Jump to content
Naimisiin.info

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)


Jantsu

Recommended Posts

Itse olen ilmoittanut osallistuvani mielellään alkukesästä vihittävän ystäväni polttareihin ja pienesti kustannuksiinkin, vaikka hääkutsua en tule saamaan. Ystäväni häät on toisella paikkakunnalla n. 500 km:n päässä, joten kuluja niihinkin osallistumisesta tulisi (matkat, majoitus ym.). Enkä tunne hänen sukuaan tai läheisiään, olemme entisiä työkavereita ja meillä on muutama yhteinen ystävä samaa työporukkaa. Mielellään olisin kuitenkin mukana viettämässä hauskaa bileiltaa tyttöporukalla.

Omat hääni ovat myös tulossa ensi kesänä. Polttareista ei ole vielä ollut puhetta, mutta haluaisin kyllä mukaan paljon ystäviäni juuri rennon yhdessäolon merkeissä. Monet näistä ovat esim. työkavereita, jotka eivät suhlastakaan tunne kunnolla. En usko, että he edes odottavat hääkutsua noin 1000 km:n päässä pidettäviin häihini, mutta varmasti ovat innokkaita juhlistamaan polttari-iltaa hauskalla porukalla. Juuri polttareissahan ehtii kunnolla seurustelemaan hyvien ystävien kanssa ja olemaan yhdessä.

Noh, tätä ehtii vielä miettiä. Mutta aika jyrkkiä mielipiteitä asiasta tuntuu olevan täällä... Mutta itse en tosiaakaan suuttuisi pelkästä polttarikutsusta, jos nyt ei kovin suuria summia tarvitsisi sijoittaa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille tulee "suht pienet" häät (50-60 henkilöä), joista sukua on suurin osa ja kaikista lähimmät ystävät kutsutaan. Aiomme järjestää myös viikko häiden jälkeen mökki-illan kaikille jotka haluaisimme häihimme, mutta he eivät vain mahdu (kuten miehen työkaverit ja minun koulukaverit).

Tämä kysymys on niille ihmisille, jotka eivät menisi polttareihin jos eivät saa kutsua häihin: tulisitteko tässä tapauksessa polttareihin, jos kutsu on kuitenkin tuonne mökki-iltaan (muttei häihin)?

Link to comment
Share on other sites

Samaa olen miettinyt... Mutta meillä on kuitenkin pienet häät, vain perhepiirissä, joten ratkaisimme asian niin että pidämme sitten kesällä hääbileet ystäville. Tai itse asiassa kahdet bileet, koska kamuja on paljon ja he ovat ympäri Suomea.

Polttarikutsua esittäessä kaasot kertovat, että häät ovat pienet mutta bileisiin kutsutaan sitten kaikki!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse kutsu polttareihin vain jotka ovat saanneet myös kutsun häihin, mutta sulhaselle saattaa tulla myös aika paljon muitakin kaverita ja tutuntuttuja polttareihin vaikka kutsua eivät saakkaan. Ja luultavasti eivät edes välitä, kunhan polttareissa on hauskaa ;D

Minulla ei ole onneksi niin laaja ystäväpiiri ja voin kutsua kaikki ystäväni myös häihin. Mutta jos sellanen tilanne vastaan tulis, luulisin, että kumpikin tilanne potuttais, jos ne kutsuu pelkästään polttareihin, mut ei häihin tai jos ei kutsu edes polttareihin saattais tulla myös loukkaantuneita kommentteja.

Naiset ovat vaan niin vaikeita miellyttää ;D ::)

Link to comment
Share on other sites

Mulle oli todella tärkeää, että polttareihini tulee vain sellaisia henkilöitä, jotka saivat kutsun myös häihin. Muu olisi ollut mielestäni vähän tökeröä. Itsekin vähän ihmettelisin, jos minut kutsuttaisiin polttareihin, mutta ei häihin, mutta osallistuisin toki silti ja ihan yhtä lailla iloitsisin kyseisen pariskunnan puolesta. Joku täällä kirjoitti aikaisemmin, että miehille tämä on eri juttu. Meillä kuitenkin bestmanit olivat ehdottomasti sitä mieltä, että polttareihin ei voida kutsua ketään, jota ei kutsuta myös häihin (suunnittelimme mieheni polttareita siis häneltä salassa bestmanien kanssa).

Link to comment
Share on other sites

:(Ystäväni, joka jaksaa kuvata minua aina parhaaksi ystäväkseen, meni naimisiin. Kelpasin auttamaan koristelussa ja askartelussa, kutsua häihin en kuitenkaan saanut. Perusteluna kuulin että vain lähimmät 50 henkeä tulossa ja lultavasti olisin kuitenkin töissä juhlien ajankohtana. Sain toki kutsun häiden jälkeen järjestettyihin polttareihin. Kutsun kera tuli ohjeet miten käyttäytyä ja mitä valehdella pariskunnan tapaamispaikasta ja muusta, paikalla kun oli työkavereita ja sulhasen siskoja tai mitä lie. Ehkä olen herkkänahkainen mutta olin loukkaantunut  >:(

Link to comment
Share on other sites

:(Ystäväni, joka jaksaa kuvata minua aina parhaaksi ystäväkseen, meni naimisiin. Kelpasin auttamaan koristelussa ja askartelussa, kutsua häihin en kuitenkaan saanut. Perusteluna kuulin että vain lähimmät 50 henkeä tulossa ja lultavasti olisin kuitenkin töissä juhlien ajankohtana. Sain toki kutsun häiden jälkeen järjestettyihin polttareihin. Kutsun kera tuli ohjeet miten käyttäytyä ja mitä valehdella pariskunnan tapaamispaikasta ja muusta, paikalla kun oli työkavereita ja sulhasen siskoja tai mitä lie. Ehkä olen herkkänahkainen mutta olin loukkaantunut  >:(

Sinuna pyytäisin hääparilta korvauksen aiheutuneista kuluista, ja sopivan tuntipalkan koristeiden teosta. Tämä ei mielestäni todellakaan ollut ystävän teko, saatika parhaan ystävän. Jos paras yhtävä ei kuulu 50 lähimmän ihmisen joukkoon, niin kuka sitten kuulu...!? Todella outoa! Miten "ystäväsi" on kehdannutkaan pyytää auttamaan askarteluissa ja koristelussa, vaikkei kutsua ollut aikomustakaan lähettää...

Link to comment
Share on other sites

Höh, ihan pöhköä kutsua ihminen polttareihin muttei häihin! Ei semmonen peli kyllä vetele... Antaisin tämmösten älynväläysten saaneitten morsianten ja sulhasten kuulla kunniansa jos omalle kohalle sattuis! Mitä toivon mukaan ei ikinä satu. >:( (tai Sussuli suuttuu ja mustaksi muuttuu!)

Link to comment
Share on other sites

Taidan olla vähän"kalkkis", mutta mielestäni polttarit on jo vähän kuluneet ajatuksena ja illanviettona ... tai siis valitettavan usein ne ovat sitä samaa ryypiskelyä, rahan tuhlausta, laskuvarjohyppelyä, jalkahoitoa ... kuuntelematta yhtään morsiamen toiveita. Useinkin morsian ei edes halua mitään "ryyppyiltaa" kaiken häätohinan keskelle, mutta kaasojen mielestä "polttarit on pakollinen".'

No, ehkä vaan mun oma mielipide, mutta ystäväpiirissä monelle kuitenkin kauhistus ja stressin aihe.

Enkä kyllä pidä ollenkaan mukavana ajatuksena, että minut esim. kutsuttaisiin polttareihin, mutta häihin en kutsua saisi.  :o

Link to comment
Share on other sites

Itse kyllä loikkaantuisin mikäli ei hääkutsua tulisi polttareiden jälkeen joissa olisin ollut mukana..

siitä en kylläkään loukkaantuisi, jos en saisi kutsua kumpaankaan, ymmärrettävästi jokainen vetää rajan johonkin vieraiden määrän kanssa..

Hyvä ehdotus oli joltain järjestää erikseen juhlat kaikille ystäville! =)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tätä samaa kysymystä ollaan kyllä mietitty. Mutta päädyin siihen että ne ketkä tulee polttareihin niin tulevat myös häihin. Osa kavereista kyllä ovat sanoneet tulevansa kirkkoon seuraamaan vihkimistä, mikä on mielstäni ihana kuulla että ymmärtävät   :)

On se kyllä mun mielestä tyhmää että polttareissa on sellasia jotka maksaa kanssa saman verran kaikesta tekemisistä mutta ei pääse sitten sitä tärkeää päivää todistamaan ja nauttimaan ruuasta ja juomasta..

Link to comment
Share on other sites

Meillä vieraslista aloitettiin ystävistä ja kavereista. Sitten laitettiin ne sukulaiset, joiden kanssa olemme säännöllisesti tekemisissä. Sitten vasta etsittiin juhlapaikka, johon nämä mahtuvat hyvin. Joidenkin sellaisten sukulaisten kohdalla, joihin en ole ollut yhteydessä vuosikausiin, mutta joita olisi ihan kiva nähdä, on edelleen kysymysmerkki. Eli häihin on kutsuttu kaikki kaverit, joita haluamme, muita emme halua polttareihinkaan.

En tiedä, loukkaantuisinko pelkästä polttarikutsusta. Se riippuisi kovasti tilanteesta ja kutsujasta (eli morsiamesta). Jos järjestelylle olisi hyvä syy (kuten hyvin pienet häät tai mökkibileet myöhemmin) tai jos morsian olisi sen verran etäinen, että en olisi muutenkaan olettanut saavani kutsua häihin, mutta polttariporukassa olisi useita kavereitani, niin voisin hyvinkin osallistua ja pitää hauskaa.

Pienten häiden kohdalla homman pitäisi kuitenkin mennä niin, että kun hääpari on päättänyt pitää pienet häät, niin he eivät myöskään olettaisi automaattisesti, että heille polttarit ylipäänsä järjestetään, vaan että kaverit keskenään päättävät niistä, kuten tässä ketjussa muutaman kerran oli käynytkin. Se on tottakai OK. Joskus vain tuntuu, että jotkut parit pitävät pikkuriikkiset häät tai menevät jopa salaa naimisiin, mutta olettavat muiden reagoivan polttareiden ja lahjojen muodossa kuten tavallisiinkin häihin.

Olen ollut useissa häissä, joiden polttareihin en ole saanut kutsua. En ole loukkaantunut, sillä aina on ollut se tilanne, etten ole ollut morsiamen päivittäisessä elämässä mukana. Eli vaikka on ollut kyse rakkaista lapsuudenystävistä, niin en olisi tuntenut ketään muita polttareihin osallistujista.

Link to comment
Share on other sites

Jos kutsuu polttareihin ei häävieraita ni ehkäpä illanviettoa ei kannata nimetä polttareiksi vaan ihan vaan vaikka tyttöjen/ystävien illaksi jossa jokainen maksaa vain omansa. Silloin kellään ei pitäs olla sitä oloa että on huonompi tai maksumies (silti tietenkin halukkaat voi tulevalle morsiammelle tarjota jos haluaa). Tuon illan voi kuitenkin viettää eritavalla kuin normaalin bileillan ja morsmaikku pitää kuitenki iltaa polttareinaan. Kyllä kai polttareissa yleensäkin tehdään jotain normaalista poikkeavaa.

Polttarit nimenä jo yleensä tarkoittaa sitä että automaattisesti luullaan ja odotetaan myös hääkutsua.

Link to comment
Share on other sites

Itse en haluasi, että ystävät jotka ovat osallistuneet polttareihin eivät saisi kutsua häihin. Samaa mieltä on myös mieheni. Polttareissahan juhliminen liittyy kuitenkin juuri naimisiin menoon. Itse loukkaantuisin ainakin jos "kelpaisin" polttareihin mutten häihin. Ajattelisin ettei ystäväni halunnut minunun olevan paikalla tärkeänä päivänä.

Meilläkin kutsutaan hyvät ystävät, läheisiet ja sitten sukulaiset joiden kanssa ollaan tekemisissä. En oikeasti ymmärrä häitä joissa ei kutsuta ystäviä vaan sukulaiset ja nämä oikeasti läheiset ihmiset (ystävät) jotka ovat monille kuin omaa perhettä jätetään tylysti pois budjetin takia. Mut jokainen tyylillään.

Niin ja hyvä idea on myös bileet ystäville erikseen ja miksei sitä voisi soveltaa niinkin, että bileet sukulaisille, kun häihin ei pysty kaikkia kutsumaan.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Mä en todellakaan voi ymmärtää suurimman osan logiikkaa,jonka mukaan kaikki polttareihin osallistuneet olisivat automaattisesti myös häävieraslistalla.

Minä henkilökohtaisesti en olisi voinut kuvitellakaan, että polttareissani olisi ollut sellaisia henkilöitä, joille ei hääkutsua olisi mennyt. Polttaripäivä oli minulle ensisijaisesti ihanaa ajanviettoa läheisimpien ystävieni kanssa. Ja ei olisi häitä järjestäessä tullut mieleenkään jättää noita läheisiä ystäviä kutsumatta.

Meillä on pienet suvut kummallakin, häät oli kohtuullisen pienet, ja sinne oli kutsuttu vain meille erittäin tärkeät henkilöt, joten pidän omalla kohdallani itsestäänselvyytenä, ettei polttareissa olisi "voinutkaan" olla ketään häihin kutsumattomia ihmisiä.

Ja kuten sanottu, minä myös vierastan ajatusta, että polttareissa oleva henkilö osallistuu polttareiden järjestämiseen ja kustannuksiin, mutta ei pääse nauttimaan siitä juhlasta minkä vuoksi itse asiassa ne polttarit järjestetään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Mielestäni on todella loukkaavaa kutsua ihminen polttareihin, jos ei aio kutsua häihin! Mieheni "pääsi" kaverinsa polttareihin, eli siis sai kunnian kustantaa kaverinsa hauskan ja kostean illan ja todellakin luuli olevansa kutsuttu myös häihin. Näin ei kuitenkaan ollut, eli kelpasi kyllä maksumieheksi, mutta ei vieraaksi! Eri asia on jos vieraalta ei mene rahaa juhlakalun hyysäämiseen niin sitten ei harmita niin paljoa jos ei kutsua itse häihin tulekaan. Itse en aio kutsua polttareihin sellaisia ihmisiä joita ei häihin ole tulossa.

Link to comment
Share on other sites

polttareiten järjestäjä mulla on muuttunut nyt kolamtta kertaa... ;Dhymyilyttää ja kauhistuttaa.

Ensin kaason elämäntilanne ja väsymys,jonka vuoksi ystäväni otti ohjat käsiin,nyt kuulin hän myös masennuksen kourissa...huh huh..

mä sitten osaan olla rasittava..!! ::) ;Dei no ymmärrän ja tiedän ettei ole mun syytäni miksi asiat on näin.

No.miehen sisko..myös ystäväni lupasi järkätä polttarit.

annoin hänelle listan polttariporukasta.no sitten tuli viesti,että oli laittanut yhdelle kavereistamme polttarikutsun vaikka ei ollut listalla,joten arveli mun unohtanee tuo kaverin vahingossa.

ikävä juttu,kun kaveri ei ole häihin kutsuttujen joukossa. :-?

No ei voi mitää kaverimme kyllä tietää ettei ole kutsulistalla...saa nähdä..Itse henkilökohtaisesti en välttämättä osallistuisi polttareihin jos en olisi saannut kutsua...No ainakin olemme ollet rehellisiä,ei tule paha mieli sen vuoksi. :-[

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...