Jantsu

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)

449 viestiä aiheessa

Äh, tämä on kyllä yllättävän hankala aihe.. Meillä on tulossa 27 hengen häät, mukaanlaskettuina siis hääpari eli me. Polttarit haluaisin, mutta kun kavereita häihin on tulossa vain 4-5kpl. Olen pitkään miettinyt kehtaisinko kutsua polttareihin ns. kaukaisempia kavereita joiden kanssa on ihanaa kun heidät tapaa mutta kun ei tule tavattua kuin kerran pariin vuoteen. Olen karsinut vieraslistaa rahan vuoksi, ja sen vuoksi että haluaisin hääpäivänäni vierelleni ainoastaan ne läheiset kaverit joiden kanssa oikeasti tulee vietettyä aikaa, ja nytkin kutsun velvollisuudesta pari noihin muutamaan.. Erään joudun kutsumaan sen takia, että olimme läheisiä mutta enää en välittäisi hänen seurastaan. Häihin kutsumatta jättäminen olisi kuitenkin kuolinisku ja välit katkeaisivat, sitä en kuitenkaan haluaisi..

En haluaisi kutsua häihin ihmisiä jotka eivät esim. tunne perhettäni, meille tulee erittäin tiivis juhla joten en haluaisi nähdä sitä kun ihmiset arastelevat toisiaan, noin pienessä porukassa sen huomaa. Haluaisin kuitenkin tavata kaverini ja juhlia heidän kanssaan naimisiinmenoani. Niin hankalaa.. Olemme järjestämässä kaveriporukalle häiden jälkeen juhlia, mutta omia kavereitani on niin vähän, kun taas miehen kavereita tulee varmaankin 40, omiani ehkä 6..

Nyt kun asiaa mietin, niin saattaisin itsekin loukkaantua jos saisin kutsun polttareihin mutten häihin, varsinkin jos sinne kuitenkin kavereita olisi tulossa. Voisihan sen tehdä niinkun, että ainut kaveri joka häihin tulee on kaaso, ja kaikki muut sitten kutsuttaisiin polttareihin?

Huokaus, onneksi on vielä aikaa ensi kesään :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni huhtikuussa kutsuvieraslista uusiksi, kun löysin kotoa pyörimästä paperin, johon sulhanen oli listannut polttareihin kutsuttavat. Katselin listaa ja kysyin, että ootko nää nyt kaikki kutsunut, kun ei me oltu näitä edes kutsumassa häihin... Vastaus oli "Ai, pitääks polttareihin kutsua sellaisia, jotka kutsutaan häihin?" :girl_haha:

No homma järjestyi ja levitettiin kutsumäärää vielä vähän. Kutsuttiin noin 200, joista paikalle tulee noin 160 (ellei sikainfluenssa vie... :girl_sad: ).

Hauskaahan se vaan on kun on paljon väkeä :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä musta olis ehkä himpun verran outoa, jos polttareihin tulis kutsu mutta ei häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut kaksi kertaa sellaisen kaverin polttareissa, jotka eivät ole kuitenkaan kutsuneen häihin. Ymmärrän sen siinä mielessä, että molemmat häät ovat olleet pienet ja toisessa tapauksessa olimme vasta tutustuneet. Mutta nyt, kun suunnittelen omia häitäni ja samalla polttariporukkaani, niin en haluaisi polttareihini semmoisia ihmisiä, jotka eivät ole häihin kutsuttu. En haluaisi kenellekkään sitä tunnetta, mikä itselläni oli kyseisissä polttareissa. Tuntui siltä, että kelpaa polttareihin, mutta ei itse siihen tärkeimpään tapahtumaan häihin... En siis ollut omasta mielestä samanlainen osa polttariporukkaakaan kuin muut.

Mutta jokainen tekee tyylillään. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä molempien polttariporukat tulevat myös häihin. Avo olisi halunnut polttareihinsa pari kaveria joita ei olisi kutsuttu häihin, miettimisen jälkeen sitten aatteli että se voisi tuntua näistä vain polttareihin kutsuttavista aika urpolta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lukematta lainkaan muiden vastauksia kommentoin ensimmäistä (aloittajan) viestiä.

Minun mielestä erittäin tökeröä kutsua polttareihin = maksamaan morsiamen pirskeet ilman että kutsuu häihin! Jos haluaa pitää hauskaa kavereiden kanssa joita ei kuitenkaan ole valmis kutsumaan häihin, voi pitää ihan erilliset illanistujaiset eikä polttareita. Itse en todellakaan menisi polttareihin jos ei kutsuta häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei tulisi mieleenkään kutsua polttareihin ihmisiä, joita en ole kutsumassa häihin. Jotenkin se vaan tuntuisi tökeröltä, koska nämä ovat mielessäni yksi kokonaisuus.

Toisaalta, jos saisin itse kutsun pelkkiin polttareihin, niin tuskin siitä kummoisemmin pahastuisin. Tietysti tilanteesta riippuen - jos (lähes) kaikki muut polttarivieraat olisi kutsuttu myös häihin, niin tympeältä tuntuisi. Jos taas kyseessä olisi pienimuotoiset häät, joissa vaan pari läheisintä kaveria on paikalla, niin mielestäni tilanne olisi ihan ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun polttareihin tulee ne jotka myös häihin kutsun saa! Niitä "parhaita" kavereita jotka häihini kutsun ei paljoa ole mutta sitäkin hauskempaa meillä aina on! Joten epäilen että myös polttareista saadaan hauskat ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minäkin liityn tähän joukkioon, jonka mielestä on aika erikoista kutsua polttareihin, jos ei kutsuta häihin. Ainoa tapaus, jossa sen näkisin järkevänä olisi juurikin tuollainen, jossa itse häät ovat tosi pienelle porukalle, lähinnä suvulle ja kaverit siksi kutsuttaisiin polttareihin. Mutta siltikin se voisi olla vähän outoa. Itselleni näin ei ole käynyt (meinasi käydä tänä kesänä, mutta ehkäpä polttareihin alustavasti kyselleelle selvisi, etten ole häihin kutsuttujen listalla ja ei sitten enää ottanut yhteyttä uudemman kerran).

Omiin polttareihin aion antaa kaasojen tehtäväksi kutsua vain niitä kavereita, jotka häihinkin kutsun saavat, vaikka paljon olisi sellaisiakin kavereita, jotka varmaan ois hauska saada mukaan polttareihin, mutta koska häiden kokomme on rajoitettu, niin eipä sitten.

Olen muuten ollut sellaisissa polttareissa kyllä, joihin on osallistunut ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta ole päässeet häihin paikalle (kutsun ovat toki saaneet) ja ovat sitten halunneet olla edes jossain häämenossa mukana ja tulleet polttareihin mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Tää on aika vaikee aihe, koska mitään selkeetä ratkasua ei varmasti löydy. Mun mielestä morsianten vaan täytyy päättää miten järkkäävät tämän jutun, koska jos kyseessä on oikeita ystäviä, morsian varmasti tietää miten he tämmöiseen suhtautuvat.

Itsellä on tulossa pienet häät, jonne kutsutaan vain meidän molempien perheet, eli edes lähimpiä ystäviä ei kutsuta. Mutta pidämme häiden jälkeen epäviralliset hääpippalot kavereille ja ystäville.

Polttareita emme halua, mutta itselleni ilmeisesti jotain sen tyylistä järjestetään ystävien toimesta. He siis ovat itse ottaneet tämän puheeksi ja haluavat jotain järkätä. Mun mielestä se on hienoa, vaikka en ole koskaan itselleni halunnut mitään polttareita. Mutta en myöskään halua teilata kavereiden suunnitteluja, koska näin he kertovat minulle, että välittävät minusta.

Eli morsianten kannattaa miettiä asiaa myös niin päin, että polttareihin kutsutut olettavat olevansa morsiammelle tärkeitä ja pääsevänsä juhlimaan tämän ihmisen yhtä tärkeintä tapahtumaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä homma meni niin, että koska kaasoinani ovat siskoni ja paras kaverini, he tuntevat aika hyvin ystäväpiirini. Annoin heille listan häihin tulevista ihmisistä, jotka mielelläni haluaisin myös mahdollisuuksien mukaan polttareihin, mutta olivat siitä huolimatta vielä pyytäneet muitakin ystäviäni. Nämä ystävät olivat sellaisia, jotka ovat olleet joskus aiemmin elämässäni tärkeitä, mutta ajan myötä yhteydenpito on vähentynyt ja koska häiden vierasmäärä on juhlapaikan suhteen rajallinen, en heitä ollut kutsunut. Ymmärtääkseni heiltä oli yhteyttäottaessa kysytty haluavatko tulla juhlimaan häitäni tällä tavalla ja kaikki tulivat, jotka vuorotöiltään pääsivät. Oli iloinen yllätys nähdä ihania ystäviä pitkästä aikaa ja kaikilla oli hauskaa.

Nyt siis olen entistä enemmän sitä mieltä, että polttareihin voi kutsua ihmisiä, joita ei ole kutsuttu häihin. Riippuu niin kovasti tilanteesta ja ainahan kutsuttu voi kieltäytyä kutsusta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle itselleni tulisi mieleen se, että mut halutaan osallistumaan polttareihin ja omalta osaltanit maksamaan ne, mutta häihin mua ei haluta. Ottaisin siis tällaisen "puolikutsun" negatiivisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuskinpa nyt mitenkään loukkaantuisin tai ainakaan jättäisin menemättä, jos kutsua ei häihin tulisi, mutta vähintäänkin ihmettelisin.
Samaten en oikein käsitä sitä, miksi pitäisi järjestää "kakkoshäät" - esim. grillibileet häiden jälkeen ei-kutsutuille vieraille. Jos ei ole rahaa kutsua kaikkia oikeisiin häihin, niin miten sitten yhtäkkiä voi olla kuitenkin varaa pitää bileet 50 hengelle kuukautta myöhemmin?!?

Yhdyn näihin kommentteihin :) . Mulle ei itselle tulisi mieleenikään, etten kutsuisi polttareihin osallistuvia myös häihin. Ehkä sellaisessa tapauksessa ymmärrän tilanteen, jos häitä vietetään todellakin vain vanhempien ja sisarusten kesken.

Omat häät eivät ole ajankohtaisia, mutta jos miettisin itse asiaa näin, niin mielestäni häät ovat enemmänkin perhejuhla (juhlitaan kahden suvun liittymistä tai jotain sinnepäin) eikä mikään kaveribiletys. Omaa sukua kun ajattelen. niin aivan lähisuvusta (eli sellaisesta, joiden kanssa ollaan säännöllisesti tekemisissä) tulee n. 30-40 henkilöä (riippuen, miten lapset lasketaan mukaan) ja jos olettaa, että sulholta tulisi vaikka saman verran, niin johan siinä on sukua 60-80 henkilöä. Siihen vielä muutama aivan aivan lähin ystävä (esimerkiksi kummilapsien vanhemmat) niin jo on aika iso poppoo kasassa. Mikäli haluaa ns. perinteisemmät häät järjestää, niin viehän tuo rahaa, ja elämän realiteetit huomioon ottaen, kahdeksankymppinen mummo ei ehkä halua "saunailtaa jätkien kanssa". Kaveriporukka taas tällaisella opiskelijalla koostuu useammasta kymmenestä kaverista, joita ei voi sen aivan parin läheisimmän jälkeen enää oikein asettaa mihinkään tärkeysjärjestykseen.

Meillä on kaveriporukoissa hyvin toiminut systeemi, että hääjuhlat on suvulle + ehkä sille parille läheisimmälle ystävälle ja sitten tuollaiset kaveribileet on erikseen. Jos miettii budjettia, niin usein on sanottu, että yksi vieras perinteisissä häissä kustantaa n. 50e (vähän suuntaan tai toiseen). Sen sijaan 50 henkilöä vetävän saunatilan saa illaksi vuokrattua parilla sadalla eurolla (perinteisiin häihin sillä saisi 4 vierasta) ja sitten kun tekee boolia ja pikkunaposteltavaa (pari sataa euroa vaikka siihenkin, toiset 4 vierasta) niin mukava illanvietto kavereiden kesken on taattu. Eli 50 hlö kaveribileet rennosti vs. 8 vierasta lisää häihin. Hmm. Kummankohan valitsisi.

No, tämä meni sivuun aiheesta. Polttarijuttuun piti alunperin vastata. Minusta tuo on juurikin aika tapauskohtaista, millaiset häät ja millaiset polttarit tulossa. Jos tietäisi, että tulossa on suuret häät, jossa myös paljon kavereita (eikä siis kutsua olisi tullut) ja polttaritkin olisi sellaiset, missä morsmaikun juhlintaa pitää kustantaa huimilla summilla, niin jäisi kyllä sellainen fiilis, että maksumieheksi tässä minua halutaan morsmaikun kasvohoidolle. Toisaalta jos häät olisivat sukulaisten kesken niin silloin tilanne olisi aika erilainen ja polttareihin voisi osallistua ihan hyvillä mielin eikä jäisi varmaan niin hyväksikäytetty olo. Toki tässä vaikuttaa aika paljon rehellisesti sanottuna se raha. Jos kustannukset polttareista olisivat 10e tai 100e niin kyllähän se vaikuttaa. 10e polttarisumman voisi pistää sen verran kaukaisemmalle kaverillekin, ettei edes häihin kutsua olettaisikaan ja viettää hauskan illan kavereiden kesken. Mutta kyllä vähän halju fiilis jäisi, jos morsiamen juhlintaa jollain 100e kustantaisi eikä edes häihin saisi kutsua.

Tosin noin yleisemmin pidän polttareita varsin öh... no, tyhmänä ideana ylipäätään, eli en tiedä olisinko kovin innostunut sellaisiin osallistumaan kuitenkaan. Saattaa siis olla vähän värittynyt näkemys :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ihan samoilla linjoilla kuin muutkin, että ystäväni saattaisivat loukkaantua, jos tulisi kutsu vain polttareihin.

Muokattu: , käyttäjä: Matilda.a

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on mielestäni akkamainen asia, sillä miehet luultavasti eivät loukkaantuisi jos saisivat osallistua vain polttareihin. Luultavasti olisivat vain tyytyväisiä kun ei tarvitse rueta hankkimaan pukua :D. Minusta vähän tuntuu, että naiset loukkaantuvat olipa niin taikka näin. Jos ei tule kutsua polttareihin niin siitäkin joku saattaa takuulla ottaa nokkiinsa. Itselläni on sellainen tilanne, että mietin ketä voisin polttareihin kutsua kun kaikille en sitä kutsua itse häihin voi kuitenkaan budjetillisista syistä lähettää. Pienempi paha koituu luultavasti siitä, että ei tule kutsua polttareihinkaan. Todella vaikea kysymys...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie aion pyytää kaasoa kutsumaan polttareihin mukaan myös niitä kavereita, joita eivät saa hääkutsua. Tämä siksi, että häihimme kutsutaan kaason lisäksi tasan kaksi ystävääni, koska pidämme pienet häät ihan lähipiirin kesken.

Olen puhunut asiasta kavereideni kanssa, eikä kukaan ainakaan päin naamaa sanonut loukkaantuvansa järjestelystä. Päinvastoin, olivat hyvin innoissaan jo suunnittelemassa polttareita :) Hämmentävää se olisi ollutkin jos joku heistä olisi suuttunut/ajatellut joutuvansa vain maksumieheksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ymmärrän, että kutsutaan polttareihin muttei häihin, jos häät ovat todella pienet. Mutta jotenkin tuntuu isompien häiden kohdalla kummalliselta. Toki jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulta kaasoni kysyi mielipidettäni. Meille tulossa pienet häät max. 50hlöä ja vieraslistaa joutuu tällöin miettimään tarkemmin. Osa ns. hyvänpäivän tutuista ja vauhtiveikoista ei nyt pääse polttareihin koska emme heitä kutsu häihinkään. Näin välttää turhat mielenpahoitukset puolin ja toisin :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselleni kävi näin, eli kutsu polttareihin tuli, mutta hääkutsua ei. En pääse polttareihin monien eri syiden takia, mutta silti tuo hääkutsutta jääminen kyllä ärsyttää ja harmittaa. Kyseessä on kuitenkin itselleni suht läheinen kaveri ja hämmästyin sitä, ettei hääkutsua tullut. Eli maksumieheksi polttareihin kyllä olisin kelvannut, mutta en vieraaksi häihin. Kyseessä on kuitenkin minun mittapuullani erittäin isot häät, joten pienistä häistäkään ei ole kyse, jolloin tämän olisi ymmärtänyt hyvinkin.

Taisi olla siinä se ystävyys hetkeksi aikaa, kun huomaa, miten paljon se ystävä arvostaa minua ja pitää minua ystävänään.

En kehtaisi itse toimia näin, että kutsuisin polttareihin, mutta en häihin, vaikka häihin kutsuttaisiin monia muita kavereita ja ystäviä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin viime kesänä polttareissa, enkä saanut kutsua häihin. Polttarit pidettiin yli 2 kk ennen häitä joten odotin kyllä kutsun tulevan postissa polttareiden jälkeen... Ja olin loukkaantunut kun sitä ei kuulunut. Rahaa polttareihin paloi kuitenkin n. 150 e mikä on opiskelijalle iiiso raha. Ja häätkin olivat suht isot, paljon kavereita ja sukulaisia kutsuttuna. Ymmärtäisin kutsumatta jättämisen jos häät olisivat 20 hengen pienet ravintolahäät ym, mutta....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minä kutsun ystäväni polttareihin jotka eivät varsinaiseen vihkimiseen tule, mutta paikalla onkin vain perhe ja molemmilta yhdet ystävät. Illalla sitten pippalot johon polttariporukka ehdottomasti mukaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ainoastaan jos hääpari olisi menossa ihan kahden kesken vain todistajien läsnäollessa naimisiin, ja "keksittäisiin" kavereiden kesken järkätä pienimuotoiset polttarit (esim lähdetään porukalla baariin tms) niin voisin osallistua. Muuten ehdottomasti vain häihin kutsuttuja polttareihin. Olisihan se kiusallistakin jos osa polttariporukasta olisi eri asemassa.. Eli osa tulossa häihin ja osa ei.. Mua ei ainakaan kiinnostaisi olla niitä "jämäystäviä", jotka kelpaavat vain polttareihin maksumiehiksi...

Me kans mennään naimisiin kahden kesken Kyproksella ja polttarit pidetään täällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi kaikesta pitää aina loukkaantua. Itse listasin polttariporukkaan ystävät, jotka ovat minulle tärkeitä ja jotka eivät silti ole häävieraslistalla. Meillä on pienet sukuhäät (hääthän ovat alunperinkin ollut sukujuhla, ei kavereiden ryyppybileet). Monissa kulttuureissa Suomen lisäksi morsian luovutetaan toiseen sukuun. Polttareissa juodaan ja pidetään hauskaa viimeistä iltaa neitinä ja silloin nimenomaan haluan, että paikalla ovat parhaat ystäväni! Olisi kamalaa, jos joutuisin unohtamaan kaverit myös polttareista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi kaikesta pitää aina loukkaantua. Itse listasin polttariporukkaan ystävät, jotka ovat minulle tärkeitä ja jotka eivät silti ole häävieraslistalla. Meillä on pienet sukuhäät (hääthän ovat alunperinkin ollut sukujuhla, ei kavereiden ryyppybileet). Monissa kulttuureissa Suomen lisäksi morsian luovutetaan toiseen sukuun. Polttareissa juodaan ja pidetään hauskaa viimeistä iltaa neitinä ja silloin nimenomaan haluan, että paikalla ovat parhaat ystäväni! Olisi kamalaa, jos joutuisin unohtamaan kaverit myös polttareista.

No aika moni varmasti ajatteleekin sen niin, että jos pidetään vain sukuhäät eikä kavereita kutsuta niin silloin ei ole mitään syytä loukkaantua. Jos kuitenkin kutsuu osan polttariporukasta häihin ja osaa ei niin silloin tilanne on eri. Ja tuosta, että häät ovat alunperin sukujuhla: niin ovatkin, mutta silloin kun häät olivat sukujuhla, olivat ihmiset myös paljon nykyistä enemmän sukulaisten kanssa tekemisissä, asuivat usein samalla paikkakunnalla ja tapasivat toisiaan usein. Monella ystävät korvaavat nykyisin sukulaiset siinä mielessä, että ystäviä nähdään viikoittain, sukulaisia taas ei ehkä vuosiin. Toki jos on lämpimät välit sukulaisiin niin varmasti haluaa kutsua heidät myös häihin, mutta jos ei ole kymmeneen vuoteen ollut yhteydessä esim. serkkuihinsa niin tuskin heitä häihinsäkään sitten haluaa. Ainakin minä haluan häihini ne ihmiset, jotka ovat minulle läheisimpiä riippumatta siitä ovatko he sukulaisia vai eivät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Minimorsio, Niin samaa mieltä! En minäkään halua kutsua ketään häihini ainoastaan sen takia, että he ovat sukulaisiani. Mielummin jaan tämän minulle tärkeän hetken ystävieni kanssa, joiden kanssa olen kokenut muutkin ilot ja surut. Vaikka ne siellä polttareissakin ovat jo tottakai rymyämässä mun kanssani!:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään