Jump to content
Naimisiin.info

Sotilashäät


suvineito

Recommended Posts

Niin vähän ajattelinkin, että kai se istuminen jonkun säännön vastasta on. Ja onhan se komeempaa/arvokkaampaakin kun ne seisoo koko ajan. Täytyy nyt keskustella miehen kans tuleeko koko kujaa kirkkoon ollenkaan, koska mun mielestä näkyvyyseste oli iiiiso miinus vaikken ees tuntenu hääparia. Yks sotilaista kyllä joutukin istahtaan hetkeks kun alko heikottaan :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Olisiko sitten mahdollista että vieraat istuu hieman keskemmälle penkkirivejä jotta näkisivät paremmin..? :girl_smile:

Se on vaan aika hieno ja komea tapahtuma kun sotilaat tulee paikalle ja lähtevät sitten toimituksen jälkeen että sekin on varmasti vieraille hieno kokemus, varsinkin jos ei ole aiemmin ollut sotilashäissä. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest kadetin_morsian

Mukavaa että tänne on tullut muitakin!

"upseerikuja kirkossa, miekkakuja kirkon ulkopuolella"

Eli siis mikä on upseerikuja kirkossa? Missä kohti kadetit seisovat kirkossa vihkimisen ajan?

Olen ollut koko ajan siinä käsityksessä, että heillä ei ole kirkossa muuta osuutta kuin kunniakuja vihkimisen jälkeen (kirkon ulkopuolella). Minua mieityttää eniten se, kun haluaisin että vihkimisen jälkeen heitettäisiin riisiä, mutta se ei taida onnistua kunniakujan vuoksi?

Olisi noloa heittää kadettien päälle riisit. :)

Link to comment
Share on other sites

Elikkäs,

Juuri ennen kun vihkiminen alkaa kadetit/upseerit marssivat ( ilman miekkoja! ) parijonossa käytävää ja jäävät penkkiriveittäin molemmin puolin seisomaan. Kun musiikki alkaa rintamasuunta kääntyy ovelle ja morsiamen mukaan sitten kääntyy takaisin alttaria kohden. Vihkimisen jälkeen sotilaat poistuvat hääparin jälkeen, jälleen parijonossa ulos. Ulkona sitten muodostavat kunniakujan miekkojen kanssa. Sotilaathan seisovat rapuilla, joten vieraat voivat seistä rappujen edessä tasaisella ja kun hääpari on ohittanut kunniakujan voi heittää riisiä. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Guest kadetin_morsian

Ihanaa, kiitos paljon neuvosta! Kuulostaa järkevältä :)

On kadetti/upseerihäät kyllä upeat.. Ollaan me tytöt kuulkaa onnekkaita kun omat häät saa olla sellaiset :-X

Ainut mikä hieman harmittaa, on tuo kun kadetit hieman estävät muiden vieraiden näkyvyyttä, mutta ei se haittaa..

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli aika pieni kirkko, joten sotilaat väkisinkin peittivät vähän näkyvyyttä.. Tehtiin kuitenkin niin, että sotilaat seisoivat vasta toisesta penkkirivistä lähtien, ja vain joka toisen penkkirivin päässä (2., 4., 6. ja 8. rivien). Näin morsiamen luovutuksellekin jäi pieni rako. :) En tiedä miten te (joilla häät vielä edessä) olette istumajärjestystä suunnitelleet, mutta sotilaat kannattaa laittaa omaan pöytään mahdollisten aveciensa kanssa. Ja jos häihin tulevat sotilaat ovat ennenkin hoitaneet perinteitä niin hyvä, muuten kannattaa miekan polttoa jopa harjoitella. Näkyvät liekit kun eivät ihan niin helposti synny! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 years later...

Mä kihlauduin kolmannen vuoden kadetin kanssa kuukausi sitten ja häiden koittaessa muutaman vuoden päästä mies on ollut jo pitkään laivastoupseeri. Upseerihäät on täälläkin suunnitelmissa. Bestman on rajavartija (ei sotilas käsittääkseni), joten käyttää sitten rajavartion vierailupukua, joka on kuulemma vihreä (ei ole lempivärini). Sulhanen menee syksyllä isolle alukselle töihin, joten sotilaita(työ-/kurssikavereita) saa sitten kutsua vähintään sen 6, jotta saa miekkakujan toteutettua :P Tosin mulla on paljon enemmän sukulaisia, joten hyvin voi sulho sitten kutsua jopa sen 10 sotilaskaveria.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...