Jump to content
Naimisiin.info

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)


Gaultier

Recommended Posts

Puku on valmis!! Tasan kuukaus sitten vein ompelijalle kankaan ja tänään hain valmiin puvun kotiin. Välissä kävin kerran viikossa sovittamassa. Oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen, puku on just mun suunnitelmien mukaan tehty, istuu loistavasti ja on ihana. Kaaso totes sen nähtyään: "Toihan on ihan ku sulle tehty! ...ei kun.... niinhän se tietysti onkin  ;D" Hintakaan ei ollut paha, 230e työ + 80e kankaat (puku ja alushame).

Tässä kuva on puvusta sivulta päin. Pukua ei vielä ole tässä silitetty, ja helma ei oo takaa kaikkein edustavimmillaan, kun käännyin enkä suuremmin sitä asetellut. No, eipä sitä varmaan sitten häissäkään joka käänteessä ehdi asetella :)

Link to comment
Share on other sites

Minäkin teetätän pukuni. Tulevan aviomieheni äiti on ompelija, hän tekee sen. Juhannuspäivänä sovitettiin lakanakangas versiota, näytti todella hyvältä. Eilen sitten ensimmäistä kertaa itse pukua ja en voinut muuta kuin ihastella; puku on todella upea, vaikkei se valmis vielä ollutkaan ja juuri semmoinen minkälaisen haluankin.  :-X

Kangas on silkkiä, kahta eri väriä.

Malli pukuun löytyi eräästä ruotsalaisesta käsityölehdestä, jota hieman muokattiin. Lehden mallissa puvun helma oli lyhyempi, joten sitä jatkettiin maahan saakka. Myöskään vyötä ei pukuuni laiteta, mikä oli alkuperäisessä mallissa.

En malttaisi odottaa että saisin pukea sen päälleni!  :)

Link to comment
Share on other sites

Olisin kysellyt onko kukaan teettänyt/ostanut pukuaan www.tuhkimotarina.net itse olen ihastunut yhteen pukuun täysin muttä vähän hirvittää kuinka vastaavat kuvia tai istuvat kun sovituksia ei ole.

Link to comment
Share on other sites

Itseänikin kiinnostaisi jos joku on ostanut pukunsa tuolta tuhkimotarinasta! Varsinkin kuvia olisi kiva saada näkysälle..

Link to comment
Share on other sites

tuolla alkusivuilla oli suunnitelma mun puvusta ja viitasta. Nyt vasta muistin laittaa lopputuloksen tänne.

Image6.jpg

puku_viitta.jpg

puku.jpg

Mun täti teki puvun ja viitan mulle ja niistä tuli just semmoset kun olin ajatellu. Kankaille ja ketulle tuli hintaa yhteensä 450€, vielä en oo saanu laskua tekemisestä  ;)

Link to comment
Share on other sites

Häihin on aikaa reilu vuosi, mutta unelmapuku löytyi jo! :) Kyseessä on Maggie Sotteron Amy- puku ja se on juuri sellainen, mistä olen haaveillut! :-X

Koska puku pitäisi tilata sovittamatta, aion teettää sen ompelijalla. Asun Turussa, joten aion pyytää tarjouksen parilta paikalliselta ompelijalta ja ehkä myös Tampereen Morsiusgalleriasta. Ainakin MG:n nettisivujen ja tämän foorumin kommenttien perusteella se voisi olla varteenotettava paikka. Löytyykö positiivisia kokemuksia turkulaisista ompelijoista?

Puvun malli on suht yksinkertainen, joten sen suhteen ei varmasti tule mitään ongelmia. Puvussa on kuitenkin todella kaunis pitsi, jossa on runsaasti kirjailua (lasihelmiä, pieniä kristalleja yms.) ja pelkään hieman, ettei ompelija pysty samaan lopputulokseen...  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No niin, nyt on munkin puku vihdoin ja viimein valmis!  :D Projekti alkoi jo toukokuussa, jolloin alettiin tekemään lakanaversiota puvusta. Suunnitelmat oli melko selkeät jo alusta asti, mutta toteutuksen suhteen tuli muutamia pieniä yllätyksiä matkan varrella. Mun ompelija ei siis ollut aiemmin tehnyt kuin yhden hääpuvun ja senkin useita vuosia sitten (vieläpä eri materiaalista), sillä hän ei tee päätyökseen ompeluhommia. Isoimman yllätyksen tuotti Eurokankaan morsiussatiinin läpinäkyvyys, sillä puvun alle hankkimani korsetti näkyi vuorikankaasta ja kaksinkertaisesta tukikankaasta huolimatta läpi.  :( No, korsetti oli pakko jättää pois, onneksi puku mahtui päälle ilman sitäkin!

Puvusta tuli todella hieno ja just mun näköinen. Oon enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni teettää hääpuku, sillä puku istuu mulle kuin hansikas. En usko, että olisin ikinä löytänyt kaupoista valmispukua, joka istuisi yhtä hyvin ja olisi täysin toiveitteni mukainen. Ja hintakin oli edullinen, kustannuksia puvusta, alushameesta ja hunnusta tuli nelisensataa euroa.  :)

Link to comment
Share on other sites

Quaramellen puku on kyllä tosi upea ja hyvin samankaltainen, minkä itse haluaisin vähän erilaisilla yksityiskohdilla.

Pitäisikö itsekin keksiä hyvä tekosyy lähteä teettämään pukua Thaimaahan. Sit kun tietäisi vielä, mikä paikka olisi luotettava ja hyvä.

Link to comment
Share on other sites

Itse ajattelin kanssa teettää puvun sitten joskus, ompelijan palkka on jo tiedossa, mutta minkähän verran yleensä menee kankaisiin rahaa? :-?

Link to comment
Share on other sites

OikeeEnkeli: Summa riippuu huomattavasti käytettävistä kankaista ja puvun mallista (=kankaan menekki); kankaan kuitumateriaalista, sidoksesta, koristeluista, käsittelyistä jne. Oma villasatiinini maksoi muistaakseni n. 60 €/m ja tilattiin Lontoosta.

Villisilkissä brodeeratut silkit maksavat n.65-99 €/m, pitsit 65-250 €/m. Eurokankaan silkit ovat muistaakseni n. 30 €/m.

Link to comment
Share on other sites

Itse ajattelin kanssa teettää puvun sitten joskus, ompelijan palkka on jo tiedossa, mutta minkähän verran yleensä menee kankaisiin rahaa? :-?

Mie sain kaikki kankaat (morsiussatiinia) satasella.

Link to comment
Share on other sites

Minä teetän pukuni Sydänkävyssä Turussa. Olin ajatellut pyytää tarjouksen useammasta paikasta, mutta sain niin hyvää palvelua sieltä, etten viitsinyt lähteä enää muualle! :-X

Puvustani tulee merenneitomallinen syvällä v-aukolla edessä ja takana. Kankaaksi tulee ivoryn värinen satiini ja päälle kaunis pitsi. Satiini oli muistaakseni noin 30 e/m ja pitsi 70 e/m. Pukuni kokonaishinnaksi tulee arviolta 950-1050 euroa, ja hinta johtuu suurelta osin tuosta pitsistä. Katselin liikkeessä erilaisia kangasnäytteitä, ja osa pitseistä maksoi jopa 200 e/m, joten onneksi omasta mielestäni mieluisin pitsi ei ollut kalleimmasta päästä!

Link to comment
Share on other sites

Mullakin on vielä vuosi aikaa häihin, mutta unelmien puku on jo löytynyt! Netissä on tullut selailtua kuvia kuvien perään ja heti kun tämä puku tuli vastaan, tiesin että tuollaisen haluan.  :D Kysessä on David's Bridalin merenneitomallinen puku.

Nyt on varattuna sovitusaikoja pariin liikkeeseen, jotta näen sopiiko puvun malli ylipäätään mun vartalolle. Jos en valmiina löydä samantyylistä pukua, niin ajattelin teettää puvun Morsiusgalleriassa. Vähän teettämisessä arveluttaa, että kuinka lähelle haluamaani mallia oikeasti päästään?!

Link to comment
Share on other sites

Nyt on sitten puvun teettäminen konkreettisesti aloitettu: vein ostamani silkkikankaan ompelimoon, ompelija otti minusta mittoja sekä luonnosteli mallia lähettämieni kuvien ja toiveideni pohjalta. Pukuni yläosan lakanaversion sovitus on syyskuun lopulla. :)

Link to comment
Share on other sites

Mulle teetetään myöskin puku. Tätini on lupautunut sen tekemään. Häihin on vielä reilusti aikaa, mutta kankaat on laatikossa: 3m punaista satiinimaista kangasta yläosaan ja 7m luonnonvalkoista morsiussatiinia alaosaan, vuorikankaat on vielä ostamatta... Luulen että aletaan suunnitella vasta vuodenvaihteen jälkeen... laittelen vaiheittain kuvia sitten, kunhan niitä tulee ja muista niitä tänne laittaa.

Tämän verran tiedän jo:

tummanpunainen yläosa

luonnonvalkoinen alaosa

koristeeksi strasseja ja helmiä

"ainakin metrin laahus"  ;D (äitiäni nauratti tämä ilmaisu)

hameen kaavat on ostettu, joten tiedän suunnilleen mielessäni jo millainen siitä tulee...

muoks.

Link to comment
Share on other sites

Tässä tämä minun hääpukuni raakile on. alla ei ole oikeat alusvaatteet, eikä myöskään vannetta eikä tylliä. pitsi on vielä osittain irti ja nuppineuloilla kiinni, mutta idea siitä näkyy. pitsin alalaita leikataan tasan ton pitsin kuvion mukaisesti epätasaisesti, pitsi timmataan sopivan kokoiseksi, ei tuollaiseksi löysäksi. olkapäältä leikataan tuon piparireunan mukaan, olkaimet kapeammaksi. lisäksi tulee tuo irtovyö ja taakse lipareet siihen.

kuva poistettu

Link to comment
Share on other sites

Itse lähdin suurin odotuksin Tampereen Morsiusgalleriaan suunnittelemaan omaa pukuani.. Ja ODOTUSTA se sitten tottavieköön onkin ollut!!! :o

Nimittäin ajattelin olla hyvissä ajoin asialla ja suunnittelu oli jo maaliskuun viimeisellä viikolla. Toimitusajaksi luvattiin 3-4kk. Soittelin pariin kertaan huolissani, että onkohan minun pukuni IHAN VARMASTI tekeillä -ja sieltä vastattiin aina, että "kyllä sinulle sitten soitetaan kun puku on täällä"..

Paniikki ehti jo iskeä kun viimein vajaa kuukausi ennen H-hetkeä (häät 22.9) Morsiusgalleriasta soitettiin.

Innolla lähdin sovitukseen 3,5h ajomatkan päähän. Ja siellä odotti PETTYMYS..  :'( se mikä puvussa oli ollut minulle tärkeintä olikin väärin; yläosan piti olla sellainen terrakotan oranssi ja se oli melkein viininpunainen. Alaosan piti olla tumma kulta (siis SELVÄSTI kullan värinen) ja se oli lähinnä kermankeltaista. Lisäksi edestä puuttui ompeleet, jotka loivat mielestäni koko puvun figuurin.. Noh, eipä hätää, ompelija lupasi ommella ne puuttuvat ompeleet.. mutta mitenkäs yhtäkkiä muutetaankaan puvun väri oikeaksi. Myyjä (sattuipa vielä olemaan ihan sama tyyppi kuin silloin suunnittelussa maaliskuussa) väitti värin olevan oikein ja että näyttää suurempana pintana vain erilaiselta. Eli eipä myöntänyt omaa virhettään -nimittäin hän jäi parin mallitilkun kanssa liikkeeseen meidän lähdettyä. Otettiin mallia eräästä valmispuvun kankaan väristä ja hänen piti hoitaa homma loppuun.. Halusin satiinia yläosaan, mutta lähin oikea väri oli juuri tuo viininpunertava. Ja silloin totesin, että kangasmateriaali saa sitten olla vaikka säkkiä -kunhan se on se OIKEA VÄRI!!! Ja niinpä siinä sitten oli käynyt ilmeisestikin, että se homma oli jäänyt häneltä tekemättä. Lisäksi hihojen piti olla vaaleaa kultaa ja alaosan tummempaa -nyt hihat olivat selvästi kultaiset ja alaosa ihan pliisunvaalea minun silmääni..  :'(

Puvusta tulee kyllä kaunis, sitä en voi kieltää. Siitä tulee hieno ja kaunis, mutta ei sitä minun "unelmien WOW!!!!" -pukua. Masentaa ja itkettää mutta pakkohan se on ottaa kun häihin 3 viikkoa!!! Tottahan on se Morsiusgallerian takuu, että pukua ei ole pakko ottaa ellei se miellytä. Nyt kuitenkin häähässäkän ollessa pahimmillaan en voi ajatellakaan rupeavani metsästämään uutta pukua. Ja kun TIEDÄN, että se olisi teetettävä myöskin, koska valmispukua minulle ei löydy mieluista -eipä ole aikaa...   :'(

Menipä siinä sitten samantien kukatkin uusiksi.. eipä sovi nimittäin mangon oranssi kalla viininpunaisen kanssa..  :-/ Ja koko häiden teemaväreinä oranssi, suklaanruskea ja kulta. Eli eipä juuri rimmaa ei -mutta näillä mennään ei auta.

Yritän muistaa, että tärkeintähän tässä koko touhussa on se NAIMISIIN MENO itsessään.. mutta kyllähän TE naiset tiedätte miten olennainen osa oma hääpuku on koko hommaa.. Once in a lifetime ja se siitä sitten.

Eli pienenä yhteenvetona: Kun mietitte puvun teettämistä -olkaa tarkkoja, että myyjä ymmärtää tasan tarkkaan sinun ajatuksesi ja kaikki detaljit menevät oikein. Minä henkilökohtaisesti en nyt tällä pettymyksenkarvaisella hetkellä pysty suosittelemaan Morsiusgalleriaa -olisi ollut elintärkeätä nähdä puku välillä ja varmistaa, että kaikki on ok. Lisäksi toimitusaika on täysin kohtuuton mielestäni. Ja mitäpä tehdä enää -liian myöhään.

Noh, tällä mennään ja yritän tsempata itseäni parhaani mukaan, että hääpäivänäni kannan pukuni kauniina ja kunnialla!

Link to comment
Share on other sites

Mascarpone, kurja kuulla tuollaisesta :( Pyydä puvusta alennusta, kun menet sitä noutamaan, koska lopputulos ei vastaa tilausta. Jaksamista!

Link to comment
Share on other sites

Olen jo pitkään ajatellut teettäväni hääpukuni käyttäen raakasilkkiä, jonka isäni on ostanut minulle pari vuotta sitten. Nyt ajatus kuitenkin hieman jännittää, koska minulla ei ole tiedossa ketään "luotto-ompeljaa". Pahin painajaiseni olisi kalliilla teetetty puku, joka ei olekaan mieluisa. Mitä jos kankaani pilataan ja työn laatu näyttää huonolta. Usein teetetyissä puvuissa esimerkiksi saumat ovat jotenkin "ryppyisen" näköisiä.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Minäkin teetätän pukuni ja tähän mennessä olen ollut hyvin tyytyväinen. Ennen kuin työtä edes aloitettiin käytiin ompelijan kanssa pitkät keskustelut puvun tyylistä, mallista ja materiaalista, joten sen suhteen ei ole tullut mitään yllätyksiä. Olen vaikean mallinen (lue: kovin pullea pätkä) joten ensin lakanaversiosta ja sitten itse puvusta on ollut monta sovitusta, mutta nyt se alkaa näyttää jo todella hyvältä ja ihanasti hoikentavalta. Ja ensi viikon alussa saan tuon ihanuuden kotiin. :-X On kyllä aivan mahtavaa saada häihin oikeasti itselle sopiva puku, joka ei kirraa tai karkaa mistään kohdasta.

Ihan ilmaiseksi ei tuollaista tietenkään saa. Teetätämme samalla kertaa minun pukuni, siihen sopivan jakun ja lyhyemmän hameen sekä sulhasen liivin, joten pelkästään kankaisiin muihin tarvikkeisiin (8 metriä silkkiä + saman verran vuorikangasta + koristekankaat ym.) on mennyt yli 300 euroa. Siihen vielä työ päälle, niin yhteishintaa kertyy noin 800 euroa. Mikä on mielestäni todella hyvä hinta-laatu -suhde varsinkin kun vertaa mihin hintaan esimerkiksi morsiusliikkeet myyvät hääpukuja. Kyselin ihan huvikseni eräästä liikkeestä arviota mittojen mukaan teetetystä häämekko + jakku -yhdistelmästä ja hinnat kuulemma lähtivät noin 1300 eurosta... Eikä palvelu varmasti olisi ollut noin hyvää!

70bfaf6cafddf43c.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...