Gaultier

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)

526 viestiä aiheessa

Todella kaunis puku Absinthella!

Itselleni on tulossa vanhasta, n. -40-50-luvun mekosta muokkauksilla paranneltu versio. Tässä kuva alkuperäisestä mekosta (ei minun päällä):

mekko_muokattu.jpg

Mekkoon tehtiin/tehdään aika paljon muokkauksia. Ensinnäkin kaula-aukko muokattiin venepääntieksi ja vyötäröltä otettiin aika paljon sisään. Hihat lyhennettiin 3/4-hihoiksi. (Olin alun perin halunnut täyspitkät hihat, mutta valitettavasti olivat liian lyhyet minulle.) Helmaan tullaan laittamaan tylliä reilusti, jolloin mekko on vuotäröltä tiukka ja levenee kauniisti siitä alaspäin. Lisäksi vyötärölle tehdään mekon pohjavärin kanssa samansävyinen silkkivyö.

Nyt sitten itse ompelijakokemuksiin... Eli vein mekon alun perin Kallioon eräälle täälläkin positiivisessa mielessä mainitulle ompelijattarelle. Sovimme hänen kanssaan kaikista yllä mainituista muokkauksista. Olin vienyt mukanani pari kuvaa, joista kävi ilmi, minkälaisia muokkauksia haluaisin. Ainoa asia, joka ei hänen mukaansa ollut mahdollista, oli tyllillä muhkeammaksi tehty helma. Ompelijan mukaan helmasta ei olisi mahdollista saada kovin muhkeaa, mutta tylliä voisi kuitenkin vähän laittaa helmaan. Ompelija antoi päivämäärän, jolloin mekon voisi hakea.

Saavuin noutamaan mekkoa sovittuna päivämääränä puolen päivän aikaan. Mekko ei ollutkaan valmis tuolloin. Samalla selvisi, että mekkoa ei ompelekaan se henkilö, jonka kanssa olin muutoksista keskustellut ja jolle olin kuvat näyttänyt, vaan joku muu henkilö. Ompelija pyysi tulemaan iltapäivällä viiden aikaan uudelleen.

Viiden aikaan mekko olikin jo valmis. Hihat ja kaula-aukko oli ommeltu siististi ja moitteettomasti. He olivat kuitenkin kokonaan unohtaneet ommella haluamani vyön. Mekon helmaan oli laitettu kerros tylliä, mutta se näytti kuitenkin jotenkin muhkuraiselta eikä pitsi laskeutunut tyllin päälle nätisti. Ompelija sanoi, että tylliä voisi vähän painella käsin, jotta helma laskeutuisi nätimmin. Missään vaiheessa en tavannut henkilöä, joka oli mekkoni ommellut, vaan asioin aina eri henkilön kanssa. Mielestäni tämä oli todella valitettavaa, koska käsitöissä haluaisin aina olla tekemisissä sen henkilön kanssa, joka työn todella tekee. Varsinkin, kun minulla oli kuvia mukana - niitä kuvia ei sitten varsinainen ompelija nähnyt lainkaan.

Tässä vaiheessa olin jo hieman pettynyt enkä halunnut enää jättää mekkoani ompelijalle puuttuneen vyön teettämistä varten. Minusta oli erikoista, ettei pahoitteluja esimerkiksi vyön puuttumisesta tai siitä, että jouduin ravaamaan paikalla kahteen kertaan, esitetty missään vaiheessa. Päätinkin viedä mekon toiselle ompelijalle.

Toisen ompelijan luona sain kuulla, että helmaan käytetty tylli oli liian kovaa ja se saattoi olla syynä, miksi helma ei laskeutunut kauniisti. Lisäksi tämä toinen ompelija kertoi, että "totta kai" helmasta saisi muhkeamman, kun tylliä laittaa enemmän ja toisen kerroksen helman yläosaan. Tässä vaiheessa olin entistä pettyneempi edellisen ompelijan toimintaan ja päätin laittaa saamastani palvelusta reklamaation. Kirjoitin reklaamation hyvin asialliseen sävyyn ja mainistin myös, että osa heidän tekemästään työstä oli tehty moitteettomasti. En koskaan saanut minkäänlaista vastausta reklamaatiooni. En ymmärrä, miten kellään pienyrittäjällä on varaa olla vastaamatta asiakaspalautteeseen.

Että tällaisia kokemuksia. Tällä hetkellä odotan mekkoa toiselta ompelijalta. Hän tekee helmaosan tyllityksen uudelleen ja ompelee puuttuneen vyön. Harmittaa, että osa rahoista meni ihan hukkaan. Toivottavasti kuitenkin mekko tulisi tällä kertaa valmiiksi.

Edit 20.12.2012:

Kävin tänään hakemassa mekon toiselta ompelijalta ja lopputulos näyttää päälläni tältä:

kolttu.JPG

Kuva vähän vääristää, mekko on enemmän tuon "ennen"-kuvan värinen. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Toinen ompelija siis lisäsi helmaan tylliä ja teki tuon vyön.

Muokattu: , käyttäjä: Hiilinorsu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kertokaa miksi teetetyt puvut näyttävät usein "itse tehdyiltä"? Onko tässä kyseessä ompelijan ammattitaidottomuus vai mikä? Esim. Nina Heralan puku oli ihana, ei ollenkaan itse tehdyn näköinen vaikka olikin tehty varta vasten (tosin melkonen mestari oli tekijänä). Mutta kaikki tuttujen puvut mitkä on tehty itse, näyttää jotenkin tökeröltä. Siksi päädyin valmispukuun jota muokataan, koska kammotti ajatus siitä että ostaisin 500 eurolla kangasta ja sitten lopputulos näyttäisi kotikutoiselta. :girl_sad:

Veikkaus: Halutaan säästää rahaa ja teetetään tutulla harrastelijalla tai muuten vaan halvalla. Toinen syy voi olla se, että joissain tapauksissa täälläkin puku teetetään vanhan puvun tai vaikka ikkunaverhojen pohjalta, jolloin lopputuloksen ei ole tarkoituskaan näyttää valmispuvulta. Taitavalla ompelijalla ei kuitenkaan pitäisi olla pelkoa siitä, että työnjälki olisi kehnoa. Ainakin omani oli mielestäni todella ammattitaitoisesti toteutettu ja ihan samannäköinen kuin valmispuvut, paitsi että istui päälleni kuin nakutettu ja oli itse suunniteltu:

P1040640.jpg

edit. Pahoittelut kummallosesta kuvasta, oli vähän tilanne päällä tuossa kohti, siis kymmenen minuuttia ennen vihkimistä. Tästä kuitenkin näkyy ehkä parhaiten työn laatu, josta ainakaan itse en löytänyt mitään sanomista.

Muokattu: , käyttäjä: Kartio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin tulee olemaan teetetty puku. En innostu ollenkaan "perinteisistä" hääpuvuista ja siksi teettäminen on vähän niinkun helpoin ratkaisu, kun olen löytänyt kuvan unelmieni puvusta. Tuttu paljastui joksikin käsityöartesaanityypiksi (en muista virallista nimikettä, lahopää kun olen), joka on tehnyt mm. oman hääpukunsa ja useampia vanhojentanssipukuja ja hän innostui kovasti ajatuksesta tehdä taas puku. Ja kun kerran tuttu on kyseessä, eivät kustannukset nouse kovin korkeiksi: vähän vaivanpalkkaa sekä materiaalit. Kerron täällä puvun etenemisestä sitten, kun sen tekeminen keväällä alkaa :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle on tulossa teetetty puku. Ammattikoulun vaatetuspuolen opiskelija tekee lopputyönään. Otin yhteyttä opettajaan ja kyselin tämmöistä mahdollisuutta ja hän pisti asian eteenpäin. Laitoin heille ideakuvia ja tällä viikolla on ensimmäinen palaveri, jossa otetaan myös mitat. Vien sinne oman luonnokseni ja kuvia, joiden pohjalta työtä aletaan toteuttaa. Jännittää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi että, mä luulin, että puvun teettäminen olis edullisempaa.... :|

Untuvikko, mitä sun pukusi teettäminen maksaa? Ehkä just jossain ammattikoululla voiskon olla edullisempaa. :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko pääkaupunkiseudulle suosituksia ompelimoista?

Olen ainakin näistä saanut tarjouksen, joissa on kyllä todellakin suuria hintaeroja. Siksi kaipaisinkin kokemuksia teiltä kanssamorsiot nimenomaan koko puvun teetätyksestä! Iso kiitos!

- Ateljee Aaria

- Ompeli Miila

- Sari Lindell

- Kierre-Ompelimo

- Kati Koski Tmi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pukupalvelu Festar on Helsingissä. Loistava palvelu! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aiomme teettää miehelle juhlaliivin. Paljonko olisi kohtuullinen hinta pelkästä työstä ammattilaiselle?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse teetätin hääpuvun Kiinassa omien mittojen mukaan nettisivujen kautta, www.aliexpress.com. Sain tänään puvun ja se oli aaaaaivan mahtava ja istui minulle kuin nakutettu, ihastuin siihen lopullisesti ja odotan vain päivää, kun saan sen pukea päälleni! Mitään ei tarvitse korjata ja hintaa tuli puvulle kotiin tuotuna vain 146 euroa!! Niiin uskomatonta, mutta totta!! Palvelu oli loistavaa ja puku oli minulla kolmessa viikossa, vaikka siinä on käsin tehdyt kirjailut!!

Syysmorsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan kuullut jonkun tuttavansa tilanneen hääpukua Jasmine's Bridal Shopista www.jasminesbridalshop.com, joka tekee kuulemma laadukkaita feikkejä esim Pronoviaksesta ja Vera Wangista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ulkomailla puvun teettämiseen on oma ketjunsa. Tässä ketjussa keskustellaan pukujen teettämisestä kotimaassa ompelijalla tms. Kotimaisista nettikaupoista kiinakopioiden tilaaminen kuuluu myös edellä mainittuun ketjuun.

Muokattu: , käyttäjä: Brunetti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen teetättänyt unelmieni puvun Muotikuu-liikkeessä.

Löysin ko.liikkeestä alaosan pukuun. Samaisena päivänä kun kävin katsomassa alaosaa oli liikkeessä myös sen suunnittelija paikalla. Yhdessä aloimme suunnittelijan kanssa miettimään soppelia yläosaa mekkoon. Olen puvun nähnyt nyt valmiina ja se on juuri sellainen kuin mitä halusinkin sen olevan.

Samanlainen puku liikkeessä olisi tullut maksamaan likimain samanverran kuin nyt teettetty ja mittojen mukaan tehty puku. En halunnut mitään tusinapukua vaan aidosti persoonallsisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin aina miettinyt, että haluan yksiolkaimisen puvun. Netistä löysin sitten kaksi mallia, jotka viehätti, toisessa yläosa, toisessa alaosa. Valmispukua en ole koskaan edes kaavaillut, koska äidilläni on oma korjausompelimo, ja hän on tehnyt muiden töidensä ohella n. 30 mittatilaushääpukua niin morsiamille kuin välillä sulhoillekin.

Äidin kanssa on ollut melkoisen helppo työstää minunnäköistä pukua, koska hän on ammattilainen ja tietää mitä kohtia korostaa ja mikä on turhaa. Loppujen lopuksi valmiista puvusta tulee kuitenkin puuttumaan se yksi olkain, jonka pohjalle koko hääpukuni suunnittelun perustin - äidiltä syntyi miellyttävämpi luonnos ilman olkainta :)

Kankaat on olemassa jo - 5 metriä hohtavan valkeaa morsiussatiinia, 4 metriä oranssia tehostetta (satiinia), 25 metriä tylliä ja alushamekankaat (plus trigillene ja vetoketju) tulivat maksamaan yhteensä 86,90€ - ja se on lopullinen hääpukuni hinta minun osaltani. Kankaista tehdään myös 4 kravattia (sulho+bm+apet) ja kaksi rusettia (lapsilleni) sekä kaason tehostenauha omaan pukuunsa.

Työ on korvaamaton, jonka äitini vuokseni näkee ja tekee ompelimon pyörittämisen ohella, mutta hän on innoissaan toteuttamassa pukuani, koska olen sisaruskatraasta nuorin ja ensimmäinen, joka vihitään.

Tämä nyt ei ihan toisaalta kaiketi kuulu tänne osioon tämä selvitykseni, mutta kerroin nyt kuitenkin. Äitini veloittaa 35€/tunti valmisvaatteesta (koska on virallisesti korjausompelija tätä nykyä, niin yrittää "korkealla" hinnalla karkoittaa vaatteiden teetättäjät - liikeidea kun on eri), joten minä selviän tällä kertaa halvalla. Kyseessä on kuitenkin vanhempieni häälahja meille, niin lahja on todella arvokas ja varmasti sopiva!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse teetätin hääpuvun Kiinassa omien mittojen mukaan nettisivujen kautta, www.aliexpress.com. Sain tänään puvun ja se oli aaaaaivan mahtava ja istui minulle kuin nakutettu, ihastuin siihen lopullisesti ja odotan vain päivää, kun saan sen pukea päälleni! Mitään ei tarvitse korjata ja hintaa tuli puvulle kotiin tuotuna vain 146 euroa!! Niiin uskomatonta, mutta totta!! Palvelu oli loistavaa ja puku oli minulla kolmessa viikossa, vaikka siinä on käsin tehdyt kirjailut!!

Syysmorsian

Olisiko mitenkään mahdollista että laittaisit kuvan alkuperäisestä netissä olevasta puvusta, ja tuosta jonka sait käsiisi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ulkomailla puvun teettämiseen on oma ketjunsa. Tässä ketjussa keskustellaan pukujen teettämisestä kotimaassa ompelijalla tms. Kotimaisista nettikaupoista kiinakopioiden tilaaminen kuuluu myös edellä mainittuun ketjuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen päättänyt teettää puvun kun en ole löytänyt sopivaa miltään valmistajalta vaikka olen selaillut jo 2013 mallistoja. Joka puvussa vikana on joku yläosa tai alaosa tai jotkut pienet yksityiskohdat.

Minulla on ollut pelkona, että puvusta tulisi kotikutoisen näköinen, mutta nyt kun olen tutun ompelijan (ommellut minulle yhden tanssiaispuvun) kanssa keskusteltu ja olen luottavainen. Yleensä tämä ongelma kotikutoisuudesta johtuu ihan kankaiden huonosta laadusta yms. Myös suurimmassa osassa valmispuvuissa olen huomannut kehnon laadun ja vähän sen massatuotanto meiningin joten olen tähän teettämiseen päätynyt.

Ilmoitin tällä ompelijalleni jo nyt (häät kesällä 2013), että tämmöinen urakka on tulossa. Sovittiin, että suunnitellaan jo tämän vuoden puolella puku valmiiksi ettei minun tarvi siittä murehtiä ja ommellaan vasta ensi vuoden puolella.

Olen kerännyt nyt mm. pronoviaksen, justin alexanderin puvuista ideoita. Itse pyrin pukuni suunnittelemaan, mutta ompelija tämän sitten totetuttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Ulkomailla puvun teettämiseen on oma ketjunsa. Tässä ketjussa keskustellaan pukujen teettämisestä kotimaassa ompelijalla tms. Kotimaisista nettikaupoista kiinakopioiden tilaaminen kuuluu myös edellä mainittuun ketjuun. " Tämän ketjun aloitusviestissä ei ole ilmoitettu, että koskee vain Suomessa teetettäviä pukuja ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun pukuni tekee Kisu Korsi Turusta. Olen ollut todella tyytyväinen koko prosessiin tähän mennessä ja uskon lopputuloksen olevan juuri sellainen kuin olen toivonut. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Hintakaan ei minun mielestäni ole mitenkään korkea, kun ottaa huomioon, että saa aidon, omilla mitoilla tehdyn korsetin ja muutenkin laadukkaan puvun huippuammattilaisen tekemänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun pukuni tekee Kisu Korsi Turusta. Olen ollut todella tyytyväinen koko prosessiin tähän mennessä ja uskon lopputuloksen olevan juuri sellainen kuin olen toivonut. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Hintakaan ei minun mielestäni ole mitenkään korkea, kun ottaa huomioon, että saa aidon, omilla mitoilla tehdyn korsetin ja muutenkin laadukkaan puvun huippuammattilaisen tekemänä.

Nyt heräsi uteliaisuus. Paljonko puku tulee maksamaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puvun hinta varmasti riippuu paljon mallista ja materiaalista. Omani hinnasta voin sanoa sen verran, että tulee ehkä satasen tai pari kalliimmaksi kuin samantyyppinen valmispuku, johon tietenkään teetettyä pukua ei oikein voi verrata... Lisäksi tarkoituksena olisi käyttää korsettia myös häiden jälkeen, joten puku ei jää yhden päivän iloksi. Minä laitoin aikoinaan hyvissä ajoin viestiä Kisulle ja tiedustelin suunnilleen-hintaa toivomanilaiselle puvulle. Kannattaa siis kysyä, jos yhtään kiinnostaa. Suosittelen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko sanoa tähän lakanaversiokeskusteluun vähän...

Olen siis vaatetusalan opiskelija ja vaikka vestonomikoulutus ei painotukaan ompeluun, ymmärrän kaavoituksesta perusasiat. Crevassen kuvaileman puvun kaavoutus ei onnistu (tai lähinnä kannata) luultavasti niiden laskoksien takia. Mittatilauspuvut muotoillaan käytännössä aina asiakkaan päälle, varsinkin jos laskoksia tms. on. Itsekin siis seisoin tunnin tai enemmänkin vastaavassa tilanteessa, kun pukuani tehtiin. Se oli siis lähes valmiina tällainen:

Melkeinvalmis.jpg

Lakanaversiota ei minulle tehty kuin yläosasta, koska puku oli A-linjainen eikä lantionseudun istuvuutta siis tarvinnut sen kummemmin tarkistella.

On outoa, että ompelijasi ei suostunut tekemään lakanaversiota istuvuuden tarkistamiseksi. Se olisi merenneitomallisessa puvussa ollut ehdottomasti tarpeen, jotta tuo laskoksien muotoilu vuorikankaisen "aluspuvun" päälle olisi onnistunut helposti ja järkevästi ja saumat olisivat kohdillaan. On myös vähintäänkin mielenkiintoista, ettei ompelija ymmärrä, mikä on merenneitolinja.

Arvaisin, että näytösompelijan täytyy tehdä näyttäviä pukuja, joiden ei tarvitse kestää lähempää tarkastelua tai olla kovin pitkäikäisiä. Voin tietenkin olla väärässäkin. Suosittelen kuitenkin hääpukujen kohdalla lämpimästi ateljeeompelijoita, joilla on kokemusta juuri tällaisista projekteista. Ikävä kyllä en osaa suositella muita ompelijoita kuin aiemminkin mainittua Iina Naumasta, jonka liike sijaitsee Jyväskylässä, eli tästä hyötyvät kai lähinnä keskisuomalaiset.

Vastaukseni minua kritisoineelle morsiamelle ja samalla kommentteja myös tähän kirjoitukseen.

Olen pahoillani, ettemme ilmeisesti ymmärtäneet toisiamme missään vaiheessa. Olen siis vaatetusalan artesaani koulutukseltani ja minulla on kokemusta monista hyvin erilaisista asiakkaista ja vaatteista ja olit ensimmäinen, jonka kanssa tuntui kuin olisimme puhuneet täysin eri kieltä. Asiakkaillani on ollut joko piirrettyjä luonnoksia tai kuvia valmiiden vaatteiden yksityiskohdista, joiden avulla olemme sinua lukuunottamatta aina päässeet asiakasta miellyttävään lopputulokseen. Joukossa on ollut myös useita hyvin erilaisia hääpukuja. Yksilölliseen vaatetukseen erikoistunut koulutuksemme sisälsi kaavoituksen ja ompelutyön niin juhla-, nahka- kuin estradivaatetukseenkin. Intohimoni on tehdä näyttäviä asuja asiakkailleni, tulivat ne sitten mihin käyttötarkoitukseen tahansa.

Olkaimettomia yläosia ja korsetteja olen myös tehnyt lukuisia erilaisia ja yhden sellaisen tehnyt näyttötyönäkin. Ongelmatapauksissa usein on kyse siitä, että asiakkaalla mittojen otossa ja sovituksissa on ollut esim erimalliset rintaliivit tai ei liivejä ollenkaan eri kerroilla ja jos sovitusten välit ovat pidempiä, saattavat myös vartalon mitat muuttua näiden välillä (näin on käynyt todistettavasti useammassakin tapauksessa) ja tällöin muutoksia joudutaan tekemään matkan varrella. Merenneitohelmaisia vaatteita olen myös tehnyt joten tiedän kyllä mikä on merenneitohelma eli siitäkään tässä ei ollut kyse.

Valitettavasti en näin vanhoja asioita enää muista tarkemmin, mutta kaavoituksesta ongelmat eivät ole lähteneet, vaan todellakin tästä ikävästä tosiseikasta, etten oikeastaan koko aikana ymmärtänyt mitä halusit. Mitä tulee nuppineulojen käyttämiseen sovituksessa, niin silkki sen enempää kuin muukaan kangas ei siitä vaurioidu kun käytetään kunnollisia teräviä neuloja. Ainoa materiaali mihin ei nuppineuloja suositella on nahka. Lakanakangasprotosta olen useissa tapauksissa luopunut siitä yksinkertaisesta syystä, että lakanakangas ei useilta ominaisuuksiltaan kuitenkaan vastaa lopullisen materiaalin ominaisuuksia, joten en näe sen käyttöä tarpeelliseksi kuin tietyissä tapauksissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun pukuni tekee Kisu Korsi Turusta. Olen ollut todella tyytyväinen koko prosessiin tähän mennessä ja uskon lopputuloksen olevan juuri sellainen kuin olen toivonut. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Hintakaan ei minun mielestäni ole mitenkään korkea, kun ottaa huomioon, että saa aidon, omilla mitoilla tehdyn korsetin ja muutenkin laadukkaan puvun huippuammattilaisen tekemänä.

Minustakin tulee Kisuliini-morsian! Palvelu on ollut asiantuntevaa ja Kisulla on hyviä näkemyksiä siitä, mikä kenellekin sopii. Olen nyt ollut yhdessä korsetin sovituksessa ja olin ihan ällistynyt, miten upeasti aito korsetti muovaa kauniiksi vähän pyöreämmänkin vartalon. :) Odotan jo kovasti, millaiseksi puku sitten lopulta hahmottuu.

Joku kyseli puvun hinnasta. Riippuu täysin materiaaleista, puvun monimutkaisuudesta, jne. Aidon korsetin hinta alkoi muistaakseni alimmillaan 500 eurosta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossa onkin jo muutamassa postissa mainittu Kisu Korsi Turusta. Olisiko suosituksia alueen muista hyväksi todetuista ompelijoista?

Tilannehan on siis se, että malliaihio on jo olemassa - mummini vanha hääpuku. Koko pukua ei siis olisi tarkoitus teettää, vaan tuunata tuota vanhaa vähän enemmän näköisekseni.

Alustavassa suunnitelmassa olisi ainakin korjata vetoketju ja lisätä helmaa niin, että alle saa kunnolla vannehameen. Lisäksi hääpuvussa on nyt hihat, mutta häiden ajankohdan vuoksi haluaisin alkuperäiset hihat irrotettaviksi ja niiden tilalle pitsistä tehdyn boleron. Pitsiä kun esiintyy jo valmiiksi hääpuvun etumuksessa. Samalla vielä kyselen, onko joku vastaavanlaista joskus toteuttanut ja minkälaisella budjetilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossa onkin jo muutamassa postissa mainittu Kisu Korsi Turusta. Olisiko suosituksia alueen muista hyväksi todetuista ompelijoista?

Tilannehan on siis se, että malliaihio on jo olemassa - mummini vanha hääpuku. Koko pukua ei siis olisi tarkoitus teettää, vaan tuunata tuota vanhaa vähän enemmän näköisekseni.

Alustavassa suunnitelmassa olisi ainakin korjata vetoketju ja lisätä helmaa niin, että alle saa kunnolla vannehameen. Lisäksi hääpuvussa on nyt hihat, mutta häiden ajankohdan vuoksi haluaisin alkuperäiset hihat irrotettaviksi ja niiden tilalle pitsistä tehdyn boleron. Pitsiä kun esiintyy jo valmiiksi hääpuvun etumuksessa. Samalla vielä kyselen, onko joku vastaavanlaista joskus toteuttanut ja minkälaisella budjetilla?

Kysypä tuosta korjaus- ja muutosompelusta Boutique Minnesta, sijaitsee Kaskenmäessä Panternin talossa. Tällä hetkellä sisäänkäynti rakennustelineiden alla. Heillä on kokemusta vintage-pukujen korjausompelusta! Tekevät myös uusia juhlapukuja menneen ajan henkeen.

Hääpukuja Turussa suunnittelee ja toteuttaa myös Pukuni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedoista susumu Pitänee ainakin tuolla Boutique Minnessa vierailla kun kesälomat tästä vähän helpottaa. Otaksun, että elokuu ei ole vielä liian myöhäinen ajankohta, kun kuitenkin "vasta" toukokuussa pitäisi puvun olla täysin valmis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään