Paljonko polttarit saavat maksaa?


Maranna

Recommended Posts

Minusta jokaisen pitäisi miettiä mitä sulhanen/morsian heille merkitsee! Kaikkea ei tietenkään voi mitata rahassa, mutta jos ei voi = ei halua käyttää kun 20 € läheisen ihmisen ainutkertaiseen päivään on se jo loukkaus tätä kohtaan.

Itse olen ollut 4 polttareissa ja aina olen maksanut n. 100-120€, vaikka olen opiskelija=köyhä. Viime kesänä olin 2 polttareissa ja tietysti myös 2 häissä ja tiukkaa teki rahallisesti, mutta olin tietysti valmis panostamaan kavereihini. Itse ottaisin vaikka mielummin lainaa kun nipottaisin budjeteista.

Miettikää vähän mitä te tulette itse maksamaan häiden järjestelijöille. Ja kun asiaa oikein miettii tajuaa, että ei se raha mene kuin kiertoon ja saat sen takaisin omana polttaripäivänäsi ainutkertaisena kokemuksena. Ja jos tuntuu siltä, että sulhanen/morsian ei ole sinusta panostamisen arvoinen, ei polttareihen tarvitse osallistua!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Yhden kaverin polttarit maksoivat himpun verran alle 40 euroa (polttarikansio mukaan lukien), oli vuokramökki, useampi itse valmistettu ateria (mm illallinen lohesta), lahjoja, tarvikkeita morsiussaunaan ja seuraavan päivänä vielä ostettua ohjelmaa. Maksajia oli 9 ja bensakulut kuuluvat tuohon hintaan. Kukin vastasi omista matkakuluistaan, jos joutui tulemaan paikalle kauempaa, sekä alkoholijuomistaan.

Toisen kaverin polttareihin saa luvan riittää 20 euroa, kun en ole saanut kutsua häihin. Eli näin ollen en tule maksamaan hääparille sentin senttiä. En koe loukkaavani morsianta mitenkään, vaikka hän onkin hyvä kaveri. Maksajia tulee olemaan saman verran kuin edellisissäkin, ja raha riittää oikein mainiosti ikimuistoisen päivän järjestämiseen, sen verran hyvältä ja kekseliäältä ohjelma vaikuttaa. Mutta 20 euroa olisi liian vähän jos jouduttaisiin ottamaan vuokramökki, onneksi saatiin ilmainen!

Link to comment
Share on other sites

Olisin valmis maksamaan ystävieni polttareista 30-50 € riippuen mitä ohjelmaa sillä saa. Tuntuu tuokin aika isolta summalta, mutta kun ystäviään ei niin monesti nää (asutaan kaukana toisistamme) olisin valmis hiukan enemmänkin pulittamaan. Ainakin jos kuuluu yöpyminen samaan hintaan  ;) Hintahan riippuu paljon siitä missä ja mitä tekee, mitä syö ja ostetaanko morsiammelle esim. hieroja ym. ja jos teettää kuvat ja ostaa valokuva-albumin.

Omissa polttareissa toivon lähinnä saunomista, syömistä ja rattoisaa oloa ystävien kanssa (hierontakin kuullostaisi hyvälle).  :) En halua kenellekään suuria kustannuksia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ensi viikolla pidettävien polttareiden kustannuksiksi tulee yhteensä noin 200 eroa, eli 20eur jokaiselta + omat alkoholijuomat. Silti ollaan saatu kasaan hauska ja tapahtumarikas päivä morsiammelle ja kaikille osanottajille (toivon mukaan ainakin).

Minusta summa on kohtuullinen. Itse kaasona tosin olen sijoittanut polttareihin huomattavasti enemmän, mutta en edes viitsi jokaista penniä laskea ja veloittaa muilta. Teen tämän ihan mielelläni! :D

Link to comment
Share on other sites

Guest sateenkaari

Itse maksoin ystäväni polttareista muistaakseni 25 euroa, olivat viime kesänä.  Meitä oli muistaakseni reilu 10 hlöä, näillä rahoilla kustannettiin brunssi koko porukalle, morsiamen vaatteet, kädestä ennustus, sauna ja sinne ruoat+viiniä ja hoitoja morsiamelle.  Hauskaa oli, baariin emme sitten päässeet, mutta olihan sitä tuossakin.

Ison rahan jutut ei todellakaan ole aina niitä kivoimpia, mutta jos käyttää vähemmän rahaa niin joutuu aika todennäköisesti itse tekemään enemmän.  

Link to comment
Share on other sites

HEIPS!!!

Olin kesällä kaverin polttareissa ja maksoin omasta osuudestani 25 euroa...se tuntui kyllä paljolta mutta kaiken laista me tehtiin.Oli benji-hypyn tapanen juttu ja hyvää ruokaa. Kaaso halusi ostaa morsiammelle vielä erikseen lahjan...mistä meistä jokainen maksoi vielä 5 euroa lisää.Mitä olette mieltä, tai oletteko koskaan ostaneet morsiammelle erikseen "polttari-lahjaa"?vai riittääkö se muu "panostus"?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Polttarikustannukset ovat aika hankala aihe. Koska polttariseurueeseen kuuluu yleensä henkilöitä, jotka ovat eri tavalla läheisiä morsiammen/sulhasen kanssa, on henkilöiden panostushalut myös erilaisia. Läheisimmät ystävät haluavat varmasti panostaa enemmän kuin he, jotka eivät ole ihan niin läheisiä juhlakalun kanssa. Itse ainakin ensi keväänä / kesänä haluan panostaa ystäväni polttareihin todenteolla ja olen myös valmis maksamaan niistä melko korkean hinnan. Toimin ystäväni kaasona, joten annan lisäksi vielä koko häätouhuun myös oman työpanokseni (ilolla ja ylpeydellä!).

Luulisin olevani valmis maksamaan ystäväni polttareista n. 100€, ehkä enemmänkin riippuen siitä, mitä aiomme tehdä. Muista polttariseurueen henkilöistä en sitten tiedäkään, mutta ainakin toivon, että hekin ovat valmiita panostamaan tähän päivään. Tuleehan meillä kaikilla olemaan hauskaa ja saadaan yhdessä tehdä kaikenlaista kivaa!

Link to comment
Share on other sites

Olen samaa mieltä seashellin kanssa, että riippuu vähän kenen polttareista on kyse.

Oikein hyvän ystäväni polttareista maksoin noin 40 euroa + tietenkin omat menot päälle.

Miehen kaverin tyttöystävän polttareihin en loppujen lopuksi mennyt, kun kuulin että hinta oli 45 euroa / hlö. Ja paikalla oli 15 henkilöä... joten kulut minusta turhan paljon!

Sanoisin, että 20 euroa olisi hyvä hinta, mutta hintahaarukkaa voisi laajentaa ystävyyssuhteen merkityksen mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Huh mitä hintoja!

Meillä on toisen kaason kanssa tämä polttarien järkkäyshomma edessä ensi keväänä. Itse olen sitä mieltä, että järjestetään morsiamelle ikimuistoinen "viimeinen vapaailta ennen rouvaantumista", eli tehdään asioista jotka on morsiamelle mieluisia jne, ja pidetään kohtuus mielessä. Morsiamen sisaret kun ovat opiskelijoita, mielestäni olisi ihan ok, että me "työssäkäyvät" voitaisiin osallistua vähän isommalla panoksella ja heiltä pyytää vähän vähemmän.. Ja yleensäkin pitää homma siinä parin- max. kolmenkympin kieppeillä. Silläkin saa jo ihmeitä aikaan! On ennekin saatu..  ;)

Tärkeintähän on että kukaan morsiamen läheisistä ystävistä ei hinnan takia jätä hommaa väliin vaan kaikki osallistuvat ilolla rakkaan ystävänsä polttareihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jos nyt omat juomat jättää huomiotta, niin 20 eurolla saa jo melko paljon sellaista enemmän itsekehiteltyä ohjelmaa ja ruokaakin mukavasti. Voisin maksaa enemmänkin, jos hintaan sitten sisältyisi jotakin mukavaa tekemistä, vaikkapa kylpylöintiä tai jotain.

Siippa on jopa jättäytynyt pois joistakin polttareista, koska kustannukset olisivat olleet niin huimat. 100 euroa ei tunnu missään, kun poijjaat järkkeäilee maastoratsastuksia, värikuulasotia, moottorikelkkailuja yms.

Link to comment
Share on other sites

Olin viimekeväänä mukana 2polttareissa joissa oli monipuolista ohjelmaa ja osallistujia n.10 molemmissa ja kustannukset oli joku 10e per naama. Mielestäni ohjelma molemmissa oli monipuolista mm. ratsastus, hierontaa, kasvohoito...jne huomioon suunnitellussa oli kyllä pitänyt ottaa se että kaikki oli opiskelijoita ja rahaa ei kellään turhan paljon ollut etenkin kun useimmat olivat mukana molemmissa polttareissa ks henkilöt kun liikkuvat samoissa piireissä. Kuitenkin saatiin positiivista palautetta mukavista päivistä:)

Link to comment
Share on other sites

Tosiasiahan on, että myös polttareihin saa kulumaan ihan niin paljon rahaa kuin haluaa. Riippuu paljon siitä mitä/missä aikoo polttariporukan ja morsiamen kanssa tehdä. Mielestäni olisi kaason tehtävä miettiä mitä päivä polttareissa tulee maksamaan per pää, ja kysyä kaikkien osallistujien mielipidettä maksettavasta osuudestaan. Toiselle 30 euroa voi olla vähän, kun toiselle se on taas paljon... On hyvä muistaa, että liian kalliit polttarit saattaa herkästi karsia osanottaja-määrää.  :-/ Eikä kaiken kivan tarvitse aina maksaa, - pääasiahan on, että (etenkin) morsian viihtyy ja kaikilla on mukava päivä!  :)

Link to comment
Share on other sites

Sitä mieltä minäkin, että yhdessä pitäisi vähän sitä hintaa miettiä, mitä kukin pitää kohtuullisena. Ja itse ainakin olen valmis siihen, että työssäkäyvät maksaisivat enemmän, kun opiskelijat. Mutta kokemuksesta tiedän, että tämäkään järjestely ei aina toimi; joidenkin mielestä tasa-arvo ennenkaikkea, ja kaikki maksavat saman verran köyhyysasteesta riippumatta. Ja ei kai sitäkään voi aina itsestäänselvyytenä pitää, että työssäkäyvä on varakkaampi kuin opiskelija.

Olen ilmoittanut omille kaasoilleni, että jos haluavat mulle polttarit järkätä, toivon just tätä täälläkin monen kaipaamaa hilpeää yhdessäoloa, josta kenenkään ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Pari kertaa kaasoilleena tiedän, miten hankalia nuo rahajutut voi olla. Enkä itse ainakaan edes nauttisi mistään kovin extremestä, että hukkaan menis nekin rahat.

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä minäkin, yhdessä pitää sopia, minkä verran rahaa käytetään.

Viime kesänä päätimme järjestää lapsuuden ystävällemme ikimuistoiset polttarit.. veimme hänet pidennetyn viikonlopun viettoon Lontooseen! Kuluja tuli luonnollisestikin enemmän kuin matalammalla profiililla omalla asuinpaikkakunnalla olisi tullut, mutta tiesimme hänen ihastuvan ikihyväkseen ja saimme itse samalla ihanan miniloman hyvien ystävien seurassa.

Kuuden hengen poppoolla veimme ystävän yllärireissuun ja Lontoossa asuva ystävämme majoitti meidät siskonpetiin asuntoonsa. Järjestimme kylpyläpäivän, kauneshoidon/iltameikkauksen, pubikierroksen ja musikaali-illan, mutta parasta kaikessa oli, että saimme olla 4 päivää yhdessä, höpötellä tyttöjen juttuja yms. Huippua oli, että reissusuunnitelmamme säilyi salaisuutena ihan loppumetreille asti ja vielä lentokentälläkin ystävämme luuli, että menemme vastaan Lontoossa asuvaa ystäväämme.  ;D Reissussa riittää muistelua ja me muut (vielä naimattomat) odotamme jännityksellä, mitä kivaa omiin polttareihin järjestetään.. Toki aina tilanteen mukaan ja polttariporukan panostuksen mukaan. Itse olen kyllä tyytyväinen siihen, että kunhan omissa polttareissa pysytään "hyvänmaun rajoissa"..ja kohtuu hinnassa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest naimisiin_2004

Mulla oli porukkaa omissa polttareissani yhteensä 4 jotka osallistuivat kustannuksiin ja luulen kyllä että niillä paloi rahaa ihan sikana...Ne vei mut syömään,tarjos muutaman drinkin(loput tuli ulkopuolisilta) ja sitten oli ratsastus ja vielä olivat tilanneet tunniksi meille limousinen joka ei ollut mikään halpa(uskoisin näin...)!että kyllä euroja on ihan varmasti kulunut...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Olin puolitoista vuotta sitten serkkuni polttareissa. Morsiamen kulut per osallistuja oli 22-25 e. En muista tarkkaan. Sisälsi saunan, hieronan, meikin ja kampauksen, pukeutumisen, ruoan ravintolassa ja juomat sekä kotona että baarissa sekä kyyditykset. Omat kulut tais olla n.40e siihen päälle. Mä pidin tuota oikein sopivana hintana.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sulhoni on kutsuttu polttareihin, joiden osallistumismaksu on 100 e. (Tuleeko kutsu myös häihin, niin siitä ei ole tietoa...?) Tällä hinnalla pääsee värikuulataisteluun ja mikroautoilemaan sekä bussi- ja saunavuokra sis. hintaan myös. Aika kallista! Mun mielestä n. 30 e olis sopiva hinta. Meille tulee pienet häät, joten jos ylipäänsä kumpikaan meistä mitään polttareita saa, niin toivon pienelle budjetilla...

Link to comment
Share on other sites

Se kuinka paljon on valmis polttareista maksamaan riippuu aika paljon siitä kuinka läheisen ystävän polttareista on kyse. Bestiksen polttareihin voisin säästää vähistä rahoistani ja laittaa vaikka satasen, jotta kaverilla on varmasti kaikkea hyvää, kivaa ja ikimuistoista. Jonkun kaukaisemman kaverin polttareihin 10-30 euroa on ihan sopiva. Riippuu tietysti mitä tehdään jne. Tästäpä herääkin uusi kysymys: maksavatko kaikki osallistujat saman summan polttareista vai maksaako jokainen kykynsä mukaan?

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut vain yksissä polttareissa joissa kuluja ei kertynyt juurikaan (noin 10€ yhteiseen kassaan sekä päälle omat syömiset ja juomiset), koska emme tehneet paljon muuta maksullista kuin syötiin ravintolassa ja oltiin loppuillasta baarissa. Nyt olen itse järjestämässä polttareita ystävälleni ja aktiviteettia olisi suunnitteilla vähän enemmänkin, joten myös kustannukset nousee... Olen yrittänyt vähän kysellä muulta porukalta paljonko he olisivat valmiita satsaamaan siihen että saataisiin meidän morsiammelle ikimuistoinen päivä ja jostain viidestäkymmenestä eurosta on ollut puhetta. Itse olen kyllä varautunut kaason ominaisuudessa laittamaan rahaa vähän enemmänkin, noin sata euroa ehkäpä.  :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Annamariini

Nyt alkoi pelottamaan. Suunnittelen toisen kaason

kanssa polttareita joiden hinnaksi tulisi per

osallistuja n. 45 €! Tyttöjä olisi tulossa 10-15.

Hinta sisältää aamiaispiknikin, polttaripaikalle matkustamisen,

saunan, ruuat ravintolassa (meitä varten tehty buffet

ja vähän viiniä) sekä ohjelman johon kaikki osallistuvat.

Tämän summan lisäksi osallistujien ei tarvitsisi maksaa

muuta kuin omat alkoholijuomat. Buffet on runsas ja hyvälaatuinen,

me teemme aamiaispiknikin ja lisäksi käydään

ehkä hakemassa jotain halvempaa alkomahoolia Virosta.

Tämä tulee siis maksamaan kaasoille vähän enemmän,

mutta me teemme sen mielellämme.

Miltä suunnitelma kuulostaa teidän korviinne?!?

Onko summa liikaa ja saatteko te sen vaikutelman,

että ylläolevasta kannattaisi maksaa tuon verran?

Apua! Saadaanko me sinne ketään paikalle!!? :-/

Link to comment
Share on other sites

Annamariini

Jos joku joutuu matkustamaan eri paikkakunnalle polttareita varten ja sitten vielä maksaa siihen matkakulujen päälle 45ee, niin tosi pahalta näyttää...

Ehkä olisi parasta esitellä tähänastiset ideat porukalle ja kysyä ovatko valmiita maksamaan tuon hinnan. Sitten voi vielä katsoa mistä voisi tinkiä, jotta hinta on kaikille varmasti sopiva. Minun mielestä tuo on kyllä aika kova hinta, kun osallistujiakin on noin monta. Riippuu tietysti myös siitä ollaanko työssäkäyviä ihmisiä vai opiskelijoita.

*muoks* Ja tosiaan jos joutuu vielä juomat ostamaan itse niin siihenhän saa helposti 20ee menemään joten kulut nousevat mahdollisine matkustamisineen aika koviksi...

Link to comment
Share on other sites

Minunkin mielestäni olisi hyvä, jos kaaso ensin kuulostelisi osallistujilta, millaisia summia he ovat valmiit sijoittamaan polttareihin, ja siltä pohjalta lähdettäisiin suunnittelemaan. Neljien polttarien kokemuksella sanoisin, että polttareihin käytetty rahamäärä on kyllä viimeisiä polttareiden onnistumiseen ja tunnelmaan vaikuttavia tekijöitä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...