Jump to content
Naimisiin.info

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)


Gaultier

Recommended Posts

Tuo väri on miusta ihan väärä kokonaan, pitäs saada ihan toisen väriseksi! Yhden polyester-vuorisen puvun olen kotona värjänny ja siitä vuorista tuli paljon vaaleampi ku siitä pellavaisesta päälikankaasta. Eli sitäkin pitää kokeilla kuitenkin.

Ensimmäinen värjäyskokeilu suoritettu, ja sehän meni ihan nappiin. Mulla oli kaapissa semmonen Nitor-väripaketti. Värjäsin pari lapsen lakanaa ja sit tuosta puvusta tuon miehustan rusetin kokeeksi :girl_prepare_fish: . Rusetista tuli täsmälleen sen värikartan mukainen väri :o (eli hailakan sininen.. B) ) Joten värin suhteen rajana nyt on vain kangasvärien värivalikoima! JEIJ! Pesin vielä 60asteessa sen koneellisen, kun lakanat kestää tuon pesun.. rusetti ei kutistunut eikä saumat vedä tai mitään! Jes.

Link to comment
Share on other sites

Aina kannatta kokeilla, eihän sitä koskaan tiedä. ;)

Kun sanoit, että puku on sun suunnitelmissa olkaimeton niin sitten ne luut joudut kyllä väkisin laittamaan ja niitä täytyy sitten ihan oikeasti olla joka saumassa. Muuten se puku ei sun päällä pysy ja joudut sitä koko ajan nykimään. ;)

Olkaimettoman puvun ideahan on se, että niillä luilla se tavallaan ankkuroidaan vyötärölle, jossa se pysyy napakasti. Sovituksissa pitäis alusta asti olla oikeat rintsikat päällä.

Mutta ei muuta kun onnea ompeluun! :)

Link to comment
Share on other sites

Kiva että värjäys kokeilu onnistui! Noin isossa kangasmäärässä tietty jälki saattaa olla hieman epätasainen, mutta tuskin se mitään haittaa. :) Leikkaat hameen sitten niistä "hyvistä" kohdista. Kyllä tuosta saa varmasti olkaimettoman juuri noilla luilla tuettuna ja takaakin matalamman! Suosittelisin myös korsettinauhoja vetoketjun tilalle, varsinkin jos puvusta tulee kaksi osainen. Se ei ole vaikeaa, luut vain reinoihin ja sirkkarenkaat/metallirenkaat sellaisin välimatkoin kuin haluat ja sitten vain jokin hyvä pitkä nauha, joka voikin olla minkävärinen vain. :) Laita myös liimatukikangasta reunoihin kankaiden väliin, koska sitä tullaan sitten vetämään aikalailla, kun pukua kiristetään päällesi. Tsemppiä tekemiseen! Laitahan kuvia sitten tänne! :) Mistä olet muuten hankkinut puvun ja keksit muokata siitä omasi?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Siis tuohon edelliseen (mikä on paras paikka teettää puku) kysymykseeni lisäys (olinpa muuten tyhmä kun en tajunnut laittaa...): Olen helsingistä, mutta kaikki 100km:n säteellä olevat hyvät paikat kelpaavat.. muuten hirveän vähän, ja pieniä kuvia on kaikkien ompelimojen sivuilla? tällä hetkellä vaihtoehtoina on:

ateljee aaria

festar oy

ullastiina

belle modeste

Miila

eli jos löytyy näistä tai muista kokemuksia, niin lisää vaan jakoon niitä! jännittää meinaan kamalasti toi teettäminen, entä jos siitä ei tulekaan hyvä jne.. kyllä te tiedätte! mutta ei kai sitä ikinä voi tietää etukäteen 100% varmasti? liikkeistäkään kun ei löydy sellaista mitä etsin..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt vasta tajusin, että tää ketjuhan on siis puvun teettäjille, eikä itse-tekijöille. Onko omaa ketjua niille, jotka tekevät puvun itse? Jos joku tietäis vinkata niin menisin sitten sinne pööpöilemään..

Kopsataan nyt kuitenkin vielä omasta päikystä tänne.

Puku on nyt paloiteltu ja värjätty.

img_4330.jpg

Tässä otos yläosasta. Nuo tereet on varmaankin polyesteriä, kun eivät värjäytyneet, ja pääliskangas sitten kuitenkin silkkiä. Pitsi on tietysti polyesteriä myös, mutta nuo "kuviot" varmaan puuvillaa.. aika ärhäkästi otti värin :girl_wink:

Vähän liian äitelä yhdistelmä miun mielestä. Ja tuo yläosan päälikangas kutistui enemmän kuin vuorikangas, joten joudun tekemään yläosan jokatapauksessa uusiksi niin väärävärisyys ei haittaa. Tulipahan kokeiltua.

img_4331.jpg

Helman kangasta on nelisen metriä, ja tuota miehustassa olevaa pitsiä varmaan 20m (helmassa oli 3krs rypytettynä). Pakan päällä pitsiliina, ihan väriyhdistelmäkokeiluna.

Virikekuvana ja ajatusta herättämässä on ollut tämä ihana mekko (kiitos pupuska vinkistä :-X )

pitsimekko.jpg

Ostin puvun kihloihin mentyämme yhdeltä kaveriltani, joka kaupitteli pukua kirpparilla huonolla menestyksellä. Kaveri sanoi että päälikangas on silkkiä, ja siksi olin riemuissani kun sain sen niin halvalla.. Olin tosi pettynyt kun luin puvun lapuista että se oliskin kokonaan polyesteriä.. mutta tuo värjäyskokeilu ja kuvatkin todistaa että jotain muuta kuin polyesteriä on päälikangas.

Turaaminen jatkuu :)

Muokattu: , käyttäjä: NelliKaneli
Link to comment
Share on other sites

Guest ihana morsian

Minäkin kerron nyt sitten tarinani pukuni teettämisestä.

Eli kaikki alkoi siitä, kun en löytänyt itselleni hääpukua. Mikään sovittamistani puvuista ei tuntunut siltä oikealta. Kiersin kaikki mahdolliset liikkeet läpi. Iltaisin istuin netissä ja selasin hääpukusivuja enkä löytänyt yhtikäs mitään. Tässä vaiheessa hinnalla ei enää ollut mitään väliä. Tavoitteena oli löytää jotain, mistä tykkäisin edes vähäsen. Tilanne oli suorastaan toivoton.

Noh, eräänä iltana salama iski taivaalta ja näin netissä upean puvun. Laitoin välittömästi mailin kysyäkseni, kuinka saisin puvun itselleni. Minulle vastattiin nopeasti: puku oli design ja hinta 12 000 euroa. Eli se siitä sitten. Toisaalta olin todella ilahtunut siitä, että löysin puvun, josta pidin. Tulostin puvun kuvan ja kiersin sen kanssa sitten uudelleen hääpukuliikkeet läpi. Nopeasti selvisi, ettei Suomeen tällaisia hääpukuja maahantuoda (siis tämän tyylisiä pukuja). Kyselin myös mahdollisuudesta teettää puku. Helsingin liikkeissä puvun teettäminen olisi ollut alkaen 1000e/1200e. Kaiken tämän jälkeen päätin, että lähden päiväristeilylle Tallinnaan ja kierrän kuvan kanssa paikalliset hääpukuliikkeet ja jos ei löydy mitään, niin sitten teetän tämän puvun Suomessa.

Tässä sitten ohitan selvityksen Tallinnan tarjonnasta ja hyppään siihen kohtaan, jolloin astuin Tigasmo liikkeen sisälle. Liikkeen rekissä olleet valmiit puvut olivat erilaisia ja hienoja. Ne tuntuivat laadukkailta ja hyvin tehdyiltä. Myyjä kyseli minulta, mitä etsin. Selitin vähäsen, kunnes lopulta kaivoin kuvan esille ja sanoin, että tässä on unelmani. Myyjä kutsui heti ompelijan paikalle. Yhtäkkiä ompelija sanoi, että hän voi ommella minulle tämän puvun. Kyselin heti hintoja: ompelija sanoi, että kaikki riippuu kankaasta, jonka valitsen (silkki/satiini). Paljon myöhemmin sain selville, että Tigasmo on hääpukujen valmistaja ja heillä on täysin omat designit ja mallit. Tigasmo ei siis ole perinteinen myymälä, vaan he siis tosiaankin itse ompelevat paikan päällä pukuja. Rekissä myynnissä olleet puvut olivat vähän niin kuin valokuvaajan portfolio, joissa näkyy kauden trendit ja työn jälki.

Olin hämmästynyt, kuin minulle tuotiin eteen kangaspakkoja (siis ne tosiaankin olivat kangasrullat!). Ompelija selvitti, kuinka eri kankaat tulisivat käyttäytymään puvussa. Valitsin aluksi aidon silkin, joka oli aika hintava, mutta ompelija sanoi, ettei se ole paras vaihtoehto ja suositteli laadukasta satiinia. Otin sitten sen. Sitten eteeni tuotiin pitsirullia. Ompelija otti heti erään pitsin ja sanoi, että tämä on paras tähän. Katselin muitakin pitsivaihtoehtoja vielä, mutta ompelijan suosittelema pitsi oli tosiaankin paras. Tässä vaiheessa päätin, että teetän puvun tässä liikkeessä maksoi, mitä maksoi. Olin aivan myyty tälle naiselle. Noh, lopuksi julistettiin hinta: 500 euroa. Se oli piste i:n päälle. Lopuksi keskustelimme vähän kuvasta ja sovittiin muutoksista, joita siihen tehtäisiin (muutettiin pääntietä, sovittiin napeista yms. pientä säätöä). Sitten sovittiin, koska tulen sovitukseen seuraavan kerran ja ompelija kertoi, mitä tulee olemaan silloin valmiina.

Kuukauden kuluttua sydän hakkaen saavuin ensisovitukseen. Helpotus oli suuri, kuin näin että puku alkaa näyttää kuvan puvulta. Minulle ei siis tehty mitään lakanaversiota vaan heti oikeasta kankaasta. Ompelija muokkasi nuppineuloin puvun istuvaksi ja keskustelimme lisää, mitä tullaan tekemään seuraavaksi. Olin sitten ehdottanut erästä vaihtoehtoa ja minulla loksahti suu auki, kun ompelija sanoi, että hän kyllä ompelee siten kuten sanon, mutta se ei ole sitten kuvan mukaisesti. Ompelija oli tutkinut kuvan läpikohtaisesti ja tiesi kaikista puvun yksityiskohdista!! Ihana nainen! Lopuksi sovittiin vielä, että hän ompelee minulle hunnun ja alushameen.

Yhteensä minulla oli viisi sovituskertaa. Pukuni on täydellinen. Se muistuttaa noin 90 %:sti alkuperäistä kuvaa ja vain yksi muutos oli sellainen, joka ei ollut mun hyväksymä. Nimittäin pukuni on hieman leveämpi kuin alkuperäisessä kuvassa. Mutta asia ei haita minua yhtään. Myös huntu on ihana ja alushame kanssa. Laatu on verraton. Koko projekti kesti neljä kuukautta. Sitten lopulliset hinnat: puku 510 euroa, pitsihuntu 128 euroa ja alushame 64 euroa. Mukaan pitää laskea myös Tallinnan matkat eli noin 100 euroa. Koko homma yhdessä noin 800 euroa.

Lopuksi minun täytyy sanoa, että kokemukseni oli paras mahdollinen. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että kakki mistä sovittiin oli tehty asiallisesti ja oikea-aikaisesti. Mitään ongelmia ei ollut. Ompelija oli äärimmäisen ammattitaitoinen ja hänellä on erinomainen silmä, kuinka vaatteen tulisi istua ja, mikä on kaunista. Korkkasin viimeisellä laivamatkalla pienen kuoharipullon ihanan ompelijan kunniaksi. Vielä kerran paikkana oli siis Tigasmo (löytyy netistä ihan nimellä) ja ompelija oli Hille. Nyt vain odotan hääpäivää :gpari:

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät syyskuussa 2011. En löytänyt mieleistäni pukua Turun liikkeistä enkä uskalla netistäkään tilailla koska mittojen ottaminen ei ole ihan helppoa.

Turkuun on perustettu uusi hää-ja juhlapukuompelimo PUKUNI jossa omistajana iki-ihana Saara. Näytin hänelle kuvia eri puvuista joista eri yksityiskohtia yhdistämällä aloitimme sen oikean puvun suunnittelun.

Saaran ompelimossa on aina asiointirauha ja yksityisyys koska hän varaa aina ajan asiakasta varten. Ei marssi kukaan vieras ihminen sisään kesken mittojen oton!!!

Yhdessä tuumimme eri kangasvaihtoehtoja ja nyt olen saanut näytepalat kotiin hiplailtavaksi, että voin fiilistellä siihen saakka kun Saara aloittelee varsinaisen puvun ompelua :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jes, mäkin päätin nyt teettää siellä pukuni-liikkeessä Saaralla puvun. oli sen verran hienoja noi puvut galleriassa! Että kiitosta vaan kun kerroit että sellainenkin paikka on olemassa! tietty vähän jännittää kun täällä tai muualla ei ole kokemusta hänen valmiista puvuista, mutta hyvillä mielin laitan prosessia eteenpäin :) Tuun sitten tänne kertomaan miten kävi, ja olis kiva kuulla paljon tilannepäivityksiä sultakin minttu -77! tää on ollut hyvä viikko: kutsut valmiit, kaasopuvut löytyi, ja ompelija omalle puvulle myös, ehkä yölliset hääpainajaiset lakkaa hetkeks :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Oon varmaan huudellut täällä aikaisemmin punaisesta dubionsilkkipuvusta, mutta suunnitelmat muuttui ja mulle on parhaillaan tekeillä vanhoista pitsiverhoista 50´s tyylinen, pohjemittainen ja luonnonvalkoinen puku mustilla yksityiskohdilla. Nyt päätin vielä teettää siihen punaiset boleron dubionsilkistä.

Teetän puvun Tampereella Cherise nimeä kantavassa firmassa. Erikoisalaa on just vintagetyyliset vaatteet ja muut. Eka sovitus oli jo ja korsettiyläosan sovitusversio oli pieniä muutoksia vaille tosi hyvä. Mutta suosittelen lämpimästi :) Sivuilta näkee kuvia hänen tekemistään vaatteista ja löytyy sieltä myös verkkokauppakin. Sivuilla on myynnissä aika pitkälle goottimaisempaa vaatetusta ja vintagetyylistä, mutta on kyllä niin taitava tekijä, että ihan varmasti luonnistuu mikä tahansa. Suunnittelee myös alusta asti puvun, jos vie malliksi kuvia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vähän keskeneräisenä vielä, mutta tässä se on:

post-29383-1306684812,9558_thumb.jpg

Yläreunaan tulee vielä semmoinen musta satiininauha, joka on keskeltä auki. Siis sellainen jännä käännetty läppä, jossa on edessä halkio. Ja taakse musta silmunapitus. Oon onnellinen! :-X Ylettää vähän polven alapuolelle mulla (olen pätkä).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ei varmaan haittaa jos ottaa ajoissa yhteyttä, mutta puvun tekemiseen menee ehkä 3 kk aikaa, eli itse kyllä ottaisin yhteyttä viimeistään puolta vuotta ennen häitä.

Harkitsen itse hääpuvun teettämistä. Onko reilut 1000 euroa mielestänne liikaa teetetystä unelmien puvusta joka on melko runsas malliltaan. Tekijä olisi suomalainen ompelija ja hinta pitää sisällään kaiken suunnittelun, kankaat, sovitukset, työn, korjaukset jne. Kiinastahan saisi tilattua halvalla mutta se ei jotenkin houkuttele. Myöskään suomalaisiin nettifirmoihin en oikein osaa luottaa. Omalla kohdallani vaihtoehdot ovat siis teetto kunnon ompelijalla tai osto hääpukuliikeestä. En vain usko löytäväni unelmieni pukua liikkeestä.

Link to comment
Share on other sites

Hei kertokaa miksi teetetyt puvut näyttävät usein "itse tehdyiltä"? Onko tässä kyseessä ompelijan ammattitaidottomuus vai mikä? Esim. Nina Heralan puku oli ihana, ei ollenkaan itse tehdyn näköinen vaikka olikin tehty varta vasten (tosin melkonen mestari oli tekijänä). Mutta kaikki tuttujen puvut mitkä on tehty itse, näyttää jotenkin tökeröltä. Siksi päädyin valmispukuun jota muokataan, koska kammotti ajatus siitä että ostaisin 500 eurolla kangasta ja sitten lopputulos näyttäisi kotikutoiselta. :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Vähän keskeneräisenä vielä, mutta tässä se on:

post-29383-1306684812,9558_thumb.jpg

Yläreunaan tulee vielä semmoinen musta satiininauha, joka on keskeltä auki. Siis sellainen jännä käännetty läppä, jossa on edessä halkio. Ja taakse musta silmunapitus. Oon onnellinen! :-X Ylettää vähän polven alapuolelle mulla (olen pätkä).

Siis aivan ihanan upea! :-X Minä haluaisin samanlaisen, mutta pitsiset hihat vielä päälle! Paljonkohan tuollaisen teettäminen maksaa? :o

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nyt on meidän häät jo olleet ja rouvana on oltu jo kaks viikkoa :gpari:

Eli minä siis teetätin pukuni Turussa PUKUNI nimisessä uudessa hää- ja juhlapukuompelimossa Toivasen Saaralla (www.pukuni.fi) ja puku oli TÄYDELLINEN!!!!!

Saara on lahjakas ompelija ja osasi täydellisesti kaapata sekavista selostuksistani juuri ne jutut mitä pukuuni halusin.

Kankaat siis valittiin yhdessä ja sovitukset järjestettiin aina täysin oman aikatauluni mukaan. Aina ennen "kriittisempää" ompeluvaihetta Saara aina varmisti että visiomme kohtasivat. Yhteydenpito oli sujuvaa ja ihan mielettömän ystävällistä :give_rose:

Tuossa joku kommentoi, että teetetyt puvut ovat aina jotenkin itsetehdyn oloisia niin en todellakaan yhdy tähän mielipiteeseen. Pukuni oli tyylikäs ja ammattitaidolla tehty.

Ei tainnut meillä olla yhden ainuttakaan vierasta joka ei olisi hämmästellyt pukuni täydellisyyttä.

Yksi asia joka minusta tekee teetetystä puvusta niin täydellisen kauniin on se että se on tehty juuri sinulle ja kun itse on pukua suunnitellut ja saa siihen ne omimmat juttunsa niin onhan se osa sinua itseäsi ja sen myötä luo erilaisen hohteen pukuun :)

Eli siis kaikkille teille jotka mietitte puvun teettämistä niin suosittelen lämpimästi. Tunne hääpäivänä on sanoinkuvaamaton, kun tiedät että puku istuu täydellisesti jokaisen kurvin ja mutkan kohdalta ja kenties (ainakin minun kohdallani) piiloittaa ne huonoimmat puolet ja korostaa hyviä.

JA VOIN SIIS SUOSITELLA PUKUNIA !!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä olen totalisen rakastunut yhteen espanjalaiseen suunnittelijaan ja hänen tekemiinsä design-luomuksiin. Esteenä on vain se, että niitä ei saa Suomesta lainkaan, barcelona taitaa olla lähin jälleenmyyntimesta.. :( hintaakin näillä haute couture luomuksilla on 3000-5000 euroa, eli aika hulppeasti.

Kysymys kuuluukin (henkilöltä joka ei tiedä ompelusta MITÄÄN) että kuinka vaativaa on tehdä kopio tuollaisen catwalk-designerin luomuksesta? hinta ei ole esteenä, koska uskon hyvinkin selviäväni paaaljon edullisemmin teettämällä. Mutta osaako taitava ompelija jäljitellä pelkän kuvan perusteella kaavat jne... Pahin pelkoni on, että puku on halvan markettiryijyn näkönen eikä istu alkuunkaan... Kankaat tosin tietty vaikuttaa siihen halpuuteen ja sen näkyvyyteen...

Link to comment
Share on other sites

Kyllä hyvä ompelija osaa tehdä hyvän näköisen puvun, onhan joku sen design-luomuksenkin tehnyt. Hyvä ompelija osaa myös tehdä jäljittelevät kaavat, mutta jos puvussa on jotain monimutkaisia röyhelökuviointeja tai frilloja tj, ei ihan samanlaista voi tehdä ilman että pukua on päässyt hypistelemään ja tutkimaan. Hyvällä ompelijalla Suomessa jonkun monimutkaisen helmanrakenteen tekeminen maksaa todennäköisesti aivan yhtä paljon kuin se design-puku. Uskon myöskin ettei hyvän ompelijan mieleen tulisi tehdä suoraa kopiota mistään design-luomuksesta. On eri asia kopioida esimerkiksi helman tyyliä, muuttaa leikkauskohtia ja vaikka pääntietä.

Jos jotain on valmiina, miksi lähteä yrittämään kopioimista, kun lopputulos ei välttämättä miellytä.

Barcelona on ihana kaupunki, sinne voi mennä muutenkin ;)

Link to comment
Share on other sites

Barcelona onkin ihana :girl_haha: olen käynyt kahdesti, mutten kyllä millään maksaisi 5000 euroa yhdestä mekosta :) (niin ellei sitten kyseessä olisi Vuittonin Luikan tai Versacen tasonen todellinen brändi jolloinka sen saisi sekunnissa kaupattua eteenpäin..tää suunnittelija on suht tuntematon, eikä hänen nimellään ole sellaista arvoa...)..

Mielummin ottaisin järjen käteen, teettäsin tyyliltään vastaavan ja maksasin siitä 1000-1500 e ja tuhlaisn loput 4000, ihan vaikka restylaneen ja ulkomaanmatkoihin :grin:

Rimpsuja,kerroksia ja yksityikohtia näissä hippityylisissä mekoissa on hitosti... kun vaan löytäs jonkun taitavan ompelijan..oman kotikaupunkini kellariompelijattarilta kun tuntuu napin saaminen takas takkiin olevan työn ja tuskan takana....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...