Jump to content
Naimisiin.info

Polttari-ideoita raskaanaolevalle


Chaos

Recommended Posts

Onko teillä kokemuksia polttareista, joiden sankari on raskaana n. kolmannella kuukaudella? Suunnitelmamme menivät uusiksi, kun saimme tietää ilouutisen, että ystävämme saa lapsen.

Kaikki riekkumiset tietysti tulee jättää pois ja alkoholi, mutta jotain spesiaalia polttareihin pitää saada, joka tekee päivästä unohtumattoman.

Link to comment
Share on other sites

Siskoni oli absolutisti jo entuudestaan ja myöskin raskaana polttareiden aikaan joten kaikki riekkumiset olivat poissuljettuja. Menimme ravintolaan syömään hyvin (ex-kasvissyöjäsiskokultani tilasi listan suurimman pihvin) ja sieltä illaksi saunamökkiin jonka olimme vuokranneet joltain maatilamatkailuyritykseltä. Teimme polttarisankarille kaikenlaisia hemmotteluhoitoja (tuotteet oli haalittu osallistujien omista kaapeista, jotain ostettukin tarkoitusta varten) ja pelasimme lautapelejä, virvokkeiksi oli otettu mukaan useampaa lajia limpparia.  Takaisimn kaupunkiin lähdetiin hyvissä ajoin kun ei sankaritar jaksanut kovin myöhään valvoa. Kovin mielissään hän oli polttareistaan,.

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut parissa polttareissa, joissa morsian on ollut raskaana, ja toimiva & viihdyttävä konsepti oli tämä:

1. Päivällä jotain äksön-ohjelmaa. Kannattaa selvittää ettei ole liian rankka raskaana olevalle. Meille suositeltiin seinäkiipeilyä ja melomista. Myös tivolit yms on kivoja. Unohtumattoman päivästä voisi tehdä vaikkapa jokin tosi erikoinen elämys. Joittenkin pienten teattereitten puvustamoon pääsee kokeilemaan niitä kaikkia hauskoja vaatteita päälleen. Myös matkailukohteissa saattaa olla lapsille tarjottua ohjelmaa, jota voi yrittää tilata räätälöitynä polttariporukkaa varten.

2. Tehkää oikein hyvää ruokaa, ja syökää hartaudellä. Morsiamelle kannattaa varata koko päivän ajaksi pientä välipalaa, jos paha olo tms sattuu yllättämään. Välipalamieltymykset kannattaa selvittää, ettei satu varaamaan mukaan jotain joka närästää tai pahentaa oloa. Mehut ja hedelmät on ollu meillä hyviä.

3. Illalla morsiussauna taikoineen ja lisäksi kasvonaamioita tai vaikka itse tehty turvekylpy siinä saunan yhteydessä. Lämmin tunnelma kynttilöillä ja jotenkin ohjattua tarinointia... Meillä oli muutamaan syvällisempään kysymykseen vastaamista, jonka kautta opimme kaikki jotain uutta toisistamme. Sitten poltettiin paperilapuilla toiveita uunissa.

4. Puuhapäivän jälkeen porukka on ollu meillä tosi väsyneitä, ja tunnelma lässähti aika pahasti yksissä polttareissa, joissa kukaan ei uskaltanut ottaa edes saunaolutta. Ota selvää morsiamen toivomasta alkoholipolitiikasta. Vieraitten kannalta olisi kiva jos voi maistella hiukan jos haluaa. Ja voi käydä myös niin, että morsian vaivaantuu jos kukaan ei ota mitään, jos kaveriporukassa on muuten ollut tapana ottaa lasillinen tai kaksi.

Link to comment
Share on other sites

Yksissä talvipolttareissa oli monelaista "actionia": miekkailua koko porukalle, pilkkimistä, pieni (ja helppo) hiihtosuunnituslenkki. Lajit oli valittu siten, että alan harrastajat suunnittelivat ja järkkäsivät kunkin lajin.

Myös kylpylöinti voisi olla mukavaa yhdessä, samoin hohtokeilaus, jos sitä on paikkakunnalla tarjolla.

Link to comment
Share on other sites

Ai niin, unohtui tuosta siskon polttarikuvauksesta aloitus, eli ennen ravintolaan lähtöä sisko vietiin laulamaan karaokea. Paikka oli joku lähiöbaari joka avasi ovensa jo iltapäivällä, virallisesti siihen aikaan ei olisi vielä karaokea ollut mutta asiasta oli neuvoteltu etukäteen niin, että polttarisankari pääsi heläyttämään yhden laulun niille parille kanta-asiakaalle jotka polttariporukan lisäksi ko.-baarissa hengailivat  ;) Samassa tilaisuudessa polttariporukan muut jäsenet kyllä nauttivat jotain alkoholipitoista, polttarisankari tyytyi kahviin.

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut itse polttareissa joissa morsio odotti vauvaa. Polttareita vietettiin siten, että morsio puettiin hiihtäjä Gulakovaksi (jos kukaan enää muistaa) ja hiihdätettiin pitkin kaupunkia kapakista kapakkiin. Hän itse ei tietenkään juonut kuin mehuja tms mut sanoi meille jo etukäteen: "te sit otatte mitä haluatte ettekä leiki absolutistia tai en lähde ollenkaan". Siitä päätellen miten paljon hän nauroi koko illan aikana hänellä oli todella hauskaa. Myyntipuoli jätettiin väliin ihan häneltä kysymättä ja siitä antoi erikoiskiitoksen. Kun morsio lähti kotiin puoliltaöin (maksettiin tietty taksi) niin sanoi läksiäisiksi et yrittäkää viettää kivempi loppuilta kun mulla oli, mut epäilen onnistuuko...  Ihan punastuttiin koko akkalauma :)   Eli, etukäteen on hyvä tiedustella morsiolta mimmosia polttareita toivoo. Siis haluaako pukeutua jne vai mieluummin juhlia ystäväpiirissä ns intiimimmin. Sama pätee tietysti muihinki morsiamiin, esim itse en missään tapauksessa halua et minut puetaan sisäköksi tai vaikka nuohoojaksi kaupittelemaan jotain kortsuja tai haalarinkappaleita.  Kaasonhan pitäisi olla niin läheinen morsiamelle että voi ja uskaltaa toiveet kysellä etukäteen.

Ja vielä noista hoidoista ja kylpyläjutuista. Jos/kun sellaisia suunnittelette niin kysykää ihmeessä laitoksesta etukäteen hoitoja raskaana oleville! Itse kun viimeistäni odotin niin menimme sukujuhliin TAmpereen kylpylään (ihana paikka) mutta kaikkiin hoitoihin sanottiin ettei sovi raskaana oleville.. Taisi hieronta ja kampaaja olla poikkeukset.  Samaten noi porealtaat ovat riskialttiita varsinkin just ekalla kolmanneksella, et kantsii olla varovainen ettei vahingossakaan tarvi pelätä et aiheutuis keskari tms..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nosto. Kaipailisin vinkkejä, mitä talvilajeja voi harkita  kuudennella kuulla raskaana olevan polttareihin? Itselle mieleen tulee pilkkimistä, napakelkkailua, rekiajelua... Ja missä tällaisia asioita voi Helsingissä tai lähialueilla tehdä? Onko tietoa myöskään, mistä voi kysellä jooga tms. raskaana olevalle soveltuvaa tuntia pienelle ryhmälle, suunnitelmaa b varten..?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Huom! Raskaana olevakin voi juoda boolia -alkoholitonta! Esim maitokaupan Ofelia viinissä on niin vähän prosentteja, että sen kun sekoittaa muiden ainesten sekaan, on se kelpo kamaa, ja hyvää!

Link to comment
Share on other sites

Me vietiin raskaana oleva polttarisankari kasvohoitoon, (muu porukka istui sillä välin terassilla.. :) ), värianalyysiin, ravintolaan syömään ja loppuillasta hän oli miedän mukana myös baarissa, muttei tietenkään juonut mitään. Polttarit olivat muihin polttarikokemuksiini verrattuna huomattavsti rauhallisemmat mutta mukavaa oli silti.  :D

Link to comment
Share on other sites

Eräissä polttareissa morsian ( raskaanaoleva siis ) oli musikaalinen, niin hänet vietiin stockalle, jossa sai tehdä oman musavideon!!!!Ihana idea :D

Link to comment
Share on other sites

Tuosta seinäkiipeilystä sen verran, että ainakaan Helsingissä, Myllypuron liikuntakeskuksessa ei raskaanaoleva ihminen päässyt kiipeilemään, eivät halunneet ottaa vastuulleen sitä, jos jotain ikävää tapahtuisi. (kyse ei siis ollut morsiamesta, vaan tämä raskaanaoleva oli yksi polttarivieraista)

Link to comment
Share on other sites

Curling  :D

Onnistuu Helsingissä, on huvittavaa, eikä helpostikaan tule muuten lähdettyä kokeilemaan  :)

edit: en muuten tiedäkään että onko siinä minkälainen kaatumisvaara... mutta idea nyt kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kylpylä on varmasti hieno idea raskauden alkuviikoilla, mutta monilla alkaa kohdunkaula pehmenemään viikon 28 paikkeilla jo (varsinkin jos on aiempia synnytyksiä), ja lääkäritäti kieltää kaikenlaisen uimisen julkisissa ammeissa tulehdusten pelossa. Silloin menee myös kaikki hytkyvä liikunta pannaan. Eli tällasetkin kantsii ottaa huomioon  :)

Link to comment
Share on other sites

Vietimme tosi hauskat polttarit biskviikeramiikan maalauksen parissa. Maalasimme morsiamelle 6 teemukia ja morsian itse maalasi teekannun. Jää kiva ja käyttökelpoinen muisto polttareista. Maalit ovat myrkyttömiä, joten morsiamenkin oli turvallista maalata. Helsingissä Eerikinkadulla on tunnelmallinen keramiikanmaalauspaikka Pensseli ja Kuppi. Kaikilla oli hauskaa vaikka kukaan meistä ei ole erityisen taiteellinen. Astioistakin tuli yllättävän hyvän näköisiä.  :D

Link to comment
Share on other sites

Pääkaupunkiseudulta ainakin löytyy ravintola-teattereita ..eli pääsee nauttimaan hyvästä ruuasta ja esityksestä yhtäaikaisesti. Hauskaa ja erikoisempaa kuin tavallinen syöminki. Leppävaarassa on albergan teatteriravintola, helsingissa ravintola kaksi kanaa ja studio Pasila (viimeisen nimestä en mene takuuseen) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Itse olin raskaana omissa polttareissani ja kaverit oli järjestäneet todella hyvät ja ikimuistoiset polttarit  ;D

Päivän ohjelma oli seuraava:

* intialainen päähieronta (aivan taivaallista!)

* hömppäilyä kaupungilla kasaritunnelmissa; meikit, vaatteet ja asusteet morsiammella

* savenvalantaa

* piknik merenrannalla

* hiittaminen kaverin ravurilla paikallisella pienellä raviradalla

Olisivat vieneet mut vielä tanssimaan illalla mutta olin niin rättipoikkiväsynyt yhdeksän aikaan että pääsin kotiin nukkumaan.

Muistakaa pari seikkaa varsinkin jos itse ette ole olleet raskaana:

1) Viekää morsian tarpeeksi usein haukkaamaan jotain pientä, tärkeää varsinkin jos taipumusta pahoinvointiin. (omissani käytiin kahvilassa kolme kertaa neljän tunnin aikana)

2) Ottakaa huomioon seikka että raskaana olevalle saattaa tuo väsymys iskeä kovinkin aikaisin eli ei pettynyttä nurinaa vierailta jos juhlakalu haluaa kotiin nukkumaan jo ennen ilta kymmentä  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Aika hyvä juttu olisi tällainen ambulanssi kuljetus aamutuimaan. Hyvää harjoitusta jos vaikka tarttis oikeasti sitä ambulanssi kyytiä myöhemmin.

Tässä on ainakin yksi firma joka tekee varsinais-suomessa ko. hommaa. Appiukko haettiin omiin 50- vuotis juhliin tolla autolla.

--> www.lanssi.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Polttarisankarimme on siis raskaana,ihan alussa. Niin alussa,ettei muille vielä halua kertoa. Ja polttarit on kohtapuoliin.

Suunnitelmat on jo tehty ja varattu ja lukkoonlyöty. Sankari pyysi mua olemaan apuna polttareissa,että hän pystyy välttämään alkoholin. Muut porukasta ei siis tiedä raskaudesta. Ja alkuperäinen ajatus oli,että juotetaan morsianta ihan huolella,kerrankin! :P Nyt kuitenkin tilanne on se,että juottaminen täytyy "naamioida" jotenkin. Lisää vaikeutta tähän tuo se,että polttarit ovat kaksipäiväiset... Onko muilla samaa "ongelmaa"? Ihana asiahan raskaus on,älkää ymmärtäkö väärin! :) Mutta kuten morsian itsekin sanoi: "tuli kyllä vähän hankalaan aikaan".

HELP!!

Link to comment
Share on other sites

Yksi vinkki olisi, että morsian "sairastuu" oksennustautiin muutamaa päivää ennen polttareita. Juuri mahataudista toipuneena ei todellakaan tee kenenkään mieli juoda alkoholia runsaasti, joten sitä voisi käyttää yhtenä hyvänä tekosyynä. Niin ja tokana päivänä voi sitten siitä vähästäkin muka nauttimastaan alkoholimäärästä saada muka mahataudin takia sitten megakrapulan, minkä takia ei halua pisaraakaan alkoholia enää lisää ;) Sitten siihen vähäisemmän alkoholimäärän nauttimiseen on nämä klassiset huijaukset, että joko esitäytetään omat siideri/lonkku/kaljapullot vissyllä/alkoholittomalla versiolla (jos ei ole vaaraa että pullot sekoittuvat) tai sitten niin että käy vessassa kaatamassa pullon tyhjäksi ja täyttää hanasta vedellä. Sitten voi tehdä niin, että kaveri juo morsiammen lasin tyhjemmäksi silloin kun kukaan ei huomaa lasinvaihtoa, mutta se sitten vaatii jo aika hyvää viinapäätä kaverilta :grin: Yks tuttu oli omissa häissään vedellyt ihan vettä vaan snapsilasista, vaikka muilla oli jäykkää, eikä kukaan huomannut mitään eroa :grin:

Täällä sisarfoorumin ketjussa on tosi hyviä vinkkejä monta sivua!

Muokattu: , käyttäjä: Mynow
Link to comment
Share on other sites

Sanokaa, että morsian on sellaisella lääkekuurilla, johon alkoholi ei sovi millään muotoa, vaan on suorastaan hengenvaarallista.

Link to comment
Share on other sites

Mä olin muutama kuukausi sitten polttareissa, jossa polttarisankari oli raskaana niin alussa, ettei ollut kertonut siitä vielä kellekään. Kaasot oli varanneet sille sellaisia siidereitä, joiden pulloista ei nää mitenkään päin läpi, paljon niissä on juomaa. Niistä se "hörpiskeli" päivän mittaan eli oli vain juovinaan. Päivällä kun oli aktiviteettia, se pystyi huijaamaan suurinta osaa ihan mennen tullen. Itsekään en huomannut mitään. Illalla ennen saunaa se paljasti meille suuren salaisuutensa, vaikka kai se olisi onnistunut jatkamaan samalla linjalla loppuun asti ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...