Piku_prinsessa

Kokemuksia morsiuspukuliikkeistä / Hki

119 viestiä aiheessa

Itse kävin ainoastaan Niinattaressa, tokalla kerralla löytyi se unelmien hääpuku. En voi kyllä kuin kehua liikettä ja myyjiä, aivan ihanaa palvelua! Toisella kerralla etenkin myyjä ehdotteli ja otti jotenkin tosi mahtavasti osaa sovitustilanteeseen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

(palautetaanpas tätä keskustelua alkupäräiseen tarkoitukseen..)

Kaipaan lisää kokemuksia Stockmannin hääpukupalvelusta.. Minkä hintaisia Stockmannin puvut ovat? Semmosta hintahaarukkaa haen, netissä kun ei selviä mitään on vaan linkit ulkomaalaisille sivuille joissa kyllä nättejä mekkoja... Kannattaako edes käydä jos budjetti alle 1000e?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

(palautetaanpas tätä keskustelua alkupäräiseen tarkoitukseen..)

Kaipaan lisää kokemuksia Stockmannin hääpukupalvelusta.. Minkä hintaisia Stockmannin puvut ovat? Semmosta hintahaarukkaa haen, netissä kun ei selviä mitään on vaan linkit ulkomaalaisille sivuille joissa kyllä nättejä mekkoja... Kannattaako edes käydä jos budjetti alle 1000e?

Ihania pukuja ja ehdottomasti kannattaa käydä! Näytekappaleita tai poistuvia malleja voi olla tuohon alle 1000e hintaan, mutta esimerkiksi puku johon itse ihastuin maksaa siellä 2200e. Toki jokaisella valmistajalla on erityylisiä pukuja, jotka on hinnoiteltu eri tavalla. Ainakin ne mitä itse katsoin olivat kuitenkin 1500e+ :o

Ja olipa siellä vielä hyvää palveluakin! Ja ei kukaan kiellä kuitenkaan sovittamasta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy laittaa tänne kehuja Niinattaresta! Itse pukua en ole vielä ostanut, mutta sovituskierros oli todella miellyttävä. Olin ensimmäistä kertaa sovittamassa enkä oikein tiennyt mitä haen. Sain aluksi katsella pukuja rauhassa ja merkkasin sovitettavaksi pukuja tyylin laidasta laitaan. Sovitusajan alkaessa kerroin myyjälle, että tyyli on vielä hakusessa ja että sovitetaan rohkeasti laidasta laitaan. Myyjä (harmi ettei nimi ole tiedossa!) lähti tähän innolla mukaan ja pikku hiljaa karsimalla sain hyvän käsityksen siitä mitä haluan (kapealinjaisen pitsimekon). Tämän jälkeen hän toi juuri tähän muottiin sopivia pukuja sovitettavaksi ja todennäköisesti se unelmien puku myös löytyi tuosta joukosta! Ihan ekalla kerralla ei viitsi kuitenkaan ostaa joten parempi kiertää vielä useampikin liike :) Mutta pointtina tässä se, että myyjä 1. ymmärsi ideani kokeilla erityylisiä pukuja ja siten löytää sopiva malli/tyyli 2. osasi tuoda esille juuri valitun henkisiä pukuja.

PS. Niinattaressa on tosiaan mukavasti pitsipukuja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En suosittele Vip juhlapukua. Hääpuvun osto on niin ainutkertainen kokemus ettei sitä kannata riskeerata huonolla asiakaspalvelulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä omat kokemukseni:

Morsmaikku - Olin aiemmin soittanut ja kysynyt voiko varata ajan. Eivät varanneet, ellei siellä teetä pukua. Menimme heti liikkeen auettua, jotta paikalla ei olisi paljon muita asiakkaita ja että saisimme myyjältä apuja. Kun astuimme sisään myyjä kuitenkin vain kertoi että tietyllä tangolla on -80% alennuksessa olevat mekot ja muut ovat normaalihintaisia. Hintaluokka normaaleissa oli lähempänä 2000e joten valitsin ensin alerekistä muutaman mekon. Myyjä myös totesi että pärjäätte varmaan sovituksessa itse, kun on niin paljon makutuomareita mukana(!).Olin hieman ihmeissäni tästä, koska Morsmaikun puvut myydään yleensä suoraan rekistä, joten ihmettelin ettei myyjä halunnut tulla auttamaan niitä päälle ja varmistamaan, ettei mikään rikkoudu tai sotkeudu.

Aika huono kokemus ja mekot olivat kaikki samanlaista pelkistettyä A-linjaa.. Kuvia ei saanut ottaa.

Niinatar- Seuraavaksi suuntasimme Niinattareen ja vitsi mikä muutos! Tänne minulle oli varattu aika. Myyjät olivat ystävällisiä ja myyjä, joka oli varattu minulle kysyi, minkä tyylistä olin hakenut ja kerroin ja hän sanoi heti että tietää yläkerrasta muutaman juuri sopivan. Sain merkkejä, joilla merkkasin mitä pukuja halusin sovittaa ja hän toi ne sovituskoppiin. Mekon päälle pukemisessa ei kauan mennyt, joten ehdimme hyvin sovittaa monia mekkoja ja lemppareita uudestaan. Yhden lempimekon sain päälleni vielä 3 minuuttia ennen aikani loppumista, vaikka lauantaisin heillä on hyvin tarkkaa että kopit vapautuvat tasatunnein.

Alerekeistä ei löytynyt mitään mieluisia mekkoja. Top kolmoseen pääsivät kolme ihan erilaista mekkoa hintaluokassa 1100-1600e eli hieman yli budjetin, koska olin ajatellut että 1000e olisi ollut budjetti. Kuvia sai ottaa päällä olevista mekoista. Sain top 3 mekoista tiedot ja hinnat lapulle.

Hyvä kokemus ja jäi kyllä erittäin positiivinen mielikuva.

Stilissima - Viimeiseksi minulle oli varattu aika Stilissimasta, koska oli ainoita liikkeitä, jotka ovat lauantaisin klo 16 asti auki. Menimme melkein tuntia ennen varattua aikaa liikkeeseen ja aloimme katsella mekkoja. Vastassa oli erittäin mukava myyjä, joka totesi että hän on vapaana, joten jos tarvimme apua hän on käytettävissä ja kunhan koppi vapautuu pääsemme myös sovittamaan.

Mekkoja ei ollut läheskään yhtä paljon kuin Niinattaressa, mutta valikoimasta löytyi n. 10 kpl mekkoja joita halusin sovittaa. Valitettavasti nämä eivät istuneet päälläni yhtä hyvin tai jokaisessa oli jotain aika paljonkin pielessä. Päässäni kummittelivat vain nuo Niinattaren kolme upeaa mekkoa. Ja vaikka ihan avoimesti sanoin, että ei lähellekään yhtä hyvä kuin edellisessä paikassa, myyjä ei ollut moksiskaan vaan sanoi, että käydään sitten laittamassa seuraava päälle. Aivan uskomattoman hyvää palvelua! Mekko toisensa jälkeen hylkäsin ja kun minulla oli viimeinen päällä eikä sekään ollut hyvä, sanoin että voitasiinko kokeilla vielä yhtä tuosta rekistä, jota katsoin mutta en aluksi halunnut sovittaa. Myyjä etsi mekon minulle ja alkoi laittamaan sitä päälleni. Ennenkuin mekko oli edes kunnolla päälläni näin hymyn nousevan kasvoilleni. Mekko näytti nyt jo upealta! Kun menin näyttämään mekkoa seurueelleni, kaikki olivat että tämä on paras! Itse kuitenkin mietin vielä Niinattaren mekkoja..

Pyysin kaveriani, että saisin nähdä hänen ottamiaan kuvia, jotta voisin vertailla. Siinä kun sitten katsoin kuvista muita mekkoja päälläni ja tätä kyseistä mekkoa peilissä, kaksi Niinattaren mekkoa tippui samantien listalta pois - näytin kuvissa mekoissa ihan hirveältä :D

Noh, sitten oli enää Niinattaren yksi mekko ja tämä Stilissiman. Myyjä kuitenkin tuli ja sanoi, että tämä mekko on muuten alennuksessa ja hinta on 700e. (Puolet halvempi kuin Niinattaren). Siinä sitten pähkäilin ja mietin ja mitä pidempään katsoin kuvaa sekä itseäni peilistä, olin varma että minun oli nähtävä itseni kuvassa myös tämä mekko päällä. Ystäväni sitten salaa nappasi puhelimella kuvan Stilissiman mekosta päälläni ja sen jälkeen menin riisumaan mekon.

Mietimme siinä porukalla ja kaikki olivat sitä mieltä, että tämä Stilissiman mekko oli ehdottomasti paras. Aloin vertailemaan mekkoja kuvista ja kyllähän ero oli huikea. Päädyin sitten ostamaan tämän Stilissiman mekon ja nyt ei voi muuta sanoa kuin että ehdottomasti oikea ratkaisu! Kyllä se niin upea oli ja vielä edullinen :)

Pitkät stoorit, mutta lyhykäisyydessään Niinattaressa upea palvelu ja laaja valikoima ja asiantuntevat myyjät. Stilissimassa suppeampi valikoima, mutta sieltä se oma oikea puku löytyi<3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä vähän minun kokemuksia eri liikkeistä joissa kerkesin käymään. Mekkoni löysin jo pari viikkoa sitten http://www.naimisiin.info/yhteiso/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png

Olin tehnyt alkukartoitusta paikoista joissa haluan käydä pukuja sovittamassa. Kävin siis katsomassa tarjontaa, löytyykö yhtään tarpeeksi yksinkertaisia ja moderneja pukuja.

Juhla-asu Helsingissä kävin sisällä kääntymässä, mutta en ainuustakaan myyjästä nähnyt jälkeäkään. Pari miesti siinä pukuja sovitteli. Ei siis kukaan edes hihkassut heitä tai tervetuloa.. kävin nopeasti puvut katsastamassa, näitä ei paljoa ollut ja nopeasti ulos. En suosittele tuolla edes käymään sisällä.

Edit: Juhla-asu Helsingillä uusi omistaja jonka tapasin häämessuilla, annoin hänelle suoraan palautetta kokemuksestani ja hän vannoi että nyt muuttuu ja paljon, esim hän uusii miesten vuokrapuvut jne. Vaikutti fiksulta naiselta!

Edit edit! Olin kirjottanut tähän väärän myymälän nimellä! En siis ole käynytkään vip-juhlapuvussa, vaan tossa pikku roballa olevassa Juhla-asu liikkeessä...

Pukuvuokraamossakin kävin, alunperin mietin ihan puvun vuokraustakin kun oletin pukujen olevan niin kalliita, mutta kun totesin että melkein samaan hintaan saan uuden ostettua en tuolla sitten edes käynyt sovittamassa. Mukavan paljon ja erikokoisia malleja heillä kyllä on että suosittelen käymään jos vuokrausta pohdit!

Sovittamassa kävin aluksi espoon puolella Zazabellan outletissa, jossa myös muuttomyynti, ihan vaan siltävaralta jos löytyisi oikeanlainen puku todella halvalla. Olihan siellä pari ihan kivaa, mutta sitten kun koko ei ole ihan oikea, ei tuo mallikappale kuitenkaan ole se paras mahdollinen. Yksi puku oli todella kaunis nimeltäänkin Audrey, eli yksinkertainen suoralinjainen, jonka hinta oli 200e. Tässä toki todettiin että kangas oli liian ohut, eli vatsan päällä näkyi tukiluut todella selkeinä raitoina läpi, joten jos tämän puvun olisin ostanut olisi se kuitenkin tilattu niin että siinä olisi paksummin kangasta.. Puvut myös melko likaisia, eli riskinä ettei pesun jälkeen tule puhtaaksi tai että pesulassa menee pilalle. Täällä oli vähän hassua sovitella kun viereisen sovituskopissa olevan naisen mies istuskeli siinä ja katteli kun mä sovitin, kun sovittaja jätti kokoajan verhon sen verran auki... ei siis ihan ammattitaitoista palvelua. Mutta jos edullista pukua hakee löytyi täältä kyllä todella hienoja pukuja, olivat vaan mulle vähän liian prameita kun en pitsiä tai röyhelöä halua. Zazabellan helsingin liikkeessäkin olen käynyt katsomassa, todella paljon pukuja, mutta ei hirveesti yksinkertaisia.

Sovimme äitin ja yhden kaason kanssa että varataan virallinen sovituspäivä, tämän päivän aikana kävimme seuraavissa liikkeissä:

Stockmannilla kävimme sovittelemassa kun niillä mallistossa White1-puvut. Täällä oli todella ammattitaitoinen palvelu (kuten odottaa saattaa) ja todella kiva pyöreä koroke isolla peilillä jossa pukua saattoi eri suunnilta tiirailla. Toki kun ilmoitin että puku alle 1000e, piti heidän hiukan miettiä mitä voi näyttää.. Pari todella upeata yksinkertaista pukua löytyi. Kakkosvaihtehtoni löytyi täältä ja sen hinta oli 670e, eli stockmannin puvuksi todella edullinen. Myyjä osasi hyvin tuoda kuvauksien mukaisia yksinkertaisia pukuja.

Seremonia oli paikka jossa olin pariin kertaan käynyt pukuja katsomassa ja aina saanut todella hyvää palvelua, joten tänne halusin ehdottomasti sovittamaan pukuja. Täältäkin löytyi hyvä kakkosvaihtoehto puvusta. Vaikka täälläkin pääasiassa pitsisiä pukuja (mitä kaikkialla tänä vuonna) löytyi useampi yksinkertainen malli sovitettavaksi.

Myös Kasarmintorilla olevaan liikkeesseen Fleur D'orange halusin sovittamaan. Olin tänne piipahtanut sisään joku päivä ja todennut että oli todella kivoja malleja ja hinnat myös todella kivoja http://www.naimisiin.info/yhteiso/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png Todella pikkuinen liike, mutta paljon malleja, tekevät myös mittatilauspukuja paikanpäällä. Täältä se ihanuus sitten löytyi! En ollut vastaavaa muualla nähnyt ja hinta alle 600e. Aasialainen omistaja/myyjä asiallinen, vaikkei niinkään hymyileväinen http://www.naimisiin.info/yhteiso/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/wink.png, mutta ihan sama kun puku niin ihana, ja varmasti osaavat siellä sitten hyvin tehdä pukuun korjausompeleet.

Näihin sovitteluni siis jäivät kun puku jo ekana sovituspäivänä löytyi http://www.naimisiin.info/yhteiso/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/tender.gif

Mielestäni turha väkisin käydä liian monessa paikassa, tuo kolmessa liikkeessä käyminen riitti kyllä oikein hyvin yhdelle päivälle.

Muokattu: , käyttäjä: GwenMari

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minunkin täytyy hehkuttaa Stockmannin aivan mahtavaa asiakaspalvelua!

 

Itselleni Stockmann oli ensimmäinen morsiuspukuliike missä koskaan kävin, enkä yhtään osannut sanoa millainen puku olisi hakusessa. Myyjä valikoi minulle sovitettavaksi seitsemän täysin eri tyyppistä pukua. Puvut löytyivät sovitettavassa koossa, ja ne jotka eivät mahtuneet tai olivat liian suuria kiinitettiin vyön avulla tukevasti mallaamistan varten. Myyjä selvästi nautti työstään ja nyt ihan harmittaa, että en tajunnut kysyä hänen nimeään, sillä niin lämmöllä haluaisin suositella häntä ja antaa palautetta ihan stockmannillekin. Näistä valikoiduista puvuista erottui kaksi todella vahvaa suosikkia, jotka olivat tyyliltään täysin erilaiset (toinen pitsinen merenneito, toinen perinteinen a-linjainen puku). Olen muuten kokoa 46-48, joten mielestäni tämä stockkan reissu sujui suorastaan maagisen hyvin. Stoccalla kuvasimme kaikki sovittamani puvut ja pystyin kotona kaikessa rauhassa analysoimaan kuvista mikä malli minulle parhaiten sopii. Stoccan kokemus oli 10+.

 

Toinen liike jossa kävin oli Stilissima. Täälläkin sain avukseni ystävällisen, mutta hyvin nuoren ja kokemattoman myyjän. Nyt ei tuntunut menevän perille ei haluttu tyyli, eikä edes morsiammen koko! Aluksi myyjä ei saanut päälleni edes likimain oikean kokoisia pukuja. Helma roikkui kaula-aukosta ja myyjä vaan koitti kiskoa solmuun menneitä pukuja alaspäin. Kokemus oli suorastaan nöyryyttävä. Sovitusajan puolivälissä sanoin myyjälle, että menisi hakemaan niitä isoja kokoja- ihan sama mitä malleja ja vasta tämän jälkeen koppiin saatiin niitä kokoja mitä pitikin saada. Kaupasta löytyi itseasiassa lopulta useitakin hyviä pukuja, mutta koska Stilissimassa ei saanut ottaa kuvia, en voi analysoida pukuja enää jälkeenpäin. Yhdessä tuon epäonnistuneen sovituskokemuksen ja kuvattomuuden kanssa ei liikkeeseen mielestäni tarvitse palata (paitsi korkeintaan hakemaan se ihan tiara...)

 

Kolmas liike johon meni oli surullisen kuuluisa Meslewi. Tiesin liikkeen nimeltä juuri siitä syystä, että sitä on niin runsaasti haukuttu. Olin kuitenkin mielestäni hyvinkin ennakkoluuloton, sillä tuolla stilissimassa hivenen ärsyynnyin pariinkin parikymppisen bridezillaan - joten ajattelin kokemuksen morsiuspukuliikkeestä olevan hyvin yksilöllinen ja varmaankin erilainen tässä kolmen kympin puolivälissä. Vasta liikkeessä minulle selvisi, että Meslewin puvut ovat kiinasta ja että niiden hintahaitari on 400-1000e. Ihan kiva, mutta minä olen kyllä valmis panostamaan pukuun enemmänkin - tärkeintä on, että se on täydellinen. Kiinan räätälitaidoista minulla on valitettavasti huonojakin kokemuksia, joten ihan innolla en kiinalaista pukua olisi ostamassa. Meslewissä ei taideta oikein tykätä sovittelusta - ja itselleni juuri se olisi ollut tärkeää. Liikkeessä pitää ensin kansiosta katsomalla määritellä mitä haluaa ja koska nuo aiemmin katsomani puvut olivat hyvin eri tyyppisiä olisin vielä täälläkin halunnut tutustua eri malleihin. Minulla oli varattu aika, mutta ensimmäisen puolikkaan siitä myyjä käyti hintatinkimiseen edellisen asiakkaan kanssa, ja saatuani ensimmäisen puvun päälleni myyjä katosi puhelimeen ja sopi treffit jonkun kanssa suoraan sovitusaikani loppuun. Ensimmäinen puku sopi ja oli kaunis, mutta malli ja laatu ei ollut oikein sitä mitä minulla oli hakusessa. Tämän jälkeen keskesimme vetää vielä yhden puvun puolittain päälle kun aika jo loppuikin. Eli Meslewi olisi voinut kiinnostaa, mutta omistaja torpedoi tilanteen kun ei ehtinyt myydä pukua minulle. Meslewin pukujen pituus on sovitettu 185 cm pituuteen eli jos etsii halpaa pukua pitkälle ihmiselle vois tämä olla suositeltava paikka, mutta muuten tuo sovitustilanteen tyrehtyminen pilasi ostomahdollisuudet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Olen lukenut ihan uskomattomia tarinoita Meslewista netista. En voi kasittaa, etta liike ylipaansa on edelleen pystyssa :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin sovittamassa pukuja Stockmannilla ja Seremoniassa. Kummassakin paikassa sain asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua, erityisesti jälkimmäisessä. Stockmannilla puvut olivat ainakin satasen kalliimpia kuin muualla. Omaan pukuuni ihastuin netissä näkemieni kuvien pohjalta, eikä sitä ollut sovitettavana kummassakaan liikkeessä, mutta Seremonian myyjättären avuliaan ja yksityiskohtaisen kuvailun pohjalta uskalsin sen tilata. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin ensimmäisenä sovittamassa Niinattaressa pukuja. Minua palvellut tyttö oikein ammattitaitoinen ja ihana. Kivasti ehdotti miten nostaa laahusta ja antoi erilaisia kenkiä sovitettavaksi puvun kanssa. Paikan omistajasta, Niinasta, taas jäi hieman paha maku suuhun. Kaasoni kertoivat että sillä välin kun olin ollut sovituskopissa, tuli Niina kiukuttelemaan toiselle työntekijälle kaikkien asiakkaiden edessä. Löysin täältä yhden puvun, johon rakastuin, mutta sitä kuitenkaan en sitten ostanut, kun vastaan tuli vieläkin parempi puku myöhemmin :)

 

Seuraavana oli vuorossa Stilissima. Palvelu oli hyvää, muttei erinomaista. Minua palvellut myyjä oli jotenkin vaisu. Kaasoni etsivät minulle pukuja (pienestä) valikoimasta kun myyjä seisoi vieressä... Täältäkin löytyi yksi vahva vaihtoehto, mutta olisi tullut liian kalliiksi kaikkine muutoksineen.

 

Sitten oli vuorossa Boutique Sanja Punavuoressa. Todella pieni paikka. Mutta kuitenkin ihan hyvä palvelu. Minua palveli hieman vanhempi nainen. Töissä oli myös nuorempi nainen, joka olisi varmasti ollut enemmän minun tyyliseni myyjä, mutta hän oli varattuna. Valikoima oli aika pieni. Kaikki puvut olivat minulle ainakin kolme numeroa liian isoja, joten en saanut käsitystä oikein mistään puvuista miltä ne oikeasti näyttäisivät päälläni. Täältä en löytänyt yhtäkään pukua mitä olisin edes harkinnut.

 

Viimeisenä oli vuorossa Zazabella Manskulla. IHANA paikkal, ja aivan ihana myyjä. Harmi kun en muista nimeä, mutta pitkät tummat hiukset hänellä oli :D Todella asiantuntevaa palvelua, ja hän ystävällisesti ehdotteli minulle pukuja, asusteita, kenkiä ja vaikka mitä. Kuitenkaan yhtään tyrkyttämättä. Heti liikkeeseen astuessani iskin silmäni pukuun, mikä roikkui rekillä. Valitsin myös neljä muutakin pukua joita halusin sovittaa. Jätin tämän ihastuspuvun viimeiseksi. Kaikki muut puvut olivat aivan mahtavia ja sopivia.Niinhän siinä sitten kävi että tämä viimeinen puku oli täydellinen :) Ostin sen, ja yllätyin että hintakin oli vain 599 euroa. Lisäksi puku tehdään mittojeni mukaan, siihen tulee laahus, mitä sovituspuvussa ei ollut, ja vetskarin tilalle muokataan nyöritys. Toimitusaika 10 vkoa. Saan siis unelmieni puvun edullisesti, täysin minulle tehtynä, ja upouutena :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Helsingistä pukua nyt etsiville ihan vaan vinkkinä, että Kaunis morsian -liikkeen ikkunassa näin ohikulkiessani sanat -60% ja loppuunmyynti. ;)

 

Nyt on tainnut kyllä mennä liikkeen nimet sekaisin. Kaunis Morsian Kalevankadulla ei ole lopettamassa liiketoimistaansa, kävin juuri siellä  :)

Muokattu: , käyttäjä: susssu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taitaa olla Morsmaikku joka lopettaa toimintansa ja on myynnissä. Tosin Helsingissä on jo kasapäin tuon koko luokan morsiuspukuliikkeitä, joten ainakin itse hieman empisin mitä uuttaa voisin tarjota jo kylläisille markkinoille...

 

Mutta onpa niitä ihania liikkeitä vielä kommentoimatta. Itselläni jäi suuri joukko liikkeitä koluamatta kun oikea puku jo löytyi. Hääpuvun osteluun voisi kyllä jäädä koukkuun, mutta itse päätin lopettaa harrastuksen siihen kun puku tuli tilattua.

 

Niinatar: täällä en entinyt käymään, mutta puhelimessa saamani vaikutelman mukaan sovitettavaa löytyy runsaasti isoissakin koossa (mulla normaalisti plussapuolen koko 46-48) ja pukujen toimitusajatkin olivat kohtuulliset: eli puku olisi ehtinyt neljän kuukauden varoajalla. Oikea puku löytyi kuitenkin jo tätä ennen, niin en enää uskaltanut mennä sovittelemaan.

 

Morsiusgalleria: Todella suuri morsiuspukuliike tampereella. Eli täältä on todella hyvä mahdollisuus löytää omansa suoraan rekistä - ja viime vuoden puvuissa oli suuret alennusprosetit - eli halvallakin olisi päässyt. Valikoima oli kuitenkin hivenen yksipuolinen. Minusta tämän kokoluokan liikkeessä pitäisi olla useita ihmisiä päättämässä ostettavasta mallistosta. Eli vaikka pukuja oli vaikka kuinka paljon, ne tuntuivat olevan toinen toistensa kopioita. Eri valmistajilta prikulleen samoja malleja saman sävyisinä. Halusin kapealinjaisen pitsipuvun ja sitä ei nyt täältä löytynyt. Perinteistä satiinista ja taftista A-linjaa /prinsessaa oli sitäkin enemmän. Sama yksipuolisuus koski muuten myös oheistuotteita, eli edes tiaraa en täältä löytänyt, kun nekin olivat kaikki melkein samanlaisia.

 

Leimuline: Ehdottomasti ajomatkan arvoinen kauppa! Oman pukuni löysin täältä ja sain henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. Puvun ja korjaustöiden hinta on kilpailukykyinen, ja mallistossa taivaallisen ihana Maggie Sottero. Omistaja-myyjä Pirjo tekee pukua sovittaessa morsiammelle tyylikoulutusta ja opettaa laahuksen käytön, miettii valmiiksi koko asukokonaisuuden - ja suhtautui ymmärtäväisesti siihen kun tyrmäsin hänen suunnitelmansa. Sitten vaan vaihdettiin pukua enemmän oman tyylisekseni ja aloitettiin alusta.  :girl_dance:

Muokattu: , käyttäjä: Minttumaari*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jospa tänne kirjottaisi omatkin arviot, kun on muutamat liikkeet kierrelty ja hääpukukin löytynyt! :girl_haha:

Käytiin jo Tammikuussa Boutique Sanjassa. Pieni liike ja pieni valikoima sovitettavissa puvuissa. Minua palveli nuori tyttö ja sain kyllä hyvää palvelua. Oli ensimmäinen liike missä käytiin ja tosiaan olisi voinut olla enempi pukuvaihtoehtoja, kuin vain yksi rekillinen, joista iso osa oli heti NOUNOU listalla..

Tämän jälkeen käytiin Seremoniassa kääntymässä ja muutamia pukuja rekistä katselemassa, mutta paikassa oli sen verran hullu hälinä, ettei viittitty jäädä sinne odottamaan mahdollista sovitustilaisuutta. Kukaan ei reakoinut tuloomme millään tavalla ja jotenkin heti tuli se kuva, ettei heillä ole aikaa meille, joten poistuttiin hyvin pikaisesti.

Sitten bongattiin siinä kävellessä tuo Fleur D'orange ja päätettiin mennä siellä piipahtamaan. Siellä oli kyllä ystävälliset myyjät, ja pääsin sovittelemaan muutamaa pukua. En vain tykännyt puvuista. Jotenkin kangasta oli vähän ja laatu ei oikein kohdannut hakemaani. Mekot tuntuivat jotenkin rievuilta, enkä tykännyt niistä. Henkilökunta oli avuliasta. Puku valikoimaa oli ihan suht hyvin ainakin se muutama rekillinen. Kaasoni katsoivat sieltä myös mekkoja itselleen, kun siellä ei tosiaan tunkua ollut, niin saimme rauhassa sovitella.

Eilen tehtiin sitten toinen reissu Helsinkiin. Meillä oli ajat varattuna niin Stillissimasta kuin Niinattarestakin.

Stilissimassa käytiin ensin.  Valikoima oli yllättävän pieni siihen mitä odotin. Myyjä oli ystävällinen ja kuunteli toiveitani. Kaiveli pukuja rekistä mitkä sopisivat parhaiten toiveisiini ja sitten siirryttiin sovittelemaan. Nuori myyjä hoiti mielestäni homman hyvin ja soviteltiin varmaan se 6-7 pukua siinä. kuitenkin vain yksi nousi sieltä ns. mahdolliseksi, mutta joku siitäkin jäi puuttumaan. Lähdimme siis tyhjin käsin. Kaasoni ihmetteli kovasti kuvauskieltoa, kun aiemmalla reissulla oltiin jokaisessa liikkeessä saatu kuvata pukuja, muttei tuolla.

Sitten oli vuorossa Niinatar. Saimme heti ovella renkulat käsiin joita pääsimme laittamaan kaasoni kanssa sovitukseen haluamani pukujen hengareihin. Yhdessä sitten kaasoni kanssa selailtiin rekkejä läpi ja valikoimaahan oli! :D En jossain vaiheessa enää edes muistanu, että mitä pukuja olin merkannu. Oltiin hiukan etuajassa, joten kun sovitusaika alkoi tuli eräs myyjä sitten meiltä kysymään että oliko kukaan vielä meitä auttanut, ja kun sanottiin ettei, niin hän ottikin meidät hoiviinsa. Hän haki merkkaamani puvut (paitsi yhden joka poikkesi niin muiden pukujen linjasta että kysyi, oliko se meidän merkkaama vai jäänyt edelliseltä, ja taisi tosiaan olla jäänyt joltain muulta.. :girl_smile: ).. Sitten ei muuta kuin sovittamaan. Siskoni joka on siis kaasoni on onneksi kovin rehellinen kommenteissaan ja tiedän että hän kyllä sanoo jos joku ei sovi. :D  Sovitin Niinattaressa varmaan taas sen 6-7 pukua joista yksi nousi enempi esille. Vielä viime minuuteilla pistettiin se puku uudestaan päälleni ja sehän se sitten oli. :girl_dance:  Hinta oli hiukan yli budjetin joten lähtiin vielä kaasoni kanssa kävelylle hetkeksi jotta saisin miettiä päätöstäni. Tässä vaiheessa myyjä vaihtui pariinkin otteeseen kun ilmeisesti minua palvellut nainen, ei ollut niin tietoinen miten maksujärjestelyt ym. hoituu, niin he soittivat toisen myyjän kiireavuksi. Vielä siinä vaiheessa kun tulin sitten puvun maksamaan, niin oli eri myyjä minua palvelemassa. Kaikilta sain kuitenkin erinomaista palvelua ja ei voi kuin kiitellä! :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Helsingistä pukua nyt etsiville ihan vaan vinkkinä, että Kaunis morsian -liikkeen ikkunassa näin ohikulkiessani sanat -60% ja loppuunmyynti. ;)

 

Nyt on tainnut kyllä mennä liikkeen nimet sekaisin. Kaunis Morsian Kalevankadulla ei ole lopettamassa liiketoimistaansa, kävin juuri siellä  :)

 

No niinpäs onkin mennyt, sorry! :D

 

Tarkoitin siis Morsmaikkua..

 

 

Niin ja omia kokemuksia on tähän mennessä Helsingin liikkeistä Niinattaresta, Stilissimasta, Stockkalta ja Zazabellasta. Tarkemmat kertomukset ilmestyvät päikkyyni. Sen verran voin tähänkin mainita että Stilissima ja Stockmann olivat parhaat sekä valikoimaltaan että palvelultaan.

Seremoniaan olisi vielä tarkoitus mennä.

Muokattu: , käyttäjä: Maple Nut

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En suosittele Vip juhlapukua. Hääpuvun osto on niin ainutkertainen kokemus ettei sitä kannata riskeerata huonolla asiakaspalvelulla.

 

Komppaan tätä, aivan kamala paikka! Ja putiikkia pyörittävä vanha harppu sai mut itkun partaalle todella tylyillä kommenteilla painostani! :girl_sad: Menin liikkeeseen hyvissä ajoin että ehdin rauhassa katsella heidän valikoimaansa, mutta aina kun ihastelin jotain mekkoa niin myyjä tokaisi, että "olet ihan liian iso tuohon mekkoon", ei siis että mekko olisi liian pieni minulle, minähän se tässä olen väärää kokoa.. :girl_mad: Löydettiin kuitenkin pari mekkoa sovitukseen, mutta ilmeisesti myyjä ajatteli ettei mikään niistä minulle käy, eli en ole sieltä mitään sinä päivänä ostamassa, eli minua voi palvella ihan paskasti. Ja niin hän tekikin. Jokainen mekko rutattiin päälle niin että rintakupit olivat kyljen tai selän puolella, ja myyjä valittaa että ei tämäkään mahdu sun päälle, no kyllä ne mekot sitten mahtui kun laitettiin jopa oikein päin... Yhtäkään mekkoa en ehtinyt kunnolla katsella peilistä kun myyjä jo alkoi kiskomaan mekkoa pois päältä, eikä kertaakaan kysynyt mielipidettäni yhdenkään mekon suhteen. Parista mekosta tykkäsin kovasti, mutta myyjän mielipide oli se, että minun ei kannattaisi edes sovitella mekkoja ennenkuin olen laihduttanut ainakin 10 kiloa, että sitten sopisi mikä tahansa mekko.. Tässä kohtaa olin ihan että waaaat  :blink:  Vaikka mekkojahan toki olisi voinut tilata isommassa koossa, mutta parempi silti ilmeisesti laihduttaa.  :wacko:  Tampereen morsiusgalleriassa sain aivan erilaisen sovituskokemuksen, kun päälleni mahtui aivan kepeästi ihan normaalikoon mekkoja, ei tarvinnut mennä edes plus-koon mekkoihin.

 

Joten kiertäkää VIP juhlapuvut kaukaa nyt ja myös tulevaisuudessa (ovat kiinni varmaan melkein vuoden ajan jonkun patterirempan takia, josta sain kuulla erittäin tarkan selostuksen, kun myyjä avautui liikkeensä ongelmista samalla kun seisoin sovitusrätti naamalla ja kädet sukellusasennossa odottaen että saisin mekon ylleni... :huh:).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko kellään kokemuksia Juhlapuku Bellasta? Olisi mukava saada jotain mielipiteitä etukäteen ennen kuin lähden rovaniemeltä asti sinne katsomaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omat kokemukseni ovat Seremoniasta ja Kauniista Morsiamesta eivätkä ole ikäviä kokemuksia:

 

Seremoniassa kerroin, mitä haluaisin puvultani ja sain tähän sopivia malleja näytille. Yhtä niistä sovitin ja kuten täällä on jo kerrottu, alushame ja kengät sain puvun kanssa. Myyjä oli ihan mukava, ehkä jossain määrin "liepiintynyt", muttei missään nimessä tyly. Kyselin aikatauluista ym. ja oikein ystävällisesti vastasi kysymyksiini. Myyjä oli myös oikein avulias pukua sovittaessani. Paikalla oli samaan aikaan vain toinen asiakas ja hänellä oma myyjä, joten liikkeessä oli hyvin rauhallista. Kuvata ei saanut.

 

Kauniissa morsiamessa oli keski-ikäinen nainen (omistaja?), jolle kerroin ajatuksistani. Hän otti niihin kantaa ystävällisesti, ei siis mitään tylytystä, ei myöskään kysymyksieni yhteydessä tullut ikävää asennetta. Kokeilin kahta eri pukua alushameen kanssa. Minulta kyseltiin erilaisia asioita juhlistamme, mihin liittyen myyjä antoi vinkkejä (=siis möi, heh) ja ideoita. Liikkeessä ei ollut ketään muuta lisäkseni, joten sain oikein ihanasti minuun keskittyvää palvelua kuitenkin ilman tyrkytystä. Kuvata sai, myyjä tarjoutui ottamaan kuvan. Täältä jäi jotenkin mukavampi olo kuin Seremoniasta, vaikkei sielläkään varsinaisesti ollut mitään vikaa.

 

Kumpaankin liikkeeseen menin siis melko ex tempore ilman ajanvarausta, juhlapyhän aatto noin klo 14-16 välisenä aikana. Molemmista liikkeistä sain minua eniten kiinnostaneesta puvusta tiedot mukaani.

 

Käväisin vielä Stockallakin, mutta siellä myyjät olivat varattuja. Minulta toki tultin kysymään, jos apua tarvitsisin ja että hetken päästä joku myyjä vapautuisi, jos tarvitsisin. En kuitenkaan jäänyt odottelemaan vuoroani.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Unelmieni hääpuku on löytynyt, joten uskallan kertoa minäkin kokemuksistani. :)

Yleisvaikutelmaksi jäi, että ostokokemus riippuu kovin (liian!) paljon siitä, minkälainen päivä ja kuka myyjistä myymälässä sattuu olemaan. Ei kovin hyvää brändinhallintaa ;) Ylitse muiden olivat valikoimaltaan ja ammattitaidoltaan mielestäni Stilissima, Zazabella ja Lavem. Pitsipukuja oli erityisen paljon Zazabellassa ja Lavemissa.

 

Stockmann

Astuin sisälle ilman ajanvarausta lauantai-iltana, puoli tuntia ennen sulkemisaikaa. Sain heti asiantuntevaa ja todella ystävällistä palvelua. Sovitettava valikoima koossani (44-48) oli suppea, mutta sain silti heti kokeiltavakseni kaksi pukua. Varasin sovitusajan, mutta se tuli myöhemmin peruttua, koska oikea puku löytyi muualta.

 

VIP-Juhlapuvut

Poikkesin sisään ilman ajanvarausta. Palvelu oli väkinäisen kohteliasta ja varsin pian tehtiin selväksi, että minun koolleni (44-48) sopivia pukuja olisi liikkeessä vain pari. Ensimmäinen kokeilemani puku oli hyvin kaunis vaikka liian pieni. Osaava myyjä ehdotti heti puvun leventämistä nyörein ja harkitsin jo sen ostamista. Puku oli lisäksi tarjouksessa ja olisin saanut lisäalennuksen jos olisin ostanut samana päivänä. Hieman tuli sellainen olo, että yritetään tyrkyttää, ja halusin vielä harkita.

 

Kaunis Morsian

Palvelu oli ystävällistä ja ammattimaista ja hintataso kohtuullinen, mutta valikoima oli mielestäni suppea ja kokeiltavia pukuja oli vähän.

 

Zazabella

Erittäin ystävällinen palvelu ja monipuolinen valikoima. Isoja kokoja oli mallipuvuissa aika vähän. Liikkeellä on myös oma mallisto, joka sopii suomalaiselle vartalolle.

 

Stilissima

Itselleni mieluisin liike, jossa myyjät olivat ystävällisiä ja avuliaita. Olisin kuitenkin kaivannut hieman enemmän kokemusta ja näkemystä myyjiltä. Valikoimaa oli mielestäni paljon, ja isoja kokoja oli kokeiltavana useita. Sain myös kokeilla hieman liian pieniä asuja, jotka sitten taidokkaasti autettiin päälle ja kerrottiin isompien kokojen tilausmahdollisuuksista. Olisin ostanut puvun mieluiten täältä, mutta minulle yritettiin sitkeästi myydä merenneitomallista pukua eikä mielestäni etsitty parasta mahdollista mallia riittävän aktiivisesti.

 

Lavem

Tämän liikkeen ammattitaitoinen kokemus ja laaja valikoima tekivät vaikutuksen. Liikkeellä on myös oma erittäin laadukas mallisto. Ostin täältä unelmieni hääpuvun, johon tehdään tarvittavat korjaukset. Liikkeen omistajarouva osasi erittäin hienosti tulkita ajatuksiani ja ehdotti oma-aloitteisesti pukuja ja niihin korjauksia. Puku, jonka valitsin, on selkeälinjainen ja yksinkertainen ranskalainen merkkipuku. Hyviä ehdotuksia kannattaa minusta aina kuunnella ja kokeilla muutakin kuin on alunperin ajatellut. Niin se unelmapuku voi löytyä. :girl_smile:

 

Niinattaressa en ehtinyt käydä, kun unelmapuku löytyi jo muualta.

 

Nyt vain odottamaan häitä!! :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näiden tekstien perusteella taidan piipahtaa vain Stockmannilla, Niinattaressa ja Stilissimassa. Ehkä Seremoniassa, koska heillä taitaa olla Helsingissä ainoat Maggie Sotterot. Taidan olla hieman merkkiuskollinen, koska minua ei kiinnosta muut kuin Cymbeline, Ponovias, White 1 ja Maggie Sottero..

Meslewiin en aio astua jalallani, olin toissakesänä ystäväni mukana siellä ja omistaja oli aivan järkyttävän törkeä. Zazabellakaan ei ole oikein vakuuttanut niillä iltapuvuilla joita olen nähnyt. 

En malta odottaa että pääsen sovittelemaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä taas taidan olla merkkiuskollinen, kun kyyttään tiettyä White Onen pukua. Ajattelin käydä Stockamannilla ja Stilissimassa sovittamassa (siskolle kun haettiin hääpukua, oli näissä paras palvelu, Stokka vain oli hinnoiltaan kalliimpi). Meslewinkin kuulin myyvän kyseistä pukua (tai todella samanlaista), mutta sinne en enää astu jalallakaan. Ylioppilasmekkoa metsästäessäni erehdyin menemään sinne ilman sovitusaikaa ja minut käytännössä heitettiin ulos sieltä vaikka liike vain kumisi tyhjyyttään. Olin matkustanut tunnin bussilla päästäkseni sovittamaan mekkoja, ja sitten tuolta käännytettiin potentiaalinen (ja sillä hetkellä liikkeen ainut) asiakas pois. Mitä ihmettä??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämähän oli siis se ketju, jossa puhutaan ASIAKKAIDEN kokemuksista? Edellinen mielipide taitaa kuulua yritysten ilmoitus- osastolle, vaikkakin on melko outo mainokseksikin. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vierailin viimeviikolla Morsmaikussa etsimässä kaasoille pukuja (yksin), todella hyvää palvelua! 

Myyjä oli mitä ihanin, paras asiakaspalvelija mihin olen törmännyt morsiusliikkeissä! 

Harmi vain että liike loppuu eikä tuolloin pukuja löytynyt :( Pitää käydä nyt keväällä uudelleen, kun saavat tehtyä lisää pukuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Lotan kanssa. Kummasti muistuttaa eräällä toisella foorumilla ko. liikkeen omistajan kirjoitustyyliä (yhdyssanavirheet, huudahdukset, välimerkkivirheet ja rivinvaihdot), jossa hän rähisi pitkään kokemuksia jakaneiden kanssa.

Tosiaan hyvää mainosta  :girl_haha:

Tämähän oli siis se ketju, jossa puhutaan ASIAKKAIDEN kokemuksista? Edellinen mielipide taitaa kuulua yritysten ilmoitus- osastolle, vaikkakin on melko outo mainokseksikin. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, Meslewin omistajalla on kylla niin helposti tunnistettavissa oleva kirjoitustyyli, etta ei voi erehtya...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään