Jantsu

Kutsu polttareihin, mutta ei häihin? "Täytevieraat" (yhdistetty)

449 viestiä aiheessa

Minä olen myös sitä mieltä, että jos kutsutaan polttareihin niin kutsutaan myös häihin...Siis olettaen, että aikoo pitään ihan oikeasti häät, joihin kutsuu vieraita  :)

Minä tuossa pari viikkoa sitten kuulin, että kaverini oli pyytänyt polttareihin mukaan myös yhden "vähemmän" läheisen ystävämme. Hän tosin ilmeisesti tiesi ettei ole tulossa häihin, mutta halusi silti tulla polttareihin. No, kuin kuulin tästä, niin kutsuin myös hänet häihimme, koska mielestäni olisi ollut jotenkin typerää ja epäkohteliasta, että hän on polttariporukan ainoa, joka ei ole osallistumassa häihin...Ainahan sitä pari ihmistä enemmän mahtuu juhlimaan, eikä budjettikaan siihen kaadu  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä menisin vähän etäisempien kavereiden kohdalla mielelläni polttareihin menemättä häihin. Voisi mutkattomasti nähdä vanhoja tuttuja ilman tönkköjä sukulaisia, puheita ja kirkkoa! JEE! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin itse polttareissa vuosi sitten, enkä saanut kutsua häihin. En ollut ainut siitä polttari porukasta joka ei saanut kustua, vissiin 1 tais saada... ja meitä oli morsian+kaaso+5.

Viime kuussa oli toisen kaverin polttarit ja tällä kertaa kutsu tuli myös häihin. Mutta taaskaan kaikki eivät saaneet. Mietä oli morsian+kaaso+3.

Joten en pidä tämän vuoksi mitenkään ihmeellisempänä tätä asiaa. Ja harkitsen myös että jättäisi myös kutsumatta polttareihin. Koska yksi kavereista ei viitsinyt lähte yhden kaverin polttareihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuolla jo eri ketjussa kyselinkin tästä asiasta, mutta aion laittaa myös tänne mielipiteeni... Meillä on se tilanne, että sukulaiset ja vanhat todella hyvät kaverit ovat 120km:n päässä ja siellä järjestetäänkin oikea hääjuhla. Polttarit taasen olisi tarkoitus järjestää nykyisellä asuinpaikkakunnalla, sillä nykyiset kaverit ovat täällä. Ongelma onkin siinä, että minulla ei juurikaan ole ystäviä ja ne harvat haluaisin todellakin juhlimaan polttareita, ikäänkuin tyttöjen omat häät (tai jotain sinnepäin :-/) Mutta koska olemme opiskelijapari, budjetti on todella tiukka ja näiden ystävien kutsuminen hääjuhlaan todella hankalaa, pitäisi järkätä majoitus ym.... Meillä tulee jo ns. "pakollisista" kutsuttavista jo yli 50 henkeä... Mutta onneksi tässä on vielä aikaa miettiä asiaa... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä kuin muutkin: loukkaantuisin kyllä, jos saisin kutsun vain polttareihin, kun kuitenkin suhteellisen isot häät kuitenkin järjestetään. Joku tuolla ehdotti, että kannattaisi järjestää jotkin kesäpirskeet tms. niille, jotka eivät tule kutsutuiksi itse häihin. Itselläni on myös tuo ongelma, etten saa kaikkia haluamiani kavereita mahtumaan millään häihin. Pakko raa'asti rajata tuota hääkutsulistaa. Mietin itsekin, että jos sitten häiden jälkeen joskus pitäisi epäviralliset juhlat muuten... Mitä mieltä muut ovat ajatuksesta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuskinpa nyt mitenkään loukkaantuisin tai ainakaan jättäisin menemättä, jos kutsua ei häihin tulisi, mutta vähintäänkin ihmettelisin.

Pidän hiukan erikoisena ajatusta, että oikeasti läheiset, rakkaat ystävät laitetaan maksamaan polttarikulut, mutta jätetään heidät pois häistä, jotta se-maija-serkun-kummin-kaiman-sedän-täti pääsee perheineen juhlimaan hääparia, jonka tapasi viimeksi sulhasen ollessa vaipoissa.

Me ainakin lähdemme hääkutsuja lähettäessämme liikkeelle siitä ajatuksesta, ketkä oikeasti ovat läheisiä ihmisiä - riippumatta siitä, ovatko sukulaisia vai ystäviä.

Samaten en oikein käsitä sitä, miksi pitäisi järjestää "kakkoshäät" - esim. grillibileet häiden jälkeen ei-kutsutuille vieraille. Jos ei ole rahaa kutsua kaikkia oikeisiin häihin, niin miten sitten yhtäkkiä voi olla kuitenkin varaa pitää bileet 50 hengelle kuukautta myöhemmin?!?  :-?

Meillä betman ainakin halusi tietää, ketkä ovat vieraslistalla, jotta säästytään noloilta tilanteilta.

Jokainen tietenkin taas tavallaan, mutta kyllä polttarit ja häät kuuluvat samaan pakettiin. Ilman häitä kun ei edes olisi polttareita, joita viettää...  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos häät olisivat tosi pienet ja pidettäisiin vain perhepiirissä niin musta olisi ihan ok kutsua ihmisiä vain polttareihin. Muissa tapauksissa se olisi vähän tökeröä; ainakin minulle tulisi sellainen olo, että en ole tarpeeksi hyvä häävieras, mutta maksajaksi tosiaan kelpaan. Mun mielestä polttarit ja häät liittyvät kiinteästi toisiinsa, polttareissa tavallaan valmistaudutaan häihin, ja näin ollen olisi mielestäni luonnollista, että kummassakin olisi samat ystävät paikalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä helpotin kaasojani tekemällä heille listan henkilöistä, joita polttareihin voi kysyä mukaan. Halusin varmistaa juuri sen, että kaikki polttareissa olijat saavat kutsun myös häihin. Jouduimme rajaamaan häävieraslistaa hääpaikan koon ja budjetin vuoksi. Siksi ihan kaikki kaverit ja vanhat koulukaverit eivät vain mahdu mukaan. Minusta se menee niin, että kutsu polttareihin ja kutsu häihin kulkevat käsi kädessä. Itse en ole saanut kutsua vain polttareihin, en oikein tiedä menisinkö vain polttareihin jos joskus kutsu tulisi vain niihin. Kyllä ehkä mielessä käväisisi, että morsian (tai kaaso) haluaa haalia vain ison maksu-joukon??? Voihan tietty olla niin, että joku pitää polttarit kaveriporukalla ja häät esimerkiksi pelkkänä perhe-juhlana (eli vain vanhemmat + sisarukset). Luulen, että harkitsen tällaiset asiat tapaus kohtaisesti. Tunnen kyllä kavereitani sen verran hyvin, että luulen osaavani tehdä osallistumis päätökset oikein. Ja niissä ketä ei tunne niin hyvin on helppo päättää olla osallistumatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päätin että kustun polttareihin ne kaverit jotka kutsun myös häihin. Eli pari kaveria jää sitten ilman kustua, koska en koe heitä enää niin läheisiksi että lähettäisin kutsun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sain tänään kaverini kaasolta mailin ja kutsun polttareihin. viestissä oli selvästi laitettu, että häihin ei kutsua tule. tämä morsian on entinen työkaverini, johon en ole missään yhteydessä, olen tavannut hänet kerran kahteen vuoteen kolmannen osapuolen järjestämissä juhlissa. tiedän, että morsiammella ei juuri kavereita kaason ja oman miehensä lisäksi ole. nyt onkin sitten kurja paikka ruveta haalimaan kaikenmaailman tuttuja, jotta saataisiin polttarit kustannettua. musta on suorastaan törkeää kutsua tälläinen ihminen, johon morsiuspari ei ole normaalisti missään tekemisissä kustantamaan polttareita. eipä voisi vähempää kiinnostaa!! sen tilanteen kanssa ymmärtäisin, kuten moni täällä on maininnutkin, jos häät olisivat "salahäät", mutta että toiset polttareissa olevista on kutsutta ja toiset ei. eipa kiitos.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuskinpa nyt mitenkään loukkaantuisin tai ainakaan jättäisin menemättä, jos kutsua ei häihin tulisi, mutta vähintäänkin ihmettelisin.
Samaten en oikein käsitä sitä, miksi pitäisi järjestää "kakkoshäät" - esim. grillibileet häiden jälkeen ei-kutsutuille vieraille. Jos ei ole rahaa kutsua kaikkia oikeisiin häihin, niin miten sitten yhtäkkiä voi olla kuitenkin varaa pitää bileet 50 hengelle kuukautta myöhemmin?!?

Yhdyn näihin kommentteihin :) . Mulle ei itselle tulisi mieleenikään, etten kutsuisi polttareihin osallistuvia myös häihin. Ehkä sellaisessa tapauksessa ymmärrän tilanteen, jos häitä vietetään todellakin vain vanhempien ja sisarusten kesken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
sain tänään kaverini kaasolta mailin ja kutsun polttareihin. viestissä oli selvästi laitettu, että häihin ei kutsua tule. tämä morsian on entinen työkaverini, johon en ole missään yhteydessä, olen tavannut hänet kerran kahteen vuoteen kolmannen osapuolen järjestämissä juhlissa. tiedän, että morsiammella ei juuri kavereita kaason ja oman miehensä lisäksi ole. nyt onkin sitten kurja paikka ruveta haalimaan kaikenmaailman tuttuja, jotta saataisiin polttarit kustannettua...

Onpas törkeä juttu!  :o Ei kyllä minultakaan riittäisi ymmärrystä tällaiseen enkä todellakaan lähtisi mukaan ihan vain sen takia että joskus olisin samassa työpaikassa ollut! Jos ei ole ystäviä joiden kanssa juhlia, miksi täytyy pitää polttarit? Voihan polttarit olla vaikka tyttöjen ilta kaason kanssa tai vaikka yhteinen viikonloppureissu johonkin... Ei riittäisi minulla pokka lähteä kutsumaan ihmisiä, joihin en moneen vuoteen ole ollut yhteydessä ihan vain sen takia että saisi enemmän porukkaa (ja maksajia)  :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Samaten en oikein käsitä sitä, miksi pitäisi järjestää "kakkoshäät" - esim. grillibileet häiden jälkeen ei-kutsutuille vieraille. Jos ei ole rahaa kutsua kaikkia oikeisiin häihin, niin miten sitten yhtäkkiä voi olla kuitenkin varaa pitää bileet 50 hengelle kuukautta myöhemmin?!?  :-?

::)

Itseni tapauksessa hääpaikan koko kyllä rajoittaa tuon kutsuttavien määrän. Tekisi mieli kutsua enemmänkin, mutta jotensakin pidän tärkeänä, että jokaisella on istumapaikka häissä... ;)

Mutta en oikeastaan ymmärrä, että kutsutaan pelkästään polttareihin, jos ei olla tarpeeksi läheisiä saamaan hääkutsua. Minustakin häät ja polttarit ovat yhteenkuuluva juttu. Poikkeukset tosiaan tuolla jo aiemmin mainitut "salahäät" ja todellakin vain perheen kesken pidetyt häät. Jos sitten ajattelee, että olisi mukava nähdä kavereita, niin voihan sitä itse järjestää jotkin muut pippalot -eikä laittaa kaasoa haalimaan kokoon niitä "ylijäämiä" polttareihin.

Kuitenkin, jokainen tietää oman tilanteensa parhaiten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mielestäni on todella loukkaavaa kutsua ihminen polttareihin, jos ei aio kutsua häihin! Mieheni "pääsi" kaverinsa polttareihin, eli siis sai kunnian kustantaa kaverinsa hauskan ja kostean illan ja todellakin luuli olevansa kutsuttu myös häihin. Näin ei kuitenkaan ollut, eli kelpasi kyllä maksumieheksi, mutta ei vieraaksi! Eri asia on jos vieraalta ei mene rahaa juhlakalun hyysäämiseen niin sitten ei harmita niin paljoa jos ei kutsua itse häihin tulekaan. Itse en aio kutsua polttareihin sellaisia ihmisiä joita ei häihin ole tulossa.

En ymmärrä tuollaista ajatusmaailmaa, että polttareihin kutsutaan vain MAKSUMIEHIÄ... Ja sen vuoksi pitäisi yrittää haalia kaiken maailman tuttavat osallistumaan. Menee maku koko touhusta tuolla tavalla. Polttareiden tulee olla mukava tapahtuma kaikille polttareihin osallistuville ja itse en pitäisi polttareista, joissa makaisin hemmotteluhoidoissa puolipäivää, kun muu porukka tylsistyisi ulkopuolella. Tämän takia en ymmärrä niitä, jotka loukkaantuvat, kun eivät saa kutsua häihin... Harmittaa, että morsian/silhanen on arvostanut toisten seuraa niin paljon, että haluaa viettää heidän kanssa ikimuistoisen illan ja kutsutut vain saivartelevat maksumiehenroolista. Tuolla asenteella olevat saisivat jättää suorilta polttarit väliin, sillä heille asia ei ilmeisesti olekaan ollut niin ainutlaatuinen kuin morsian/sulhanen on ajatellut heitä kutsuessaan. Se, että on saanut kutsun voi tarkoittaa sitä että moni muu on jätetty kutsumatta, jotta polttariporukka ei paisuisi liian suureksi. Tosin sanoisin, että olisi hyvä tehdä selväksi, että kutsu koskee polttareita, muttei ikävä kyllä häitä. Ikävää, jos kutsuttu jää väärään luuloon.

Provosoivaa tekstiä, mutta tästä taitaa olla yhtä monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin. Jokainen taablaa tyylillään. [smiley=thumbsup.gif]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun edellinen viesti oli niin avautumista, että lyhyesti: Kannattaa kutsua polttareihin vain häihin kutsuttuja ihmisiä, varmuuden vuoksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sain kutsun polttareihin juuri viime viikolla ja kutsua häihin en ole saamassa, rahallisista syistä...

onhan se vähän outoa mutta ymmärrän tilanteen todella hyvin kun itsekkin tässä juuri häitä suunnittelen ja itse miehen kanssa ne myös kustannan niinkuin kyseinen kaverinikin...

onhan se varmaan oikeudenmukaista kutsua sitten myös häihin ja jokainen tämän asian itse päättäköön...

minä en tästä asiasta loukkaantunut koska olemme tekemisissä toistemme kanssa n. kerran kuukaudessa ja sekin yleensä puhelimen välityksellä, otin sen kutsun kunniana, en olisi edes odottanut kutsua sinne polttareihinkaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hankala ja puhututtava juttu tämä kutsuminen. Itsekin olen miettinyt, että pitäisikö muutama koulukaveri kutsua vai ei. Luultavasti en valmistuttuani ole heidän kanssaan juurikaan tekemisissä, mutta tällä hetkellä kylläkin.

Yksi on jo puhunutkin polttareista, mutta en ollut ajatellut kutsua häntä häihin juuri edellä mainitusta syystä.

Yleinen mielipide täällä kuitenkin tuntuu olevan, että ei kutsua polttareihin jos ei häihinkään :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista! Ehkä mä laitan heille kortit, vaikka jotankin hävettää kun en ollut edes kutsunut heitä...mut JuLi

>Itsekin olen miettinyt, että pitäisikö muutama koulukaveri kutsua vai ei.

Ihan kokemuksella mun neuvo on, että jos kutsut polttareihin, niin kutsu myös häihin. Kaikki ei nimittäin ymmärrä, miten vaikeaa on pohtia tätä kutsumisasiaa...Jos itse saisin kutsun polttareihin mut en häihin, en loukkaantuisi, varsinkaan jos kyseessä olisi kaverin kaveri tai tuttu, jota ei oikein läheisesti tunne.

Tästä on kahta mielipidettä. Mun äiti esim. oli sitä mieltä et todellakin polttarit voi pitää vaikka täysin eri porukalla ku mitä häihin tulee...mut se on ihan tapaukohtaista. Jos kaveriporukkaan kuuluu joku ihminen, jota itse et varsinaisesti hyvin tunne, mutta joka kuitenkin on osa porukkaa, niin sitten tietenkin kutsut hänet myös häihin. Mut koulukaveri on mun mielestä et joko et kutsu ketään heistä mihinkään ja sanot et on pienet häät läheisimmille, tai kutsut kaikki sekä polttareihin että häihin.

Mut ihmisillä on tapana loukkantua lähes kaikesta, joten varminta on kutsua joka paikkaan jokainen ikinä tuntemasi tyyppi, hih :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En näköjään ole tänne vastaillutkaan vielä.  Itse olen pari kertaa harmitellut sitä, että olen saanut kutsun häihin, mutta en polttareihin. Siihen on ollut kyllä hyvä syy, näissä tapauksissa en ole välttämättä morsianta nähnyt kuin muutaman kerran aiemmin, sulhon kaverin puolisona kutsuttu.. Mutta ei tuo nyt loukkaavaa silti ole. Mun mielestä vaan on hurjan kiva suunnitella ja järjestellä pippaloita, miksei siis polttareitakin.

Jos joku läheinen kaveri menisi naimisiin kutsumatta minua, saattaisin pahastua siitä, jos kutsuttujen joukossa muuten olisi enemmän kuin molempien perheet. Mutta harmitustani ei pahentaisi se, että polttareihin tulisi kutsu, päin vastoin. Tulisi sellainen olo, että ei minua olekaan unohdettu! Minut lasketaan sentään kaveriksi vielä..  Saattaisin silti kysäistä jonkinnäköistä selitystä häihinkutsumattomuuteen sopivan tilaisuuden tullen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaan riippuu ihan siitä millainen kaveri on kyseessä, esim. työkaverin polttareihin haluan kyllä mennä vaikka häihin kutsua tuskin tuleekaan. Ollaan hyviä työkavereita mutta ei sitten muuten oikeastaan livenä soitella tai muuta.

Ja kaikkihan sen tietävät että häihin menee rahaa, en halua olla se henkilö jonka takia joku repii hiuksia päästään miettiessään riittääkö rahat esim kaikkien työkavereiden kutsumiseen häihin ja sen semmoista ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin viime kesänä polttareissa, joihin kutsutuista osa oli kutsuttu häihin vain jatkoille (siis yöllä). Nämä henkilöt loukkaantuivat asiasta, ja jättivätkin sitten tulematta. Varsinaisiin häihin oli kutsuttu muitakin ystäviä, jotka eivät oikeastaan olleet sen läheisempiä kuin nämä kutsumatta jätetytkään, joten tilanne oli ulkopuolisen silmin kummallinen (etenkin kun kaaso ilmoitti asian aika mauttomasti polttarikutsussa)  :-? . Itse en kutsuisi polttareihin ihmisiä jotka eivät kelpaa häihin (paitsi jos häät ovat todella pienet ja intiimit, ja silloinkin morsiamella tulisi mielestäni olla vaikkapa pienet kiitoslahjat kaikille polttareihin osallistuneille).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en jotenkin osaisi kutsua vain polttareihin, automaattisesti kutsu lähtee myös häihin. Mutta mun ongelma on lähinnä se, että ketä sinne polttareihin "tulisi" kutsua? Oletteko laittaneet kaasolle annettavalle listalle mm. miehenne ystävien puolisot, vaikkette olisi mitenkään erityisesti tekemisissä? Vai tuleeko polttareihin vain ne läheisimmät ystävät? Kaikissa polttareissa, joissa olen ollut, on ollut myös morsiamelle vähän vieraampia ihmisiä, juuri miehen ystävän kumppaneita tms. Jotenkin tuntuisi musta hassulta, että omissa polttareissani olisi ihmisiä, joiden kanssa en muuten ole tekemisissä, paitsi mieheni kautta tietysti. Mutta sitten taas mietin sitäkin, että kuinka paljon närää se herättää näissä puoliskoissa jos heitä ei ole pyydetty edes... Tekee mitenkä vaan niin aina menee jotenkin väärin... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minustakin olisi aika tökeröä kutsua joku vain polttareihin, eikä häihin. Yleensähän polttareihin kutsutaan ne läheisimmät kaverit. Mutta siis polttarit voivat olla tosi kalliitkin kavereille, aika rumaa jos ei kutsua tulisi sitten itse juhlaan...

Itse olen ollut parissa polttareissa ja oletin kyllä, että häihinkin sitten tulee kutsu. Kuten tulikin. Omat polttarit taidan jättää väliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään