Jump to content
Naimisiin.info

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)


Jantsu

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Polttarit varmaan kohta edessä ;D

Omiin polttareihini ei pitäisi sellaisia ystäviä olla tulossa jotka eivät kutsua häihin saaneet. Sulholla asia onkin toisin. Hän on itsekin ollut sellaisissa polttareissa joissa itse häihin ei ollut kutsuttu - pääasia onkin hauskanpito sanoo hän ja taitavat kaverit olla samaa mieltä. Näin ollen sulhon polttarilistassa on myös sellaisia kavereita jotka eivät häihin ole kutsua saaneet.

Link to comment
Share on other sites

yllätyin että melkein kaikki ovat noin vahvasti samaa mieltä!

minulla on pian ystävän polttarit, jonka häihin en ole kutsua saanut, ei se mitään. herran jestas, ihmiset kutsuvat niitä joita haluavat ja pystyvät. en silti pane pahakseni että minut on kutsuttu polttareihin. miksi en haluaisi olla järjestämässä ikimuistoista päivää hänelle? ja varmasti saan nähdä kuvia ja videoita yms häistä, en ole ystävien ydinporukkaa, joten miksi minut pitäisi väkisin änkeä mukaan häihin.

ja myös itselläni oli polttareissa tuossa juuri mukana ystävä joka ei ole tulossa häihin. hänelle se ei ainakaan tuntunut myöskään olevan ongelma. ainakin hän ihan suoraan sanoi, että ei ole yhtään loukkaantunut ja ymmärtää varsin hyvin ja osallistuu polttaripäivään ilomielellä.

toivon, etteivät minun ystäväni ajatelleet koko ajan polttareita suunnitellessaan, että kyllä tämä sitten toivottavasti häissä palkitaan. tämä uhraus.

eiköhän tärkeintä ole tavata ystäviä ja viettää yhteistä aikaa tyttö/poikaporukalla ennen avioliittoon astumista. aina välillä tuntuu, että täällä pidetään häitä tärkeämpänä kuin itse avioliittoa.

ja älkää nyt ystävät hyvät vetäkö tästä herneitä nenään.  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest JessiBride

Itsestäni tuntuisi pahalta/väärältä kutsua polttareiheni porukkaa, jota en voisi kutsua häihini. Voihan asian toki aina selittää kavereille ja antaa mahdollisuus osallistua ainoastaan polttarihässäkkään, mutta riippuen tietenkin henkilöstä, kaikki eivät ehkä ymmärrä asiaa niin yksinkertaisesti...Varmasti kaverilla jää mieleen se, ettei kutsua itse pääjuhlaan tullut.

Mut mut jokainen tyylillään   :-/

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli ihan pienimuotoiset häät, joihin oli kutsuttu vain molempien lähisuku. Meillä on paljon kavereita ja kaikkia emme olisi millään pystyneet ottamaan juhliimme, niin teimme sitten kaikki tai ei mitään ratkaisun. Kenenkään ei sitten tarvinnut suuttua, kun ei saanutkaan kutsua.

Kun kerroin tämän kavereilleni, niin kukaan ei ihmetellyt asiaa, mutta suoralta kädeltä ilmoitettiin vaan että tuolla konstilla et kyllä polttareistasi livistä, ne järkätään jokatapauksessa. Ja näin kävi. Ja kaikilla oli mukavaa ;D

Link to comment
Share on other sites

Pakko tuoda raadollisempi puoli esiin. Tiedän morsiamen, joka pommitti jatkuvasti kaasoa uusilla nimillä, joita voisi kutsua polttareihin. Häihin heitä ei ollut aikomuskaan kutsua, ja polttareihinkin etupäässä maksumiehiksi. Tämä tuli aika selvästi esiin morsiamen itsensä taholta ja sitten myös siitä, että polttarikutsuja lähti vielä samalla viikolla kun itse polttarit. Kakkosluokan polttarikutsun saaneet tajusivat kaiketi tämän itsekin, sillä hyvin harva ilmottautui.

Link to comment
Share on other sites

Kylläpäs tuntuu tytöillä olevan herkästi herne nenässä aina, kun on häistä kyse.  :o

Itte oon ollu polttareissa, joissa kaikki ei ollu saanu hääkutsua, ja myös järjestäny polttarit, joissa (sulhasen pyynnöstä) oli vieraita, joita ei ollu kutsuttu häihin. Molemmissa tapauksissa porukalle oli selvitetty, että valitettavasti kaikkia ei voitu kutsua häihin, eikä kummassakaan porukassa syntyny minkäänlaista eriarvosuutta häihin kutsuttujen ja kutsumattomien kesken. Kukaan ei myöskään ollu niin lapsellinen, että olis loukkaantunu. Jätkät piti hauskaa ja se oli pääasia!  8-)

Taitaa miehille ollakkin enemmän niin, että noi polttarit on se kavereitten välinen juttu ja häät on sit sukulaisten juhla, mihin ehkä osa kavereistakin kutsutaan. Naisille se taas näyttäis olevan enemmän joku h*vetin statuskysymys, ja sit ollaan nokka pystyssä, kun "en oo tarpeeks arvostettu, kun mua ei kutsuttu häihin".  Ja pah! Mulla ei ainakaan oo yhtään semmosta kaveria, jonka kanssa laittaisin välit poikki, jos se kutsuis mut pelkästään polttareihinsa. Ja jos joku mun kavereista meinaa loukkaantua siitä, että en voi hääpaikan rajallisen koon ja sukulaisteni (ja morsiammen sukulaisten) määrän vuoksi kutsua sitä kun polttareihin, niin pitäköön tunkkinsa perkele! Vaan enpä mää nirppanokkien kanssa kaveeraakkaan...  :P

Murielle: Hyvä kirjotus! Onnistuin ennen omaa raapustustani näköjään hyppään just sen yli.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Maniac: sekin saattaa vaikuttaa mielipiteisiin, että miehillä ja naisilla on usein aika erityyppiset polttarit. Tyttöjen polttareissa on usein kaikenlaista hemmottelujuttua ja usein niitä järjestetään vain morsiamelle ja muut katsovat vierestä. Siksi tuntuu ikävältä ajatukselta, että polttareihin kutsuttaisiin sellaisia henkilöitä jotka joutuisivat maksamaan morsiamen huvituksista mutteivät pääsisi itse häihin.

Miesten polttarit ovat useammin kavereiden keskistä yhdessäoloa ja mahdolliset ohjelmanumerot on yleensä tarkoitettu kaikille. Osallistumalla pääsee siis itsekin pitämään hauskaa. Omassakin kaveripiirissä on tapauksia, joissa naimisiin on menty vaikkapa vain perheenjäsenten läsnäollessa mutta sulhasen kaverit ovat silti järjestäneet polttarit ihan vain siksi että on niin kivaa lähteä jonnekin äijäporukalla saunomaan ja vaikka kokeilemaan jotain värikuulasotaa tai ralliautoilua.

Link to comment
Share on other sites

LauraLaura: Miten niin erilaiset?!? Kyllä mun kaveri ainakin pääsi Nokian Edenissä ruusukylpyyn! Siis heti sen paint ballin jälkeen. Ja just ennen baarikeikkaa.  ;) Ja tämä tarina on tosi!  ;D

No joo, myönnettäköön, että eroavaisuuksia löytyy. Mutta edelleenkin oon sillä linjalla, että polttareihin voi mennä vaikkei olis saanu hääkutsua ja siten myös ihan yhtä lailla kutsua polttareihin porukkaa, joita ei kutsu häihin. Oli sitten mies tahi nainen. Sen verran lojaliteettia pitää löytyä omaa kaveria kohtaan, että voi osallistua polttareihin (ja niitten kustannuksiin), vaikka hääpaikassa ei just omalle ahterille laskutilaa löytyiskään.

Tietty on olemassa semmosia ikäviä ihmisiä, jotka kutsuu polttareihin vaan maksumiehiä (tai taitavat useammin olla -naisia), enkä missään nimessä pidä kyseisenlaista käytöstä hyväksyttävänä.  >:( Mutta jos on järkevät perusteet (esim. just ne perinteiset: pieni hääpaikka, iso suku, jne.) ja ne kertoo henkilökohtasesti, niin ei tommosesta voi vetää hernettä nenään! Ja jos voi, niin sit vaan peili esiin, koska se vika on siinä päässä, joka sieltä vastaan tuijottaa.  :D

Link to comment
Share on other sites

Painiskelen hiukan saman ongelman parissa. Häihin siis kutustaan se 30vierasta, mutta ainakin sulhasen polttareihin tulee paljon enemmän kavereita kuin häihin. Itselläni saattaa olla sama tilanne...Tuskin ystäväni vetää herneitä nenään, tai ei sitä tiedä.  :-/

Pahin tilanne on kaiketi niillä, jotka haluisivat itse naimisiin enemmän kuin mitään muuta ja eivät sitten olekaan meidän häiden kutulistalla.  ::) Jos tälläsen tyypin kutsuu polttareihin, muttei häihin niin sotaahan se kaiketi hänen mielestään tarkoittaa  ;D

Täytyy pohtia tätä hommaa kaason kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Omiin polttareihini tulee vain läheisiä ystäviäni, jotka on siis kutsuttu myös häihin. Sulhaseni polttareihin on pyydetty myös ihmisiä, jotka eivät ole saaneet kutsua häihin. Heille on kuitenkin asiasta tiedotettu. Jättäkööt sitten menemättä jos asia vaivaa. Minusta vähän tuntuu, että tämä on taas näitä juttuja, jotka naiset ottavat todella henkilökohtaisesti, mutta johon miehet suhtautuvat väljemmin.

Ensinnäkin meille on tulossa pienet häät, joten päädyimme kutsumaan häihin vain sellaiset ystävät, jotka kumpikin meistä tuntee. (Minusta tosin olisi hölmöä kutsua häihini joku sulhaseni kaveri, jonka itse olen tavannut vain kerran tai pari...)

Toisaalta sulhaseni bestman ei tunne sulhaseni nykyisiä ystäviä lähes ollenkaan, ja haluaa siksi pyytää polttareihin myös sulhon kavereita hänen vanhalta kotipaikkakunnaltaan. Minusta se on täysin ookoo, kunhan kaikki osapuolet tietävät tilanteen.

Itse en pahastuisi lainkaan, jos saisin kutsun vain polttareihin. Ymmärrän hyvin, ettei kaikilla ole resursseja järjestää isoja häitä, joihin kutsutaan kaikki kaverit vuosien varrelta. Enemmän pännisi se, etten saisi kutsua edes ystävänipolttareihin.

Link to comment
Share on other sites

Mulle olisi kyllä varmaan loukkaavampaa, jos en saisi kutsua edes polttareihin. Onhan se nyt kuitenkin jonkinlainen osoitus, että on morsiamelle tärkeä, vaikka ei häihin mahdollisuutta olisikaan kutsua. Ennemminkin loukkaantuisin, jos kutsu tulisi pelkästään häihin mutta ei polttareihin (siis jos en mikään "pakkosukulainen" tai avec olisi), tulisi vaan mieleen, että lahja kyllä kelpaa, mutta seuraani ei kaivata. Itse häissä kun ei välttämättä montaa sanaa edes ehtisi vaihtaa, mutta polttareissa pienemmällä porukalla tulisi vietettyä koko päivä morsiamen kanssa.

Tietysti, jos pelkäksi maksajaksi jonkun puolitutun polttareihin kutsuttaisiin, niin jättäisin varmaan menemättä, mutta en mä siitä kyllä kummemmin loukkaantuisi.

Mutta tämä onkin vain mun käsitykseni asiasta ja kukin tekee niin kuin itsestä tuntuu.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kaasonen(Guest)

Olin tänä kesänä mukana sellaisissa polttareissa, joissa oli muutamia häihin kutsuttuja ja sitten kolme meitä jotka emme hääkutsua olleet saaneet. Vähän sitä ennen polttareita mietimme, mutta päätimme että tyylillä ja rytinällä hoitelemme morsiamen viimeiset avohetket, ja hauskaa meillä kyllä olikin! Ainoa pieni oka päivän vietossa oli se, että porukan hajotessa jatkoilta jotkut kutsutut sanoivat että no häissä nähdään sitten ja tulee varmaan tosi mukavat juhlat, mihin me sitten että no tuota ei itse asiassa kyllä nähdä kun meitä ei ole kutsuttu.. Sen olisi kaaso voinut hoitaa niin että kaikki tietävät porukan koostumuksen, tuo oli vähän enemmän kuin noloa molemmille osapuolille. Tietenkin polttareissa puhuttiin itse häistä, mikä ei ollut kovin mukavaa, vaikka itselläni oli lohtuna se että kaasoilen lopummalla kesää häissä jotka itselleni ovat tärkeämmät.

Yhteenvetona olisin kuitenkin sitä mieltä että ei kutsuta sellaisia polttareihin joita ei kutsuta häihinkään. Ehkä illasta jäi vähän maksajan makua, meillä meni yhteiseen kassaan 65 euroa per nenu, siihen päälle omat ruuat ja juomat.

Link to comment
Share on other sites

Itse olin alkukesästä polttareissa, missä oli häävieraita ja kaksi ei häävierasta. Molemmat olivat hyväksyneet, että eivät häihin kutsua saa ja ymmärtäneet morsiusparin halun pitää pienet häät. Omasta mielestäni häät ja polttarit kuuluvat yhteen!

No kuitenkin...morsian hieman "mokasi" polttareissaan, kun hänen tuli esitellä kaikki vieraat toisillensa. Kaikkien muiden kohdalla paitsi näiden kahden jota ei häihin kutsuttu niin morsian sanoi, että "ihana ihminen/rakas ihminen". Minulle tuli niin paha mieli näiden kahden puolesta. Ehkä morsian ei huomannut, että ei sanonut näistä kahdesta yhtä ihanaa/mukavaa kuvausta kuin kaikista muista. Toinen näistä ainakin huomasi, ettei häntä "kehuttu" yhtä paljon kuin toisia. Mielestäní morsian olisi sitten voinut kutsua poltareihinsa vain nämä sydänystävänsä!!!

Link to comment
Share on other sites

Ihan hyvin voi kutsua polttareihin mutta ei häihin. En näe tässä ongelmaa. Kaverini häissä tänä kesänä työkaverit oli kutsuttu polttareihin mutta ei häihin tilanpuutteen takia. Kaikilla oli hauskaa ja kaverini oli tosi onnellinen polttareistaan varsinkin kun hänellä on tosi mukavat työkaverit ja viettävät muutenkin työpaikan juhlia yhdessä. Eräissä toisissa häissä taas polttareiden pääjärjestelijä ei päässyt häihin. Oli siis kutsuttu mutta ei päässyt tulemaan hääpäivänä. Veti kuitenkin polttarit. Mielestäni on kummallista että ihmiset ottavat nokkiinsa tällaisista asioista.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä minä ainakin ajattelen niin, että polttareihin osallistuvista hääkutsun saavat joko kaikki tai vaihtoehtoisesti ei kukaan. Ainoa poikkeus on silloin, jos polttareihin osallistuu jokin tietty ryhmä ihmisiä (esim. työ- tai harrastuskaverit), jotka eivät tunne ennalta muuta polttariväkeä ja joista kukaan ei saa kutsua häihin.

Jos haluaa jotenkin juhlistaa avioliittoaan kutsumattomien kanssa, niin ainahan sitä voi järjestää vaikka kahvituksen/illanistujaiset tai jotain _ainoastaan_ niille, joita ei syystä tai toisesta voinut kutsua.

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Olin toissakesänä polttareissa joissa kaikki osallistujat eivät olleet saaneet kutsua häihin. Meillä oli kaikin puolin mukava paivä ja ilta. Ilman hääkutsua jääneet polttarivieraat tuntuivat ymmärtävän ettei kaikkia mitenkään pysty kutsumaan häihin vaikka haluaisikin. Vieraslistalla ja budjetilla on kuitenkin aina rajansa joten turha kavereiden on loukkaantua jos ei hääkutsua tule. Kyllähän polttarikutsukin on tapa osoittaa kavereillesi että arvostat heidän ystävyyttän kun kerran halua heidät jakamaan viimeiset sinkkurientosi.

Link to comment
Share on other sites

hmm, mitäpä jos ystävänne järjestää todella pienet häät vain ihan läheisimmille ihmisilleen ja kaaso haluaakin yllättää morsiamen järjestämällä tälle todella ikimuistoisen päivän, polttarit. Onko silloin näin, että polttareita viettävät vain kaaso ja morsian, koska muut eivät voi paikalle tulla kun hääkutsua ei ole tippunut? Etkö todella menisi jos on kyse ystävästäsi? Ja onko morsiamen "velvollisuus" järjestää omat "polttarit" illanvieton merkeissä niille ei-kutsutuille koska ei voi kaikkia ihmisiä häihin kutsua? Vai onko se sittenkin niin, että vain isot häät järjestävät saavat nauttia monijoukkoisista polttareista? hassua, en ollut todella ikinä ajatellutkaan ennen tätä ketjua, etten voisi olla ystävälleni juhlia järjestämässä, polttareita, vaikka en saisi kutsua häihin.

Kuinka moni morsian onkaan nimenomaan sitä ihastellut polttareissaan että ystävät olivat siellä häntä varten.

itse vierastaisin ajatusta järjestää erilliset illanistujaiset niille jotka nyt sitten eivät saa kutsua häihin eivätkä polttareihin. mutta ei se mitään, illanvietolla kestitsen teidät jotka ette ole valittuja.

toki jokainen tekee omien polttareidensa suhteen miten haluaa, mutta sitä ihmettelen että muidenkin polttareihin jättäisitte menemättä ja vaikutatte näin päivän kulkuun ja sen ihanaksi muodostumiseen.

Link to comment
Share on other sites

LÄhinnä kyse olisi siitä, että jos osa olisi kutsuttu ja osa ei. Morsian olisi silloin jo asettanut ystävänsä "tärkeysjärjestykseen" ja jättänyt kutsumatta häihinsä osan ns. ystävistään. Todellakin silloin kyse on eri asiasta, jos morsian on menossa niin pienesti naimisiin, ettei sinne kutsuta ystäviä lainkaan (korkeintaan se kaaso). Meillä ainakin sekä polttariporukkaan että häävieraslistalle mahtuivat hyvin meidän ystävämme, vaikka suuren suuria juhlia emme pitänetkään.

Link to comment
Share on other sites

Itse ajattelen kyllä myös, että kutsu ja polttareihin osallistuminen kulkevat käsikädessä. Mikäli kyseessä on todella pienet häät ymmärrän sen, ettei välttämättä kutsuta kutsuta ystäviä, mutta monet pienet häät pitävät eivät halua muutakaan häihin liittyvää, kuten vaikkapa polttareita.

Polttarit kuitenkin kustantaa osallistujilleen yleensä kuitenkin rahallisen panostuksen ja itsestäni tuntuisi pahalta, että kelpaan maksamaan viimeisen neitoillan rientoja, mutta en kelpaa häihin vieraaksi.  >:(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...