Jantsu

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)

449 viestiä aiheessa

Sinuna ehkä menisin kuitenkin polttarehin. Sinuthan olisi kuitenkin kutsuttu häihin, mutta et omista syistä pääse.

No enpä sitten pääse polttareihinkaan. :( Olen tosi harvoin vapaalla viikonloppuisin, häitä ennen ehtii olla kaksi vapaata viikonloppua, joista ensimmäisenä olen itse matkoilla ja se jälkimmäinen on viikko ennen häitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin olen miettinyt tuossa ihan samaa.. mutta kaippa se tuokin niin riippuu ihmisistä, että minkälaisia siinä kaverippiirissä ihmiset on... Toiset voi loukkaantua aika paljonkin kun ei tuukaan hääkutsuja sitten polttareiden jälkeen! Ehkä sen vuoksi kannattaa etukäteen sanoa, että jos tulet polttareihin niin et välttämättä saa kutsua häihin.

Mä aion kaasolleni kyllä sanoa, että vain ne kutsutaan polttareihin ketkä kutsutaan häihinkin, on se jotenkin reilumpaa kaikkia kohtaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä loukkaantuisin kyllä jos saisin kutsun polttareihin, ja niihin kuluihin osallistuisin, mutta en sais kutsua häihin. Todellakin tulis olo, että kelpaan maksamaan kuluja mutta en muuhun. Joten itse en tosiaan polttareihini halua kutsuttavan ihmisiä, jotka eivät ole hääkutsulistalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta on tökeröä kutsua polttareihin, jos ei kutsu häihin. Etenkin jos kyse on vain muutamasta ulkopuolelle jääneestä kaverista. Tulee mieleen, että miksi näitä muutamaa kaveria ei voi kutsua itse häihin ja että tarkoitus on vain saada lisää maksajia polttariohjelmaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä on väärin sanoa, että on "oman edun tavoittelija, eikä halua ilahduttaa" jos ei tahdo polttareihin ilman hääkutsua. Ne kuitenkin kuuluu toisiinsa aika tiiviisti. Itse voisin osallistua polttareihin, vaikka häihin en kutsua saisikaan, mutta tällöin morsiamen olisi ehdottomasti otettava ohjat käteensä ja kertoa tästä suoraan etukäteen. Juhliminen porukalla on aina hauskaa, mutta ei ole kiva olla se ainoa, joka ei kutsua saa.

Omiin polttareihini sain kaikki ystäväni ja kaikki ovat myös häihin kutsuttuina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä annoin kaasolle vieraslistan ilmoittautumisten vastaanottoa varten ja merkitsin sinne myös ne henkilöt, jotka voipi kutsua polttareihin.

Eli ainakaan mun polttareihin ei kutsuta sellasia henkilöitä joita ei kutsuta häihinkään.

Musta se olisi jotenkin.. epäkohteliasta.. outoa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samasta aiheesta oli vieressä toinenkin ketju, mutta munkin ehdoton vastaus on että polttareihin kutsutaan ne jotka kutsuttiin myös häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut polttareissa, joissa oli mukana myös sellaisia henkilöitä, joita ei kutsuttu häihin. Eräs pelkän polttarikutsun saaneista loukkaantui ja lähetti aika ikävää s-postia asiasta. Toiset ymmärsi, että kaikkia ei pysty kutsumaan häihin vaikka kuinka haluaisi ja tulivat mielellään vain polttareihin. Joskus minut on kutsuttu polttareihin, kirkkoon ja illalla jatkoille, mutta ei varsinaiseen hääjuhlaan. En loukkaantunut, mutta tässä hiljattain ihmettelin, että miksi menin ja miksi sain "kutsun", koska kaveri ei kuitenkaan ollut kovinkaan läheinen... Itseäni kyllä ärsyttäisi hyvältä kaverilta pelkkä polttarikutsu, mutta luulen, että nielisin pettymyksen ja menisin mukaan juhlimaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Olin aika yllättynyt, kun minua pyydettiin mukaan suunnittelemaan polttareita eräälle vähän kaukaisemmalle kaverilleni. Emme ole siis mitenkään läheisiä, ja näemmekin vain muutaman kerran vuodessa yhteisen ystävämme kautta, eli emme sovi keskenämme tapaamisia tms. Kun kuulin heidän menevän naimisiin, en edes olettanut saavani kutsua häihin. Ilmeisesti kutsu on kuitenkin tulossa, ainakin tämän yhteisen ystävämme mukaan. En kyllä mielellään osallistuisi muuten polttareiden suunnitteluun ja kustannuksiin, jos ei häihinkään tule kutsua. Tai ainakin odottaisin, että kutsuminen tai kutsumattomuus tehtäisiin hyvissä ajoin selväksi."

Jatkan vielä tätä aikaisemmin kirjoittamaani viestiä. Kutsua ei ole tullut, eikä varmaan tulekaan, kun ilmoittautuminenkin on jo mennyt. Ilmeisesti morsian on kuitenkin itse halunnut minut polttareihinsa mukaan. Saunomiset järjestetään meillä ja avomieheni kuskaa meitä illan aikana. Omituista olla näin "tärkeässä roolissa" polttareissa, kun ei ole edes häihin kutsuttu. Morsianhan ei tietenkään tiedä vielä suunnitelmista mitään, eikä ole minulta mitään tällaista pyytänyt, mutta silti välillä mielessä käy ajatus, että entä jos sanoisin, että enpä tulekaan koko polttareihin. Taitaisi mennä vähän suunnitelmat uusiksi. Toivottavasti kustannukset ei nyt kovin suuriksi kasva, sillä ei kiinnosta vähistä rahoista investoida suurta summaa, kun ei pääse häihinkään mukaan. Onneksi saan sentään alennusta kuluista, kun saunotaan meillä :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastasin jo toiseen vastaavaan ketjuun, mutta vuodatanpa nyt tännekin ;)

Itse osallistun ylihuomenna erään kaverini polttareihin, ja minua ei ole kutsuttu häihin. Lupauduin suunnitteluavuksi ennen kuin kutsuja oli vielä lähetetty, joten en tiennyt, ettei kutsua tule. Ihmettelin vähän, että miksi minut halutaan mukaan suunnittelemaan, kun emme morsiamen kanssa ole mitenkään läheisiä ystäviä. Tässä vaiheessa en enää viitsi vetäytyä leikistä pois, vaikka harmittaakin vähän joutua vain maksumieheksi polttareihin. Lisäksi saunominen ja alkuillanvietto tapahtuu minun luonani, sekä avomieheni on lupautunut kuskaamaan meitä illan ajan. Tietenkään ei olisi tarvinnut suostua näihin, enkä sitä valitakaan. Tuntuu vain oudolta olla näin suuressa roolissa polttareissa, kun häihin ei ole kutsuttu.

Itse hääkutsun puuttuminen ei sinänsä edes harmittaisi, mutta jotenkin kyllä olisin sitä odottanut, jos polttareihinkin morsian on minut halunnut. Lisäksi kun olen vielä ainut polttariporukkaan kuuluva, joka ei häihin ole menossa. Toivottavasti polttareissa ei sitten jauheta koko ajan häistä, ettei tarvitse tuntea oloansa ulkopuoliseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Onpa einju inhottava tilanne. Varsinkin että olet sitten ainoa joka ei saanut kutsua häihin...Oliko kuitenkin muitakin jotka saivat kutsun pelkkiin polttareihin mutta jättävät sitten tulematta? Tuotahan nyt morsian ei ole (kai) voinut millään tietää että sinulla tulee olemaan noin iso rooli polttareissa ja voi hyvinkin olla että häntä jää huomisen jälkeen harmittamaan ettei sinua ole kutsuttu häihin..Kaaso olisi kyllä voinut miettiä tuota asiaa.

Ja alkuperäiseen aiheeseen: mun mielestä olisi tökeröä kutsua vain polttareihin. Ymmärrän kyllä sen että vaikak olisi pienet häät niin silti haluaisi juhlistaa niitä myös kaveriporukan kesken, mutta silloinhan on kaiketi suhteellisen yleistä pitää sekä morsiamen että sulhasen kavereille juhlat häiden jälkeen. Mutta jos ihan tyttöporukan juhlinnasta puhutaan niin mä en hoitaisi sitä sitten polttareiden nimissä vaan kutsuisin ystävät kasaan joko nyyttäriperiaatteella niin että vieraat pääsisivät tosi halvalla tai sitten tarjoaisin koko lystin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelin jo tuohon toiseenkin ketjuun, mutta vastaa tähänkin..

Itse olen kerran jättänyt polttarit väliin, kun hääkutsua ei postilaatikosta tipahtanut. Kutsun puuttuminen ei olisi häirinnyt millään tavalla, jos

1. En olisi ollut ainut tästä polttariporukasta, joka ei saanut kutsua häihin

2. Polttarit eivät olisi ollut niin kalliit (n. 170€ + omat ruuat/juomat/matkat) kuin tälle morsiammelle ja ohjelmassa ei kuitenkaan ollut varsinaisesti yhteis tekemistä vaan erikoisjuttuja vain morsiammelle

3. Häät olisi ollut pienet eli vain lähisuku + muutama paras kaveri, mutta nämä häät oli lähemmäs 200 hengen häät, jossa oli kutsuttu kuulemma ties ketä serkun kaimoja (tämä kuultu morsiammen suusta)

4. kysyessäni morsiamelta kutsusta nätisti, hän olisi asian selittänyt kauniisti, mutta totesi hyvin tylysti tähän tyylii "no johonkin se kutsuttavien raja piti vetää ja ei olla oltu viime aikoina niin läheisiä"

Näiden asioiden johdosta tuli tunne, että minut on kutsuttu ainoastaan maksamaan morsiammen hauskanpito ja oikeasti minua ei kukaan sinne edes halunnut. Myöskin tästä tunteesta johtuen, en ole tämän morsiammen kanssa ollut tuon kutsu-keskustelun jälkeen missään tekemisissä.

Eli kaksi piippuinen juttu on kyseessä, jossa ei ole oikeata tai väärää vastausta. Kaikki riippuu niistä henkilöistä, joita tämä koskee. Toiset loukkantuvat ja saattavat katkaista välit täysin, kun jäävät ilman hääkutsua, mutta olivat mukava polttareissa. Toiset ovat taas ilolla mukana ja ymmärtävät tilanteen. Kannattaa siis tarkkaan miettiä ja etukäteen jutella näiden ihmisten kanssa, että mitä mieltä he ovat..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mietittiin tätä yhdessä sulhon kanssa, kun hän oli tehnyt bestmanien pyynnöstä listaa ihmisistä, jotka hän haluaa polttareihin ja siinä oli ihmisiä joita ei oo häihin kutsuttu. Mä sanoin, että se on epäkohteliasta ja tökeröä, johon sulho sanoi sitten, että "Oon mäki joskus ollu polttareissa mutta en häissä, mitä sitten?"

Eli ainakaan miehet ilmeisesti ei pohdi tätä samoin ku naiset ... :D Toisaalta mun mies on kyllä hirveän huoleton eikä se vedä ikinä hernettä omaan nenäänsä mistään, sille tuollanen on oikeesti ihan sama, jos hän joutuu siihen tilanteeseen, jos on pyydetty polttareihin mut ei häihin.

Lopulta hän kyllä sanoi, että jättää ne ihmiset sittenkin pois, kun ihmisiä oli muuten niin paljon. Ja musta ihan hyvä niin, koska sitten jos on polttareissa on tyyliin 30 ihmistä ja osa on sellasia, joita ei oo kutsuttu häihin niin voi tulla ihmisille olo, että joku on halunnut tosi isot polttarit vaan siks, että on enemmän maksajia = kalliimpaa ohjelmaa ...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni pääsääntönä pitäisi olla, että polttarikutsun saavat vain ne, jotka ovat myös häiden vieraslistalla. Omiin polttareihini (jos sellaisia tulee) en haluaisi kutsuttavan kavereita, joita en ole kutsunut häihinkään. Ehdoton nounou olisi tapaus, jossa polttareihin kutsutuista vain yksi ei olisi saanut kutsua hääjuhlaan.

Mikään asiahan ei ole täysin mustavalkoinen ja tähänkin löytyy poikkeuksia, kun aletaan tapauskohtaisesti miettimään. Voisin kuvitella osallistuvani polttareihin ilman hääkutsua, jos kyseessä olisivat todella pienet häät ja lähes kaikki muutkin osallistujat olisivat ei-häävieraita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä on mautonta pyytää polttareihin mutta ei sitten kuitenkaan pyytää juhlimaan häitä. Eri juttu on juuri TODELLA pienet häät, eli vain perhepiiri. Yksi tuttavapariskunta hoiti asian todella hyvin, eli menimme vihkimistilaisuuteen, hääpari kävi hääpäivällisellä lähisuvun kanssa (ja me kaverit omilla tahoillamme), ja illansuussa alkoi kavereille bileet baarissa, joka oli varattu vain meille alkuillaksi :). Toimi. Ja vielä kommenttia siihen ettei miehet loukkaannu jos saavat kutsun polttareihin mutteivat häihin, niin mulla on taas kokemusta että kyllä loukkaantuvat...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä on aika paljon perusteltu polttareihin vaan ei häihin ihmisten kutsumista sillä, että haluaa jotenkin juhlistaa asiaa taikka sitten vieraslista on varattu. Minua vaan ihmetyttää että

A ) jos haluaa juhlistaa niin eikö sitten itse voi tarjota vaikka kakkukahvit työ yms- tovereille joita ei niin usein näe tai ole niin tiiviisti tekemisissä.

B) Kuka on sellainen ihminen, jota ei kutsu häihinsä mutta jonka kanssa haluaa juhlistaa naimisiin menoaan? Eikö häät ole just sitä naimisiinmenon juhlimista? Tuntuu vaan että hyvä miettiä silloin, miksi haluaa tämän ihmisen polttareihin, jos kerran tilaa ei muuten juhlaan ole.

Jos ei ole rahaa, on pienet häät tms. niin ehkä sitten polttaritkin voisivat olla pienet. Tai olla pitämättä polttareita ollenkaan?

Polttarit liittyy niin tiiviisti häihin ja naimisiinmenoon että mielestäni näitä on pikkuisen vaikea irrottaa toisistaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips!

Aattelinpa minäki pistää lusikkani tähän soppaan.. Elikkä mulla on tilanne vähän erillainen, menen naimisiin Espanjassa. Paikalle ei kutsuttu kuin lähimmät sukulaiset ja ystävät. Ja tietenkään reissuun nyt ei lähde kuin max. 4 vierasta, koska on aika hintavaa sinne lähtä... Haluan kuitenkin polttareihini työkavereitani ja eipä nuo ole pahasti katsoneet vaikkei kutsua häihin ole tullutkaan. Varsinkin, kun tiesin ettei he edes sinne voisi lähtä, koska kuka sitten minun työni tekisi, kun olen poissa... Mielestäni tässäkin keskustelussa tulisi huomioida, ettei aina ole kyse ns. perinteisistä häistä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti polttarikamut kutsutaan häihin! Tulisi kyllä itselle aika kummallinen fiilis, jos polttareihin tulisi kutsu, mutta itse häihin ei... :mellow:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Heips!

Aattelinpa minäki pistää lusikkani tähän soppaan.. Elikkä mulla on tilanne vähän erillainen, menen naimisiin Espanjassa. Paikalle ei kutsuttu kuin lähimmät sukulaiset ja ystävät. Ja tietenkään reissuun nyt ei lähde kuin max. 4 vierasta, koska on aika hintavaa sinne lähtä... Haluan kuitenkin polttareihini työkavereitani ja eipä nuo ole pahasti katsoneet vaikkei kutsua häihin ole tullutkaan. Varsinkin, kun tiesin ettei he edes sinne voisi lähtä, koska kuka sitten minun työni tekisi, kun olen poissa... Mielestäni tässäkin keskustelussa tulisi huomioida, ettei aina ole kyse ns. perinteisistä häistä :)

Kaikkihan ovat tässä ketjussa maininneet, että on eri juttu, jos on hyvin pienet perhepiirin häät ja sitten kavereiden kanssa juhlitaan ennen tai jälkeen häiden tai jos kaveriporukka haluaa yllättää järkkäämällä polttarit. Tässä on kyse lähinnä näistä keskivertohäistä ja niiden peruspolttareista. Eli ihmisiä on kutsuttu ja osa polttarivieraista on menossa häihinkin ja osa ei...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hassua, mulle ei ennen tätä ketjua tullut mieleenkään, että polttareihin joku kutsuisi "häävieraslistan" ulkopuolelta porukkaa! :blink: Kyllä mä olisin t o d e l l a ihmeissäni jos saisin kutsun polttareihin mutten häihin.

Eri asia jos on just tämmöiset ihan lähisuvun/piirin kesken vietetyt häät, ja silti haluaisi kavereiden kanssa juhlia, mutta silloinkin kyllä käyttäisin juhlista jotain muuta "nimeä" kuin polttarit...en tiedä miksi. ;)

Ja jos ulkomailla häitään järjestää, niin usein kyllä varmasti käy niin, ettei monikaan edes pääsisi häihin niin silloin voi kyllä ihan hyvin viettää vaikka ihan ne polttaritkin "kutsumattomien" kavereiden kanssa.

Niin, siis toki jokainen tekee niin kuin itse haluaa ;) mutta minäkin kehottaisin sitten ns. tekemään selväksi asiat niille, joita ei häihin kutsuta. Itse saattaisin ehkä vähän loukkaantuakkin.

Muokattu: , käyttäjä: Laura_77

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä on mies kutsuttu polttareihin mut ei häihin. Koska pari halusi pienet häät perheen kesken. Ei meidän mielestä tuossa ainakaan ollut mitään kummallista

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moh!

Kertokaapas, mitä olette mieltä tällaisesta ideasta:

Vietän häitäni kaukana kotipaikkakunnalla, jossa juhlatila asettaa pieniä rajoituksia kutsuttavien määrään. Helppo on myös juhlaan kutsuttavat rajata läheisyyden ja rahatilanteen mukaan. Nooh... Tänne Tampereen seudulle on kuitenkin muodostunut pieniä kaveriporukoita, joille haluaisin jollain tavalla kertoa heidän olevan kuitenkin minulle myös tärkeitä. Ajattelin siis ujuttaa kaasolle (kuka se nyt onkaan, asuu joka tapauksessa näillä seuduilla) pikku vinkin mahdollisesta jatkopaikasta ja ruokapuolesta ja lupautuisin maksamaan nämä. Jos mahdolliset polttarit sitten vietettäisiin täällä, voisivat nämä kutsujen ulkopuoliset kaverit liittyä porukkaan. Ei mitään maksuja tulisi kenellekään ja polttariporukkakin saisi siinä samalla jatkopaikan sekä ruuat. Tietysti mahdolliseen päiväohjelmaankin saisivat halutessaan muut osallistua.

Oisko mitään järkee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tuo jonnavaan idea kuullostaa mukavalta. Eihän niitä jatkoja tarvitse mainostaa polttareina vaan vaikka yhteisenä ajanviettona ennen häitä ;) Jos joku kaukaisempi ystävä kutsuisi polttareiden jatkoille menisin varmasti mukaan, vaikkei häihin kutsua tulisikaan ja varsinkin kun tilanne olisi selvä, että vain lähimmät kutsutaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään