Gaultier

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)

526 viestiä aiheessa

Te, jotka olette teettäneet hääpukunne, onko teillä tietoa, kuinka paljon kankaiden ym. materiaalien osuus puvun hinnasta on ollut? Olis kiva kuulla myös, millainen puku on ollut kyseessä, jotta pystyis vähän arvioimaan oman puvun mahdollisia kustannuksia teetettynä. :rolleyes: Mistä ootte muuten kankaita ostaneet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin kankaat Eurokankaasta, niihin ei mennyt kuin 60 €, koska pukuni on aika kapea, en ostanut morsiussatiinia kuin 2,7 m ja siihen päälle vuorikankaan, leveää pitsinauhaa ja vetoketjun. Ompelijan työ oli sitten 336 €, eli yhteensä puku ei tullut maksamaan kuin vajaa 400 €. Puvussa ei tosiaan mitään leveää helmaa, vaan laskeutuu rintojen alta melko suoraan alas, sen verran leveyttä että pystyy kävelemään ja tanssimaan. Yläosassa laskoksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

onko kenelläkään kokemusta unelmapuvut nimisestä firmasta..?ite löysin niiden sivuilta unelmieni puvun ja haluaisin teettää sen..puvulla ei vielä ole hätä kun vasta vuoden päästä on häät mut ajattelin jos jollain olis kokemusta kyseistä firmasta niin kuulisin mielelläni mielipiteitä.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Oulun ompelupalveluista? Jos haluaa teettää itselleen hääpuvun, niin kenelle kannattaisi mennä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun pukuni tekee Kisu Korsi Turusta. Olen ollut todella tyytyväinen koko prosessiin tähän mennessä ja uskon lopputuloksen olevan juuri sellainen kuin olen toivonut. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Hintakaan ei minun mielestäni ole mitenkään korkea, kun ottaa huomioon, että saa aidon, omilla mitoilla tehdyn korsetin ja muutenkin laadukkaan puvun huippuammattilaisen tekemänä.

Nyt heräsi uteliaisuus. Paljonko puku tulee maksamaan?

 

Kun itse olin Kisuun yhteydessä alunperin, hän muistaakseni sanoi, että jos budjetti on n. 1500 euroa, sillä häneltä saa jo tilattua hääpuvun hyvinkin. Jos budjetti on tiukka, hän varmaan keksii jotain hiukan alle tuonkin menevällä summalla.

 

Puvun hintaan vaikuttavat todella paljon myös käytetyt materiaalit. Itse päädyin Kisun ehdottamista kankaista ja pitseistä hieman hinnakkaampiin. Mutta hän itse sanoi, että samanoloisia ideoita voi toteuttaa erilaisista materiaaleista - puvusta vain sitten tulee vähän erilainen, mutta silti ihana.

 

En voi kuin suositella hääpuvun teettämistä Kisu Korsin liikkeessä! Kokemus oli ainutlaatuinen. Kisulla on todella silmää nähdä, millainen asu sopisi kenellekin ja hänellä on omaperäisiä ideoita. Itse ainakin koin, että hänen tekemänsä puku oli minulle juuri se ainoa oikea ja siinä puvussa oli taivaallista astella alttarille! Myös sulhasen ilme oli hyvä, kun hän puvun lopulta näki ylläni hääpäivänä. Kun kysyin, kelpaako, hän kykeni vain hymyilemään leveästi ja nyökyttelemään. :) Sain puvusta tosi paljon kehuja, se korosti vartalossani juuri niitä parhaita puolia ja oli todella kaunis, suorastaan tyrmäävä. Parempaa pukua en olisi vointu saada mistään muualta.

 

Suosittelen ainakin ottamaan yhteyttä Kisu Korsiin ja käymään juttelemassa hänen kanssaan hääpukua koskevista ideoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen pikku hiljaa tullut siihen lopputulokseen, että saadakseni sitä, mitä haluan (kokopitsinen puku hihoilla), minun on teetettävä pukuni. Niinpä etsinkin nyt ompelijaa Tampereelta tai lähiseuduilta, myös Turun ja Helsingin ompelimot tulevat kyseeseen :) Tampereella olen laittanut jo postia Cloth Houseen ja Twiztiin. Olisiko kellään ehdottaa muita ompelimoita Tampereelta?

 

Turussa on Kisu Korsi ja Pukuni, onkos muita hyviä? Helsingin ompelimoista en tiedä mitään!

 

Zazabellan sivuilta sain käsityksen, että heidänkin kauttaan pystyisi teettämään puvun, pitääköhän tämä paikkaansa? Ja jos pystyy, tehdäänkö puku täällä Suomessa vai missä? Onko kellään käsitystä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Zazabellan pukuja ei todellakaan tehdä suomessa. Ne tilataan kiinasta, mutta kai sielläkin saa tilattua sellaista kuin haluaa. 

Itse tiedän Helsingistä Sari Lindellin, jonka luona eräs tuttuni on ollut työharjoittelussa, ja Stilissimassa aiemmin töissä olleen Heidi Tuiskun. Kyllä noita näyttäisi Google-haulla löytyvän muitakin, mutta niistä en tiedä mitään. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ompelijalla on nyt käyty. Ompelijan valitsin suositusten perusteella.

Ensimmäisellä tapaamisella ompelija otti pikaisesti mitat ja käytiin lyhyt kesksutelu siitä millaisen puvun haluan. Ompelija olisi pitänyt hieman erimallisesta mekosta, mutta uskoakseni tekee nyt kuitenkin sellaisen mitä toivoin. Jännittävin hetki on tietysti seuraava tapaaminen eli sovitus, joka on häitä edeltävällä viikolla. Toivotaan että kaikki onnistuu.

 

Kankaat maksoivat n.110 euroa, ompelijan hinnasta en vielä tiedä.

 

Päädyin puvun teettämiseen, koska avioidun toista kertaa enkä koe missään muodoin mielekkääksi ajatusta "morsiuspuvusta". Iltapuvut, joita kävin katsomassa eivät oikein vastaa klassista makumaailmani ja olivat liian avoimia. Joten siksi teettäminen.

Muokattu: , käyttäjä: Suli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puku haettu ompelijalta. Kannatti teettää sen sijaan että olisin itse alkanut värkkäämään. Ompelijan työ maksoi 250 euroa, eli kokonaisuuden hinnaksi tuli 360 euroa. Yksinkertainen,  mutta kankaan ansiosta aika pramea, ehkä normityyliini  verrattuna huomiotaherättävämpi kuin minulle on ominaista. Malli pelkistettyä minua, mutta kangas tekee siitä erottuvan. Mies selkeästi tykkäsi. Pitää kai klassista tyyliäni kai muutoin himen mielikuvityksettomana :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle on tulossa teetetty puku. Ystäväni on harrasteompelija, joka tekee omat ja kavereiden vaatteet ja on myös tehnyt oman hääpukunsa aikanaan, joten tiedän että hän oikeasti osaa.
Kerroin hänelle, mitä haluan ja hän teki sen pohjalta piirroksen ja siitä se sitten lähti. Puvustani tulee pääosin melko yksinkertainen, mutta sinä on pari (minun mielestä) wau-yksityiskohtaa.
Teettämään päädyin sen takia, että valmiista puvuista ei vaan yksinkertaisesti löytynyt sopivaa. Ja melkein sopivien korjaus- ja muutostyöt olisivat tulleet maksamaan aivan liikaa mun rahapussille. Ja tietysti myös se, että en ole missin mitoissa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse lähden teetättämään pukuni, sillä tiedän etten tule löytämään etsimääni hääpukuliikkeistä eikä ajatus prinsessamekoissa pyörähtelystä, pukukopissa pukuihin hikisenä vääntäytymisestä ja peilin edessä keikistelystä, ole mieleeni.

Erään ystäväni mielestä olisi tärkeää käydä kokeilemassa mahdollisimman montaa erilaista mekkomallia, jotta tietää mitä sitten haluaa ja jotta hyvistä malleista voi sitten ottaa tarvittaessa vaikkapa valokuvat.

Pyh ja pah, sanon minä. 28-vuotiaana olen jo sinut tyylini ja itseni kanssa ja tiedän millaiselta haluan näyttää juhlapäivänäni ja mikä minua parhaiten pukee.

 

Teetän 50-lukulaisen, polvimittaisen kellomekon mustalla leveällä vyötärönauhalla, josta saan solmittua rusetin selän taakse. Mekon yläosan mallissa olen hieman kahden vaiheilla, mutta eiköhän sekin tässä selvinne. Häiden jälkeen voin värjäyttää mekon ja käyttää sitä myös juhlien jälkeen. Emme ole järjestämässä perinteisiä juhlia, joten pukunikaan ei tule perinteinen tylliunelma olemaan. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle tulee teetetty hääpuku. Aloitin hääpuvun valinnan etsimällä netistä kuvia mieluisista puvuista ja tämän jälkeen kävin useammassa morsiuspukuliikkeessä sovittamassa pukuja. Pari varteenotettavaa vaihtoehtoa löytyi, mutta kumpikaan niistä ei täyttänyt täysin toiveitani. Olin kuvia katsoessani ihastunut pitsiselkäisiin ja keveisiin pukuihin, mutta yllätyksekseni morsiuspukuliikkeissä oli yllättävän vähän pitsiselkäisiä pukuja tarjolla. Pukujen sovitus kyllä auttoin sen miettimisessä minkälaisen puvun todella haluan ja minkälainen puku sopii omalle vartalolle parhaiten, mutta koska juuri "sitä oikeaa" ei liikkeissä tullut vastaan, niin päätin teettää pukuni.  

 

Yllätyin myös positiiviesti teetettävän puvun hinnasta - olin kuvitellut, että suomessa käsityönä tehtävä puku tulisi kalliimmaksi kuin liikeestä suoraan ostettu. Mutta kun liikkeestä ostettaviin pukuihin joutuu lisäämään vielä korjausompelun hinnan, saan nyt pukuni jopa edullisemmin, kuin mitä mitä ne valmispuvut olisivat maksaneet, joihin eniten ihastuin. Pidän myös ajatuksesta, että pukuni on uniikki ja tuen teettämisellä kotimaista käsityötä ja pienyrittäjyyttä. 

 

Puvussani tulee olemaan "avoin" pitsiselkä, pääntie venemallinen ja pitsiä tulee myös puvun etuosaan aina noin lantiolle asti. Puvun helma tulee olemaan organzaa ja malliltaan maltillinen merenneitomalli laahuksella. Olen nyt kaynyt kahdesti pukuni sovituksessa ja olen erittäin tyytyväinen, että päädyin teettämään pukuni. 

Muokattu: , käyttäjä: Ride

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ääh! Teetin pukuni, tai toisin sanoen ostin Etsystä mittatilaustyönä iki-ihanalta MissBrachelta, ja olin siinä uskossa että saan puvun joskus parin kuukauden päästä. Eilen sain kuitenkin tietää, että puku onkin tulossa jo kahden VIIKON päästä ja nyt iski ihan kauhea kärsimättömyys! :blink: Tähän asti asia on tuntunut niin kaukaiselta, ettei sitä ole juuri tilaamisen jälkeen miettinyt. Nyt en kuitenkaan millään malttaisi odottaa edes kahta viikkoa! :lol: Hiukan jännittää puvun istuvuus ja oikeastaan vähän kaikki, koska en ole pukuani koskaan päässyt konkreettisesti sovittamaan tai näkemään. Sikäli tämä aikataulun muutos on tervetullut, että jää paremmin aikaa mahdollisille korjauksille, joita toivon mukaan ei kuitenkaan tarvita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuplaääh! Puku tuli vihdoin eilen. Harmittaa etten osaa (vielä) nauttia sen hienoudesta vain koska se ei vastaa kaikkia unelmieni epärealistisia mielikuvia, joilla ei ole juuri mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Harmittaa myös se, että puku on inasen iso ja erikoisen rakenteensa takia hieman haastava korjattava. Toivottavasti ei tule kovin kalliiksi.

 

Plussaa kuitenkin siitä, että mekko tuli tullista läpi ilman maksuja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Triplaääh. Lähetin mekon lopulta takaisin tekijälle, joka ilmaiseksi teki siihen tarvittavat korjaukset. Sain mekon takaisin tänään, mutta se ei vieläkään istu täydellisesti! Tiesin kyllä, että lähettäminen korjattavaksi tulee sikäli olemaan vähän riskipeliä, että tekijä ei näe mekkoa päälläni livenä, enkä voi sitä kesken korjausten sovitella... Mutta hajottaa silti.

Muokattu: , käyttäjä: elimi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa käyttää puku korjattavana jollain paikallisella ompelijalla. Kuten sanoit, ei kukaan ompelija pysty korjaamaan pukua kenellekään täydellisesti istuvaksi näkemättä ihmistä ja pukua yhdessä. Siitä tulee vähän lisähintaa, mutta se riski nettitilauksissa aina on. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Näinhän se on. Varmaan huomenna on edessä reissu johonkin korjausompelimoon. Kaduttaa kyllä tuo korjattavaksi lähettäminen, mutta kyseistä ompelijaa vain oli kehuttu niin maasta taivaaseen ja työn jälki oli kertakaikkisen upeaa. Ja keskustelujemme perusteella hän vaikutti kaikin puolin ammattimaiselta ja osaavalta ja vakuutteli korjauksen olevan hänelle helppo pikkujuttu kuvien perusteella. Meinaa pieni paniikki iskeä kun liian suuresta puvusta on nyt tullut melkeinpä liian pieni, enkä tiedä onko sen suurentaminen tai muokkaaminen enää mahdollista... :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Harvemmin niitä saumanvaroja leikellään pois ellei ole pakko. Ja tosiaan, oli ompelija kuinka ammattitaitoinen tahansa, ei kuvista pysty näkemään missä mättää. Kavennuksen määräkin on sellainen henkimaailman asia, kun naisilla tuppaa kroppa olemaan joka päivä vähän eri muotoinen. Lisäksi siihen on ihan syynsä, että postimyyntien kautta mitat pitäisi ottaa jonkun muun henkilön kuin mitattavan itse, samoin puvun koon, muodon, ja istuvuuden pitäisi jonkun muun katsoa ja arvioida kuin puvun pitäjän :) 

Kyllä hääpukuihin erikoistuneet ompelijat näkee mitä puvulle on tehtävissä, ja harvoin ne on pelastamattomissa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain tänään mekkoni korjauksesta ja en voisi juuri tyytyväisempi olla! Ompelija päätyi laittamaan puvun yläosaan luut, ja koko mekko istuu nyt ihan eri tavalla. Homma oli kuulemma ollut vähän arvioitua kinkkisempi, mutta silti multa laskutettiin ainoastaan hinta-arvion verran. Voin kyllä lämpimästi suositella The Cloth Housea Tampereella!

 

On kyllä massiivinen kivi vierähtänyt sydämeltä... Nyt pitää vaan pyrkiä pysymään samoissa mitoissa häihin asti. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en löydä kaupoista itselleni mieluista pukua, joten aion teetättää puvun tuttavallani, joka on kyllä pukuompelija koulutukseltaan, mutta ei kuitenkaan tee niitä töitä päivätöikseen. Luotan häneen kyllä täysin, mutta silti hieman jännittää, miten kaikki sujuu! Onneksi ensi kesän häihin on vielä rutkasti aikaa, joten voidaan hioa pukua niin pitkään, kunnes se on täydellinen. Ihanaa, että pääsee esimerkiksi valitsemaan kankaat alusta asti. Liikkeiden merkkipuvutkin tuntuvat olevan niin usein tönkköä polyesteriä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuhkimotarina on ihan paras paikka teetetyn hääpuvun tekoon tai olemassa olevan korjausompeluihin/muokkauksiin. Itse vein oman pukuni tuunattavaksi sinne ja upeaa jälkeä eikä överikallis :) Ompelijalta sai todella hyviä vinkkejä ja hän jaksoi etsiä netistä sopivaa koristusta pukuun ommeltavaksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lykkään nyt kysymykseni tänne... Eli viestittelin tuossa tuon valitsemani ompelijan kanssa, joka pukuni yläosan tekee. Kuuluuko yleensä siihen työn hintaan mittojen otto? Minä nimittäin luulin niin että sisältyy siihen (sain hinta-arvion x-y euroa), nyt kuitenkin hän mainitsi että veloittaa mittojen otosta jonkun verran. Eikö tommonen oleellinen asia pitäisi kertoa sitten jo sitä hinta-arviota sanoessa? Ja kun ei nyt sitten hajuakaan paljonko siittä tulee lisää hintaa, en edes tajunnut kysyä ja mittojen otossa kun ei kai kovin kauaa nenä tuhise sellaisella henkilöllä joka ne osaa ottaa.. Ja nyt aloin miettiin että jos ton olisin tiennyt niin olisin varmana vielä muualta koittanut hinta-arvioita kysellä mutta ei tässä nyt enään mitään kerkeä saatika että kehtaisi sanoa että juu ei sittenkään.

Yhtään enemmän jos olisin väsynyt tällä hetkellä niin varmaan olisin jonkun bridezilla-kohtauksen saanut :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni jos ostat ompelupalvelun, siihen pitäisi sisältyä koko palvelu mittojenotosta viimeistelyyn. Toki käytännöt voi olla erilaiset, hullulta vaan kuulostaa. Mittojenotto tuskin maksaa kovin paljon, ottaen huomioon että siihen menee aikaa vaan muutama minuutti. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni jos ostat ompelupalvelun, siihen pitäisi sisältyä koko palvelu mittojenotosta viimeistelyyn. Toki käytännöt voi olla erilaiset, hullulta vaan kuulostaa. Mittojenotto tuskin maksaa kovin paljon, ottaen huomioon että siihen menee aikaa vaan muutama minuutti.

No sitä minäkin pähkäilin o.O

Tuossa kun kävin kangaskaupassa (huomenna en sinne olisi ehtinyt vaikka piti ennen mittausta mennä käymään) niin pähkäilin että olisiko hän voinut sitä tarkoittaa että tulisi lisähintaa mittaukselle jos se olisi tehty keskustassa yhdessä tilassa eikä (ilmeisesti) hänen kotona, niin siittä liikkumisesta sinne jne? Kun alunperin olin kysellyt että onko mahdollista hänen kanssa mennä kankaita hakeen kun en niistä mitään tiedä,meilen sitten keksin että jos kävisinkin ennen kun menen mittaukselle.

Vierähti sitten tänään tunti kangaskaupassa kankaita ihmetellen ja pähkäillen, onneksi sattui oikein mukava nuori myyjätär minulle, jolla ei ollut minnekään kiire eikä hermot pettänyt kun Morsian Joka Ei Osaa Ommella Kun Pudonneen Napin kyseli, ihmetteli, hipelsi, veivasi ja väänsi eri kankaiden välillä ja muutti mieltä vähintään yhtä monta kertaa kun kangaspakkoja plärättiin läpi :D

Mutta löyty aivan mahtavat kankaat, jännä nähdä mitä ompelija tuumaa kun yhden kankaan sijasta onkin neljää, mutta samanlaiset palathan siittä yhdestäkin kankaasta leikattaisiin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään