Jump to content
Naimisiin.info

Paljonko polttarit saavat maksaa?


Maranna

Recommended Posts

Mielestäni 20-30e on sopiva hinta, ainakin näin opiskelija budjetista, ja muutenkin.

Kaverin polttarit makso 50e/hlö ja meitä oli muistaakseni 7 ja se oli minusta hieman liikaa, mutta kiva päivä oli kaikilla!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me oltiin sovittu n. 50e summaksi, kaasoja oli kahdeksan joten polttarit tulivat maksamaan n. 400e. Sisäsi aivan kaiken tuo summa eli kukaan ei maksanut mitään erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Juttelin kaasoni kanssa polttareistani, ja olin todella yllattynyt (ja närkästynyt) siitä, että hän ei ollut valmis maksamaan polttareistani yhtään mitään. ---- puistonpenkillä koko päivä. Polttarit ei ole minulle mikään maailman tärkein asia, mutta olin silti pettynyt kaasoni asennoitumisesta.  :'(

Hei Kaari, oletko tullut ajatelleeksi, että kaasosi aikoo "sumuttaa" sua noiden polttareiden suhteen?

Itse olen ollut kanssa muutamissa polttareissa ja muutamista olen "livistänyt", sillä kuten joku muukin tuolla mainitsi, niin polttarikustannukset ovat nousseet aivan pilviin. Ainakin jollain porukalla. Kyllä sitä pitäisi pienemmälläkin summalla saada hauskat pippalot aikaiseksi -kavereiden kanssahan sitä ollaan!

Itse sanoin toiveena kaasolleni, että mitä polttareihini keksiikin, niin en halua, että niistä joutuu maksaa itsensä kipeeksi asti.

Link to comment
Share on other sites

Minusta ei ole yhtä oikeaa vastausta siitä mitä polttareiden tulisi maksaa per osallistuja. Se riippuu vähän kenen polttarit on kyseessä ja tietty osallistujien elämän tilanteesta sekä polttareiden sisällöstä. Jos koko porukka toteuttaa jonkin haaveen (yhetinen) esimerkiksi kuumailmapallolento, niin on täysin ymmärrettävää, että kustannukset on yli sata euroa nuppi. Mutta silloin ei osallistujat käytä tätä rahaa morsiameen, vaan omaan elämykseensä. Ja saattaahan maksuun sisältyä myös osallistujien ruut/juomat/yöpymiset/taksi-matkat... Eli vertailu on hankalaa.

Haluaisin kuitenin, ettei omat polttarit maksa yli 20 euroa per osallistuja, sillä tiedän ettei kaikilla osallistujilla ole kovin suuret tulot. Itse kun olin kaasona muutama vuosi sitten, niin minulla meni rahaa ystäväni polttareihin noin 150 euroa ja muut osallistujat maksoivat 30 euroa. Tämä johtui siitä, että polttari budjetti sovittiin kaikille sopivaksi ja ohjelma sen mukaan. Itse halusin järjestää vähän sovitun yli eli maksoin puuttuvan summan. (ja ei siis haittaa yhtään, halusin tehdä parhaalle kaverilleni ikimuistoisen päivän)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mä olin keväällä polttareissa jotka maksoivat 20 euroa per nuppi, eikä me kyllä tehty oikeastaan mitään. Ruoat ostettiin ja morsmaikulle juomat, mut eipä paljon muuta. Heti alkuvaiheessa suurin osan polttariporuskasta alkoi niuhottaa rahasta, joten kaaso päätyi tuohon 20 euroon ja sillä ei tosiaan paljon mitään saatu.  Itse oisin valmis maksamaan hyvän ystävän polttareista 100 euroakin, jos se takais ikimuistoisen päivän morsiammelle. Oon ensi kesänä kaasona parhaalle ystävälleni ja aion järjestää ikimuistoiset polttarit. Ja ne jotka alkavat russuttaa rahasta jo alku vaiheessa, saavat mun puolesta jäädä pois koko polttareista. Ja tiedän et tätä mieltä on morsiankin.

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa muistaa, että kaikille polttarivieraille ne polttarit eivät ole parhaan tai erittäin hyvän kaverin polttarit. Useimmille osallistujille polttarit ovat yleensä yhdet lukuisten joukossa, ainakin jos vieraita on yli 10. Silloin ei välttämättä halua irrottaa tiukasta opiskelijabudjetista kuukauden ruokarahoja yhteen päivään, etenkin jos polttareita on samana kesänä useita.

Link to comment
Share on other sites

Oon ollu muutamissa poltareissa mukana ja ne on maksanu 10-20 egee/hlö ja se on ollu oikein sopiva summa, sillä on saatu kaikenlaista kivaa morsiammelle. Tietenkin päälle on tullu omat kulut, mutta kuten joku aikasemmin kommentoi, se menis "normalinakin" baari-iltana.

Itse morsiammena en odota polttareista kuin mukavaa yhdessäoloa läheisimpien tyttökavereiden kanssa, hinnalla ei ole mitään muuta merkitystä kuin että en halua että ne saattaa ketään ongelmiin ja kukaan ei saa jäädä liian korkeiden kustannusten takia pois kekkereistä, eli EI liian kalliita kellekään. Ja tämän olen tehnyt selväksi jo kaasoille ajat sitten...

Link to comment
Share on other sites

about 50 euroa olen maksanut polttareista + omat juomat juomat ja ruoat..

Työssä olevana se ei tuntunut pahalta. Ja ilta oli tosi kiva  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

50e maksettiin suunnilleen, joka toisaalta on tosi paljon 300mk! Kyllähän sen maksaa kun on hyvä kaveri, mutta jos noita kovin monta kesässä olisi niin voisi jo vähän kiristää lompakkoa.

Link to comment
Share on other sites

Juu, kyllä tuo 20 € tai vähän päälle on sopiva.

Itse järkkäsin pari kesää sitten polttarit, jossa maksu oli ton 20 €. Porukkaa oli kuiten aika paljon, niin sehän tietty auttoi..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olin kaasona ystäväni häissä talvella ja iso osa tekemisistä oli keksittävä sisätiloihin koska ulos oli luvattu kovia pakkasia niin summaa tuli ja mökki johon tarvi mahtua n 10henkeä oli hankala löytää..

summakasi tuli n50egee /henkilö, joillekin se tuntui suurelta summalta.

Mutta tärkeintä oli keksiä juttuja että kaikki osallistuisivat suurimpaan osaan ja kaikilla olisi hauskaa. ja lisääkin olisi saatu menemään pariin juttuun mutta raha oli rajallista...isoin meno erä oli se kun halusimme hurjapää morseimen kokeilevan jotain mitä ei ole aiemmin kokeillut joten pistimme neidin vesitornin katolle ja narua pitkin alas(muutkin halukkaat saivat kokeilla tätä).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hämäävää kun ketjun otsikko kysyy eri asiaa kuin polli; olen ollut polttareissa jotka maksoivat n. 30e mutta olisin valmis maksamaan ehkä max 50e. Summa riippuisi siitä, mitä muita kustannuksia polttareista tulisi: esim. jos joutuisi matkustamaan kauas ja jos morsian ei olisi tosi läheinen ystävä, niin 50e (+matkakulut ja muu oma rahanmeno) voisi olla mulle liikaa.

Link to comment
Share on other sites

Olen aika monet polttarit muutaman viime vuoden aikana kolunnut läpi. Mukaan on mahtunut oikeastaan kaiken hintaisia polttareita hintahaarukassa 40-120. Tuo loppupää IMHO on kyllä jo turhan kallista. Mielestäni sopiva polttarihinta on n. 50 eur. Hintaan toki vaikuttaa paljon polttareiden kesto. Poikaporukassa reissut "saattavat venähtää" helposti koko viikonlopun mittaiseksi jolloin tulee jo ihan perus ruokakustannuksia yms., jotka nostavat hintaa (juomakustannuksista puhumattakaan). :o

Link to comment
Share on other sites

Vastasin 50-60e. tällä rahalla pitäisi saada ruokaa ja jotain aktiviteettia. Tosin en ole aikoihin ollut polttareissa,, joten en tiedä mitä ne nykyään kustantavat.

Link to comment
Share on other sites

Musta polttarien hinta riippuu ihan siitä, mitä sillä rahalla saa. Pääasia, että on kivaa koko porukalla. Ei mihinkään älyttömyyksiin pidä kuitenkaan hinnoissa mennä. Toisaalta taas jollain 2€:lla ei juurikaan saa mitään. Mä itse (morsiamena) vaikka olisin valmis maksamaan oman osuuteni kuluista, että saataisiin aikaan mahdollisimman kiva ja ikimuistoien päivä. Pojat yleensä laittavat enemmän rahaa polttareihin kuin tytöt. Miksihän näin on?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tähän on nyt pakko kommentoida.. Tulevan mieheni ystävällä oli tänä vuonna polttarit,joista mieheni jäi pois törkeän hinnan vuoksi..Jokaisen olisi tullut maksaa 170 euroa+omat juomat ja ruoat kolmelle päivälle..Eli lopullinen hinta olisi hiponut kolmea sataa..Polttariporukkakin oli suuri(30 hlö),joten hintavuus oli yllätys..

Olemme kummatkin opiskelijoita ja mielellään olisi mieheni ystävänsä juhliin mennyt,mutta rahaa kun ei vaan ollut tarpeeksi.  :'(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

No en kyllä olisi minäkään tuollasta hintaa maksanut :o Miehet tuntuvat välillä menevän vähän liiallisuuksiin noiden polttareiden suhteen :P Mun mielestä sopiva summa on 20-50e/nuppi!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä ne tytötkin osaa ampua yli ainakin hinnassa. Olen itse menossa tyttöjen polttareihin jotka maksavat yli 50 euroa ja poikien huomattavasti mukavamman kuuloiset kekkerit noin 30 euroa. Voisin lähteä mieluumin sulhasen juhliin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kyllä minun mielestä pitää joku raja olla noissa polttareiden kustannuksissakin. Tänä päivänä kyllä kaikki maksaa, mutta edullisestikin saa järkättyä ihan kivan päivän ja monessa asiassa voi säästää kun miettii mitä tekee.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kustannuksia saa varmasti hilattua pilviin kaikella erikoisella, jos näita erikoisempia aktiviteetteja tulee päivän mittaan useampi niin kyllähän se loppusummassa/nenä tuntuu.

Toisaalta polttareihin ei ole pakko osallistua, jos tuntuu turhalta tai kalliilta. Itse en ainakaan kiljuisi riumusta jos seurueessa olisi hapannaamoja, jotka ovat mukana vain siksi että on pakko. Aikuisen ihmisen kyllä pitäisi tajuta jäädä pois jos ei kiinnosta. Koskee kyllä ihan kaikkia tilaisuuksia.

Itse olen osallistunut niin läheisten ihmisten polttareihin, ettei se summa ole ollut se pääkysymys. Eri asia tietenkin on jos joskus sattuisi eteen vieraamman henkilön polttarit :mellow:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Itse en ainakaan kiljuisi riumusta jos seurueessa olisi hapannaamoja, jotka ovat mukana vain siksi että on pakko. Aikuisen ihmisen kyllä pitäisi tajuta jäädä pois jos ei kiinnosta. Koskee kyllä ihan kaikkia tilaisuuksia.

Itse olen osallistunut niin läheisten ihmisten polttareihin, ettei se summa ole ollut se pääkysymys. Eri asia tietenkin on jos joskus sattuisi eteen vieraamman henkilön polttarit :mellow:

Kyse ei ole välttämättä kiinnostamisesta. Lapsiperheessä, jossa äiti on kotona lasten kanssa, 50€ on jo iso raha, joka ei taas lapsettoman työssäkäyvän taskussa tunnu miltään. :mellow: Mielelläni osallistun ystävieni polttareihin, mutta en halua, että niiden jälkeen joudutaan syömään viikko puuroa. Minusta polttareiden suunnitteluvaiheessa tulisi porukan kesken puhua asiasta ja sopia osallistumismaksu, josta sitten pidetään kiinni. Edullisellakin voi tehdä asioita ja loppujen lopuksi ihmiset ovat tärkeimmässä roolissa polttaripäivänä.

Itse olen valmis sijoittamaan kaverin polttareiden yleisiin kuluihin 20-25€, koska tod.näk. tuo summa kuitenkin vähintäänkin tuplaantuu, kun ohjelmassa on ravintolassa syöminen ja biletystä yönkähmyssä. 50€ polttarit jäisivät jo väliin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...