Gaultier

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)

526 viestiä aiheessa

Hame on tällä hetkellä ongelmallisin: toisaalta olisi kiva esitellä kenkiään (luultavasti 20-reikäiset maiharit), toisaalta täyspitkään hameeseen on valmiimpi näkemys.

Mulle tuli tästä heti mieleen sellainen muhkea, musta, takaa täyspitkä ja edestä lyhyempi niin, että kengät näkyy hyvin. Jotain sinnepäin kuin Helena Bonham Carterin tyyli Sweeney Toddissa :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Queenie on oikeilla jäljillä :) Tosin en ole aivan varma päädynkö sittenkin hieman kesäisempään ja epävirallisempaan asuun, päätöksenteko on taas yllättävän vaikeaa... liikaa muuttujia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Täällä puvun teettäminen myös mielessä. Nyt olisin kysellyt, onko kukaan kanssasisarista teettänyt pukuaan Belle Modestessa? Itse olen saanut päähän pinttymän heidän korsetteihinsa ja siis haluaisin myös puvun sieltä.. Siksi olisi siis mukava kuulla kokemuksia ja mielipiteitä heidän toiminnastaan. Olen itse melko kaukaa, joten kaikki info etukäteen olisi tervetullutta, ettei tarvi jälkeenpäin katua...

Tulee aika myöhään, mutta mulle on puku tulossa Belle Modestesta ja toistaiseksi olen ollut tosi tyytyväinen palveluun ja sovitteet ovat jo olleet tosi ihania. Mulle tulee siis yläosaksi korsetti ja alaosaksi fiftarityylinen polvipituinen hame. Vielä kun jostain löytyisi tumman harmaata morsiussatiinia. Jos joku tietää, niin vinkatkaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei onkohan kenelläkään mitään käsitystä/kokemuksia 6m in style:sta?? Eli onko joku teettänyt pukunsa tuolla, onko luotettava pulju ja oliko työnjälki millaista? Kiitos kovasti jo etukäteen! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin. Pääsen nyt kirjoittelemaan tänne kun vihdoin alkaa tulla jotain tolkkua pukuhommaan.

Eli hiihtolomalla kävin sovittelemassa Tampereella pukuja ja Morsiusgalleriasta löytyikin melkoisen ihana Eternity Briden D3053.

Sitä haikailin ja mietin. Alessahan tuo puku olisi ollut 646 euroa ja muutama sentti päälle. Lähellä oli etten ostanutkin jo.

Muutamaan otteeseen sinne soitinkin ja kyselin, että vieläkö puku on rekissä. Kuitenkaan en pukua raasinut ostaa.

Kovasti metsästin sitten kyseistä pukua netistä, mutta eihän sitä ole vielä oikein missään kiinalaisessakaan nettikaupassa kun on niin uusi malli.

Törmäsin ebayssa seikkaillessani kuitenkiin pariin firmaan, jotka vaikuttivat hyvältä. Laitoin menemään kyselyä että onnistuisiko teettää kuvasta.

Kumpikin vastasi nopeasti, toinen kuitenkin huomattavasti asiallisemmin.

Jatkoin viestittelyä tämän asiallisemman myyjän kanssa ja lopulta päädyin nettisivuille osoitteeseen moon-spring.com.

Tämä firma on kyllä lähes unelmieni täyttymys. Kaikin puolin asiallisen oloinen ja silti edullinen.

Laitoin tänään menemään kuvia, luonnoksia ja toiveita puvusta. Heiltä pitäisi nyt sitten tulla jonkinlainen mallipiirros tulevasta puvusta kangasnäytteineen.

Innolla odotan mitä tuleman pitää, sillä meinasi tulla aikamoinen kiire tuon puvun etsimisen kanssa.

Olen kovin luottavainen ja toiveikas tuon firman suhteen.

Toivottavasti kaikki sujuisi nyt hyvin ja mallipiirros olisi sitä mitä pitää.

Laitan päivitystä kunhan asia etenee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen suunnitellut teettäväni pukuni, ja tuttu paikkakin on jo tiedossa. Ainoa ongelma on se, että en pysty päättämään, millaisen puvun haluan ja mistä materiaalista. Joka toinen päivä tahdon yhdenlaisen ja joka toinen toisenlaisen. Puhumattakaan monista välivaihtoehdoista kahden ääripään välillä...

Onko kenelläkään tiedossa jotain hyvää sivua, jolla pystyisi katsomaan, minkämallinen pitkä iltapuku sopii minkäkinlaiselle vartalolle? Se saattaisi helpottaa päätöstä edes jonkin verran. Muutamia tällaisia sivuja olen toki löytänytkin, mutta en mitään loistavaa. Tosin vartalotyyppinikin taitaa olla sillä lailla kummallinen, etten oikein tiedä mihin se sijoittuu erilaisissa tyypittelyissä. Varmasti paras vaihtoehto olisi mennä morsiuspukuliikkeeseen kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja, mutta vähän pelkään, ettei siellä ole välttämättä lainkaan edes sentyylisiä pukuja, jollaisia itselleni haluaisin.

Onko teillä kaikilla pukunsa teettävillä/teettäneillä ollut heti alusta alkaen selvät sävelet puvun suhteen, vai oletteko pohtineet eri vaihtoehtoja pitkäänkin? Minullahan ei sinänsä mikään kiire ole, puvun tekeminen aloitetaan todennäköisesti vasta elokuussa ja aikaisintaan kesäkuussa (häät lokakuussa), mutta nyt jo alkaa päästä nousta höyry pukua miettiessä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teillä kaikilla pukunsa teettävillä/teettäneillä ollut heti alusta alkaen selvät sävelet puvun suhteen, vai oletteko pohtineet eri vaihtoehtoja pitkäänkin?

Voi ei! Mä arvoin ainakin kymmenen eri mallin kesken ennen kun päädyin yhteen. Sekin on muokkautunut vielä muutamaan kertaan sovituksissa. Tässä tietysti erona on se, että teen puvun itse, joten mulla oli mahdollisuus jättää kaikki avoimeksi..Kuitenkin jos oot yhtään epävarma mallien kanssa, knnattaa käydä sovittelemassa mekkoja. Mä kävin ja se kyllä helpotti hirveesti tiettyjen päätösten tekemistä.

Ompelijoillakin on yleensä hyviä ideoita ja vinkkejä ja ompelijastakin on monesti mukavampaa, jos asiakas ei tule ihan valmiin suunnitelman kanssa paikalla..Ne kun tuppaa kuitenkin muuttumaan.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^

Joo, mä olen kyllä tiennyt jo melko äkkiä minkälaisen puvun haluan. Tilanne ei ollenkaan niin vaikea, koska mikään perinteinen prinsessa/merenneito/olkaimeton -hässäkkä ei tullut kysymykseenkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ideoita oli paljon, koska lähdin ihan puhtaalta pöydältä. En ennen kihloja ollut koskaan ajatellut, millaisen hääpuvun tahtoisin, paitsi että olkaimeton oli aina ollut mielessä jollain tasolla. Ideoita tuli piirreltyä ja muokkailtua vaikka kuinka paljon. Pitsipuku houkutti, mutta kustannuksien ym. takia päädyin satiinipukuun, jossa pitsiä oli koristeena ja helman halkiossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep jep, niin mä vähän epäilinkin, että sovituskierrokselle on lähdettävä. Ajattelin voivani jättää sen väliin, koska teetän pukuni, mutta ehkä se on kuitenkin parempi katsoa ennen kuin katuu, tai jotain :). Tuntuu vain jotenkin epärehelliseltä mennä morsiuspukuliikkeeseen sovittelemaan kaikkea, kun ei ole pienintäkään aikomusta ostaa mitään. Ei taida kannattaa heti kättelyssä tosin pamauttaa, ettei varmasti osta mitään, vaan tutkii tarjontaa puvun teettämistä ajatellen...

Kiitos kommenteistanne, on mukava tietää, ettei muillekaan ole ollut aivan saman tien selvää, millaisen puvun he haluavat. Ehkä se minunkin pukuni alkaa jossain vaiheessa hahmottua. Ja ompelijaltakin voin toki kysyä neuvoa, vaikka viimeksi mekkoa teettäessäni hän ei juurikaan tyrkyttänyt mielipiteitään. Silloin minulla tosin olikin aika selvät sävelet jo valmiiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös puvun teettäminen mielessä. Olen kovin lyhyt, enkä alkuunkaan ollut vakuuttunut siitä, että henkarissa kivalta näyttävä puku näyttäisi samalta kun siitä otetaan puolimetriä pois helmasta. Muutenkin väritoiveet asettivat rajoituksia sen verran, että teettäminen on helpoin ratkaisu. Tulee sitten ainakin päälle sopiva ja juuri sellainen kuin haluaisi.

Minulla on alusta asti ollut aika tarkka visio siitä, millaisen puvun pääpiirteissään haluan. Selailin lehtiä ja etsin netistä kuvia sopivasta mallista. Teen kuitenkin itse suunnitelman, joka sitten toteutetaan yhdessä perhetutun kanssa, joka on ompelija.

Pukuni on siis pääpiirteissään suunniteltu ja sen tekoonkin on vielä onneksi aikaa. Eniten päänvaivaa tuottavat siihen tulevat koristeet. En yhtään osaa päättää millaisia ja miten ne pukuun laitettaisiin. Tässä ajattelin turvautua ompelija-tuttavamme ammattitaitoon ja kysellä vinkkejä häneltä. Myös puvun materiaali on vielä vähän hakusessa. Täytyy kierrellä kangaskauppoja ja katsella, miltä minkäkinlainen näyttää. Olen saanut ompelijalta pari ideaa, mistä haluamani mallin voisi kauniisti toteuttaa, joten niitä katselemaan vielä ennen päätöstä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on sovituskierros hoidettu, huh. Tai no, yhdessä liikkeessä vain kävin, mutta en usko että muualla olisi ollut kovin erilainen tarjonta. Ainakin mielipiteeni puvun teettämisestä vain vahvistui, sillä en löytänyt yhtään sellaista pukua, jonka olisin ollut valmis hyväksymään ilman suuria muokkauksia. Toisaalta sain nähdä, miltä erilaiset puvun helmaosat näyttävät päälläni, ja se helpotti hieman pukusuunnitelman tekemistä. Harmikseni sovittamissani hääpuvuissa oli pelkästään joko olkaimettomia tai niskan takaa kiinnitettäviä yläosia, joten yläosan sopivuutta joudun vielä pohdiskelemaan yhdessä ompelijan kanssa. En halua olkaimetonta enkä niskalenkillistä yläosaa pukuuni, vaikkeivat ne mitenkään pahalta näyttäneetkään.

Seuraavaksi siis ompelijan juttusille ja puvun suunnittelu kunnolla vauhtiin :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Selailin tätä keskustelua ja aika huonosti löysin mitään suuntaa-antavaa keskiarvoa hinnoille, mitä teettäminen maksaa. Liikutaan pk-seudulla, onko kenelläkään kokemuksia täältä päin teetetyistä hääpuvuista, mitä itse työllä on hintaa? Itse olen kysynyt yhdeltä ainoalta vasta ja sanoi, että 200€:sta eteenpäin työhinta + sitten kankaat. Aloitinkin epähuomiossa uuden keskustelun pari päivää sitten tuossa, siellä tämä sama kysymys. Mutta siis minkähänlainen mekko on helppo tehdä, jos miettii, että 200€ on tosiaan helpoimmasta puvusta, entä mikä sitten on todella vaikea? Voisiko joku yrittää hahmottaa tätä minulle tai laittaa jopa kuvaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen myös teetättämässä puvun itselleni. Halusin hihallisen puvun, joten oli alusta asti selvää, että puku pitää joko teettää tai sitten etsiä vintage-pukua. Olen kuitenkin liian laiska suuretsintöihin.

Olen kysellyt hintoja ompelijoilta pääkaupunkiseudulla ja hinta näyttää liikkuvan 30-40eurossa/tunti. Puvun mallista ja ompelijasta sitten riippuu, kuinka paljon hintaa tulee. Helposti pukuun menee 15-20 tuntia, vaikka olisi yksinkertainenkin puku kysessä. Useimmat ilmoittavat hinnastossa hääpuvuille hinnaksi alkaen 500e. Hyvä keino on lähettää sähköpostilla hinta-arviotiedustelu ja liittää haluamansa tyylisen puvun kuva viestiin. Itse olen saanut arvioita 600-1500 euroon asti. Vertailu kannattaa, vaikka tietysti pitää pitää mielessä myös työn laatu. Paras on, jos saa joltakulta suosituksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli lupaamaani jatkoa.

Pukuhan tilattiin ja se tuli ja oli oikein laadukas.

Kaiken kaikkiaan tilaaminen, maksaminen ja postin kulku meni oikein hyvin. Missään vaiheessa ei mitään ongelmia ollut.

Mitat otti sulhanen ja yllätyksekseni puku istui kuin unelmapäälleni.

Ainoa ongelma, oli se että vaikka omasta mielestäni selvitin hyvin tarkkaan mitä muutoksia pukuun haluan, ei ilmeisesti asia mennyt perille.

Halusin että puvun yläosan masiivinen helmikirjonta poistetaan ja tilalle laitetaan jotain hieman hillitympää. Lopputulos oli se, että puvusta oli poistettu kaikki kirjonnat.

Ja ainoastaan yläosaan oli laitettu pieni hillitty kirjonta, rinnan ympärille.

Onneksi tuo kirjonta oli ommeltu puvun päälle, eli sen saattoi purkaa ja lisätä siihen sitten mieluisamman nauhan.

Lisäksi puvun laahus oli melko massiivinen. Halusin sen nostettavan ylös niin että se on puvussa kiinni, eikä kädessä kannateltava osoittautui ongelmaksi se,

ettei keksitty miten niin ison määrän kangasta saisi pysymään ylhäällä niin että se näyttää hyvältä ja puku sen kestää.

Lopulta päädyin poistattamaan koko laahuksen. Mikä oli kyllä oikein toimiva ratkaisu ja sitä mitä alkujaan olin toivonutkin.

Voin suositella kyseistä firmaa kaikille. Puku oli laadullisesti niin upea ja kestävä.

Kuvaa en nyt onnistu tähän liittämään, joten jos kiinnostaa niin kysykää yksärillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei naikkarinaiset! :)

Laitelkaapa sitten kuvia Kiinasta tilatuista puvuista. Mielellään vielä sellasia, missä olis se mallikuva ja sit millaisen saitte. Minäkin sieltä tilaamassa, niin kiinnostaa kovasti! :) Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tuolla Häätarvikkeiden tilaaminen ulkomailta-ketjussa on perinteisesti ollut paljonkin kuvia näistä "Kiina-puvuista", jos tähän ketjuun kerättäisiin niitä kuvia jotka on henk. koht. teetetty ompelijalla :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Bellis, hyvä huomio! Menenpäs sinne tähyilemään, kiitoksia selvennyksestä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi kauhu. Ny tulee sekava purkaus. Minun pukuni teetätysprosessi on alkanut jo huhtikuussa, ja nyt kolme viikkoa ennen häitä näyttää kovasti siltä että ompelija ei tiedä yh-tään mitä on tekemässä. Ongelmia on sekä teknisessä toteutuksessa että kuullun ja nähdyn ymmärtämisessä. Ei, puku ei ole maailman helpoin tehdä mutta siksi valitsinkin mm. näytösvaatteita tekevän ompelijan.

Ompelija ei näytä ymmärtävän mikä on merenneitolinja, eikä sitä että laskosten ja rypytyksen välillä ON ero. Joo, merenneitolinjaiseen pukuun EI tule lantiolle tylliä vyötäröltä lähtevän rypytyksen alle! Koska, katsos hyvä ompelijani, silloin se puku EI ISTU lantiolta.

Merenneitolinjaisen puvun alushameessa ei ole kahta, vaan YKSI vanne. Ilmoitin ostaneeni alushameen kaupasta tämän epäselvyyden takia, joilloin ompelija T.O. kiisti puhelimessa koskaan puhuneensa kahdesta vanteesta. Kysyin että olisiko pitänyt nauhoittaa keskustelu, jolloin hän vaikeni ja perääntyi.

Ja vannealushame on erillinen vaatekappale, niitä ei ole tapana ommella kiinni pukuihin!!

Ompelija ilmoitti että olisi sitten pitänyt ymmärtää että luonnokseni oli ideakuva. Öö, eikös ne sellaisia yleensä ole? No olisi varmaan kannattanut kysyä miten toimia, kun ei tainnut tulla tehtyä muistiinpanoja kun puku tilattiin. En ole Karl Lagerfeldin tasoinen muotipiirtäjä mutta olen kuitenkin aika paljon elämässäni piirtänyt. Eikä asiakkaan vastuulla myöskään pitäisi olla tehdä muistiinpanoja ompelijan puolesta, jos tämä ei niitä itse tee.

Jos tilanne ei ole täysin korjaantunut huomisessa sovituksessa, palaan tänne kertomaan ompelijan koko nimen varoitukseksi helsinkiläisille. Nyt varaamaan sovitusaikoja valmispukuja myyviin liikkeisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi ei, todella kauhea tilanne sinulla, Crevasse. Toivottavasti pääsette ompelijasi kanssa samalle aaltopituudelle pian. Ja vähän pakkokin, jos häät ovat kolmen viikon kuluttua :girl_impossible:.

Minäkin aloitin hääpukuprojektini hyvissä ajoin, nelisen kuukautta ennen häitä. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä jopa pukukankaan etsiminen on kestänyt todella kauan. Jokaisessa uudessa kangaskaupassa myyjän kanssa jutellessa tuli vähintään yksi uusi vaihtoehto lisää niin kankaaseen kuin puvun tyyliinkin. Hankalaa tämä päättämättömyys, kun ei ole selkeänä mielessä yhtä täydellistä pukua, jollaisen ehdottomasti haluaisin. Nyt sain kuitenkin kankaan ostettua! Ihanaa (ja edullista) silkkikangasta oli jäljellä enää hieman yli kolme metriä, kun pukuuni tarvitaan hieman alle kolme. Pakkohan se oli ottaa :). Vien kankaan nyt lomailevalle ompelijalleni vasta elokuun puolella, ja sitten katsomme, mitä siitä saa aikaan. Toki puvun malli on jo suurin piirtein tiedossa, ja yksi koeversiokin on tehty, mutta varaan silti oikeuden muuttaa mieltäni jonkin asian suhteen :).

Hinnasta minäkin nyt vasta uskaltauduin kysymään. Olin aiemmin katsonut, että tällä ompelijalla juhlapuvun teettäminen lähtee 250 eurosta, joten vähintään sen verran olin valmis maksamaan yksinkertaisesta, lähinnä iltapukua muistuttavasta hääpuvustani (ei korsettia, ei kirjailuja tms. haastavaa). Ompelija kuitenkin laski puvun hinnan kotelomekosta ylöspäin, ja sanoi, että tällä tietoa hinta ei yli 200 euron nouse. Olin todella iloisesti yllättynyt. Kankaaseen meni n. 120 euroa, ja vuorikankaaseen ehkä 40 euroa (en ole sitä vielä ostanut). Pukuni tulee siis huomattavasti edullisemmaksi kuin ostopuvut (joista yksikään ei minua sellaisenaan olisi edes miellyttänyt) ja ilmeisesti jopa halvemmaksi kuin jotkut vuokrapuvut. Tällaiset hinnat siis Pirkanmaalla, Tampereen naapurikaupungissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivitys tilanteeseen: Ompelijani Tarja Oso sai pääosin tehtyä pukuni hameosan laskokset, kun selitin huolella miten ne tehdään ja kehoitin pariinkin otteeseen tiukentamaan niitä. Takaa näyttää vähän kummalliselta. Seisoin siis tunnin ajan sovituksessa, samalla kun ompelija tökki kymmeniä nuppineuloja silkkiin uudestaan eri kohtiin - olin pyytänyt lakanakangasversiota, mutta sitä hän ei suostunutkaan tekemään vaan väitti että halumaani pukua ei voi kaavoittaa. Ööö, piti kuulemma pystyä ainakin vielä huhtikuussa tekemään lakanakappale... Onneksi kankaani on dupionia eli ei täysin sileäpintaista, ehkä se ei näytä täysin törkeältä.

Hameen suhteen näyttää paremmalta (suhteellista toki tämä parannus) mutta sitä en tiedä mitä yläosalle on tapahtunut. Melkein ok ensimmäinen versio oli nyt muuttanut muotoaan: Rinnat littuun ja ylös (siis noin 5cm ylös normaalilta paikaltaan!) ja vyötärölle reilusti väljyyttä. Tämä oli sellainen "perustoppi" josta ei kuulemma tarvitse tehdä mitään sovituskappaletta. Ja käsittääkseni olkaimettomien, joustamattomien yläosien tulisi pysyä ylhäällä ennemminkin luiden avulla eikä sillä, että yläreunasta on tehty kiristivä. Ai niin, joko mainitsin todella kummallisissa paikoissa sijaitsevat saumat?

Haluaisin suosia suomalaisten pienyrittäjien käsityötä. Mutta jos että pysty vahtimaan ompelijaa jatkuvasti esim. työmatkojen tai minkä ikinä takia, en suosittelisi enää teettämistä.

No, onneksi on nyt vaihtoehtoinen puku katsottu. Kalliiksihan tämä taitaa tulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Seisoin siis tunnin ajan sovituksessa, samalla kun ompelija tökki kymmeniä nuppineuloja silkkiin uudestaan eri kohtiin - olin pyytänyt lakanakangasversiota, mutta sitä hän ei suostunutkaan tekemään vaan väitti että halumaani pukua ei voi kaavoittaa.

[....]

Tämä oli sellainen "perustoppi" josta ei kuulemma tarvitse tehdä mitään sovituskappaletta.

Tämä on jotain aivan :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible::skilletgirl:

Luulin että jokainen,joka käsitöistä jotain ymmärtää,tietää että vaatteesta tehdään käytännössä aina lakanaversio.Erityisesti ihminen joka (ilmeisesti) ansaitsee elantonsa ompelemalla.

Toivon totisesti että sun kohdallasi käy vielä parhain päin :-X (tuo tilanne on suurinpiirtein mun pahin painajaiseni), mutta muille neuvoksi: jos ompelija ei - muka syystä tai toisesta - suostu tekemään lakanakangasversiota,älkää laskeko sitä 2 metriä lähemmäs pukukangastanne.

Muokattu: , käyttäjä: Pompom_06

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko sanoa tähän lakanaversiokeskusteluun vähän...

Olen siis vaatetusalan opiskelija ja vaikka vestonomikoulutus ei painotukaan ompeluun, ymmärrän kaavoituksesta perusasiat. Crevassen kuvaileman puvun kaavoutus ei onnistu (tai lähinnä kannata) luultavasti niiden laskoksien takia. Mittatilauspuvut muotoillaan käytännössä aina asiakkaan päälle, varsinkin jos laskoksia tms. on. Itsekin siis seisoin tunnin tai enemmänkin vastaavassa tilanteessa, kun pukuani tehtiin. Se oli siis lähes valmiina tällainen:

Melkeinvalmis.jpg

Lakanaversiota ei minulle tehty kuin yläosasta, koska puku oli A-linjainen eikä lantionseudun istuvuutta siis tarvinnut sen kummemmin tarkistella.

On outoa, että ompelijasi ei suostunut tekemään lakanaversiota istuvuuden tarkistamiseksi. Se olisi merenneitomallisessa puvussa ollut ehdottomasti tarpeen, jotta tuo laskoksien muotoilu vuorikankaisen "aluspuvun" päälle olisi onnistunut helposti ja järkevästi ja saumat olisivat kohdillaan. On myös vähintäänkin mielenkiintoista, ettei ompelija ymmärrä, mikä on merenneitolinja.

Arvaisin, että näytösompelijan täytyy tehdä näyttäviä pukuja, joiden ei tarvitse kestää lähempää tarkastelua tai olla kovin pitkäikäisiä. Voin tietenkin olla väärässäkin. Suosittelen kuitenkin hääpukujen kohdalla lämpimästi ateljeeompelijoita, joilla on kokemusta juuri tällaisista projekteista. Ikävä kyllä en osaa suositella muita ompelijoita kuin aiemminkin mainittua Iina Naumasta, jonka liike sijaitsee Jyväskylässä, eli tästä hyötyvät kai lähinnä keskisuomalaiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaahans.. pitäisköhän miunkin kertoa omasta projektistani tässä osiossa.

Elikkäs miun puku tulee olemaan teetetty, tosin tekijänä minä itse, ystävän avustuksella. Puku on jo hyvässä vaiheessa; uskaltaisikohan sanoa, että melkein valmis ;) Se on kaavoitettu rakentamalla kaavan palat lakanakankaasta suoraan minun päälleni. Tämän teki siis ystäväni joka on alan ammattilainen, kuten minäkin, tosin hän on vielä taitavampi :D Siitä sitten piirsin kaavat ja ensin ompelin vuorin ja nyt ole ommellut jo itse miehustankin, joka on kokonaan kirjailtua silkkitaftia. Vielä tyllit väliin ja päälliosaksi tulevan rypytyksen kimppuun :D

Puku on malliltaan suht yksinkertainen; iso pyöreä pääntie, aavistuksen holkkimaiset "hihat", poikkileikkaus rinnan alla joka kiertää sivuja pitkin pepun päälle, takana nyöritys ja hieman merenneitomainen helma (tosin päälletuleva rypytys peittää sitä jonkin verran.

Projekti on edennyt tosi nopeasti. Kahtena päivänä tehtiin kaavat (tulin kipeäksi niin oli pakko keskeyttää välillä kun pyörtyilin), yksi päivä meni vuorin ja väliin tulleen tukimateriaalien ompeluun ja yksi (tämä päivä) miehustan valmistukseen ja tosiaan enää tylli ja päälliosan rypytyshässäkkä puuttuu. Olin nimittäin jo vähän "huolissani" että ehdinkö saada valmista ajoissa, mutta eihän minulla ole mitään hätää :D

Kaikkinensa on ollu tosi mukavaa ja silkki on tietenkin aivan ihana materiaali ommella. Niin helppo työstää <3 Tosin sen verran pitää sanoa, että tällänen projekti ei varmaankaan onnistuisi jos haluais pitää puvun salassa sulhaselta. Meillä ainakin sulkki on joutunut auttaa sovituksissa yms. koska kaikkeen ei yksin taivu :D

Kuvia puvusta voin laittaa, mutta vasta häiden jälkeen ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heipähei. Minäkin suunnittelen puvun teettämistä tutun tutulla joka siis on ammattilainen.

Puvun vaativuus mietityttää vaan.

Osaatteko te pukunne teettäneet morsiamet/rouvat kertoa mitkä asiat tekevät puvusta monimutkaisen?

Haluan suht yksinkertaisen, eli ei esim kirjailuja mutta suht näyttävät laskokset haluaisin sillai vinosti ja ne helmaan "päästyään" vähän kiertäisivät spriaalinomaisesti. Anteeksi epäselvä sepustukseni mutta en osaa pienentää kuvaa niin että voisin liittää sen tähän viestiin.

Edit. Nyt onnistuin pienentää kun mieheni vähän auttoi. Eli tuon tyylisen haluaisin tosin yläosaan haluan enemmän tukevuutta olkaimilla/halterneckillä.

Edit 2. Jaa ei se kelvannut taaskaan. Käynpä poistamassa nuo aiemmin liitetyt kuvat sitten. Nääh.

Edit3. Hah miksei kukaan kertonut minulle (kysymättä tottakai) ettei tänne rajattomasti kuvia saa ladattua kerralla (:

post-25335-128449692642_thumb.jpg

Muokattu: , käyttäjä: LeisKuu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään