Jump to content
Naimisiin.info

Tallinna / morsiuspukuja: mistä + millaisia?


Guest Essi26

Recommended Posts

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Moi!!

Kävin Tallinnan hääpuku valikoimaan tutustumassa viime viikolla ja voin erittäin lämpimästi suositella Anna-Bellaa. Liikkellä oli laaja valikoima erillaisia kauniita hääpukuja, väreinä löytyi Ivorya sekä puhtaan valkoisia. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja mukavaa. Myyjä-tyttö oli asiansa osaava ja niin ystävällinen. Palvelu kieli oli englanti ja sujui hyvin, vaikka meidän englannin kieli ei hirmu vahva osaaminen ollutkaan.

Kokeilin useampaa puhtaan valkoista mekkoa sekä yhtä ivoryn väristä, ja itselleni puhtaan valkoinen sopi paremmin. Kokeilin A-linjaisia hääpuku sekä yhtä merenneito-mallista, ja A-linjainen sopi paremmin vartalolleni. Hinnat olivat mielestäni halvemmat kuin Suomessa.

Löysin Anna-Bellasta juuri itselleni sopivan ja kauniin A-linjaisen hääpuvun (370e), hintaan sisältyi mekon lyhennys, alushame sekä pukupussi. Tallinnasta pikku-putiikeista löysin myös itselleni tiaran (15e) ja sukkanauhan (7e).

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään tietoa joutuuko tallinnasta puvun hakiesssa maksamaan jonkun tullimaksun? Kun olen kuullut puhetta ettei puvun sieltä osto ja tuominen ole niin yksinkertaista ja vaatisi jonkun tullihomman yms?? Haluisin nimittäin myös käydä tallinnan valikoimaaa kattelemassa. :)

En mä ainakaan mitään kenellekään maksanut... :girl_haha:

Meillä oli auto reissussa mukana, puku tosin saattoi myös hienosti kadota sen uumeniin neljän naisen tieltä. En kyllä siltikään jaksa uskoa että tullimaksuja lähdettäisiin perimään.

Muokattu: , käyttäjä: Sweetie^^
Link to comment
Share on other sites

Onko kellään tietoa joutuuko tallinnasta puvun hakiesssa maksamaan jonkun tullimaksun? Kun olen kuullut puhetta ettei puvun sieltä osto ja tuominen ole niin yksinkertaista ja vaatisi jonkun tullihomman yms?? Haluisin nimittäin myös käydä tallinnan valikoimaaa kattelemassa. :)

En mä ainakaan mitään kenellekään maksanut... :girl_haha:

Meillä oli auto reissussa mukana, puku tosin saattoi myös hienosti kadota sen uumeniin neljän naisen tieltä. En kyllä siltikään jaksa uskoa että tullimaksuja lähdettäisiin perimään.

Moi!!

En minäkään tulleja maksanut hääpuvusta, eikä kukaan kysellytkään :)

Me oltiin ilman autoa ja kuljetin hääpukuni matkalaukkuun taiteltuna. En minäkä uskois et tarviis tullia maksaa..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Omat kokemukset, josko näistä jollekin oisi hyötyä. :) Tosin aika paljon taitaa myötäillä muidenkin mielipiteitä:

Anna-Bella

Ehdottomasti paras asiakaspalvelu ja ihan hyvät valikoimat. Kuten joku muukin on täällä kirjoittanut; tältä myyjätyttöseltä olisin voinut ostaa useammankin puvun! :)

Tuli sellainen fiilis, että myyjä oli ihan aidosti etsimässä sitä täydellistä pukua juuri minulle. Hän jopa sanoi, että siitä täytyy tulla semmoinen "Vau, tämä se on" -fiilis; jos ei sitä tule, niin puku ei ole oikea. Loppujen lopuksihan näissä puvuissa oli kaikissa joku juttu, mikä vähän häiritsi - eli pukua ei löytynyt täältä juuri minulle. Mutta ehdottomasti liikkeistä paras minun mielestäni silti. :)

Hintataso ok; minun kokeilemani maksoivat 400-500e.

Anna-Bellan vieressä ollut pikkuliike, en muista nimeä...

Todella hörhelöistä ja liian prinsessamaista. Hintoja en edes katsonut, kun ei ollut omannäköistä.

Salo Center

Suurimmat ennakkoluulot tätä liikettä kohtaan ja meinattiin jättää kokonaan väliin. Käytiin kuitenkin ja ihan hienoja pukujahan sieltäkin löytyi - jopa kokeiluun asti.

Liike itsessään on aika karu, vähän semmoinen varastomainen. Puvut on ahdettu aika tiiviisti, joten juuri-sen-oikean puvun löytäminen on aika haasteellista. Toki se helpottaa, että puvut on järjestelty koottain. Asiantunteva myyjä toki auttoi täällä; kun olin löytänyt pari kokeilemisen arvoista, hän osasi kaivaa rekkien kätköistä muutamia muitakin minua miellyttäviä.

Puvut varmaan ovat ei-niin-laadukkaita kuin muualla; lähinnä sen tunsi siitä, että puvut eivät painaneet päällä ihan yhtä paljoa kuin muiden liikkeiden puvut. Mutta onko se sitten lämpimissä kesähäissä kovin huono asia? ;) Niin ja olivathan nämä puvut varmaan joukon halvempia; kokeilemani maksoivat 300-350e.

Tigasmo

Ehdottomasti hienoimmat puvut täällä! Tosin myös aika naftisti kokoja; löysin kaksi ihanuutta, joista toinen oli kokoa liian pieni ja toinen kolme kokoa liian suuri...

Asiakaspalvelu oli aika huonoa, kun paikalla oli parhaillaan toinen morsian testaamassa pukuja.

Pärl

Tästä jäi vähän sama kuva kuin siitä Anna-Bellan vieressä olleesta pikkuliikkeestä; liikaa kimallusta ja hörhelöitä. Ja asiakaspalvelustakin jäi huono kuva; muita asiakkaita ei ollut paikalla, mutta myyjä ei silti ottanut kontaktia.

Anna Boutique

Täältä löytyi useampikin ihanuus. Hinnat tosin monessa lähellä Suomen tasoa. Vielä jos joutuu tekemään hieman muokkauksia (ainakin itsellä rintojen kohdalta nämä olivat auttamattoman isoja), niin kyllähän siinä hintaa kertyy.

Erittäin ammattitaitoinen myyjä, joka sai minutkin kokeilemaan pukuja, joita en ollut edes vilkaissut sillä silmällä. Ja näyttivät päällä aivan mahtavilta!

Edellissesongin puvut 400-500e luokkaa; muissa valitettavasti hinnat yli 700e, eli ihan Suomen tasoa.

Kaiken kaikkiaan - kyllä Tallinnasta varmasti puku sitä haluavalle löytyy. Pitää vaan miettiä, että mitä on etsimässä.

Yleisesti ottaen paras maku valikoiman monipuolisuuden suhteen jäi Anna-Bellasta ja Tigasmosta. Kimallusta ja hörhellystä kaipaaville Pärl ja Anna-Bellan vierusliike ovat parhaimmat vaihtoehdot.

Halvimmat puvut ehdottomasti Salo Centeristä ja kalleimmat Anna-Boutiquesta - muut siltä väliltä. Tosin näissäkin varmaan on kappalekohtaisia eroja, mutta noin yleisesti ottaen. :)

Link to comment
Share on other sites

Niin ja sitä piti vielä sanoa, että niitä kaikkia oheistuotteita hääpuvun lisäksi löytyy hyvin ja halvalla näistä liikkeistä. Erityisesti Tigasmossa ja Salo Centerissä on sormustyynyjä, kenkiä, sukkanauhoja jne. Jotain taisi olla Pärlissäkin.

Sulhasen asusteita löytyi ainakin Salo Centeristä. Muissa en nyt muista nähneeni?

Morsiusneidon mekkojen osalta oli kyllä lievä pettymys, ettei löytynyt. Etsinnässä oli kaksi erikokoista mekkoa, mielellään samanlaiset. Koot siis 110 ja 140. Joka paikassa löytyi joko vaan toista kokoa tai sitten ei lainkaan sellaista mitä etsittiin. Haussa siis vaaleanpunainen mekko; monessa oli tarjolla vaan valkoisia!

Pienempiä kokoja löytyi paremmin kuin suurempia, eli kovin isolle morsiusneidolle ei mekkoa kannattane Tallinnasta lähteä etsimään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Itse ostin oman pukuni Anna- Bellasta. Liike oli mielestäni aika pieni ja aluksi epäilin voiko sieltä löytyä pukua minulla. Niin kuitenkin kävi, että se täydellinen löytyi ! Todella hyvä palvelu ja puvun hinta sopiva minulle. Valikoima oli ehkä pieni, mutta laaja.

Kävin itse myös Tigasmossa, joka oli erittäin pieni liike. Sielä ei ollut mitään mitä olisin edes halunnut sovittaa. Tigasmo ehkä parempi puvun teettämiselle.

Näiden lisäksi kävin myös Salo Centerissä, jossa en myöskään sovittanut yhtään puku. Salo Centerin henkilökunta oli todella töykeää ja puvut mielestäni jotenkin kämäsen näköisiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Itse kävin Anna-Bellassa ja Anna Boutiquessa, Bella on edullinen ja oikein ystävällistä palvelua. Boutique oli ylellisempi, puvut arvokkaampia ja todella ammattitaitoinen myyjätär. Edullista pukua lähdin etsimään ja jouduin palaamaan tyhjin käsin koska ihastuin Anna Boutiquessa pukuun mikä maksoi 1450€. Nyt pohdin kuumeisesti mitä teen. Saman puvun löysin eBaystä käyettynä 1000€ mutta vieläkin hinta on turhan korkea minulle...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heippa!

Olen viikon päästä lähdössä (16.11.) Tallinnaan etsimään hääpukua itselleni. Olen netissä etsiskellyt liikkeitä, kun en jostain syystä tätä ketjua aiemmin bongannut täältä...

Muutaman liikkeen nettisivujen kautta bongasin osoitteita, mutta tätä ketjua lukiessa alkoi hämäämään, että onko Tigasmo osoitteessa Liivalaia (numero?)? Joku kirjoitti ettei olisi, mutta osa kirjoittajista on kuitenkin menneenä kesänä käynyt kyseisessä liikkeessä.

Osaako joku kertoa, minkä kokoisia hääpukuja Tallinnan liikkeissä on? Poikkeavatko koot suomen puvuista tms.?

Link to comment
Share on other sites

Hääpuvut ovat paljon koritsteellisempia (mielestäni ihania). Jotkut puvut ovat edullisia ja hieman ehkä huonompi laatuisia. Kuitenkin jos todella laadukkaan puvun haluaa niin suoraan vain Anna Boutiqueen, on kalliimpi kuin muut mutta taas varmasti laadukkaita pukuja (ja halvempiea kuin Suomessa). Kannattaa lähteä tutkimaan liikkeitä, saman kadun varressa on monta liikettä! Kannattaa olla aina vähän tiedossa minkälaisen puvun haluaa, toki on luvallista kokeilla eri malleja, mutta pukuja on pajon ja kokeilua nopeuttaa jos on jonkilainen mielikuva (A-linja, merenneito, olkaimeton, sweetheart, kirjailun määrä, pitsi....) ja kun nämä toiveet kertoo myyjälle niin aika riitää hyvin muutaman puvun kokeiluun. Tiedoksi niille jotka eivät ole vielä käyneet sovittamassa pukuja, se on todella raskasta! Puvut painavat paljona ja nyöritys.. Oi ja voi.. :) Hauskaahan se on mutta muistan kun yllätyin väsymyksen määrästä!

Mukavaa Tallinnan matkaa kaikille!

Link to comment
Share on other sites

Terkkuja Tallinnasta!

Tämä ensi kesän morsian kotiutui reissusta lauantaina erittäin onnellisena; unelmieni puku löytyi! :wub:

Anna-Bellaan (lähellä D-terminaalia, Jöe tn. 2) suunnistin suoraan lukemieni arviointien perusteella. Liike valmistaa itse pukunsa, ovat siis laadukkaita ja uniikkeja pukuja hyvistä kankaista ja materiaaleista. Oma pukuni on ivorin (ei keltainen vaan norsunluun värinen) sävyistä paksua taftia, hieman helmassa tylliä ja helmassa + miehustassa ranskalaista pitsiä käsin tehdyillä helmikirjailuilla. Hinta 435¤.

Kokeilin useita pukuja ja löysin yhteensä kolme pukua, joista tein lopullisen valintani. Erittäin kaunis pitsi kuitenkin teki vaikutuksen ja päädyin siihen. Ahhh, niin kaunis puku! Ihania pukuja toki olisi ollut vieläkin enemmän... :D

Täytyy kehua, että myyjättäriä oli kaksi paikalla. Toinen oli minun kanssa ja oli todella ystävällinen, palveli auliisti ja antoi paljon ammattilaisen vinkkejä valinnan tekemiseen.

Salo Center (Narva mnt. 9, Anna-Bellan lähellä!!) Täällä piipahdin jo ostettuani puvun. Aika ahdas paikka ja hassusti ketjun takana portaiden yläpäässä on itse hääosasto. Pukuja en niin tarkkaan katsellut, mutta kyllä niitä siellä oli. Alakerrasta löysin kauniita hiuskoristeita hintaan 9¤.

En osannut laittaa kuvaa omalta koneeltani, mutta linkitin blogistani puvun erään yksityiskohdan... Mutta tämä antanee pientä osviittaa hääpuvustani. Kuva otettu lanteilta alkavan halkion yläreunasta. :)

Tallinna16-17.11.12+048.jpg

Muokattu: , käyttäjä: -Muru-
Link to comment
Share on other sites

Hei,

Kävin myös hakemassa puvun Tallinnasta ensi kesän häihin ja se täytyy sanoa, että yllätyin tasosta tosissaan! Vinkki niille, jotka miettivät Tallinnaan lähtöä, olin itse varautunut käyttämään 2000-2500 euroa Pronoviaksen pukuun mutta päädyin ostamaan puvun Anna-Bellasta 375 eurolla. En ollut edes keskustellut tulevan mieheni kanssa vaihtoehdosta, että ostaisin puvun Tallinnasta mutta puku oli juuri sitä mitä olin etsinyt. Ostin Anna-Bellasta myös alushameen(35€), käsinkirjaillun hunnun(70€) ja tiaran(40€). Kaikki olivat erittäin laadukasta työtä, eikä hintaa arvaa mistään. Oheismateriaali oli helpoin ostaa samasta paikasta.

Kävin lokakuun lopulla 2012 seuraavissa liikkeissä:

Salo Center

Yllättää! Ei vakuuta ensi silmäyksellä mutta kannattaa katsoa, paljon pukuja ja paljon kokoja. Myyjä varoitti, että koot aika pieniä mutta itselle, kokoa 34/36, 38 oli aivan liian iso. Kauniita hiuskoruja, kenkiä, miesten pukuja, muita juhlapukuja (esim. Äidille tai kaasolle) ja erittäin hyvä palvelu Suomeksi. EHDOTTOMASTI EDULLISIN ja laaja skaala puvuissa tyylin suhteen. Lokakuussa 34 oli myyty aika vähiin. Paljon boleroita ja myyjältä hyviä vinkkejä boleron korvikkeeksi.

Pieni pukuliike Anna-Bellan vieressä

Vain muutama puku aina kokoa kohden mutta saattaa tärpätä. Äärimmäisen koristeellisia mutta myös muutama hillitympi. Lokakuussa muutama hyvin kaunis lyhyt juhlapuku.

Anna-Bella

Suosikki! Liikkeessä paljon upeita pukuja. Lokakuussa paljon pieniä 34-38 kokoja. Myyjä aivan ihana ja asiointi sujuu vaivatta englanniksi. Muutama juhlapuku mutta kyseiset yksilöt upeita. Lokakuussa bolerot vähissä mutta muita asusteita löytyi. Hiuskorut 20€ ja tiarat 40€ mutta todella laadukkaita ja arvokkaan näköisiä, kaunista työtä. Puvut hyvin edullisia mutta erittäin laadukasta työtä.

Pärl

Liike näyttää suljetulta mutta sisään pääseekin vain kelloa soittamalla. Puvut erittäin laadukasta työtä mutta hintataso korkeempi aiempiin nähden, lokakuussa keskimäärin 800 euroa. Lokakuussa pienempiä kokoja ei ollut ja pukuja hyvin vähän. Kauniita laukkuja. Pieni liike.

Tigasmo

Kelloa soittamalla sisään. Kohtalaisen paljon pukuja, edullisempia jälleen kuin Pärlissä. Valikoimassa myös paljon juhlapukuja.

Pärl ja Tigasmo olivat selkeästi etäämmällä keskustasta.

Mihinkään liikkeeseen ei tarvinnut varata aikaa ja ainakin pienemmät koot (34-38) vastasivat Suomen kokoluokkaa. Ainakin pienet puvut olivat selkeästi lyhyempiä kuin Suomessa, itse 163cm eikä pukua tarvinnut lyhentää. Tullimaksuja ei kukaan kysellyt missään vaiheessa vaikka vein puvun myöhemmin lentäen muualle.

Vinkki puvunhakijoille: jos on alusalu jo valmiina, helpottaa sovituksessa ja jos ei sitä kannattaa myös vilkaista Tallinnasta. Jos mahdollista, hanki alushame, huntu, bolero, hiuskorut ym. samalla kun ostat puvut - helpottaa kummasti! :)

Onnea kaikille tuleville morsiammille!!

Link to comment
Share on other sites

Minäkin suosittelen ottamaan mukaan mahdolliset hääalusvaatteet ja erityisesti kengät.

Olen 170cm, ehkä siis aavistuksen pidempi. Pari pukua oli auttamatta lyhyitä ja hääkenkieni 8,5cm koron kanssa totaalisen lyhyitä. Mutta helmojen pituuksissa oli eroja ja kuten em. tälläinen pitkähkökin tapais löysi edullisesti laadukkaan unelmien puvun. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Minkäslainen se hintataso nyt olikaan Tallinnassa? :)

Halvempi kuin suomessa, mutta missä määrin.

Onko sielläkin merkkimekkoja myös reilusti halvemmalla vai onko esim. Anna-Bellassa vain heidän omia mallejaan?

Tämä on ehkä hieman huono vastaus, koska merkkipuvuista en osaa sanoa. Anna-Bellassa on heidän omaa mallistoa, jotka valmistavat siis itse laadukkaista materiaaleista. Esim. minun puvussa morsiussatiinia, tylliä ja ranskalaista pitsiä kera kasin tehdyin helmikirjailuin. Tämä puku + vannealushame maksoi 435€.

Pukuja olisi ollut edullisemminkin, mutta koska ihastuin juuri tähän pukuun ja sekin on edelleen suomen hintoihin verrattuna edullisempi, ostin sen.

Olen kuullut, että Tallinnasta löytyy myös merkkipukuja, mutta hintatasosta en tiedä. Joku muu ehkä saattaa osata vastata siihen kysymykseen. :)

Link to comment
Share on other sites

Minkäslainen se hintataso nyt olikaan Tallinnassa? :)

Halvempi kuin suomessa, mutta missä määrin.

Onko sielläkin merkkimekkoja myös reilusti halvemmalla vai onko esim. Anna-Bellassa vain heidän omia mallejaan?

Siinä Stockmannin lähellä olevassa hääpukuliikkeessä (Anna Boutique), on merkkipukuja mm Sincerity ja Justin Alexander eli ihan samoja joita Suomessakin myydään. Merkkipuku on tietenkin aina kallis, joten eivät ne mitään järkkyhalpoja Tallinnassakaan ole, mutta kyllä siellä useita satasia säästää.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...