Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Ma en kylla haluu etta kukaan maksaa yli 20 Euroo mun polttareista.

8) 8) 8)

Mun on pakko kommentoida omaa tekstiani eli kuinka vaarassa olinkaan..  Mulle oli isosti salaa jarkatty polttarit viimeviikonloppuna, jotka olivat varmasti kalliimmat kuin kellaan, kun parhaat ystavat ja siskot oli kaikki lentaneet Suomesta tanne Lontooseen mua yllattamaan. Lentolippujen lisaksi kaikilla meni rahaa varmaan vahan yli miljoona. Ma olin kylla tasta rahanmenosta TOSI nolona, mutta nama mun tarkeimmat ihmiset kylla sitten yhdesta suusta sanoivat etta ketaan ei pakotettu mukaan. Taa oli kaikkien oma valinta. Onneksi tiedan etta ihmiset jotka tanne tulivat ovat NIITA OIKEITA PARHAITA YSTAVIA.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viimeksi olin polttareissa, jotka maksoivat 50 €/nenä. Hinta oli todellakin ihan liikaa....

Mielestäni polttarit saavat maksaa 10-30 €/nenä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta 10-30€ on sopiva. Täytyy tosin ottaa huomioon, että osa porukasta saattaa joutua matkustamaan toiselle paikkakunnalle polttareita varten, jolloin nämäkin kustannukset pitäisi ehkä ottaa jollakin tavalla huomioon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun järkkäämissä polttareissa tyyppejä on 10 ja kaikille tulee kustannuksia n. 15 egee (mä maksan noin 20 ). Sillä saadaan morsiammen ohjelmat, ruuat, juomat, polttarikansio, vähän skumppaa, morsiammelle ja meille rekvisiittaa jne. Ei mielestäni paha. Itsekin opiskelijana en haluaisi maksaa yli 20 egee, max.30,riippuen kuka morsian on...  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikkissa polttareissa missä olen ollut mukana, on budjetti ollut n. 40€/hlö. Kaikkea kivaa olen päässyt itsekin tekemään tällä rahalla ja polttarisankarit on ollut tosi iloisia siitä, että koko polttariseurue pääsee osallistumaan konkreettisesti toimintaan (esim. laskeutumaan Kaapelitehtaan katolta köysien varassa) eikä kaikki vaan katsele vierestä kun morsian koheltaa. Tällaisista kokemuksista riittää juttua vielä pitkäksi aikaa ja tutustuu myös kummasti morsion muihin kavereihin kun heti polttareiden alussa saadaan yhteisiä kokemuksia! Varmasti morsiankin arvostaa sitä, että polttariporukka tulee juttuun alusta alkaen ja kaikki tulevat toisilleen tutuksi! Toki ymmärrän, että esim. opiskelijoilla ei kukkaron nyörit tällaiseen välttämättä veny, varsinkin jos polttareita ja häitä osuu useampi samalle vuodelle. Pääasiahan kuitenkin on, että morsian saa viettää ainutlaatuisen päivän lähimpien ystävien seurassa, eikä se varmastikaan ole pelkästään budjetista kiinni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulevat polttarit maksavat 35-40€. Mielestäni se ei ole paljon, sillä juhlittaviakin on kaksin kappalein ja molemmat ovat ystäviäni.

Ohjelma on suunniteltu molempien toiveiden mukaan ja uusia haasteita silmällä pitäen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tuon rahan laittaminen riippuu paljon siitä kenen polttarit on kyseessä. Tälle hetkellä mulle aiheuttaa pään vaivaa se, että kaasoilen morsiamelle, jonka polttareihin tulee vaan tosi vähän porukkaa, ja vielä kaiken lisäksi melkein kaikki opiskelijoita eli ei saisi paljon tulla hintaa per lärvi... Vähän tyhmältä tuntuisin sekin, että esim. lähimmät ystävät joutuisivat maksamaan enemmän ja mä kaasona varmaan koko omaisuuteni (itsekin olen opiskelija ja vielä menossa naimisiin itse vähän ennen ystäväni polttari-häät-rumbaa). Kuitenkin haluaisin järjestää, jotain ikimuistoista. Ongelmaa kerrakseen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en odota mitään ihmeitä tapahtuvan koko iltana. Olisi tosi mukavaa vaikka saunoa koko ilta jonkun luona ja läpättää.  :-X    

Ravintolaan en välttämättä hingu, ku en siellä edes hirveemmin viihdy.

Jotain kivaa ja rentoo (ja halpaa), mä arvostaisin!    8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
;) Viimeisissä polttareissa, jotka järkkäsin, maksoin peräti mulle 300e.Se oli jo liian paljon, mutta ottaen huomioon, että meitä oli vaan kaksi osallistujaa, koska häät oli salaisuus ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin tohon, että 20-30 euroa. Tosin toi hinta riippuu kyllä aika monestakin seikasta: kuinka läheinen morsian on, pääseekö itsekin tekemään jotain, joutuuko matkustamaan jne. Eli jos joutuu matkustamaan toiselle paikkakunnalle ja muut katsoo vierestä, kun morsian puuhastelee kaikkea, niin silloin pitäs hinnan olla alhasempi. Häihin kuluu muutenkin vaatteineen, lahjoineen ja matkustamisineen aika paljon rahaa, joten mulle ainakin tulee ikävä fiilis, jos vielä polttareistakin joutuu maksaan itsensä kipeeksi.

Just kuulin, et yhden kaverini polttarit (joihin olin aiemmin ilmoittanut osallistuvani) maksais noin 50 euroa (eikä hajuakaan ohjelmasta!!). Nyt en tiedä miten kehtais kieltäytyä, kun ei mulla opiskelijana ole moiseen varaa! Joudun vielä matkustamaan toiselle paikkakunnallekin. Noh, pitää mietiskellä, mitä tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastasin tohon muistaakseni aikaisemmin 20-30 euroa, vaikka kolmekymppiäkin on musta opiskelijalta aika paljon.

Nyt on ongelma, kun kaverin polttareille voi tulla hintaa jopa 80 euroa (juomat ei edes ole vielä mukana tuossa!). Haluaisin kovasti osallistua, mutta enpäs tiedä millä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhon polttarit ovat viikonvaihteessa ja osallistujat(10 hlö) maksavat jokainen 50 €. Veikkaan että omissani tulee olemaan "polttarimaksu" osallistujaa kohden samaa luokkaa. Sulholla ainakin on ohjelmassa koskenlaskua ja muuta "erikoisempaa", summaan kuuluu myös mökkimajoitus ja safkat. Tietty polttarit voi järkätä halvallakin, mutta jos jotain tapahtumaa haluaa, muutakin kuin kaupugilla baarien kiertoa, niin se maksaa.

Tosin opiskeluaikana kun järkättiin polttarit, niin eipä tosiaan maksettu juuri mitään, kierrettiin vaan baareja.Nyt kun kaikki on työelämässä niin mieluusti maksaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tosin opiskeluaikana kun järkättiin polttarit, niin eipä tosiaan maksettu juuri mitään, kierrettiin vaan baareja.Nyt kun kaikki on työelämässä niin mieluusti maksaakin.

Tässä onkin asian ydin. Jos kaikki osallistujat ovat työelämässä, ei muutaman kympin maksaminen varmaan olekaan katastrofi. Hankalaksi menee, jos polttarien suunnittelijat ovat itse hyväpalkkaisessa työssä (tai työssä ylipäänsä), mutta osa osallistujista on esim. opiskelijoita, työttömiä, äitiyslomalla/hoitovapaalla. Vaikka halua olisi, ei silti pysty venymään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

viime kesäisissä polttareissa jokainen maksoi 50€ ja kyllä sillä rahalla saikin kaikennäköistä aktiviteettia! Mutta kyllä vähemmälläkin onnistuu  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matkakulujen kanssa kustannukset ovat aina olleet luokkaa 60-70 euroa.

Selvennän siis sen verran, että itse polttareihin on mennyt n. 30 euroa ja loput sitten junalippuun ja ravintolassa syömiseen. Juomiseni olen tuosta nyt jättänyt ulkopuolelle, kun juohan sitä normaalinakin baari-iltana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kuulin paljonko polltarini ovat tulossa maksamaan ja oli pakko puuttua asiaan, koska tärkeintä on saada kaverit kasaan ja jos esteenä on raha  :-/ Mielestäni satasella saa hyvät polttarit aikaan (siis yhteensä). Ite järkkäsin talvella polttarit joissa per nokka kustannuksia tuli 40 euroo ja kaikki oli kuitenkin työssä käyviä... kukaan ei pistäny hanttiin. SIllä saatiin sankarille kasvohoitoa, ravintolassa syöntiä ja hienot saunatilat...

Mutta mielellään ite maksaisin jotain 20 - 30 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta asia riippuu ihan siitä pääseekö itsekin tekemään jotain vai hemmotellaanko rahoilla vain morsianta. 50 euroa olisi ehkä yläraja, ja sillä pitäisi saada itsellekin jotain huvia.

Kai asiaan vaikuttaa myös se onko polttarit kyseisessä seurapiirissä suuri harvinaisuus vai 5-kertaa-kesässä-juttu. Olin hämmästynyt kuinka paljon mun viime lauantaisiin pollttareihin oli panostettu (myös rahallisesti) mutta asiaan varmaan vaikuttti myös se ettei sellaisia meidän kaveripiirissä ole ennen juuri ollut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Polttareiden kustannukset kannattaa laskea niin, että maksettuaan yhteiseen pussiin, tulisi jäädä vielä 50€:sta rahaa ravintolassa syömiseen, jos sellaiseen on tarkoitus mennä ja muihin "pakollisiin" menoihin. Siis jos on tarkoitus mennä yhdessä johonkin, niin sen tulisi mahtua ehdottomasti tuohon 50€ hintaan. Omat juomat voi sitten laskea ko.summan päälle.

Itse maksoin juuri 17€ kaverin polttareista ja summa sisälsi morsiamen kulut sekä yksityistunnin salsaa kaikille ja picnic-korin eli salaattia ja leipää. Lisäksi oli sovittu, että jokainen tuo morsiammelle yhden siiderin. Kokonaissumma oli siis n.20€. Lisäksi piti maksaa omat kulut. Meni sitä rahaa silti tuo 50€ ravintolassa syömisineen yms.

Toiset polttarit tänä vuonna maksoivat 30€, mutta summa sisälsikin kaikki muut kustannukset, paitsi omat juomat.

Voisin hyvinkin maksaa 50€ pelkästään yhteiseen kassaankin, jos se sisältäisi esim. laivamatkan, paljon ohjelmaa tai muuta, mistä on järkevää maksaakin. Pelkästä morsiamen katsomisesta, vaikka hyvä ystävä onkin, olen valmis maksamaan vain 15€.

Kekseliäisyyttä peliin! Halvallakin saa kivat polttarit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin kaverini polttareissa ja yhteisiin kuluihin upposi melkein 50 e ja lisäksi omat ruuat ja juomat ja matkakulut päälle. Ei kyllä jäänyt kovin hyvä mieli rahallista puolta ajatellen  :( Nyt onkin sitten kiva miettiä paljonko enää jää rahaa häälahjaan.

Kun on omien polttareiden aika, niin esitän kyllä kaasoilleni toiveen, ettei ketään kovasti rahasteta, vaan pidetään hauskaa yhdessä ja tehdään ruokaa itse ym. Häihin osallistuminen on joskus suurikin kuluerä: vaatteet, kengät, matkat, yöpymiset!, häälahja ja ne polttarit. Tällä opiskelijalla on kesäbudjetti tiukalla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhden kaverin polttarit oli pakko jättää väliin, kun olisivat tulleet minun budjetille niin kalliiksi. Kaasot voisivat vähän miettiä mitä morsian haluaa ja myös morsiammet voisivat valistaa kaasoja, ettei kävisi näin.

Sopiva hinta olisi 20-30 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole ikinä ollut muissa kuin omissa polttareissani joten hinnasta on vaikea sanoa, ehkä jonkun 50 euroa voisin laittaa kaverin polttareihin. Kuulin että omani meinasivat tulla maksamaan jotain 150 € / hlö, ja minä olin sanonut kaasolle ettei mitään kallista.  :o Eihän niistä loppujen lopuksi varmastikaan noin kalliit kuitenkaan tulleet, vaikka juomat oli ostettu yhdessä kaikille ja baarissa kaverit tarjosi morsiamelle koko illan.  ;) Ja hauskaa oli!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun polttarit tulivat maksamaan noin 100-150 € osallistujaa kohden. Itse en maksanut mitään. Tuohon hintaan tosin kuului issikkavaellus, mökkivuokra, mun lahjat(mekko,koru,laukku,kirja) ja ruoat&juomat.

Lisäksi tietenkin itse kullekin tuli matkakuluja(lento- junalippuja, bensakuluja), mutta nehän nyt muutenkin kuuluvat elämään.

Sulhon poltttarit maksoi muistaakseni luokkaa >50 €, mutta siihenkin kuului mökki ja koskenlaskua.

Hyvistä polttareista voisin maksaa vaikka mitä.

Eli jos osallistujillekin jotankin aktiviteettia, niin kyllä sitä voi maksaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämähän riippuu paljolti mitä suunnitellaan.

Itse olen ollut kolmissapolttareissa tänä vuonna.

Ekat maksoivat (ainakin mulle) lähemmäs 200e. Matkakulut Helsinki-Kuopio, hotelli, ravintola ja baarissa drinksut. Porukkaa morsiamen lisäksi oli 5 henkeä.

Toisissa olimme morsiamen siskon miehen vanhempien mökillä ja teimme ruuat itse. Kustannukset 8e per henki ja omat juomat. Osallistujia 12 henkeä.

Viimeisimmät hinta n.50e + matkakulut. Ohjelmassa kasvohoito, ei vuorikiipeilyä, vaan laskeutumista ja vuokramökki.

Itse uskon, että morsiamelle hauskinta on saada ystävät yhteen ja hauska tekeminen ja muisteleminen yhdessä, ei niinkään pääasiana ne "kalliit" erikoisuudet.  :P

Polttareissa tulee aina huomioida se, mitä kutsutut tekevät (opiskelevat, ovat töissä vai kenties äitiyspäivärahalla) ja tehdä budjetti sen mukaan. Luulen, että itse en tykkäisi ajatuksesta, että joku oma kaverini jäisi pois tulevista polttareistani sen takia, että ne maksavat liikaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

10-20 euroa.

Hintaa madalsi toki se, että polttareiden juhlijoita oli monta. Mutta kyllä kaikilla oli kivaa, myös morsiolla (mikä ei aina taida olla itsestään selvää... :o )

Koko päivä oli tapahtumarikas ja oli hurjastelusta hemmotteluun kaikkea. Eli rahan ja hauskuuden määrä eivät ole suoraan verrannollisia!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään