Maranna

Paljonko polttarit saavat maksaa?

437 viestiä aiheessa

Läheisen kaverin polttareista olen valmis maksamaan lähes rajattomasti :), kaukaisemman kaverin polttareista taas... noh, alle 40e joka tapauksessa. Itse järjestin polttarin kaverilleni vuosi sitten, meitä oli porukassa lopulta vain 4 osallistujaa ja kuluja tuli muistaakseni 40e/hlö. Hintaan sisältyi mäkiautoilua, ruoat ja juomat (piknik ja grillaus mökillä, ilta- ja aamupalat yms.), hieroja morsiamelle kotikäyntinä... mitäs muuta, no, polttarikansiot yms. Yövyttiin polttariseurueeseen kuuluneen kaverin mökillä.

Miehillä tuntuu tuo budjetti usein hipovan taivaita - itse sain veljeltäni kuulla, että tulevan mieheni polttareissa hintahaarukka on n. 100e </hlö. Hurja hinta, ottaen huomioon että osallistujia tulee reilusti yli 10! Mitä ihmettä tuolla rahalla tullaan tekemään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meitä on niin vähän jakamassa kuluja, joten summa varmasti kasvaa. Mutta kun kyseessä on niinkin tärkeä henkikö, niin rahaa en minä tässä kamalasti ajattele. Säästää sitten omista humputtelu-menoista  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu tietysti siitä että kuinka läheisestä juhlakalusta on kysymys, mutta joku alle 40 euroa on varmaan keskiarvo.. Hyvän kaverin juhliin olen valmis satsaamaan kyllä enemmänkin ja päinvastoin jonkun etäisemmän henkilön polttarikustannukset voisivat olla siinä 20 euron tuntumassa. 8-) 8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastasin että 10-20. Ollaan järkkäämässä polttareita, jossa on morsiammelle vaijerilaskeutumista, ratsastusta, piknikkiä, yhteiset paidat, yöpyminen mökillä, johon tehdään ulos ammeeseen morsiuskylpy, lisäksi saunomista ja syömistä. Niin ja morsiammelle ja kaikille halukkaille koskilasku(tämän osuuden halukkaat laskijat maksavat itse, paitsi morsian)

Meillä menee yllättävän vähän rahaa, koska osa saadaan ilmaseks ja osallistujia on 10 ja joitakin asioita tekee vain morsian.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siskoni polttareissa oli seuraavaa: Ensin kävin hänen kanssaan kaksistaan lentämässä, minkä jälkeen muu seurue liittyi joukkoomme. Kävimme ajamassa kartingia, joka maksoi 30euroa/pää. Se oli semmonen polttaripaketti, joka kesti likemmäs kaks tuntia. Sen jälkeen mentiin porukalla perinteiselle morsiussaunalle ja grillattiin nyyttäri-periaatteella. Lopuksi menimme lavatansseihin. Kaiken kaikkiaan hintaa tuli henkilöä kohden 40-50 euroa. Lentämisen maksoin ihan yksin, sillä olihan se oma ideani.

P.S. Polttari-sankari sai kulkea omissa vaatteissaan koko päivän.  8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suomessa polttaroidessa on maksanu n. 40-50€ mikä on mielestäni just hyvä summa. Sillä saadaan jo morsiamelle pieni lahja ja kivat vaatteet, ja jokin hoito ja illalla ravintolassa syöminen :)

Briteissä polttarit on ihan toisessa sfäärissä, ja täällä monesti polttarit on maksanu yli 200€ (sis. matkustus, hotelli, aktiviteetit) ruoat ja juomat päälle... mutta kyllä sitä ikimuistettavasta viikonlopusta sellasen maksaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olisin valmis maksamaan ystävän polttareista vaikka 100 euroa riipuen siitä pääseekö itsekin osallistumaan ohjelmaan. Jos järjestää esim mikroautoilua, megazonea, tanssitunnin tms, kaikkiin saa kulutettua 10-40 euroa, mutta kaikki pääsevät osallistumaan, ja siitä nyt varmasti on valmis maksamaan vaikka vähän enemmänkin. Täällä Turussa saunatilat maksavat 100-200 euroa, joten siihenkin menee jo jonkin verran... Jos saa järjestettyä polttarit 10 eurolla, pitää jo olla suhteita, ja kenties omistaa mökin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime kesänä maksoin 30€, se tuntui aika suurelle summalle. Kyseessä olivat kuitenkin läheisen ystäväni häät, joten summa oli ok. Näm polttarit olivat kyllä lopulta summan arvoiset! : )

En tosin olisi kovin kaukaisen kaverin polttareissa samaa summaa valmis maksamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pulitin kaverin polttareista yhteensä n. 50 euroa. Tuntui kovalta summalta kun kyseessä ei ollut mitenkään kauhean läheinen kaveri..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jo pelkkiin matkoihin ja majoittumiseen polttari-/hääpaikkakunnalle menisi noin 100 euroa reissua kohden, joten jouduin valitsemaan, osallistunko kaverini polttareihin vai häihin. Vihkiminen on mielestäni polttareita tärkeämpi tapahtuma avioitumisessa, joten osallistun vain häihin.

Jos polttarit olisivat lähempänä eikä matkoihin ja majoittumiseen menisi noin paljoa ylimääräistä, olisi 20-50 euroa ohjelmasta ja osallistumisesta riippuen kohtuullinen summa. Voisin siis maksaa 20 euroa ihan vain morsiamen hemmottelusta ja hänelle järjestetyistä ohjelmanumeroista, mutta jos saisin osallistua itsekin tähän kaikkeen, voisin maksaa jopa tuon 50 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Älkää unohtako, että joskus polttarivierailla saattaa olla useammat polttarit kesän aikana ja silloin hinnalla on todellakin väliä.

On aivan eri asia, jos on yhdet polttarit kesän aikana ja niistä maksaa 100€ kuin että  niitä on kolmet ja osansa polttarijuhlinnasta saa myös puoliso, jolla menee omalla tahollaan tuo sama summa..

Monetko polttarit sinulla olisi vara viettää per kesä?

Ottakee iisisti älkääkä budjetoiko osallistujaporukkaa ulos päivänsankarin bileistä.

Kumpaa hän arvostaa enemmän? Hyvätuulista ja läheistä ystäväporukkaa runsaasti ympärillään vai ultrakalliita extremetemppuja ja kourallisen kavereita?

Polttareiden tarkoitus kun ei ole näyttää kuinka rahalla saa ja hevosella pääsee, vaan että te olette juhlimassa hänen tulevaa avioitumistaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Arviolta siis polttareihin noin 10-20e

Olen ollut kolmissa polttareissa...

polttarit 1.

Niissä kerättiin kolehti morsiammen kuluja varten. joka oli noin 15e/henkilö.Kaaso tällä kolehtilla hoiti siis kaikki morsiammen maksut yms...(Osallistujia oli muistaakseni 8 tai enemmän)

Sen Lisäksi kaikki maksoivat omat kulunsa, ruokansa ja juomansa. Polttareiden tapahtumia halkojen myyminen kaupungissa, ravintolassa syöminen, Morsian meni yksin kanootilla+pieni tehtävän suorittaminen, hohtokeilailu, mökille meno ja saunominen ja siellä syöminen ja loppu yöstä baariin. Eli morsiolle juotavaa...morsian puettiin oman ammattinsa vermeisiin...eli eivät maksaneet mitään.loppuillasta saunan jälkeen sai laitttaa omat "baari vetimet."

polttarit 2.

osallistujia noin 6kpl

jokainen maksoi n.3e ruokakuluja ja lisäksi morsiammen hohtokeilauksen ja morsiolle vuoron perään tarjottiin siideri baarissa minä tarjosin 2 siideriä. Lisäksi jokainen kustansi omat keilaukset ja juomat.

Polttareiden tapahtumia

yhden kaverin talolla saunomista ja ruokaa(omat juotavat)...hohtokeilaamaan ja mini golffaamaan...lopuksi baariin...

puettiin pelleksi...jostain saatuja vaatteita ja varusteita...eli ei maksanut mitään.

polttarit 3

osallistujia jota kuinkin 8kpl

Näissä ei kerätty kolehtia vaan jokainen toi jotain...minä toin 2kpl kuohuviinejä...polttareiden tapahtumia:

"pillereiden" (karkkia)myymistä peikoksi pukeutuneena, (rahaa tuli niin kivasti että morsion baarissa juomiset rahoitettiin näillä)kaverin talolle syömään ja juomaan, siellä se meikattiin ja puetiin morsiammeksi jolla tiara ja kaikki ja sitten baariin...taksi baariin maksoin alle 3e/henkilö

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muutamat polttarit on juhlittu ja kaikkiin on mennyt 30-40e. Ei mun mielestä kovin kallista, kun hintaan on sisältyny ruuat ja juomat. Sama raha menee yksikseenkin baariin mennessä  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin juuri kaverin polttareissa ja meillä meni n.95€/hlö. Meitä tosin olikin vain 5. Alunperin olin sanonut, että 50€ on ehdoton maksimi, mutta isompaan hintaan kuuluikin sitten meidän muidenkin juomia ja ruoat.. Joten ei sitten enää tuntunutkaan pahalta.

95€/hlö saatiin: morsiamen harrikka ajelu, salsa tunti, piknik puistossa+kuohuviini, morsiamen juomat ja bussimatka, drinkit baarissa kaikille, saunalla (ilmainen) ruoka+3 viinipulloa+0,5l kossu, karaoketaxi, sisäänpääsy baariin kaikille ja morsiamen juomat siellä sekä taxi kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi vuotta sitten kävin yhdessä polttareissa (kesti perjantaista-sunnuntaihin) jotka maksoi 50€. Tuntui pahalta hinnalta koska itse olin vain mukana perjantai-lauantai. Nukuttiin morsiammen serkun mökillä ja kuljettiin omilla autoilla. Teimme itse ruoat. Launataina syötiin ravintolassa mutta ruoka ei kuulunut siihen 50€. Oltiin varmaan 20henkeä. En vieläkään ymmärrä mihin rahat meni tai kului  :-?

Viime kesänä järjestin itse polttarit ja hinta oli noin 45€. Siihen kuulu salsatunti kaikille (he jotka eivät salsanneet makso vähemmän), ruoka, viini (niin paljon kuin jakso juoda), snapsia, morsiammelle jalkahoito, morsiammen juotavat ja vaatteet (ostettu UFFilta), huomenlahja sulhaselle, traktorin kuljetus (todella hauska ajomatka, istuttiin heinääpaaleilla traktorin lavalla ja naurettiin), aamupala, pottarikirja + ystäväkirja, kaikille suurennus yhteiskuvasta... siinä varmaan kaikki. Jotain pientä varmaan vielä. Kukaan ei näyttänyt hapanta naamaa koska kaikki sai jotain.

Morsian itse oli todella iloinen ja kiitti todella paljon jälkikäteen polttareistaan. Polttareihin kuului paljon pieniä yksityiskohtaisia asioita joista hän piti. esim oltiin tehty arvoituskortit samanlaisiksi kuin kutsukortit.

Polttarijärjestykseen meni todella paljon aikaa mutta hauskaa oli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole osallistunut kuin yksiin polttareihin koko elämäni aikana, ja ne olivat lähinnä yhdessäoloa ja pussikaljan/siiderin juomista. Jokaisella meni tasan sen verran rahaa kuin halusi itse kuluttaa.

Vastasin 30-40 euroa, koska se on vielä suht. kohtuullinen summa. Jos polttareihin kerätään rahaa, siis johonkin juttuun mitä morsian tekee, niin ehkä toi 20 egeä on sopiva. Sitten sen päälle jokainen kustantaa itse itselleen mitä kustantaa, jos ihmisten ilmoilla ollaan.

Yksikään hyvä ystäväni/ystävättäreni ei ole koskaan halunnut polttareita, en kyllä minäkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tuli maksamaan noin 50 euroa, mutta sen verran olen valmis rakkaaseen ihmiseen kyllä satsaamaan. Me muutama ihminen järkättiin ne ja mahdollisuutena jäi jättää yksi osuus pois jolloin hinnaksi tuli noin 10 euroa. Näin ollen maksaminen ei käynyt ylivoimaiseksi kenellekään, mutta pystyi kuitenkin osallistumaan polttareihin! :)

(kukaan ei kyllä jättänyt tuota osuutta välistä!)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen parhaillaan järjestämässä polttareita kaverilla ja laitoin osallistujille kyselyn siitä paljonko he ovat valmiita maksamaan yhteisestä ohjelmasta ja kuluista. Kustannukset tulevat nyt näillä näkymin sijoittumaan tuohon 50-60e/osallistuja kohdille ja ohjelma tullaan suunnittelemaan sen mukaisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aikaisemmin kesällä olin polttareissa joiden hinnaksi tuli n. 20e per nenä + omat kulut (juomat saunalla ja baari). Osallistujia oli ehkä 5-6. Tuolla rahalla saatiin kyllä aikaiseksi loistavat polttarit johon kuului paaaaljon aktiviteettia. Morsian oli otettu ja kaikilla oli hauskaa. Jos itse saan edes puoliksi yhtä hyvät polttarit niin olen enemmän kuin onnellinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä meni rahaa aika lailla myös polttareihin jotka oli parhaan kaverini mutta koko rahan edestä nautittiin eli 55e ja minä ja morsiammen sisko maksettiin 75e meitä oli 12 henkeä ja kuski

käytiin ralli auton kyydissä ja laskeuduttin valjailla mäkihyppytornista ratsastettiin ja vietettin iltaa vuokramökilla ja loppu iltaa ravintolassa beer gynthiä katsoen ja oli mukavat ja onistuneet tuohon hintaa sisältyi vielä morsiammen ruoka ja juomat ja puvut päiväksi ja illaksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kahdet viimisimmät polttarit muistan

1. Olin talvella kaasona ja maksoin n.120euroa+ baarijuomat ja taksi. Kaikki muut ei maksanu noin paljon mut olin valmis satsaamaan parhaan ystävän päivään enemmän. Tohon kuului pikkubussi käytössä koko päivän,hevos ajelu,tanssitunti,piknik eväät pulkkamäessä,ilta ruuat(tortilloja), juomat saunalla(saunottiin morsiamen serkulla),lehmäpuvun vuokra ja strippari. Pikkubussi ja strippari maksoi maltaita kun 3 osallistujaa perui ihan viime tingassa..Harmitti vietävästi kun kaikki oli ostettu ja laskettu myös niille kolmelle ketkä jäi pois..

2. oli viikko sitte niistä maksoin 40 euroa+omat juomat Siihen kuului xon-puisto(siellä laitteissa kävi vain morsian),matkat,majotus/sauna,grillattiin ruuaksi ja aamupala eväät. en tiedä paljon osa porukkaa makso kun ne jatkoi siitä vielä festareille kun ite läksin "kesken" pois toisiin häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kaverin polttarit tulossa ja hinta n. 100 euroa. Viinaan oli käytetty noin puolet budjetista eli sitä ainakin riittää..  :o Toisaalta on kiva ettei siitä tarvitse murehtia, mutta itse kyllä suosisin polttareita joissa jokainen juo oman intonsa ja kykynsä mukaan eikä hinta nousisi julmetun korkealle. Korkealla hinnalla tippuu helposti väkeä pois ja se ei liene itse tarkoitus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen yksissä polttareissa ollut, tänä vuonna. Maksoin niistä 50e, mikä mun opiskelijabudjetissa oli aika kolaus. Toiset maksoi muistaakseni yli 60 euroa. Mä sain vähän alennusta kun ajoin, enkä juonut ollenkaan.

Mut muutenkin olin porukassa vähän ulkopuolinen: Jo suunnittelu vaiheessa huomasin, että nää ei taida paljon kuluissa säästellä, yritin ehdotella kaikkea maksutonta aktiviteettia, mut niistä ei mikään toteutunut :-/. Meinasin jo jäädä kokonaan poiskin, mut kun morsian oli toivonut mua mukaan, niin kuin kaaso sanoi, niin pääsin sit vähän halvemmalla kuin  muut.

Mut mä en ainakaan haluais, että mun polttareissa kaverit joutuis maksaan melkein 70 euroo.

Sopiva olis 20-30e, enkä halua mitään superhypermegazoneja, vaan ihan mukavaa yhdessä oloa, eikä kenenkään, varsinkaan mun nolaamista. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen sitämieltä, että ehdoton katto on 50-60 euroa, mieluummin 30-40 eur. Mutta pitää toki muistaa, että tänäpäivänä kaikki on suht kallista :( Ja joskus polttareissa on vähän osallistujia, joka tietty nostaa yhden ihmisen osuutta.

Ukkoni oli polttareissa jotka maksoi yli 100 e per. nuppi  :o Nämä polttarit olivat työkaverin, eivät ole kuin työpaikalla tekemisissä keskenään, musta tuo oli tosi paljon! Tuossa oli tosin syömiset ja juomiset kaikille.

Itse olin kaksi vuotta sitten serkkuni ( ollaan tosi hyviä ystäviä ) polttareissa ja me maksettiin n. 50 euroa per. nuppi. Tuolla oli saunatilat, ruoat ja hohtokeilaamiset kustannettu kaikille ja juomiset, ratsastus polttarisankarille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin heinäkuusa vanhan työkaverini polttareissa ja ne oli mukavat. Meitä oli kaiken kaikkiaan 9 naista ja jokainen laitettiin polttarikassaan 20e. Sillä summalla maksettiin morsiammen juotavat, tilataxi Paraisille ja takaisin Turkuun. Paraisilla oli ratsastusta ja vesiskootteri ajelua ja ruokailu :D Kaikki osallistuimme tapahtumiin ja hauskaa oli kaikilla. Rahaa jäi vielä polttarikansion tekoon ja shampanja pullon ostoon morsiammelle ja sulhaselle hääpäiväksi  ;D Päivä oli täydellinen, pientä silmälaisen katoamista (minun omat) lukuun ottamatta  :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään