Jantsu

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)

449 viestiä aiheessa

Tiedän monet polttarit joihin on pyydetty paljon vanhoja ystäviä ja sillon ei ole mitenkään erityisesti hemmoteltu morsianta eikä rahaa ole juurikaan mennyt osallistujilta. Sitten suurinta osaa polttari vieraista ei ole kutsuttu häihin koska häät on pidetty vain sukulaisten ja todella lähipiirin kanssa ja kaikki tämän on ymmärtänyt. Minusta ihan hauska tapa, vähän kuin viettää synttäreitä..

Itse en luultavasti halua polttareita koska en juo ja vihaan kaikkia baarireissua ja toisten nolaamista... Ollaan vähän puhuttu, että yhteiset polttarit koska meillä on täysin yhteiset kaverit, itselläni on siskoni ja lapsuuden ystävä ja miehelle 3 lapsuuden ystävää.. Mökki,saunominen ja hyvä seura :) Onnellinen olisin myös jos joku keksi paikan jossa saan hypätä benjin tai laskuvarjon vähän kuin vanhan tomun karistamisen merkkinä. Itse voin toki maksaa sen laskuvarjon jos vaan joku hommaa paikan :D

Sinun ajatuksesi tuosta kuulostaa erittäinkin hyvältä! Ja juurikin näin että morsiusbileet eikä ison rahan ylläripolttareita jos ei kerran ison rahan jättihäitäkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen täysin sitä mieltä, että kaikki polttareihin kutsutut kutsutaan myös häihin. En käsitä, miten joidenkin mielestä häät ja polttarit eivät liity toisiinsa (älkää nyt suuttuko). Jos ei ole häitä niin ei varmasti ole myöskään ns. viimeista sinkkuiltaa ja polttareita. Miksi ei voisi sitten itse järjestää vaikka ennen häitä jotain kekkereita ja kutsua sinne niitä vanhoja ystäviä ja tuttuja joita ei ole kutsumassa häihin. Miksi näiden vanhojen ystävien tulisi järjestää morsiamelle/sulhaselle polttarit, jos he eivät muuten liity itse hääjuhlaan mitenkään? Itse tosiaan järjestäisin tässä tilanteessa bileet vanhoille kavereille ja muistelisin vanhoja, eihän siihen polttareita vaadita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin kaasot ja bestmanin järkkää polttarit. Kumpikaan emme aijo vaikuttaa kutsuttavien listaan.. En myöskään halua tietää ajankohtaa tai mitä niissä tapahtuu. Itse tiedän vain ettei tuolloin sanaakaan häistä ja maksan itse itseni (jos tulee jotain maksettavaa). Eli enemminkin mukavaa illanvietto omassa kaveriporukassa kuin hemmottelupolttarit kylpylässä. Olen myös ollut aina hieman poikamainen, ja tykkään kaikesta likaisesta kuten esimerkiksi splättäyksestä (=värikuulasodasta). Varsinkin jos sataa vettä niin saa ilmaisen mutanaamion. girl_haha.gif

Tarkoituksenani ei ole missään tapauksessa maksattaa polttareideni omia kustannuksia kenelläkään, jokainen saa maksaa vain itsensä.

Olemme miettineet että häihin kutsutaan korkeintaan kuusi kaveri molemmilta (vaikkakin polttariporukka olisi suurempi), mutta tilanne voi aina muuttua. Koska noihin häihinkin on n.2vuotta.

Meille naisille kaikki häihin liittyvä tuntuu olevan suuri tunteiden myrsky. Miksei me joskus voitaisi ottaa mallia miehistä? Polttarit on vain polttari ja häät on sitten taas ihan toinen juttu (näihän nuo miehet yleensä ajattelee, varsinkin kun kyseessä on erilliset polttarit). Eli siis mieluummin miehet polttareihin osallistuu, ja jos kutsua ei kuulu häihin niin he tuskin siitä raivostuvat.

Muokattu: , käyttäjä: Miss_Jonna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli siis mieluummin miehet polttareihin osallistuu, ja jos kutsua ei kuulu häihin niin he tuskin siitä raivostuvat.

Aikamoinen yleistys, että miehet haluaisivat aina ehdoin tahdoin dokaamaan ja sillä hääkutsulla tai niillä häillä ei olisi niin merkitystä. Kyllä mun miehelle ainakin ystävien häät ovat erittäin tärkeitä tapahtumia ja hän pitäisi suhteellisen outona,jos hänet kutsuttaisiin jonkun ystävänsä polttareihin, muttei häihin.

(Poikkeuksena just tosiaan ainoastaan sellaiset häät, jotka vietetään vaan esim. todistajien läsnäollessa, mutta ystävät ovat halunneet järjestää kuitenkin polttarit.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Ainakin meidän kaveripiirissä polttari tuntuu olevan se suurempi juttu kuin häät, en kyllä tiedä miksi. Mutta luulen, että kun olemme ensimmäinen naimisiin menevä pari, niin kukaan ei osaa suhtautua häihin niin syvästi kuin luulisi/toivoisi.

Välillä jopa toivon salaa, että toinen kaasoistani soittaisi ja puhuisi häistä. Mutta ei... Toinen on ihan innoissaan, ja tuleekin tänään sovittamaan kanssani pukuani. Mutta hänkin vain puhuu koko ajan, siitä ketä mun polttareihin kutsutaan. Ja stressaa sitä, ettei ole Suomessa, kun suurimmat polttarijärjestelyt on käynnissä. En oikeasti tiedä miten tähän pitäisi suhtautua? Enemminkin mun pitäisi varmaan loukkaantua, ettei mun häistä olla kiinnostuneita mutta polttareista ollaan. Noh eipä ole ainakaan odotettavissa loukkaantumisia, kun kaikki hössöttää vain minun polttareista eikä häistä. Kukaan ei ole kysynyt edes ajankohtaa, paitsi sulkin vanhemmat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tästä ei kannata mitenkään loukkaantua, koska en tarkoita että kaikilla olisi näin, mutta usein tuo on ikäkysymys. En tiedä minkä ikäinen olet ja minkä ikäisessä porukassa liikut, mutta erimerkiksi parikymppisille saattaa vielä biletys olla tärkeämpää kuin naimisiinmeno. Se on ihan luonnollista eikä tuolloin vielä sitoutuminen ole kovin monella mielessä. Itse olen kolmissakymmenissä ja kyllä meidän ystäväpiirissä ne häät ovat paljon paljon tärkeämpi ja isompi juttu kuin polttarit. Näin ollen herättäisi kummastusta monessa mikäli saisi kutsun vain polttareihin, ei häihin. Tulisi tosiaan sellainen olo, että tässä etsitään vain maksumiehiä, jotta saadaan morsiamelle tai sulhaselle mahdollisimman hienot polttarit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ miksi minä nyt tuosta loukkaantuisin. Ja kyllä olet aivan oikeassa, ollaan kaikki siinä kaksissakymmenissä :D Eli veikkasit aivan oikein...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No ihan vain ajattelin ettei tätä ymmärretä väärin, joku saattaisi hyökätä heti että "kyllä 20-vuotiaistakin löytyy jo ihmisiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan". Sen takia sanoinkin, että yleensä. :) Nämä asiat on joillekin herkkiä juttuja, mutta mun mielestä on ihan luonnollista että nuorempia kiinnostaa eri asiat kuin hieman vanhempia ihmisiä. Sinulla siis taitaa olla vaan elämäniloisia juhlijoita ystävinä ja sehän ei ole tuossa iässä mikään huono juttu ollenkaan! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaaso on jo pyytänyt vieraslistaa itselleen, jotta pystyy suunnittelemaan polttareita sen mukaan ketä häihinkin on kutsuttu. Sama tilanne sulhasella ja hänen bestmanin kohdalla. Itsellä voisi olla aika kiusallistakin polttareissa jos paikalla olisi henkilöitä, jotka eivät tulisi häihin. Tietäähän sen, että polttareissa puhutaan häistä ja morsiamena olosta.. Itselläkin on tilanne, etten voi kaikkia "vanhoja"ystäviä häihini kutsua(valitettavasti) joten polttareihenikaan en heitä odota saapuvan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse sain kutsun polttareihin kesällä, mutta en häihin. En loukkaantunut tästä ollenkaan, enkä jatellut, että olisi pitnyt loukkaantua. Avokkini kyllä piti tätä outona. Osallistuin polttarikuluihin ihan normaalisti. Kyseessä oli pienet häät ja pienet polttarit. meitä taisi olla seitsemän morsian mukaan lukien ja olin ainoa kutsutta jäänyt. Polttareihin oli kutsuttu myös toinen kaveri, joka ei ollut kutsuttu häihin, mutta hän ei päässyt tulemaan.

Olin siis tietoinen siitä, etten ole häihin tulossa, kun polttareihin tuli kutsu. Se olisi varmaankin ottanut nuppiin, jos polttareissa en olisi tiennýt etten ollut kutsuttu ja olisin kutsua odottanut. Minusta oli vain kiva, että oli kutsuttu mukaan viettämään morsiamen kanssa kivaa päivää. (Ei ollut myöskään mikään maksumies juttu, kyllä meille oli kaikille siellä puuhaa.) Eihän siellä häissä nyt kauheasti ehdi morsiusparin kanssa jutella. Olen kolmessa kymmenissä ja biletyskausi takanapäin, ja häät se tärkeämpi, mutta en kuitenkaan loukkaantunut.

Ainoa asia mikä kieltämättä oli ihan vähän epäkorrektia, oli se, että huomasin osallistuvani myös häälahjaan... Mutta se oli enmmänkin huolimattomutta sulhasen sisaren puolelta kuin muuta ja olisin voinut kieltäytyä vielä, mutta en viitsinyt. Olen itse menossa "salaa" naimisiin helmikuussa. Saa nähdä tuleeko heiltä sitten lähja minulle. LOL.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kanssa koen, että polttarit&häät olisi ns. samassa paketissa. Eli on outoa olla kutsumatta häihin, jos polttareihin kutsutaan. Jos asiaa perustelee sillä, että paikka jossa juhlitaan on pieni, kannattaisi tällöin juhlia näiden muiden kamujen kanssa vaikka häiden jälkeen.. tmv. Polttareissa kun mielestäni sivutaan tulevia häitä.. niin onpa siinä sitten hieman hoopo-olo, kun ei pysty keskustelun osallistumaan, jos ei ole kutsuttu.

Mutta kukin taplaa tavallaan. Eli morsiamen/sulhasen ei kannata loukkaantua siitä, jos toinen jättää polttarit väliin, jos vieras ei hääkutsua ole saanut. Vieras kun saattaa kokea tällöin kelpaavansa vain "maksumieheksi".

^ Aika hämmentävä tilanne sulla Granini, että päädyit häälahjaan mukaan, vaikka ei kutsua ollut. :D

Muokattu: , käyttäjä: iialiia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No täällä on kyllä selkeästi vastattu siihen mitä olen pähkäillyt. Meillä todella pienet häät ja arvatenkin ei ole pahemmin kavereita tulossa. Ei vain ole rahaa järjestää niin isoja juhlia että kaikki pääsisi mukaan.

Olin haaveillut hieman sellaisesta, että olisin kerännyt ystävät kasaan saunalle ja pidetty mukava päivän rannalla syöden ja juoden hyvin. En haluaisi edes polttareita, haluaisin vain kivan päivän yhdessä, ja samalla juhlia tulevaa avioitumista.

Mutta ei kait sitä voi tehdä kun joku sitten loukkaantuu.. :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen kerännyt listaa polttareihin osallistuvista kavereista. Häihin kutsuttavien määrä on sen verran pieni, että polttareista olisi vaarana tulla tynkäpolttarit, joiden osallistujat ei juuri toisiaan tunne, niin olen pyytänyt muutamalta kaverilta luvan, josko heidät saa laittaa myös polttarilistalle, vaikkei kutsu välttämättä budjettirajoitteiden vuoksi häihin olisikaan varma. Kukaan ei ole kieltäytynyt, joten uskon, että näin olen voinut välttyä siltä, ettei kukaan ainakaan loukkaannu (tai sitten on oma häpeänsä kyllä, jos sanoo ettei haittaa, mutta haittaisikin oikeasti).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No täällä on kyllä selkeästi vastattu siihen mitä olen pähkäillyt. Meillä todella pienet häät ja arvatenkin ei ole pahemmin kavereita tulossa. Ei vain ole rahaa järjestää niin isoja juhlia että kaikki pääsisi mukaan.

Olin haaveillut hieman sellaisesta, että olisin kerännyt ystävät kasaan saunalle ja pidetty mukava päivän rannalla syöden ja juoden hyvin. En haluaisi edes polttareita, haluaisin vain kivan päivän yhdessä, ja samalla juhlia tulevaa avioitumista.

Mutta ei kait sitä voi tehdä kun joku sitten loukkaantuu.. :hysteric:

Eiköhän tässäkin ketjussa suurin osa ole kuitenkin ollut sitä mieltä, että on ihan eri asia jos järjestää todella pienet häät, joihin ei muutenkaan juuri kavereita kutsuta vaan pelkästään sukulaisia. Silloin on ihan ymmärrettävää, että polttariporukka ei saa kutsua. Sen sijaan jos iso osa polttariporukasta on kutsuttu ja osaa taas ei ja häissä on muutenkin suuri osallistujamäärä niin ei-kutsutut kyllä saattavat pahoittaa mielensä. Sitä paitsi lienee järkevää tehdä päätökset kuitenkin loppujen lopuksi omista lähtökodista eikä välittää muiden mielipiteistä täällä foorumilla. :)Lisäksi tuo sun suunnitelma päivästä kavereiden kanssa ei kuulosta sellaiselta, että se kenellekään tulisi mitään mahtisummia maksamaan, joten tuskin on kenelläkään aihetta loukkaantua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edit. Tuplat..

Muokattu: , käyttäjä: Minimorsio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotenkin tuntuu että on se sitten mitä tahansa häihin liittyvää niin pitää mennä kieli keskellä suuta. Kiitos kannustavista kommenteista, pidän kemut jotka ei ole niinkään polttarit. :girl_wink:

En aio maksattaa ruokia kavereilla, joten juomat on ainoa kustannus niihin kemuihin. Eipä tule ainakaan mitään puhetta sitten jälkeenpäin. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taitaa olla aika usein ongelmana se, että häihin ei vaan voi kutsua kaikkia budjetti- tai tilasyistä. Okei häät ja polttarit kuuluu yhteen, mutta eikö se ole kiva saada kutsu edes polttareihin, jos ei häihin vaan mahdu. Johonkin on vaan vedettävä raja. Kaikki sitä ei varmasti ymmärrä jos polttarikutsun jälkeen ei kuulu sitä seuraavaa kutsua. Mutta uskoisin kuitenkin, että suurin osa ymmärtää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minullekkin se siinä tapauksessa olisi ok jos perusteluna olisi juurikin se että budjetti ei annan perikisi tai juhlitaan vain perheen kesken. MUTTA siinäkin tapauksessa haluaisin tietää jo polttareihin kutsuttaessa että häihin ei ole kutsua tulossa niin ei tule turhaa toivoa kun minulle nuo häät on niin paljon tärkeämmät kuin polttarit. Siinä niitä loukkaantumisia varmaan tulee jos kutsutaan polttareihin eikä mainita sanallakaan että häihin ei kutsua tule vaan jätetä vaan odottelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos häihin olisi kutsuttu muitakin kun pelkkää sukua, eli ystäviä jne. en lähtisi todellakaan pelkkiin polttareihin. Tuntuisi nimittäin nimenomaan siltä että hääpäivähän on tärkeämpi ja sinne minua ei kaivata mutta polttareihin saa kyllä osallistua koska se ei ole kutsujan pussista pois.

Ja kyllä polttarit ja hääpäivä on sidoksissa toisiinsa samalla tavalla kun vaikka kimpunheitto ja häät. Ei kumpaakaan ole pakko tehdä häiden yhteydessä mutta tuskimpa näkisin itseäni jonakin tiistai iltana heittävän kimppua muuten vaan :)

Komppaan täysin!

Täällä on ollut ihan taitavia perusteluja sille, miksi osan kavereista voisi kutsua polttareihin vaan ei häihin, mutta en silti vieläkään ymmärrä, miksi nämä ei-niin-tärkeät kaverit halutaan täyttämään polttareiden vieraslistaa (pönkittämään morsiamen itseluottamusta ja luomaan vaikutelma että on tosi suosittu kun on NÄIN paljon kavereita?) jos eivät häihin mahdu? Sanokaa mitä sanotte, polttareita juhlitaan häiden vuoksi, ei nämä asiat ihan irrallaan toisistaan ole. Erityisen alleviivaavaa ja epäkohteliasta on, jos osa polttariväestä on häihin kutsuttu ja osa ei.. ymmärtäähän sen tyhmäkin etteivät nämä kaverit tuolloin ole tulevalle morsiamelle aivan samalla viivalla! Vain perhepiirissä juhlittavat häät ovat tosiaan toinen juttu, jolloin polttariseurueesta kenties kukaan ei ole häävieras.

Jos välttämättä haluaa juhlia kaikkien kavereiden kanssa, miksei järjestä erikseen polttareita ja sitten muita pippaloita niille joita ei häihinsä kutsu? Olisivat yksien juhlien vieraat edes samalla viivalla keskenään.

Mielestäni näissä jutuissa on kyse hyvistä käytöstavoista ja kohteliaisuudesta, jotka ihan yleisesti aikuisten ihmisten elämään kuuluu. Ei se ole mikään akkamaisuuden osoitus jos loukkaantuu epäkohteliaasta käytöksestä, ja uskon kyllä että suurin osa miehistäkin tällaista ihmettelisi aika lailla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on tulossa pienet häät kesällä. Sinne tulee vain meidän lähisuku, ystävät ja kummit. Alle 50 henkilöä. Kerroin tietenkin ystäville ja lähimmille kavereille asiasta. Selitin, että kyseessä on pienet häät. Kaikkia lähimpiä kavereita en ole kutsunut vain sydänystävät, joiden kanssa olen tekemisissä eniten. Kerroin henkilökohtaisesti asiasta niille joita en voi kutsua hääjuhlaan. He ymmärsivät ja vaativat sitten, että he ainakin saisivat osallistua polttareihin. Katsotaan nyt sitten kun se päivä tulee, että ketkä osallistuvat ja ketkä eivät osallistu polttareihin???

Olen itsekin ollut muutamissa polttareissa. Toiseen oli kutsuttu vain häihin tulevia ja toisiin häihin tulevia ja lähimpiä kavereita, joita ei oltu kutsuttu häihin. Kummatkin olivat aivan tosi kivoja juhlia. Eikä niistä ollut mitään jälkipuheita. Kummassakin toimin kaasona ja noidatin tulevan morsiamen toiveita polttareihin kutsuttavista. Ihmisistä se on kiinni keitä voi kutsua polttareihin ilman hääkutsua.

En suosittelisi kutsumaan vanhoja luokkakavereita vaan vain niitä ihmisiä joiden kanssa on tekemisissä eniten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on tulossa melko pienet häät, noin 60 henkeä. Rajoitteena vierasmäärälle ovat tilat + oma rahatilanne. Vieraat koostuvat lähinnä sukulaisista, miehen puolelta tulee yksi tai kaksi kaveria ja mun puolelta en tiedä. Ainakin kaksi ystävääni tulee, mutta mutta...

Loppujen ystävien, jotka kaikki ovat opiskelijoita ja asuvat eri paikkakunnalla, kanssa haluaisin viettää pienimuotoiset, intiimit alle kymmenen hengen polttarit. Ja ihan vain nyyttäriperiaatteella, ei olla nähty pitkään aikaan joten olisi mukava tehdä yhdessä esim pitsaa ja nautiskella samalla jotain vähän alkoholillista. Toisaalta tekisi mieli kutsua kaikki heidät häihin, mutta ainakin kahdella budjetti on niin tiukka, että matkakulut + majoitus tulee heille turhan kalliiksi, eivätkä he kumpikaan tykkää hienompiin asuihin pukeutua (ei sillä että pitäisi, mutta eivät pidä oikein virallisemmista jutuista). Yksi heistä taas voisi hyvinkin poikakaverinsa kanssa tykätä häätilaisuudesta, mutta hänen kutsuminen tuntuisi oudolta jos en muita samalla paikkakunnalla asuvia kutsuisi.

Äh. Hankalaa. :mellow:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse ollut kutsuttuna polttareihin joista ei kaikkia, mm. minua, kutsuttu häihin, eikä tämä ollut millään tavalla ongelma minulle. Tarvitseeko sitä nyt kaikkia kutsua sinne viralliseen osuuteen, polttarithan nyt menee mukavana tyttöjen iltanakin kavereiden kesken. :)

Lisäys: Ja tämä kerrottiin siis jo etukäteen joten ei tullut yllätyksenä kenellekään, sitä en tiedä jäikö joku pois sen takia juhlista.

Muokattu: , käyttäjä: paju81

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos minut kutsuttaisiin polttareihin, mutta ei häihin, miettisin tarkaan, menisinkö niihin vai en.

Jos kyseessä olisi vaikka luokkakaverini polttarit, joihin hän on kutsunut muitakin opiskelukavereitaan (joita ei aio kutsua häihin), voisin mennä. Oletuksena se, että en joutuisi osallistumaan kauheasti rahallisesti kustannuksiin (tyyliin nyyttäriperiaate, omat kustannukset tai max 20 euroa morsiamen kustannuksia).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä kone hyppäsi vahingossa väärälle topicille, siksi poistin viestin :)

Muokattu: , käyttäjä: Milla-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Avomieheni oli kaverinsa polttareissa viime kesänä. Sulho oli jo etukäteen sanonut kaikille kavereille, että häät ovat todella pienet (40-50 vierasta, budjetti 1700e), johon osallistuu vain sukulaisia. Kavereille ei siis kutsua ole tulossa, mutta ovat erittäin tervetulleita polttareihin.

Viettivät sitten hauskan päivän pelaten paintballia ja saunoen. Ei tullut kovin kalliiksi osallistujille, mutta kaikilla oli hurjan hauskaa. Sulho oli todella nöyrästi kiittänyt kaikkia polttareihin osallistujia ja harmitellut, ettei ole varaa kutsua heitä häihin.

Jotkut ainakin osaa hoitaa tyylillä. :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään