Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)


Gaultier

Recommended Posts

Perjantaina ensimmäinen sovitus!!! Hui, jännittää!! ::) Pukuni valmistaja kertoi tekevänsä ensin lakanaversion, sillä korjaaminen tai mallin istuvuus on parempi katsoa tuossa 1.sovituksessa. Kun sitten varsinaisesta kankaasta lähdetään tekemään, niin mitat ja istuvuus tulevat prikulleen oikein. Kuulema, kun suoraan mennään juhlakankaasta leikkaamaan ja parsimaan yhteen, niin kaikki puretut ompeleet näkyvät valmiissa puvussa.

Link to comment
Share on other sites

Myös minä aion teettää pukuni. Suurin syy tähän on se, että mulla on yläselässä tatuointi, jota en halua näkyviin hääpuvussa eikä selän peittäviä pukuja ole juurikaan nyt tarjolla. Opiskelukaverillani on vanhastaan pukuompelijan koulutus ja hän lupasi tehdä asuni kohtuullista korvausta vastaan. Materiaaleja olen jo vähän käynyt katselemassa ja taidan kallistua morsiussatiiniin. Tavallinen satiini on liian kiiltävää, tafti ei miellytä valkoisena ja dupion-silkkiä en halua, sillä mulla on ollut useampia juhlapukuja siitä ja haluaisin nyt vähän vaihtelua. Dupion-silkki on kyllä upea materiaali, mutta en halua hääpukuun "rosoista" pintaa ja onhan se myös ~3 kertaa kalliimpaa kuin morsiussatiini. Tietääkö muuten joku Tampereelta muita kangaskauppoja kuin Eurokankaan? Saattaa nimittäin olla, että pukuun tulee myös jotain toista kangasta (esim. pitsiä) ja Eurokankaan valikoimista ei löytynyt mitään kivaa...

Suunnitelmissa on melko yksinkertainen, A-linjainen, yksiosainen ja hihaton puku. Jotain pientä ekstrajuttua siihen olisi kiva keksiä, en vaan vielä tiedä mitä. Laahusta ei varmaankaan tule, sillä koen sen epäkäytännölliseksi. Helmasta ei muutenkaan tule kovin muhkea, sillä en ole erityisen prinsessa-henkinen. Tyylikäs ja simppeli, sellainen olisi suunnitelma!  ;)

Kaveri lupasi tehdä kaavat itse, tosin hän käyttää apuna mun toissakesäisen kaasoilumekon yläosaa. Ensin tehdään lakanaversio ja vasta kesän korvalla sitten aletaan tekemään varsinaista pukua. Toiveissa nimittäin on, että saan painoa pudotettua jonkin verran ennen häitä, joten pukua ei kannata ruveta ompelemaan kovin aikaisin. Voin kirjoitella tänne sitten projektin edistymisestä ja mahdollisesti laittaa kuviakin.

Link to comment
Share on other sites

Minulle toi tuleva anoppi thaisilkkiä Thaimaasta 10 metriä, siitä ammattikoulun ompelulinja tekee mekon, maksaa noin 100euroa! ja tekevät myös 3vuotiaalle tytölleni samasta kankaasta jonkun pikkumekon. kivakiva!

niin ja idean pukuun sain täältä, sellaine vihreä puku johon ihastuin heti! takana nauhat jne. se on jossain tuolla vihreissä hääpuvuissa.

Link to comment
Share on other sites

Omaa pulinaa:

Tre:lla Felle H.K:n kanssa ideoimme minulle 50-luvun tyylisen ns. kotelopuvun eli puku on tyköistuva ja ilman laahusta tai kellotettua helmaa. Yläosaan tulee luut, jotka pitää puvun ryhdissä. Pääntie on vielä suunnitteluasteella, sillä se joko tulee ilman olkaimia tai ns. niskalenkin kanssa.

1. sovituksen jälkeen voin sanoa: "NAM! Puvusta tulee rouhee" ;).

Seuraava sovitus on 1kk päästä.

Näin jälkikäteen voin vain viisastella ja todeta, et huh-huh miten paljon oman puvun suunitteluun menee paljon aikaa, mutta kyllä se kannattaa!! ;)

   

Link to comment
Share on other sites

Teetätän ihan kunnon hääliikkeessä nimeltä Friiari. En tiedä miten muut liikkeet suhtautuu tuohon, että tehdään puku täysin sun mielen mukaan ja sun kokoiseksi ja sitten vaan vuokraat sen, mutta tässä liikkeessä sitä ihan ehdotettiin mulle. Oon tosi tyytyväinen tähän, sillä oon aina halunnut suunnitella pukuni itse ja haluan siitä täsmälleen minun kokoiseni (kyllähän niistä vuokrapuvuistakin saa mut se on eri asia kun tämä puku on tehty MINULLE), mutta en välitä omista sitä pukua, veis vain tilaa eikä sitä voi käyttää enää toiste. Ja tosiaan hinta on puolet halvempi  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät aika tarkalleen puolen vuoden päästä ja olen myös suunnitellut teettäväni puvun. Nyt kun lukee näitä kommentteja niin iskee paniikki:oonko jo myöhässä ? :o Ompelija on kyllä ennestään tuttu ja tehokas mutta pieni pelko hiipii persuksiin...

En ole käynyt vielä edes sovittelemassa kaupoissa hääpukuja kun olen ajatellut että keventelen ensin tätä elopainoa niin puvutkin näyttää erilaisilta. Nyt pitää kyllä jo alkaa höntsäämään eteenpäin  ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät aika tarkalleen puolen vuoden päästä ja olen myös suunnitellut teettäväni puvun. Nyt kun lukee näitä kommentteja niin iskee paniikkionko jo myöhässä ?

Hm, riippunee ompelijasta. Mina kavin ensimmaisen kerran ompelijan juttusilla elokuussa, mutta kuultuaan, etta haat ovat huhtikuussa lahetti minut pois ja kaski tulla joulun jalkeen uudestaan juttusille. Mitat otettiin helmikuun alussa. Ensimmainen raakaversiosovitus oli eilen, viisi viikkoa ennen haita. Puku on valmis varmaan vasta pari paivaa ennen haita.

Kun vertaa kaverini haapukuun (jonka han siis osti 18kk ennen haitaan), saattaa hyvinkin vaikuttaa, etta aikataulut ovat aivan erilaiset. Mutta - kaverillanikin oli viimeinen sovitus haaviikolla (valmispukuun piti tehda muutoksia jne - ja monet muutokset tehdaan mielellaan viime hetkella ettei muodot ehdi enaa kauheasti muuttua). Eli ihan yhta aikaisin/myohaan meilla kummallakin on/oli oma puku kaytossa.

Link to comment
Share on other sites

En oo tainnukaan tähän ketjuun vastata. Olen siis myös päätynyt teettämään puvun kullanvaaleasta raakasilkistä ja yläosaan tulee pitsiä. Huhtikuussa alkaa siis lakanaversion ompelu, siihen saakka on aikaa miettiä yksityiskohtia  :D Kivaa tää suunnittelu, saa juuri sellaisen kuin haluaa, mitä nyt mieli muuttuu joka toinen päivä. No ei, alkaa olla onneksi aika selkeä kuva siitä, millainen puvusta tulee  :-X

Link to comment
Share on other sites

Minä kävin maanantaina sovitamassa ekaa lakananersiota, ja alun kauhistuksen jälkeen taitava ompelija muokkasi lakanan päälläni nuppineulojen ja saksien avulla juuri sellaiseksi puvuksi kuin olen toivonutkin! Uskomatonta... Eilen kävin ostamassa kankaan ja ensi maanantaina sovitetaan uudetsaan lakanaa ja sitten alkaa varsinaisen puvun teko. En malta odottaa, puvustani tulee U P E A  :-X ;D

Link to comment
Share on other sites

Elikkäst... Viime lauantaina kävin juuri tilaamassa Morsiusgalleriasta unelmieni puvun, puku on yhdistelmä kahta eri pellava pukua ja yhtä satiini pukua. Puvun pohjana toimii Pallas. Kirjailut on otettu Petuniasta ja hihat Penelopesta .

Halusin ehdottomasti pellavaisen puvun ja väreinä luonnonvalkoinen ja viininpunainen. Puku tulee maksamaan 780 [ch8364], mikä ei mielestäni ole paha hinta alkuunkaan unelmieni puvusta :-X

Pallas:

pallasp.jpg

Petunia:

petuniad1.jpg

Penelope:

peneloped1.jpg

Link to comment
Share on other sites

"Ilmassa jännitystä ja suuren urhelujuhlan tunnelmaa..." ...hetkinen??? Ai niin, mehän ollaan naikkarisivuilla. Kylläpäs nolottaa :-[ Mites tämä naikkari on niin vauhkoontunut? Just joo, mut se johtuukin siitä, et pe on 2.sovitus ja siihen valmistautuminen vaatii kaiken huomion... mites mulla naikkareilla on sovitukset menneet?

Link to comment
Share on other sites

Hip hei!

Täällä ilmoittautuu yksi teettäjä myöskin! Mitat otettiin viime perjantaina ja eka sovitus on heti huhtikuun alussa  :D Oli ihan mielettömän mukava tunne kun sai tehtyä sen päätöksen että nyt tehdään puku... Löysimpä vielä onnekseni puvun tekevän liikkeen, jonne sen voi jättää vuokralle halutessaan. Muuten olisin varmaan joutunut pukua kaupittelemaan täällä pian häiden jälkeen  ;D

Taftista tulee mulle puku ja kaksiosainen. Helmistä ja sifongista "herkkis" halternek. Helmaan muutamia pudonneita lehtiä...  :-X

Laittakaahan kaikki kuvia luomuksistanne sitten. Mukava seurata pukujen valmistumista

Link to comment
Share on other sites

dress1.jpg

Tässä on mun puvun malli ja ompelijan tekemä luonnos:

421893897_09e134255d.jpg

Kaikki kankaat (eurokankaasta) maksoi 80 euroa, niin ja ihan vinkkinä, että nyt näin keväällä on taas uudet kankaat tulossa ja nopee kannattaa olla...

Ompelu oli 250 euroa (sen maksoi häälahjana mun mummo :-X)

Ihana puku :-X kaapissa säilyy muistona... :D

Link to comment
Share on other sites

Myös minä teetin ihanan pellavapukuni Morsiusgalleriassa. Teettäminen alkoi sillä, että 15.7. menin käymään Morsiusgalleriassa, jossa sain ensin sovittaa erilaisia pukumalleja. Minun tarvitsi sovittaa vain yhtä, ja se sopi minulle täydellisesti:

nerine.jpg

Ongelmana sovittamisessa oli se, että sovituskappaleet olivat näin pienikokoiselle naiselle ihan valtavan kokoisia! Sovitusmallia jouduttiin siis kursimaan nuppineuloilla kasaan aika lailla, ennen kuin näin, miten se istuu päälläni. Onneksi ei siis tarvinnut sovittaa kuin yhtä pukua.

Kun olin valinnut puvun mallin (ja sen, minkä kokoinen vannehame sinne alle tulee), kirjattiin ylös siihen pyytämäni muutokset ja minusta otettiin mitat.

Kun puvun malli ja mitat oli valittu, vuorossa oli koko prosessin kaikkein hankalin osuus: kankaiden, lankojen ja kirjailujen valitseminen. Sain selattavakseni kansioita, joissa oli ihan käsittämätön määrä erilaisia vaihtoehtoja. Olin päättänyt haluavani valko-vihreän puvun, joten se onneksi helpotti jo hieman ratkaisujen tekemistä. En vain ollut käsittänyt, että valkoisella ja vihreällä on niin hirveästi erilaisia sävyjä... Onneksi minulla oli mukanani mieheni, kaasoni ja äitini, jotka auttoivat minua valinnoissa. Aloitin kirjailujen päättämisestä. Olin jo aiemmin ihaillut tämän Lyyra-mallin kirjailuja:

lyyrad.jpg

Halusin myös omaan pukuuni tuota murattikuviota. Sitä päätettiin kirjailla hihoihin samaan tapaan kuin tuossa mallissa, sekä lisäksi vyöhön niin, että murattikirjailu kiersi sen ympäri. Vyöhön päätettiin kirjailla myös eteen sydäntä muistuttava erillinen lehtikirjailu. Kirjailujen jälkeen valitsimme puvun kankaat sekä kirjailussa käytettävän langan. Kun kaikki valinnat oli tehty, sain ensimmäisen hinta-arvion puvusta ja allekirjoitin sopimuksen puvun teettämisestä. Morsiusgallerian sopimukseen kuuluu, että päätös puvun ostamisesta täytyy tehdä vasta sitten, kun saa valmiin puvun sovitettavakseen. En siis sitoutunut ostamaan pukua tai maksamaan mitään vielä tässä vaiheessa.

Puvun arvioitu toimitusaika oli kolme kuukautta. Tämän ajan loppupuolella minulle soitettiin, ja sain varata itselleni sovitusajan. Pääsin sovittamaan pukua 25.10. Tällöin pukuun täytyi tehdä vielä joitakin pieniä korjauksia (nämä korjaukset maksoivat erikseen) ja lisäyksiä. Tein kuitenkin ostopäätöksen jo tässä vaiheessa, ja myös maksoin puvun.

Viimeisissä korjauksissa meni pari-kolme viikkoa, ja täysin valmista pukua pääsin sovittamaan 18.11. Tällöin sain puvun myös mukaani, ja vein sen äitini luokse odottamaan maaliskuista hääjuhlaamme. Ja tällainen siitä sitten tuli:

Koko puku

morsian-1.jpg

Etuosan nyöritys

etumus.jpg

Vyön kirjailut

vyo.jpg

Puvun hihaa

hiha.jpg

Pukuni on ah-ihana-täydellinen, juuri minun näköiseni! Se oli täydellinen osa täydellistä hääpäiväämme, ja ehdottomasti jokaisen sentin arvoinen! En luopuisi siitä mistään hinnasta! :-X

Suosittelen lämpimästi Morsiusgalleriaa ja puvun teettämistä siellä! :)

Link to comment
Share on other sites

Itselleni oli alusta alkaen selvää, että puku pitää teettää koska mieleistä ei tahtonut löytyä ja kun löytyi niin hinta oli yli 1000e  ::) teetettynä puvun hinnaksi tulee alle 500e eli paljon halvemmalla päästään näin. Kankaat maksoi n.150e ja saimme mielestäni kauniita ja laadukkaita kankaita sillä hinnalla, ompelija oli mukanani ostoksilla ettei vääriä valintoja tullut. Puvusta tehtiin ensin koevedos lakanakankaasta, että malli oli mieluinen ja laahukset ja muut kohdallaan. Itse olen nyt sovittanut pukua muutaman kerran ja siitä tulee kyllä mieluinen ja kauniimpi kuin osasin kuvitella. Puku istuu täydellisesti ja toivottavasti on kohta kokonaan valmis ;D Valitsimme ompelijan kanssa yhdessä kaikki kirjailulangoista lähtien ja tuli kyllä tunne, että ompelija arvostaa mielipiteitäni ja kuuntelee mitä haluan. Turvallisin mielin olen pukuni suhteen sulhollekin puku on yllätys itse vihkimiseen saakka :-X mukava nähdä hänen ilmeensä :) Itseänikin jännitti, että entäs jos puku onkin kamala ja ihan vääränlainen mutta voin sanoa, että hyvä ja huolellinen ompelija osaa tehdä ihmeitä ;DOnnea vaan kaikille oikean puvun etsintään ;D

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös yksi oman hääpukunsa teettänyt. Olin päättänyt, että hääpuku saa maksaa enimmillään 350 euroa ja budjetissa pysyttiin hienosti. Makuni on yksinkertainen ja selkeä, joten kankaat eivät maksaneet kuin alle 100 euroa, tästä tulivat siis silkkipukuni ja sulhaselle liivi. Taftista olisin minäkin alun perin pukuni halunnut, mutta Eurokankaan valikoimat olivat olemattomat sen suhteen, päädyin sitten silkkiin.

Pukuni on hyvin yksinkertainen, tyköistuva yläosa olkaimilla ja alaosa, jonka helma on takaa pidempi kuin edestä ja lantiolla on vedostus. Olen äärimmäisen tyytyväinen päätökseeni teettää puku ja jättää se sitten muistoksi itselleni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...