Gaultier

Teetetyt puvut (suunnitelmia, kertomuksia)

526 viestiä aiheessa

mun puvulle tuli teetettynä hintaa 518€ teko+silkkikangas ja tuohon vielä tuo pitsin pätkä päälle 50€. joten ei kallista ei. ja toimii jatkokäytössä loistavasti kun ottaa tuon pitsin pois, saan siitä yksinkertaisen kauniin iltapuvun... vaikka seuraaviin linnanjuhliin ;)

kunhan saan valokuvia tuosta lopullisesta versiosta niin täytyy laittaa teille kuvia nähtäville.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen sain oman pukuni kotiin Tampereen Morsiusgalleriasta  :) Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Olin varautunut siihen, että varmasti jotakin pitää muuttaa pituutta tms. mutta ei tarvinnut! Henkilökunta oli ottanut juuri oikeat mitat ja puku istui hienosti. Asiaa varmasti helpotti se, että minulla oli jo mittojen ottamisvaiheessa oikeat alusvaatteet, kengät ja vannehame ylläni. Suosittelen siis, että kannattaa tehdä näin. Nyt sitten vaan vielä muutama kuukausi pitäisi yrittää pysyä näissä mitoissa, niin ei tarvitse mennä teettämään korjauksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun puvun tekee Cloth housen Carita Byde Tampereelta. Eka keskustelu on nyt takana, ja päädyimme siihen, mitä ehdotinkin, eli hän lähtee työstämään di Gion valkoista merenneitomallia, jossa on kaulukset . :)

digio-puku.jpg

En tietenkään ole mallimittainen, mutta uskon silti puvun näyttävän kohtuukivalta. Ja haluan kaksiosaisen, jossa on kaulukset.  :D Kokonaiskustannus silkistä tulee olemaan 500 - 600 euroa.

Ompelija lupasi tehdä seuraavaa kertaa varten lokakuussa lakanaversion yläosasta, tosin siten että se on enemmän halterneck-tyyliä Jänskää. Mutta luotan ammattilaiseen.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin viikonloppuna sovittelemassa pukuja mutta oman tyyliset ovat harvassa. Näin naikkareiden sivuilla kuvan 50-luvun tyylisestä puvusta, ja ihastuin siihen heti. Toinen unelma olisi muhkea tyllialaosa olkaimettomalla simppelillä korsettiyläosalla.

Kävin eilen kysymässä ompelijalta mitä maksaisi puvun teettäminen, hinta-arvio oli 350 euroa. Kankaat hankin itse, joten näistä tulee vielä lisäkustannuksia. Nyt siis suunnitelmissa on teettää tämä.

michellerothhpuku3.jpg

Nyt vielä mietin, haluanko hunnun asuun ja teetänkö sen vai ostanko liikkeestä.  Ajattelin käyttää tätä häiden jälkeen juhlapukuna asustamalla sen väreillä. Teetän siten samalla asuun sopivan huivin ja vyön turkoosina tai pinkkinä muuta juhlakäyttöä varten. Yksi vaihtoehto olisi värjätä puku häiden jälkeen, mutta tästä on kovin vähän tietoa saatavilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sisupussin puku (tai siis tuo malli puvusta) on todella kaunis! Eikä minun mielestäni paha hinta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tänään ensimmäinen sovitus ja olen todella hämilläni kuinka upea puvusta tulee.

Teetän pukuni :-XSydänkävyssä :-X ja palvelu on ollut täydellistä :-*

050725465.jpg

Tämän tapainen puvustani tulee, kangas on vaaleanharmaata

ja laskoksia tulee hieman vähemmän. Hinta on 1300e, eli tajuttomasti,

mutta halusin että kangas on määrätyn värinen

ja erittäin hyvälaatuinen. Laadusta saa maksaa ::)

Tuon tänne sitten kuvan valmiista puvusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko tietoa, mistä pääkaupunkiseudulta voisi löytää hyvän ompelimon, joka korjailisi jo valmista pukua? Teetätytin puvun Thaimaassa (tai kaverit teetätyttivät mittojen mukaan matkalla ollessaan) ja annoin kuvankin mukaan. Yläosa on kuitenkin ihan väärännäköinen ja alaosaakin pitäisi hieman tuunata. Enkä ole ihan pintakankaastakaan varma.. Harmittaa, kun maksoin siitä kuitenkin 240 euroa..  :( Olis pitänyt vaan suoraan käydä Suomessa tutkimassa ompelimoita, kun nyt on ihan hukkaan heitettyä rahaa noin iso summa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Iso harmi tuo pukujuttu. Eiköhän kannata ihan puhelinluettelosta katsoa ompelimot tai - ateljeet ja soitella niihin. Voivat ainakin alustavasti sanoa tekevätkö vastaavia töitä ja onko mahdollista muokata mekkoa. Kyllä se varmasti onnistuu ja saat vielä unelmiesi puvun käyttöösi. Tai sitten pidät silmäsi auki alennusmyyntien varalta ja teetät vaikka kastemekon kankaista, jos lasten hankintaa harkitset ja / tai tulee ajankohtaiseksi sitten joskus.

Omaan pukuuni liittyen: tunnustin " hääpuku kaapissa, silti haluan toisen" ketjussa ostaneeni alennusmyynnistä puvun, vaikka siis haaveilen tietystä teetetetystä puvusta. Olen nyt päätynyt jatkamaaan teettämisajatuksia eteenpäin, vaikka siis yksi ostopuku jo kaapissa onkin. Se ostettu vain on jotenkin, PLÄÄH, tosi kiva mutta....

Toisaalta vaikka ajatus saattaa ulkopuolisesta vaikuttaa hullulta, on siinä hyväkin puolensa. Nyt minulla on "varapuku". Ongelmaksi puvun teettämiseen tulee ilmeisesti sopivan kankaan löytäminen. Päällimmäisen kankaan puvussani tulisi olla valkoista tai kermanvaaleaa, polka dot kuvioitua eli siis isoja valkoisia pilkkuja vaalealla pohjalla. Eipä löydy. Olen juuri aloittanut soittamaan koko Suomen kangaskauppoja läpi, ja tähän mennessä tulos on nolla.

Vihjeitä tästä kankaasta otetaan kyllä mielellään vastaan, kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulipa tässä mieleeni alaa opiskelevana, että juuri nyt on menossa pukuompelijaopiskelijoiden opinnäytetyön aiheen valinta. Oman pukuni ompelee juuri tällainen valmistuva opiskelija, joka on aivain innoissaan ja saa parasta mahdollista opastusta sekä hänellä on käytössä parhaat mahdolliset välineet.

Lisäksi tuollainen opiskelijatyönä teetetty puku tulee maksamaan vain murto-osan ammattiompelijalla teetetystä työstä.

Ja laadusta, ainakin nämä minun tuntemani tytöt ovat erittäin taitavia ja motivoituneita tekemään parasta mahdollista jälkeä...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun puku teetetty myös Morsiusgalleriassa. Sain sellaisen kun halusin, mitään sinne päinkään ei olisi valmiina löytynyt. Ainoa mitä tällä tiedolla olisin muuttanut, olisi ehkä ollut hihojen materiaali. En tiedä, jos välisovitus (perinteinen teettäminen) olisi ollut, olisiko halunnut hihoihini laskeutuvampaa kangasta. Ja ehkä vielä isommat hihat. Kun en ompelemisesta mitään ymmärrä (eli en kankaistakaan), en osannut ajatella miten tafti käyttäytyy laajoissa hihoissa. Mutta vaikka kangas ei laskeutunut, oli hihat hienot ja toimi hyvin hääpäivänä. Viralliset kuvathan sen sitten lopullisesti näyttää toimiko ne (en ole nähnyt vielä yhtään kuvaa vihkimisestä). Toisaalta oli kiva, että koko puku oli samaa kangasta. Rakastuin taftiin mm. sen kahinaefektin ja elävän pinnan takia. Laitan kuvaa, kun saan viralliset itselleni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihania pukuja täällä!

Mulle tulee kans teetetty, viime viikolla kävin sovittamassa ja tällä viikolla saan kuulemma hakea sen kotiin. Alaosa/hame on valkoinen ja korsetti suklaanruskea, jossa päällä puhtaanvalkoinen pitsi. Laitan kuvan kunhan saan puvun kotiin...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on sitten pukuni ensimmäinen sovitus takana...Puku oli kaunis, mutta korjattavaakin löytyi. Vaikka minä olin suunnitellut puvun huolellisesti ompelijan kanssa, eivät puvun kaikki yksityiskohdat olleet sellaisia kuin olin ajatellut. Mielestäni oli tosi hyödyllistä nähdä puku päälläni, sillä nyt minun oli paljon helpompi antaa korjausehdotuksia kuin suunnitteluvaiheessa. Alussa kun puku oli vain suunnitelma paperilla, oli aika vaikea sanoa tarkalleen esim. miten pitkän laahuksen haluan, kuinka leveät olkaimet jne. Ompelija kannusti minua antamaan korjausehdotuksia ja sanomaan, jos edes jokin pieni yksityiskohta puvussa häiritsi minua. Ihanaa, että tässä vaiheessa muutoksia on vielä helppo tehdä, joten olen luottavainen, että saan unelmieni puvun... :-X

Oman kokemukseni perusteella suosittelen siis lämpimästi välisovituksia. Huolellisestakin suunnittelusta huolimatta puku voi näyttää aika erilaiselta päällä kuin paperilla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle lähtee tässä parin päivän sisään tilaus Jenkkeihin teetätettävästä puvusta :) Täydellisesti omien mittojen mukaan tulee aivan ihana puku, toivotaan että sopii vielä kesällä :-X ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Oman kokemukseni perusteella suosittelen siis lämpimästi välisovituksia. Huolellisestakin suunnittelusta huolimatta puku voi näyttää aika erilaiselta päällä kuin paperilla...

Välisovituksia suosittelen minäkin. Olen tähän mennessä käynyt ompelijalla kolme kertaa: ensimmäisellä tapaamisella vein kankaan ja suunnittelimme puvun mallia aiemmin lähettämieni kuvien perusteella; toisella kerralla sain päälleni yläosan sovituskappaleen, jonka avulla tehtiin tarkemmat suunnitelmat yksityiskohdista; ja kolmannella käynnillä sovitin oikeasta pukukankaasta kokoon harsittua pukua. Kummallakin sovituskerralla on pukuuni tehty joitain pienempiä tai suurempia muutoksia ja korjauksia. Seuraava sovitus on parin viikon kuluttua, ja tuolloin puvussani pitäisi olla vuorikangas ja helman tyllitkin paikoillaan. :-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle anoppi tekee puvun. Silkki on tuotu lomamatkalta Aasiasta. Hän aikoo tehdä ensin lakankankaasta mallipalat, jotta saadaan koko oikein, sitten lakanakankaasta valmiin puvun mallin, jotta nähdään oikeasti, miltä se näyttää ja pitääkö jonnekin tehdä vielä muutoksia. Ja sitten vasta oikea puku silkistä. Tietysti pitää ottaa huomioon materiaalien ero, vuoren puuttuminen jne.. Mielenkiintoista! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sarella: kerroit tuolla että pukusi teettäminen tulee maksamaan n. 350 + kankaat. Suostutko paljastamaan missä teetätät puvun? Voit halutessasi laittaa vaikka privaa. Itse haaveilen vähän samankaltaisesta puvusta: ei täyspitkä, leveä helma, tyköistuva yläosa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips!!

Minä olen myös teettämässä pukuni, kaverini opiskelee vaatetusalaa ja hän tekee pukuni päättötyönään.

Laittakaahan tännekkin kuvia teetetyistä tai tekeillä olevista puvuistanne, olis tosi kiva nähdä minkälaisia luomuksia olette saamassa!! ;D Mulla itsellä ei ole vielä edes sovituskuvia, mutta yritän laittaa niitä heti kun pääsen sovittelemaan pukuani ;)

Mun puku tehdään siis Sincerity 3030 mukaillen (kokonaan valkeana).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä linkkiä sovituskuvaan tältä päivältä:  http://i4.photobucket.com/albums/y125/HeadbangerSuzy/h1.jpg

Yläosan pitsikoristeiden alle tulee kaksinkertainen pala mustaa tylliä, tällähetkellä vain yksi kerros, ei näy juuri ollenkaan.

Samoin helman halkioon tulee kaksinkertainen musta tylli. Siinäkin nyt vain yksi kerros tällähetkellä. Koristuksien paikkaa/määrää vielä mietitään ja jotain pientä ekstraa tuohon varmaan vielä tulee. Puvun kanssa tulee joko musta huivi tai musta bolero, tätä en ole vielä päättänyt. Innolla odotan lopputulosta!  :-X

Pukuni teetän Turussa Sydänkävyssä, josta olen saanut ihan loistavaa palvelua!   :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kylläpäs on Suzy sinun pukusi muuttunut

:o todella hyvältä näyttää ;)

Laitan sulle kuvia mun puvustani vaikka ensi viikolla kun on seuraava sovitus :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva juttu! Oonkin ootellu SutturaSaara  sun pukukuvias! Ja kiitos Rosselle kehuista, sullakin upea puku tulossa!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastattu Timoteille jo joku aika sitten YV:nä. Vinkkinä muille: kannattaa kysellä ompelijoita isompien kaupunkien ulkopuolelta. Esim. tunnin ajomatka omalla autolla voi säästää useita satoja teettäminen hinnassa. Tai jos asuu joku kummin serkun kaima jossain "maalla" niin kannattaa kysellä heiltä tietävätkö hyvää ompelijaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vaan kehuista! :) Tässä vielä takaa vilautus, lisää sitten kun puku on valmis!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään