Jump to content
Naimisiin.info

Onko polttarit aina oltava salaisuus?


Antsa

Recommended Posts

Minun polttarit eivät olleet ajankohdaltaan yllätys. Tiesin päivämäärän, koska sen itse päätin. Lisäksi mukana oli valitsemani henkilöt, ei yllätys vieraita. Päivän sisältö ja alkamisaika oli yllätyksiä, mies kertoi vasta polttariaamuna kellon ajan jolloinka minua oltiin tulossa hakemaan. Kivaa oli enkä osannut aavistaa päivän sisältöä :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä en tiedä, kerrotaanko mulle polttarieni tarkkaa aikaa, mutta ainakin täytyy jutella ennakkoon vähän ja antaa vastuuhenkilöille lista, mitkä päivät ei ainakaan käy. Sisällöstä en tiedä mitään, mutta sain tehdä listan asioista, mitä en ainakaan halua joutua tekemään - tuli pitkä lista! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla on tiedossa ajankohdat jo etukäteen ihan käytännön syistä. Täällä Aussilassa ei voida jättää koiraa yksin, ja vuorotyön takia on pakko pyytää vapaat ennakkoon polttareiden ajalle. En usko, että kaaso ja kaksi polttareihin osallistuvaa kaveria töistä tämän ohi juonisivat mitään. Suomessa taas viikonloppuja on rajatty määrä ja niistä menee yksi saapumis-jetlagissa, yksi joulun jälkeen mökillä ja yksi sitten häiden jälkeen, joten kahdesta vaihtoehdosta sumplittiin kaasojen kanssa parempi, jotta voin alkaa suunnittelemaan muuta reissuohjelmaani. Olen antanut listat ihmisistä, joiden toivoisin pääsevän polttareihin, mutta muuten en halua tietää järjestelyistä mitään. Toki kaasojen kanssa vähän juteltiin mistä tykkään ja mistä en, mutta ei muuten.

 

Jos tilanne olisi toinen ja asuisin pysyvästi Suomessa, olisi yllätysajankohta aika ihana, vaikkakin vaikea järkkää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mulla on viikon päästä polttarit, ja tämä aika sovittiin kaasojen kanssa jo huhti-toukokuussa. Syynä mun teatteriharrastus, meillä on juuri esityskausi menossa, ja viimeinen esitys on juuri viikkoa ennen häitä. Eli käytännössä harrastus saneli sekä hääpäivän että polttaripäivän valinnan :)

Mitään muuta en valmisteluista onneksi tiedäkään, kutsuttavien henkilöiden listan olen toimittanut kuitenkin. Mutta nyt siis täpinöissäni saan odotella seuraavan viikon tulevaa lauantaita!

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kaasoina isosisko ja paras ystävä. Tuntevat mut niin hyvin, että sanoivat jo ilmoittavansa ajankohdasta jotain. Hyvä niin, mulla on yleensä viikonloput suunniteltu viikkoja etukäteen niin osaan sit varautua yhden päivän jättämään tyhjäksi. Ohjelman haluan selviävän vasta päivän edetessä, mutta päivämäärä on kiva tietää etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

^ Ei missään nimessä ole tyhmää. Mutta suosittelen että kaaso on sellainen hyvin uskottu henkilö joka oikeasti kuuntelee sinua tässä asiassa. Liian paljon olen itsekin saanut taistella kaikkia polttari perinne juttuja vastaan enkä ole vieläkään varma että oma polttariporukkani tajuaa, että ihan aidosti oikeasti en halua juuri mitään noista "perinteisestä polttareista"

Link to comment
Share on other sites

Itselleni käytännön syistä olisi helpompaa tietää etukäteen päivä koska minulla on lapsi (edellisestä suhteesta), mies on yksityisyrittäjä ja illat ja viikonloput töissä. Meillä on kaksi koiraa. Kaikki tutut ja sukulaiset asuvat eri kaupungissa. Eli tukiverkkoa lastenhoitoon ja koirien ulkoiluttamiseen ei ole. Siskoni on kaasoni ja sanoin hänelle että ottaa nämä asiat huomioon mikäli haluaa yllätyksenä kaiken järjestää. Silloin hänen pitää hoitaa myös lapsen ja eläinten hoito. Kunhan ne asiat ovat kunnossa minulle on aivan sama miten polttaripäivä järjestetään. :)

 

Itse järjestin aikoinaan polttareita sairaalassa vuorotyössä olevalle ystävälleni. Me otimme suoraan yhteyttä hänen esimieheensä jonka kanssa sovittiin niin, että ystäväni luuli tulevansa lauantaina pitkään vuoroon ja tekevänsä vielä sunnuntainkin. Todellisuudessa hänellä oli lyhyt lauantaivuoro eikä sunnuntaita ollenkaan. Me tulimme porukalla noutamaan hänet aikaisemmin töistä ja lähdimme viettämään polttaripäivää. Voitte uskoa hänen yllätyksensä kun marssimme paikalle. :D On sanonut että oli yksi hauskimpia yllätyksiä jonka on kokenut.

Link to comment
Share on other sites

Mun polttarit tuli yllätyksenä ja luulen, että kaasot, mies kuin muutkin polttarivieraat olivat nähneet ihan älyttömän vaivan sen päivän sumplimisessa ja sovittelussa. Päivän olin varannut kaasolleni, mutta, että siitä sitten muodostui polttarit oli kyllä yllättävää. Ja hauskaa... ihan mahtavaa. Ja arvostan kyllä heidän näkemäänsä vaivaa. Paljon ovat sumplineet keskenään ja mieheni kanssa ja minun kanssani. Jälkeenpäin olen nauranut, että ihan hirveästi olen käynyt feikkikeskusteluita, jotka on aloitettu vain polttariyllätystä varten.

Tosin olisin kyllä ollut varmasti tyytyväinen myös, jos olisin polttareista tiennyt etukäteen, mutta olihan tämä nyt ihan mahtavaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei se varmasti mitään polttareiden ilosta vie pois, jos ajankohta on tiedossa etukäteen! Siltikin aika tiukassa tuntuu tuo yllätysaspekti olevan, kun mietin kaikkia polttareita, joissa olen ollut kaasoilemassa tai vieraana: kaikki on toteutettu juonitellen :D On varattu mukaman yhteisiä menoja sun muita ja otettu huomioon aamulla alkavissa polttareissa kunkin morsion tarve valmistautumiseen ja omaan aikaan.

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin vähän niinkun salaa kavereilta naimisiin huhtikuussa 14 ja pidettiin hääjuhla elokuussa eli siis kaverit ei olisi osanneet järjestää polttareita vielä keväällä.

He kuitenkin järjesti minulle polttarit ennen hääjuhlaa, josta olin todella iloinen :)

 

Olin vihjaillut, että minua kammottaisi ajatus siitä, että minut revittäis kotoota polttareihin, jos olen suunnitellut vaikka pitäväni koti-illan ja röhnöttäväni vaan sohvalla telkkaria katsellen. Siispä yksi kavereistani oli sopinut minun kanssa leffaan ja syömään menon ja muut kaverit tuli sitten leffateatterin aulassa yllättämään minut. Tämä oli todella hyvä tapa, sillä olin jo sillä kaupungilla olo -fiiliksellä, mutta silti tuli ihan yllärinä noi polttarit :)

Link to comment
Share on other sites

Minun puolestani polttaripäivä saa olla minulle täysi salaisuus. Meillä kun ei ole mitään "huollettavia", olen töissä ihan arkipäivisin ja yllätykset eivät minua ahdista. Toivon kuitenkin, että kaaso(t) ovat sen verran olleet yhteydessä sulhoon tai bestmaneihin, ettei kyseiselle viikonlopulle tule oikeaa tuplabuukkausta tai polttareita ei pidetä eräiden työn takia rankkojen viikkojen aikana.

Link to comment
Share on other sites

Luulen, että just tuollainen feikkibuukkaus on aika hyvä taktiikka. Siinähän saa juuri varmistettua, että toinen on menofiiliksissä eikä vaikka suunnittelemassa kuukauden ainoata Tänään en ota pyjamia pois -päiväänsä.. Vähänkö hajoaisin itsekin tuollaisessa tilanteessa! Ja tulishan siinä "tapaamista" sopiessa ilmi tuollaiset työn takia rankat viikotkin esille, jos ei kaaso/t ole muuten niistä perillä. Toivotaan, että ovat kaaso/t tehtävänsä tasalla! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En pidä yllätyksistä ollenkaan ja haluan aina varautua asioihin etukäteen. Ylläripolttarit olisi vain turhan suuri stressin aihe ja ihana kaasonikin tämän varmasti ymmärtää. Sovitaan siis päivä yhdessä, ohjelma saa olla ylläriä, sillä luotan siihen, että kaaso tuntee minut ja tietää mistä tykkään :)

 

Sama itsellä. Että haluan aina varautua asioihin. Päädyttiinkin siihen kaasojen kanssa, että painotin heille, että haluan tietää etukäteen polttaripäivän, mutta muuten saavat järkätä sellaiset kun itse haluaa :)

Link to comment
Share on other sites

Mun häihin polttariviikonloppu sovittiin yhdessä etukäteen. Tämä siksi, että teen töitä myös viikonloppuisin ja saattaisin lupautua viime hetkellä ottamaan työkeikan vastaan juuri polttaripäivälle, mikäli luulisin, ettei ko. viikonlopulle ole suunnitelmia. Eli ihan käytännön syistä sovittiin ajankohta, muuten ylläri oliskin ollut ihan kiva! Mitään muuta en sitten polttareista tiennytkään etukäteen, joten kyllä se yllätysmomentti siellä oli vahvana mukana joka tapauksessa! Polttarit sujuivat kaikin puolin hyvin (mitä nyt yksi vieraista lähti ambulanssilla juhlapaikalta, mutta se onkin sitten toinen tarina...). Eli, mielestäni polttarit voi mielellään olla ylläri, ellei mitään tällaista vastaavaa syytä ole tai ellei polttarisankari itse nimenomaan toisin halua. Mutta se, että ajankohta sovitaan etukäteen, ei mielestäni kyllä millään lailla myöskään vesitä polttarien perusajatusta!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Minä en halunnut mitään yllätyspolttareita, eikä kyllä varmaan kaasollakaan edes käynyt mikään tuollainen mielessä. Ilmoitin vaan mitkä ajankohdat eivät minulle käy ja sen pohjalta sitten polttareiden ajankohta. Minulla nyt ei sinänsä ole mitään lapsia tai epäsäännöllisiä työvuoroja tai muuta estettä, mutta asun eri paikkakunnalla kuin missä polttarini järjestetään niin ihan käytännön syistä hyvä tietää milloin kannattaa olla paikalla. Ja muutenkaan en ole kauhean ex tempore -henkinen ihminen. Yhtään mitään muuta en siis kyllä tiedä polttareiden sisällöstä enkä halua tietääkään ennen h-hetkeä.   :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Minusta oli aivan ihanaa, kun polttaripäivä pysyi salaisuutena, vaikka se sitten tarkoittikin sitä, että minut tultiin hakemaan kotoa juuri sellaisena laiskana lauantaipäivänä, jona en oven avatessani ollut ehtinyt edes harjata hiuksia tai vaihtaa yöpaitaa johonkin muuhun. Onneksi sain sitten vähän tälläytyä ennen liikkeelle lähtöä! Vaikka yllätys on toisaalta energiaa vievä (voi jäädä ihmeellinen hypetys tai levy päälle! :D), niin on se silti hauskaa. Kovin montaa kertaa ei varmaan tule sellaista tilannetta, että iso joukko näkee vaivaa ja järjestää päivän täynnä yllätyksiä! Saipa siinä tuntea olonsa tärkeäksi ja onnekkaaksi! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...