaista ohjelmaa:

Rahaa meni henkilöä kohden varmaan muutama kymppi. Tuon lisäksi oli tankotanssia, grillausta, saunomista ja minut pistettiin soittamaan trumpettia S-marketin edessä.

Aloitin tälle videolle jo oman viestiketjun, mutta jostain syystä se poistettiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Omat polttarini viime vuonna olivat maksaneet kuulemma noin 100€ per osallistuja,joita oli 8.

Tähän summaan (800€) sisältyi:

- perjantain saunailta (yhden osallistujan kotona) syömisineen,alkoineen ja hot lips - tuote-esittely. Sain myös rahaa,jolla tilata jotain tuotteita!

- perjantain baari-ilta,joka vietettiin ihan iisisti seuraavasta syystä...

- lauantaina mun nouto sivuvaunullisella prätkällä,ja sillä noin 80-100km kyyditys

- lauantaina päivällä karkkien myyntiä,asusteiden kera tietty (myyntitulot,joita tulikin melkoisesti!,olivat minulle iltaa varten)

- lauantai-iltapäivällä karaokebussilla noin 60km matka satamaan

- matka Tallinnaan Baltic Princessillä,buffet-ruokailu laivassa

- tehtäviä laivamatkan aikana

Itse en maksanut mistään,ja tuohon 800€ sisältyi siis kaikki edellämainittu 9 hlöltä. Oli aivan mahtavaa,vaikka hiukan harmittaa,että ihanat ystäväni olivatkin noin paljon laittaneet rahaa kiinni polttareihin. MUTTA,jokainen pääsi osallistumaan kaikkeen ja JOKAISELLA oli todella mukavaa.

Nyt alkukesästä olenkin kaasona ystäväni polttareissa,joissa kustannukset tulevat luultavasti olemaan samaa luokkaa.

Jos tuksuni tunnistavat itsensä,niin KIITOS vielä,olette rakkaita! :) <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

25 eurolla oli oikein onnistuneet polttarit. Ohjelmaa riitti koko päiväksi ja suhteita hyväksikäyttäen saatiin mökki yhdeksi yöksi ilmaiseksi. Toiset polttarit taas jäivät väliin kun hinnaksi olisi ollut 100e per naama.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sopiva summa riippuu siitä, mitä rahalla saa. 50e tuntuu hyvältä.

Sain kutsun kaverin polttareihin ja mielestäni kaaso on hoitanut tämän asian todella mallikkaasti. Ensin viesti kaikille ketä mukaan halutaan. Yhdessä on sitten sovittu päivämäärästä ja heitelty ideoita ohjelmasta. Kun kaikki ovat osallistuneet ideointiin, on löytynyt hienoja juttuja ihan pilkkahintaan tai jopa ilmaiseksi suhteilla. Lisäksi on voitu keskustella siitä, mistä morsian pitäisi. Kaikilla on kuitenkin oma käsityksensä ja tietonsa morsiamen mieltymyksistä ja siten jotkut ideat on perusteltu ihan kuolleina syntyneiksi ja joitain lähdetty kehittämään eteenpäin.

Minusta on mukavampi pistää rahaa juhliin, joita olen itse saanut olla mukana ideoimassa, kuin niin, että vain ilmoitetaan summa tyyliin ota tai jätä.

Ja kannattaa miettiä, mitä rahalla saa.. Ja käyttää niitä suhteita. Nätisti kun kysyy, voi saada uskomattomia diilejä aikaan :)

Muokattu: , käyttäjä: ellunen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen menossa kaverini polttareihin muutaman viikon päästä, ja polttareiden hinnaksi tulee 30-50 euroa/nassu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ihmeissäni lukiessani näitä juttuja...Naiset taitaa olla aika pihejä joissain jutuissa, kun vaikka rakennekynsiin tai ripsipidennyksiin voidaan pistää kuussa likimain sata euroa...Tai vaikka joku vaate ostetaan kerran kuussa, Nämä nyt näin yleistäen.

Ruokamenot, no niitä en nyt laskisi edes varsinaiseksi menoksi, syöhän ihminen muutenkin joka päivä. Jos ystävän polttarit maksaisivat vaikka 100 euroa, niin sellainen summa saattaa upota johonkin ihan turhaan aika helposti, vaikka baari-iltaan, alennusmyynteihin, kauneudenhoitoon jne...miksi ei sitten polttareihin, jotka ovat (toivottavasti) hauska ja ikimuistoinen juhla jossa jokainen saa jotain kivaa tekemistä jne. Totta on, että 100 eurolla ostaa vaikka kaupasta ruokaa ison läjän, mutta jos nyt verrataan noihin ns. turhamaisiin juttuihin joihin sitä rahaa palaa ihan huomaamatta...ei tietenkään kaikilta, ei esmes multa, mutta polttareihin olen valmis laittamaan rahaa.

Jotenkin tuntuu, että jos joku 30 euroa on kipukynnys, niin onko tässä kyseessä edes kovin hyvä ystävä polttarisankarina...? Itse olen tosi pienituloinen (todella), mutta polttareihin aion säästää rahaa, pitää hauskaa ja muistella niitä vielä pitkään. Siinä menevät rahat hyvään sijoituskohteeseen :)!

Hauskaa polttarisuunnittelua ja juhlaa itse kullekin. Joustaa kannattaa puoleen ja toiseen, tietenkin, kaikilla on silloin hauskempaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se on tosiaan kumma, kun miehet ovat valmiita hauskasta päivästä mukisematta maksamaan. Naisten kesken menee taas pennien laskemiseksi

ja mietintään "mistä voisimme säästää?" Siis p****'le! Enkä tarkoita nyt mitään 150euron laskua per henkilö, mutta mielestäni 70e pystyy jopa opiskelija

usein halutessaan maksamaan. Varsinkin jos kaikki vieraat ovat paikkakuntalaisia, eikä matkustamiseen mene penniäkään.

Kaasona haluaisin tarjota hyvälle ystävälleni muutakin kuin kotikutoista, esimerkiksi kotiin hierojan yms. Mutta aina on joku, jonka mielestä hieronnan

voi tehdä joku polttariporukasta... Just joo.. Siis sehän on täysin sama asia kuin ammattilaisen käsittely... Taitaa mennä siihen että maksan omasta

pussistani isomman siivun.Sitten kaikilla on kuitenkin varaa laittaa OMIIN siidereihinsä monta kymmentä euroa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tuo on muuten totta ja myönnän itsekin joskus pihisteleväni, mutta vain jos suunnitelmat eivät itseäni miellytä. Siksi olisi hyvä kuunnella kaikkien mielipiteitä... Kaveri joutui pulittamaan 30 euroa saunaillasta ruokineen, mutta ruokarajoitteisena joutui tyytymään itse ostamiinsa siidereihin eikä osallistunut saunomiseenkaan...

50 euroa on musta jo sellainen raha, että silloin on parempi saada itsekin se hieronta/jalkahoito tai jokin elämys.

Yritin itse joskus järjestää viinimaistajaisia, mitä useampi olisi osallistunut, sen edullisemmaksi olisi tullut - olisin itse kustantanut viinit ja tässä tapauksessa synttärisankarin osuuden viinikouluttajasta, mutta kukaan ei lämmennyt 30-50 euron osallistumismaksuille... Olin itse ollut jo aiemmin saman kouluttajan, Päivi Parkkolan, tilaisuudessa ja se oli musta ihan huikee.

Muokattu: , käyttäjä: Nevia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse voisin hyvinkin laittaa itselleni läheisen ihmisen, kuten parhaan kaverini tai sisareni, polttareihin 200 euroa, mutta tutun työkaverin tms. polttareissa maksimi olisi 50-70 euroa. Ja olen tosiaan opiskelija. Kuitenkin olen valmis laittamaan rahaa läheisen ihmisen yhteen elämän ehkä ikimuistoisempaan päivään helposti isommankin summan. Kuitenkin tavallisena shoppailupäivänä voi vaatteisiin ja syömisiin hurahtaa 200-300 euroa tuosta noin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika pieneltä kuulostaa monen polttaribudjetti. Mitä te 20 euron osallistujat odotatte saavanne koko päivästä irti tulla budjetilla? Miettikäähän vähän sitäkin, että kyllähän ihan perusvapaapäivänäkin menee rahaa (syötte, juotte, käytte ehkä kaupungilla, kahvilla, uimahallissa, jumpassa...) Ihan peruselämiseen menee jo tuo 20 euroa päivässä! Ja paljonko menee ihan tavan baarireissuun, taksi, sisäänpääsy, muutama drinksu..

Enkä todella oo itse mikään öky, vaan opiskelija, mutta silti kuulostaa kohtuuttomalta noin pienet budjetit. Aika paineita luo kaasolle.. Mun mielestä olis järkevää sopia joku perushinta kaikille, jonka puitteissa ohjelma tehdään ja sitten joku ekstra (vaikka morsiaimen meikki), johon voivat panostaa ne, joilla ei raha ole niin tiukassa. Ja nekin joilla on, 20 euroa voi säästää viikossa tekemällä edullisemmat sapuskat ja jättämällä kahvilat väliin. Omissa polttareissa oli paras rastirata, joka ei varmaan maksanut kaikkinensa kun kympin verran, mutta oli tosi hauskaa, varsinkin kun ystäväni olivat ihan minua varten sen tehneet ja tehtävätkin oli sen oloisia. Suosittelen, helppoa ja edullista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä järkkäsin vastikään polttarit, joihin osallistui 8+morsian, ja hinta oli 50e per nuppi. Lisäksi pari ystävää, jotka eivät päässeet osallistumaan, halusivat osallistua morsiamen päivään lahjoittamalla 30e per nuppi. Minusta se oli oikein kaunis ele, ja tuli kyllä tarpeeseen. Ruuat tehtiin nyyttäriperiaatteella ja jokainen osallistui niihin siten kuin aikaa oli ja raha riitti (ruuat eivät sisältyneet polttareiden hintaan). Pari toimi kuskina omasta pussistaan (ajeltiin noin 20+km porukalla). Itselläni rahaa polttareihin paloi varmasti satanen ja ylikin, mutta ystävä ja juhlat olivat helpostikin sen arvoiset. <3

Kukaan ei valittanut hinnasta, ja minusta tuo onkin oikein hyvä summa polttareihin. Jokainen vieras myös osallistui aktiviteetteihin, eikä vain morsianta palluteltu, vaikka toki hän ekstraa tietenkin saikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta meitä on moneksi. Toiset eivät halua laittaa rahaa juuri mitään, toiset ovat valmiita maksamaan paljon polttareista. Itse edustan hyvää ja hauskaa halvalla. Olen ollut monissa polttareissa joissa on pyydetty 50 euroa. Minusta sillä summalla pitää jo pystyä tekemään kaikkea. Jos joku haluaa laittaa enemmän sopii minulle, minun kipuraja menee tuossa. Mutta ei voi olettaa että kaikki pystyvät kaikkeen. Ja minulta ei tosiaankaan löydy rakennekynsiä yms. johon laittaisin rahani. Halvallakin pystyy tekemään päivästä unohtumattoman!! Ja jos polttareiden summat menevät yli, voi minusta ihan hyvin kohteliaasti kieltäytyä kutsusta. Ei se kenestäkään huonoa ihmistä tee! Ihania polttareita kaikille, varsinkin niille tärkeimmille eli morsiammille!!!

P.S. Kaikki suhteet käyttöön kun polttareita suunnitellaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotenkin on tämä polttarihuuma alkanut mennä aivan täysin yli ja liian jenkkityyliseksi kulutusjuhlaksi, tuntuu että monen mielestä niiden polttareiden pitäisi olla jotain aivan ylimaallista, jopa vielä parempaa ja ikimuistoisempaa kuin itse hääpäivä. Ei ymmärrä.. :girl_impossible: Mutta makuja on monenlaisia, miulla jäisi kyllä polttarit käymättä jos maksaisivat satoja euroja, onneksi tiedän että ystäväpiiriini kuuluvat eivät (myöskään) sellaisia halua. Ei kaivata suureellisia ja kalliita elämyksiä, vaan rentoa yhdessäoloa. Tähänkin kyllä varmasti vaikuttaa se, että emme kovin usein pääse kokoontumaan porukalla kun asumme hajallaan, voi olla että tilanne olisi eri jos näkisimme viikottain tai jopa päivittäin. :girl_sigh: Ehkä sitten kaipaisikin enemmän jotain erikoisempaa.

Omat polttarini olivat hyvin pienet, alunperin en olisi niitä edes halunnut - hassulta se vain tuntuu kun on miehen kanssa asuttu reilu 2 vuotta yhdessä, ja sitten yhtäkkiä muka "viimeinen vapaa ilta". Vaikka polttarini olivat pienet ja halvat, oli ilta silti ikimuistoinen enkä todellakaan osannut odottaa mitään niin ihanaa, muistan sen illan taatusti ikuisesti ja olen kiitollinen ystävilleni että he sen järjestivät tahtoni vastaisesti. Jos polttarit olisivat maksaneet kamalasti, olisi päällimmäinen tunne itsellä ollut varmasti harmistus siitä että rahaa laitetaan "turhaan".. Todellakin halvallakin pystyy tekemään päivästä unohtumattoman! :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasona voin sanoa, että yllättäviä kustannuksia polttaripäivään mahtuu useita (mm. joku peruu viime hetkellä ja valmiiksi tilatut ja maksetut jutut kaatuvat rahallisesti muiden harteille). Itse lupasin etukäteen että polttarit maksavat max. 50 e per naama ja tämän pyysin jälkikäteen. Loput kulut, yhteensä noin 200 e, jäivät sitten minun maksettavakseni. Onneksi olen kokopäivätöissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse voin hyvinkin laittaa reilun summan (=useamman satasenkin), sillä harvoin tyttökavereiden kanssa pääsee reissuun ja hauskaa pitämään! Köyhät panostavat tärkeisiin juttuihin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oliko tässä ajatuksena, että oma osuutesi koko päivän kustannuksista, vai vain mitä itse morsiammeen panostetaan? En kyllä koko päivän kustannuksista haluaisi enempää 150eur maksaa. Kaikki on tosin suhteellista, kyllä halvallakin voi saada hupia, eikä kaikkea mielestäni voi mitata rahassa.

Ite jos järkkäisin polttarit, niin keskittyisin enemmän siihen, mikä on morsmaikulle mieleksi, en niinkään siihen kuinka paljon se maksaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestin kesäkuussa polttarit parhaalle ystävälleni ja ne tulivat maksamaan 30e/nuppi (etukäteen maksoivat). Päivän aikana muut vieraat yllättivät ostamalla seksikaupasta lehmän (en tiedä paljonko maksoi) ja illan aikana jokainen maksoi vuorollaan sankarin juomia kaupungilla. Itse satsasin lopuksi vielä parikymppiä polttareista kertovaan kuvakirjaan. Hintapolitiikkaa tiedustelin myös etukäteen muilta, koska tiesin, että joukossa on opiskelijoita ja äitiysrahalla eläviä. Tämä summa oli kaikille sopivin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun olin siskoni kaaso, sovin polttarivieraiden kanssa heidän osuutensa olevan 20 euroa/henkilö. Vieraita oli vain 7 ja muutamat heistä tulivat tosi kaukaa juhlimaan (isot matkakulut). Pelkäsin, että jos summa olisi isompi, osa ihmisistä peruisi ja sitä en missään nimessä halunnut. Kaikki vieraat maksoivat omat ruokansa ja juomansa, juhlapaikalle olin varannut meille 2 kuoharia ja baariin yhden kuoharin. Lisäksi jotkut vieraat tarjosivat omasta pussistaan sankarittarelle drinkkejä. Minä maksoin kaiken muun ja minulle maksettavaa jäikin kaikista päivän aktiviteeteista, koristeista, vuokrista, ym. muistaakseni 500 euroa. Se ei kuitenkaan harmittanut, koska olihan tämä aika ainutkertainen tilaisuus ja minulla oli useampi kuukausi aikaa säästää palkasta sitä varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ toi on kyllä ihan totta, että kun asia on tiedossa jo hyvissä ajoin etukäteen, niin on helppo säästää etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään