Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Aika paljon vaikuttaa kustannuksiin myös se, paljonko osallistujia tulee olemaan. Ja se, joutuuko vuokraamaan tiloja. Pienellä porukalla kustannukset nousee helposti kipurajaan saakka. Ollessani kaasona kävikin niin, että polttareihin ei syystä ja toisesta päässyt osallistumaan morsiamen ja itseni lisäksi kuin kaksi muuta morsiamen ystävää ja kylläpä ne kaksipäiväisten polttarien kustanukset kipusivat sinne reiluun 100 euroon per nuppi. Haluttiin kuitenkin antaa morsiammelle ikimuistoiset ja tämän toiveita vastaavat polttarit (mökkeilyä, hemmottelua ja vähän extremeä), vaikka opiskelijabudjetissa tuollainen panostus tosiaan tuntui.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Polttareiden hintaan vaikuttaa mielestäni niin osallistujien elämäntilanne (työelämässä v. paljon opiskelijoita mukana) kuin morsiammen toiveetkin. Itse olen ollut onnistuneissa polttareissa joiden hintahaitari on ollut noin 20-150€ plus omat kulut (eli ruuat ja juomat sekä oma matka toiselle paikkakunnalle). Kaikissa polttareissa on ollut yhteistä se, että budjetti on pitänyt eikä hinta siten kohonnut yllättäen. Nyt olen seurannut vierestä (en itse pääse valitettavasti paikalle) kaverin polttareiden suunnittelua kesäkuulle. Suunnitelmat vaikuttavat muuten ihan hyviltä, mutta budjetti ei täysin realistiselta. Mielestäni on eri asia pyytää osallistujilta viime hetkellä viisi tai kymmenen euroa lisää 20 euron polttareista kuin 25 tai 50 euroa 100 euron polttareista yhteisten kulujen osalta. Kumpikaan ei tosin ole kovin hyväksyttävää. Mielestäni tärkeintä ei siis niinkään ole hinta, jos kalliimpi maksu myös tarjoaa jotain osallistujille, vaan se että budjetti laaditaan järkevästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen valmis maksamaan LÄHEISEN ystävän polttareista sen 50-100 euroa (sataan euroon saa jo sisältyä kyllä ruuatkin). Mutta toivoisin, että mahdollisissa omissa polttareissani kustannukset ei olisi lähelläkään tuota summaa! Ja olisin jopa itse valmis maksamaan oman osallistumiseni, vähintään ruuat ja juomat. Aktiviteeteista en tahtoisi itse maksaa, kun en niitä luultavasti etukäteen saisi tietää :D Jos taas saisin kutsun esim sulhasen veljen vaimon tai kummin kaiman polttareihin, en tahtoisi panostaa kuin maksimissaan sen 50 euroa ja senkin pitkin hampain. Mielestäni budjetti kannattaisi rakentaa niin, että sunniteltaessa jokainen kutsuttu vieras saisi laittaa "anonyymisti" haluamansa summan vaikka kaason tilille (eikä niin että äänestetään summa joka käy kaikille), ja sillä rahalla tehtäisiin sen verran mihin se riittää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta sopiva määrä on noin 30€ ja sitten siihen päälle tulee varmaan jokaiselle omia ruokailujen ja juomien maksaminen esim ravintolassa. Pitää huomioida, että kulut eivät nouse liian suuriksi, jos osallistujissa on esim opiskelijoita tai työttömiä. Vähän eri asia maksaa isompia summia silloin, jos kaikki osallistujat ovat esim vakituisissa työpaikoissa.  Minusta ei myöskään ole kiva jos esim kaasot joutuvat maksamaan reilusti enemmän verrattuna muihin polttarivieraisiin. Minusta vieraiden ei kuulu maksaa hirveitä summia siitä että sukulainen tai ystävä on päättänyt mennä naimisiin. Morsiankin voi pyytää ettei esim halua polttarivierailta häälahjoja, jos polttareihin on jo kulunut paljon rahaa osallistujilta.

Muokattu: , käyttäjä: Mirtchili

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut vain kaksissa polttareissa. Toiset maksoivat ~30e ja toiset vähän vajaa 50e sisältäen bensakulut. Molemmat polttarit olivat kivat ja morsiamen näköiset, toisissa vähän enemmän äksöniä, joista osa hoitui suhteilla eli halvalla päästiin. 50e alkaa varmaan itselläni olla jo vähän hintahaitarin yläpäässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymys on siis siitä, että paljonko olette maksaneet kavereidenne polttareista? Mitä sillä rahalla on saatu?

Olitko tyytyväinen?

50€:lla/hlö saatiin erään kaverin polttareista erittäin onnistuneet :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noin 50-60 euroa/hlö on yleensä ollut budjetti. Usein mukana on ollut opiskelijoita, mikä on rajannut rahan käyttöä. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on vielä polttarit edessä. Toivottavasti, luotan kyllä kaasoihini että he sellaiset järkkäävät. :)

Olen sanonut heille ohjeeksi, että polttarini eivät saa olla ison budjetin bileet (ystävissäni on vastavalmistuneita, työttömiä, juuri talonrakentaneita, pitkän matkan takaa tulevia jne). Tärkeintä minulle on yhdessä olo, hyvä ruoka ja että ketään ei nolata tieten tahtoen. Olemme myös itse budjetoineet molempien polttareihin 150-200e, jonka esim. minä siirrän hyvissä ajoin toisen kaasoni tilille (luotan että he käyttävät sen viisaasti). Lisäksi olemme kertoneet, että mökkimme on paljuineen käytettävissä jos he niin haluavat (=ilmaiset sauna- ja yöpymistilat). Yritämme näin pienentää jokaisen osallistujan kustannuksia ja mahdollistaa osallistumisen. En myöskään halua, että kumpikaan kaasoistani joutuisi täysin maksunaiseksi tähän liittyen.

Jännityksellä jään odottamaan mitä tulevan pitää. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Pitkälti samaa mieltä, surullisinta on, jos vieraat ovat "maksaneet itsensä kipeiksi" aktiviteetista, josta morsian ei edes pidä. Ja varmasti se läheisten poisjääminen surettaa morsianta enemmän kuin benjihypyn poisjääminen (ainakin minua surettaisi). Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että parhaita aktiviteetteja ovat sellaiset, joihin kaikki osallistuvat. Esim. jokin kurssi/tunti, illallinen yms. porukalla VRT morsian yksinään pää-käsi-ripsi-jalkahoidossa ja muut odottaa aulassa.

Ja tällaisesta itsekin olisin valmis enemmän maksamaan, koska tavallaan se raha menee myös itseen ja pääsee kokeilemaan jotain uutta. (disclaimer: Tietysti polttarit on morsiamen juhla ja voi olla ettei itse henk.koht. pidä valitusta yhteistoiminnasta.)  Itse olin juuri ystäväni läksäreissä, joissa yhteisaktiviteetin hinta oli 30e/hlö/2h. Tähän tietysti + matka- ja ruokakulut. Ei ollut minusta paha hinta.

 

Minusta myös ihan hyvä idea (jostain täältä luin) oli sellainen, että pari varaa rahaa polttareihin. Eli että sulhaselta voi pyytää avustusta, jos esim. tarkoituksena on mm. laittaa morsian hyppäämään laskuvarjolla. Itse 100 kertaa mielummin antaisin jonkun verran omaa rahaa miehen polttariporukalle johonkin mieleiseen (extra)aktiviteettiin, jos se tarkoittaisi, että vieraiden kustannukset pysyisivät kohtuullisina (=ei tulisi poisjäämisiä).

 

Samoilla linjoilla muiden kanssa, voisin maksaa 100e hujakoille ystävän polttareista, mutta tähän vaikuttaisi myös oma mielipiteeni hinta-laatu-suhteesta. Eli kyllä pitkin hampain maksaisin vastustaisin, jos esim. tietäisin ettei tule olemaan morsiamelle mieleistä/yksi jyrännyt järjestelyt, tai jos on otettu kallein (muka paras) vaihtoehto, kun halvemmallakin saisi toteutettua (suunnilleen) saman. muoks. ehkä olen sitten pihistelijä, mutta muutenkin pyrin ostamaan vain tarpeellista ja sekin hintavertailun jälkeen

 

Sinänsä hankalaa tietysti olla järjestäjänäkin, jos haluaa yllätyksenä polttarit pitää eikä siksi halua alkaa morsiolle selittelemään, että se ja se ei tule jos tätä, joten käykö sauna teillä? Eikö toisen taloudellista tilannetta voi noin vain sanoa.. Voipi olla että samassa kaupungissa asuvalta äityislomalaiselta holahtaa helpommin 50e kuin pitkämatkalaiselta kokopäivätössä käyvältä asuntovelalliselta. Jopa kahdesta samassa taloustilanteessa olevista toinen käyttäisi 100e tekoripsiin huoletta, kun se on toisen koko kauneusbudjetti vuodelle. jne. Hankalaa   :girl_sigh: 

 

Omille kaasoilleni ilmoitin, että polttareiden kustannuksen per vieras tulisi jäädä alle 50 euroon. Suurin osa joutuu kuitenkin maksamaan vielä matkansa polttaripaikkakunnalle, pidettiin ne missä vain. Olen myös sanonut, etten halua mitään sellaista juttua, jossa minulle tehdään jotain hoitoja/teen yksin jotain ja muut ovat maksaneet vain katsomisesta, vaan toivoin yhteisiä juttuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun polttareiden kustannukset tulevat olemaan noin 200 euroa. Tulossa hemmottelua sekä mulle että kaasolle :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Polttarit ovat ihan järkyttävän kalliita. Kyllä kirpaisi maksaa polttareista 80euroa, vaikka tiedän, että monilla on kalliimpiakin. Minusta n. 50euroa olisi ihan hyvä maksimi. edit. Tulee aika kalliit häät, kun joutuu hommaamaan vaatteet, lahjat, majoitukset eri paikkakunnalla, kyydit yöllä, polttarit (sekä morsiammen että sulhasen). Kavereiden häihin saa siis kulumaan helposti useita satoja tällä tavalla.

Muokattu: , käyttäjä: Aurus

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään