Jump to content
Naimisiin.info

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)


Gaultier

Recommended Posts

tuttu ompelija teki ja maksoi kankaineen noin €250. morsiussatiinia alempi kangas ja shampanjan väristä pitsiä päällinen. mun mielestä mulle täydellinen luomus :-X

post-16044-1204404024_thumb.jpg

post-16044-1204404033_thumb.jpg

post-16044-1204404279_thumb.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Lyydia_
Link to comment
Share on other sites

Olen tänään lähdössä suunnittelemaan pukuani suunnittelijan luo. Vähän hermostuttaa (mikä on ihan älytöntä, mitäs hermoilua suunnittelussa muka on?!).

Pukuni tulee olemaan kaksiosainen; yläosa punainen/viininpunainen korsetti ja alaosana musta hame. Nyt alaosa on kuitenkin hiukan pulma... Mietin alaosaa joko hiukan "prinsessamaiseen" tyyliin kuten tässä tai sitten hiukan kapeampaa, A-linjaisempaa mallia, jossa olisi pari laskosta edessä (en löydä kuvaa, enkä tiedä tajuaako kukaan ideaani kun en osaa piirtää).

Molemmissa on puolensa ja puolensa... Tuo "prinsessamalli" on ehkä hiukan liian runsas tyyliini. Laskosmalli taas... Näyttääkö se hyvältä? Entä jos osa laskoksista olisi samaa punaista kuin korsetti? Silloin taas toisaalta hame ei yksinään olisi hyvä myöhempää käyttöä ajatellen...

Ihan perus A-linja on taas ehkä liian tylsä. Joku "juttu" pitää olla.

Onhan taas olevinaan vaikeaa :D

Link to comment
Share on other sites

hiukan kapeampaa, A-linjaisempaa mallia, jossa olisi pari laskosta edessä (en löydä kuvaa, enkä tiedä tajuaako kukaan ideaani kun en osaa piirtää).

Tähän sitten päädyin. Pukuni teetän Belle Modestessa, josta minulla ei ole aiempaa kokemusta, mutta josta olen kuullut paljon hyvää. Kävin eilen siis puvun tekijän luona ja hän oli todella mukava ja tajusi selityksestäni, että mitä ajan takaa! :D

Tarkkaa hintaa ei vielä osannut sanoa, mutta jotakin 500-700e:n välillä se tulee olemaan. Sisältää siis korsetin, hameen, hansikkaat ja pussukan :)

Link to comment
Share on other sites

miulle tulee seuraavien pukukuvien yhdistelmä, muuten täysin sama kuin tuo olkaimeton puku, paitsi helmikirjailuilla ja over the shoulder olkaimilla (toisessa kuvassa olkaimet mitkä tulevat pukuuni). :) tutun tuttu tekee ja hintaa tulee max 300e. :)

kaavat ja mallikappale on jo tehty, kankaat ostettu ja alkoi jo tekemäänkin sitä, en millään jaksaisi oottaa että se valmistuu. :D

post-17406-1204804925_thumb.jpg

post-17406-1204804952_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Täytyy nyt hiukan purkaa tänne, kun alkaa jo aika pahasti ahdistamaan....

Meillä häät päätettiin järjestää ehkäpä perinteistä hiukan nopeammassa aikataulussa, siis alle vuodessa. Kiertelin aluksi pukuliikkeitä, mutta pienen budjetin vuoksi puvut tuntuivat käsittämättömän hintaisilta. Mukana ollut kaverini tarjoutui jossain vaiheessa tekemään puvun ja tietysti mielihyvin tartuin tähän tarjoukseen. Olihan hän aiemminkin tehnyt vastaavia juttuja. Alusta alkaen pieni ääni muistutti, että mitäköhän tästä vielä tulee, mutta uskoin kaiken kuitenkin onnistuvan.

Nyt häihin on kaksi kuukautta ja puku ei ole missään määrin valmis! Olemme kyllä sovitelleet malleja paljonkin, ja puku etenee kyllä, mutta vauhti on aivan liian hidas. Olen tästä useaan kertaan yrittänyt ystävällisesti mainita ystävälleni, mutta hän pitää sitä ahdisteluna ja lupaa kyllä saada sen valmiiksi. Mutta mitään konkreettista ei tapahdu. Syiksi hän sanoo henkilökohtaiset ongelmat, mutta minusta alkaa tuntua ettei puvun tekeminen kiinnosta häntä enää pätkääkään ja pelkään että hän pelkästään kiusan vuoksi jättää sen puolitiehen. Olen sanonut useasti että hän kertoisi suoraan, jos ei halua tehdä pukua, sillä nyt kerkeän vielä tehdä muita ratkaisuja. Hän kuitenkin vakuuttaa tekevänsä sen, onhan niin luvannut, mitään konkreettista ei vain tapahdu. Olen yrittänyt myös keskustella aikataulun kirjoittamisesta paperille, mutta se vain ahdistaa häntä entistä enemmän.

En enää tiedäkään mitä tehdä. Kaikki lisäkeskustelu vain pahentaa tilannetta ja hidastaa ompelemista entisestään. Pelkään että myös ystävyytemme on tässä liian isolla koetuksella. Missä vaiheessa voi sanoa ompelijalle, että nyt on pakko ruveta muihin toimiin? Pitääkö vain odottaa ja toivoa parasta, ottaa tiukempi linja, vai kierrellä pukuvuokraamoita kakkosvaihtoehdon toivossa? Uskon että puvusta jonkinlainen versio valmistuu häihin mennessä, mutta itse saan siitä hirmuisen stressin, eikä lopputulos ole välttämättä se, mitä suunniteltiin. Nyt kun kaikki tarvikkeet on jo hankittu ja unelmien hääpukuun ehditty tottua, piääkö vain unohtaa koko projekti ja keksiä jotain muuta?

Link to comment
Share on other sites

tuo on todella ikävä tilanne ja juuri tuon takia en antaisi kenenkään ystäväni tehdä pukuani. jos se sitte menisikin "pilalle", ystäväni rupeaisi hankalaksi tai puku ei valmistuisi ajoissa, ystävyys saattaisi tosiaan olla vaarassa koska se puku kumminkin on erittäin tärkeä osa sitä suurta päivää. Itse teetätän ompelijalla pukuni, tulemme oikein hyvin toimeen, mutta pystyn olemaan tiukkana aikataulussa ja muussa. omasta mielestäni kaikkein paras ratkaisu. ystäväsi käytöksestä päätellen hän miettii jo kovasti miten pääsisi tilanteesta sopivimmin eroon, joten rupea vain vilkuilemaan toisia vaihtoehtoja.

toivottavasti asiat kuitenkin järjestyy siellä! =)

Link to comment
Share on other sites

- - -En enää tiedäkään mitä tehdä. Kaikki lisäkeskustelu vain pahentaa tilannetta ja hidastaa ompelemista entisestään. Pelkään että myös ystävyytemme on tässä liian isolla koetuksella. Missä vaiheessa voi sanoa ompelijalle, että nyt on pakko ruveta muihin toimiin? Pitääkö vain odottaa ja toivoa parasta, ottaa tiukempi linja, vai kierrellä pukuvuokraamoita kakkosvaihtoehdon toivossa? Uskon että puvusta jonkinlainen versio valmistuu häihin mennessä, mutta itse saan siitä hirmuisen stressin, eikä lopputulos ole välttämättä se, mitä suunniteltiin. Nyt kun kaikki tarvikkeet on jo hankittu ja unelmien hääpukuun ehditty tottua, piääkö vain unohtaa koko projekti ja keksiä jotain muuta?

Anna ystävällesi mahdollisuus peruuttaa puvun tekeminen kasvojaan menettämättä. Sano hyvässä hengessä ja syyttelemättä, ettet halua stressata häntä liiaksi omien häittesi takia, ja sen vuoksi olet ajatellut teettää puvun loppuun ompelijalla/ostaa puvun. Ota vaikka ennemmin syytä itsellesi; voit sanoa, että olet itse vähän ylistressaaja, minkä vuoksi haluat puvun niin hyvissä ajoin valmiiksi, ja sen vuoksi et halua, että ystäväsi joutuu sotkemaan aikataulunsa ja muun elämänsä tämän vuoksi. Kerro, että ymmärrät hyvin, että voi tulla tilanteita, ettei pystykään/ehdikään tekemään kaikkia asioita suunnitelmien mukaan, eikä se haittaa sinua tai ystävyyttänne.

Itse en uskaltaisi jättää puvun tekemistä vastaavassa tilanteessa sen varaan, että ystävä ottaisi vielä jonkin loppuspurtin ompeluhommissa. Mutta myös ystävälläsi on varmasti huono omatunto ja kurja olo, kun on lupautunut tekemään jotain, ja syystä tai toisesta ei saakaan hommaa valmiiksi. Kyse voi olla ihan siitäkin, että hän pelkää, ettei pysty tekemään sellaista pukua kuin toivot, tai pelkää pilaavansa kankaat tms. Tai yksikertaisesti homma on voinutkin olla vaikeampi/työläämpi kuin hän on osannut ajatella, eikä sen vuoksi aika, kiinnostus tai osaaminen enää riitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
tuttu ompelija teki ja maksoi kankaineen noin €250. morsiussatiinia alempi kangas ja shampanjan väristä pitsiä päällinen. mun mielestä mulle täydellinen luomus :-X

Iiiihana.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailutitteko hääpuvun tekijöitä ollenkaan? Millasta hintahaarukkaa teille tarjottiin?

Kysyin kahdesta paikasta saman puvun kustannuksia, ja hintahaarukka yllätti aika lailla! Ensimmäisessä paikassa ompelija antoi maksimihinnaksi 400 euroa, toisessa 800 euroa. Molemmat siis ilman kankaita.

Montako sovituskertaa teillä on ollut? Mulle ompelija (se 400 euron hintainen :) ) puhui 3 kerrasta, ja se tuntuu aika usealta kerralta, mutta toisaalta myös sopivalta.

Kävin kerran sovittamassa pukuja morsiuspukuliikkeessä, ja jotenkin on kohtuutonta maksaa valmispuvusta helposti sen 800-1000 euroa, ja puvun koko sitten tilataan vain arvioiden, eli tuolla hinnalla ei saa edes etukäteen sovittaa sopivaa pukua! Paljon mieluummin pulitan vaikkakin saman summan ompelijalle joka tekee puvun mittojeni ja mieleni mukaan. Tulee paljon parempi mielikin kun on tukenut kotimaista käsityötä kuin kiinalaista lapsityövoimaa (näin kärjistäen).

Link to comment
Share on other sites

Kyllä, pyysin tarjouksen muutamasta paikasta, ja minäkin yllätyin hintahaarukasta. Yksinkertaisen mallin hinta-arviot vaihtelivat 150 ja 600 euron välillä (ompelun hinta).

Jälkeenpäin mietittynä kalleimmalla hinnalla olisi saattanut saada vielä huolitellumman puvun, mutta toisaalta ehkä ei, en voi tietää.

Kolme kertaa minäkin sovitin, ensin lakanakangasmallia, sitten puolivalmista pukua ja lopulta valmista, eikä sen jälkeen enää tehtykään muutoksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Krräääähh.. Puku on nyt valmiina Tampereen Morsiusgalleriassa, lauantaina sovitus. Ihan hirveen paljon jänskättää että onko se ollenkaan sellainen kuin ajattelin ja suunnittelin, näyttääkö hyvältä, istuuko, mahtuuko päälle jnejne... Sehän se tuossa Morsiusgallerian hommassa on kun välisovituksia ei tehdä. Noh, mutta sittenhän se nähdään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mä teetän pukuni New Yorkissa! Kuulostaa ehkä hullulta.... Tutustuin Kcolineen Etsyn kautta. Kcoline tekee aiemmin tekemistään mekoista minulle kustomoidun hääversion. :wub: Kcoline hommaa kankaat. Olisin voinut myös lähettää mallipalasia hänelle, mutta mulla ei ole mitään hajua kankaista, joten musta parempi antaa hänen hoitaa. Hän tekee sovitusversion ja lähettää sen mulle sovitettavaksi. Ollaan vasta siinä vaiheessa, että lähetän hänelle tänään kaikki tarvittavat mitat, mutta oon ollut tosi tyytyväinen! On keskusteltu aiheesta pari päivää (mun) iltaisin, hänellä on ideoita ja mun ajatuksetkin kelpaa! :)

Raportoin tänne lisää sit ku on jotain tietoa...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minäkin mietin puvun teettämistä kun epäilen ettei mitoilleni valmista pukua kovin helposti löydy - ainakaan tavallisia vaatteita ei tahdo löytyä. Olen siis 185 cm pitkä ja vaatekokoni olisi n 34-36. Olen nähnyt muutamia ateljeepukuja mutta minusta ne eivät ole olleet mistään kotoisin, kun taas pari ystävää on rohkeasti tilannut ulkomailta ja puvut ovat olleet upeita. Ehkäpä kohta rohkaisen mieleni, onhan tässä aikaa - suunnittelut ovat vasta alkuvaiheessa, häät tulossa reilun vuoden kuluttua.

Link to comment
Share on other sites

Mä ihastuin noihin morsiusgallerian pellavapukuihin, joten sinne suuntaan tieni jossain vaiheessa. Häät vasta yli vuoden päästä, joten varmaan syksyllä hyvä aika ottaa yhteyttä? Toisaalta kiinnostaisi odottaa Tampereen häämessuja, jossa lanseeraavat uuden malliston... Mutta meneekö liian tiukille, jos vasta keväällä rupean pukua siellä teettämään?

Link to comment
Share on other sites

Tänään kävin sitten tilaamani korsetin ensimmäisessä sovituksessa. Tässä vaiheessa korsetti on tehty harjoituskankaasta, johon ompelija laittaa vielä merkintöjä ym.

Korsettisovitus jännitti ihan hirveästi. Entä jos läskit tursuilee? Entäs selkätissit? Jos näytänkin just siltä, että possu koittaa näyttää hoikalta ja muodokkaalta? Entä jos se ahdistaakin ja musta tuntuu, että kuolen jos olen koko hääpäivän se päällä?

Huolet hävisivät nanosekunnissa sen jälkeen kun harjoituskankaasta tehty korsetti oli laitettu päälleni ja kiristetty. Näky oli ihan uskomaton! Kuka sieltä peilistä lymysi?? Joku tyyppi, jolla on kaunis tiimalasivartalo. Korsetti myötäili todella kauniisti. Ei mitään tursunnut mistään. Mulla oli vyötärö, joka kuitenkin näytti ihan luonnolliselta eikä väkisin kiristetyltä. Selkään näytti nousevan ihan pienet kummut, mutta ompelija sanoi sen olevan tavallista tässä ekassa sovituksessa ja lisää siihen hiukan tilaa (sitä on kuulemma niin hankala arvioida etukäteen). Leveä selkähän mulle eniten ongelmia juhlapuvuissa tuottaakin.

Sattumoisin mulla oli housut jalassa ja se korsetti näytti ällistyttävän hyvältä niidenkin kanssa. Alareunoista ei tursunnut minkäänlaisia jenkkakahvoja (jotka hääpuvun kanssa eivät olisi näkyneet kun hame peittäisi ne), vaan mulle näytti syntyvän linjakas lantio.

Korsetti oli seksikäs, mutta ei mauttoman tyrkky. Maltan tuskin odottaa sitä!!

Jäi todella hyvä fiilis ja voin lämpimästi jo nyt suositella korsettia etenkin jos sattuu olemaan vähän pyöreämmän sorttinen ;)

Link to comment
Share on other sites

Morre: Tiedän tunteen!

Olin eilen sovittamassa viimeistä kertaa pukuani ennen sen valmistumista, eikä sitä vaan malta odottaa että se olisi valmis, se nimittäin näytti vaan niin hyvältä mun päällä ;)

Link to comment
Share on other sites

Tilasin omani ja tyttären puvut Zazabellasta.

Tekevät siis mittojen ja "ideoiden" mukaan ja maksoi 250e yhteensä (sis. postituksen)

2 viikkoa mennyt ja vielä pitäs viikko oottaa, että ovat kotona. :grin:

*Puvut päässet kaappiini odottamaan h-hetkeä! :wub: *

I love it! :-X

Muokattu: , käyttäjä: Nipsu85
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mulla on kans zazabellasta tulos hame, ens viikolla se menee kiinaan, ja lähettää mun puvun sieltä ompelimosta suoraan mulle ;) Odotan innolla, toivottavasti siinä nyt ei olisi mitää vikaa.. Halvaksihan se tuli 270€ ja tuohon samaan hintaan sain vielä tiarankin!!!!! :D

Link to comment
Share on other sites

mä teetätin pukuni paikallisella ompelijalla... olin miettint puvun mielessäni valmiiksi, ja soitin hänelle että millasta haluiaisin, hän sanoi että kuinka paljon haen taftia, t lliä, ja vuorikangasta... samalla kun vein kankaat hän piirsi puvun paperille, ja wau se oli just sellanen jonka mielessäni kuvittelin... kahden kuukauden päästä saatiin mekko valmiiksi ja ompelijalle meni 200e ja kankaat kustansi 120e... joten musta halpa? ja puku on just sellanen jota kuvittelin... olen xl-morsian ja hieman jännitin että mitenkä puku istuu jne... mutta se oli just sopiva... ja siinä ei ole mitään korsettia, vaan kaksiosainen mekko, toppi on sen verran jämäkkä vuorikankaan ansiosta, jotta läskit ei häiritse... muuten pukuni alaosa on viininpunaista taftia (eurokaingas) ja toppi on samaa ja sen päällä ruskea/kultapitsi, ja sitten on hartiahuivi samaa kangasta kuin alaosa... eurokankaassa meni enemmän aikaa kuin olin ajatellut, kun suunnitelmissa oli että mekko tehdään viininpunaisesta morsiussatiinista, mutta heillä ei silloin ollut sitä... mutta tää tafti on mun juttu!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Löysimme sulhasen kanssa unelmahääpuvun kuvan (tai itse asiassa ihana sulhaseni löysi :) , ja mietimme nyt kannattaisiko sellainen teettää Suomessa tai jossain muualla (esim Zazabellan kautta). Onko mielipiteitä tai kokemusta, kannattaako tämän tyyppisiä pukuja teettää ja kuinka paljon pitäisi maksaa? Bridal Housessa Helsingissä meille kerrottiin että yleensä noin tonnin maksaa teetetyt puvut, tästä mallista emme ole kysyneet alkuperäistä emmekä teetettyä hintaa vielä.

60.jpg

Link to comment
Share on other sites

Maikkeli: Sovi jonkun ompelijan kanssa tapaaminen, ota kuva mukaan ja pyydä tarjousta! Kannattaa myös kysellä muutamalta ompelijalta sillä hintahaitari on iso.

Kannattaa lukea toisesta ketjusta Zazabellasta sun muualta tilatuista puvuista (http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?showtopic=40055). Aina ei näytä saavan aivan sitä mitä tilaa, joten itse suosittelisin että jos haluat juuri tuon puvun, etkä vain jotain sinne päin tai sitä kaukaisesti muistuttavaa, että ottaisit yhteyttä ompelijaan jonka kanss voisit yhdessä suunnitella pukua ja pääsisit sovittelemaan pukua teettämisprosessin aikana.

Link to comment
Share on other sites

Viestiä muokattu:

Vieraiden kirjoittamat pelkät jonkun yrityksen/palvelun kehu- tai haukkumisviestit pitää poistaa.
Link to comment
Share on other sites

En edellisessä viestissäni muistanut kysyä, onko muilla mittatilauspuvun teettäjillä vastaavia kokemuksia hinnoilla vedettämisestä; asiakas houkutellaan tekemään hankintapäätös suhteellisen alhaisilla hinnoilla, jotka sitten moninkertaistuvat prosessin kuluessa? Ymmärtäisin tällaisen toiminnan jotenkin, jos omat toiveeni olisivat olleet ristiriitaisia ja muuttuneet teetättämisen aikana, mutta kun malli ja kangas on pysynyt samana koko ajan, niin kyllä suututtaa...

Link to comment
Share on other sites

Nyt on varattu aika mittojen ottoon ja suunnitteluun, joulukuuhun on aikaa kadottaa ylimääräiset kilot :) Itse juhlat ovat tammikuun viimeisenä. Piapoint on ompelimon nimi, sijainti Haukiputaalla. Pukumieltymykseni on vaihdellut tässä viimeisen puolen vuoden aikana, mutta yksi asia on pysynyt: kankaaksi tulee Marimekon Kuusama (http://www.finnishdesignshop.com/marimekko-taina-orsjoki-kuusama-p-1148.html?language=fi). Nyt viimeisimmän kuukauden ajan haaveet ovat kääntyneet lyhyeen, 50-lukuhenkiseen mekkoon. Ompelijan sivuilla oli yksi esimerkki (http://www.piapoint.fi/asut/parasmari.jpg) aika makeasta puvusta, tuosta vain yläosaa pitäis muokata jonkin verran ja muutenkin testailla, passaako malliltaan tällaiselle tyypille. Katsotaan pysynkö tässä päätöksessä joulukuuhun saakka!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...