Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen pukeutuminen (kuvia)


hipsukka2007

Recommended Posts

Esimerkiksi frakkipalvelu Namin sivuilla sanotaan seuraavaa:

"Kellonaikakysymykset tuottavat monelle päänvaivaa, mutta niidenkin noudattaminen on jo jäänyt pois melkein kokonaan. Sakettia voi käyttää klo 18 jälkeen ja frakkia taas voi käyttää ennen klo 18:aa vaikka esim. joku etikettikirja jotain muuta väittäisikin. Smokkikin on nykyään etiketin mukaan sovelias hääpuvuksi."

Smokki on kyllä ollut tietääkseni aina iltapuku, mutta muistan kyllä itsekin kuulleenni jossain että se ei olisi sovelias hääasuksi. Tiedä häntä. Joka tapauksessa smokki on sovelias hääasuksi, vaikka ei aivan yhtä yleinen kuin saketti tai frakki.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Totta, yhtä yleinen se ei kyllä taida olla. Mielestäni (ja sulhasen mielestä myös!) se on kuitenkin ehkä parhaimman näköinen. Noh, tuskinpa keneltäkään sanomista tulee jos hän smokin ylleen pukee. Hmm, mikähän siinä on ollut hääpuvuksi soveltumatonta...  ::) Jos joku tietää, valaiskaa!  ;)

Muoks. Eipä tulekaan miehelle smokkia, vaan saketti.  :-X:)

Link to comment
Share on other sites

Minun mieheni pukeutuu tummaan pukuun, joka jo kaapista löytyy (hän ei missään nimessä halua esim. frakkia). Onpahan helpompaa myös bestmanille ja isille, kun ei heidänkään tarvitse frakkia harkita (jonkun etiketin mukaan kai pitäisi olla samanlaiset puvut...) Liiviä ei tule, koska hän on sen verran lämminverinen, että ei sellaista voisi muutenkin kesällä lämpimän puvun takin alle laittaa.

Link to comment
Share on other sites

Minun sulholleni hankitaan häitä varten laadukas, istuva ja kotimainen tumma puku. Eli se tulee käyttöön myös häiden jälkeen. Itse vaatetusalalla olleena pidän ratkaisua sekä tyylikkäänä että käytännöllisenä. Jos kulta haluaa, niin voidaan sitten teettää pukuun esim. minun pukuuni sopiva liivi. Myös kenkien, kravatin ja paidan valinnassa voidaan hienostella, mutta puku on siis tyylikäs ja laadukas peruspuku.  8-)

Ratkaisu helpottaa myös bestmanin ja poikani pukeutumista, kun ei tarvitse tummaa pukua kummempaa miettiä heillekään. Me tytöt kyllä hörhelöidään (kummityttöni on morsiusneito, kaaso hoitanee ammattilaisena oman pukunsa)  ::)

Link to comment
Share on other sites

;DMeille tuotti tuo sulhasen pukeutuminen aluksi pään vaivaa.

Mieheni on kookas ja raamikas,joten aina ei ihan löydy sopivia vaateita lihaksikkaisiin jalkoihin.Kuumuus heinäkuun häissä saataa olla myös tuo asia mikä piti saada sujumaan ettei tule liian hiki... :P

Joten mieheni päätti ostaa ihan tavallisen begen värisen ohuen puvun joka kanssa tuli lila paita,vaaleanpunainen hohtava kravaatti ja lila taskuliina.Ihan komea kokonaisuus vaikka aluksi puvun väriä aristelin.Tärkeintähän on sellainen vaatetus mikä tuntuu mukavalta päällä. :-X ;D

Link to comment
Share on other sites

Sulhanen pukeutuu mustaan pukuun, joka jo toissa kesänä hänelle teetettiin.

Valmiin puvun löytäminen lihaksikkaalle ja harteikkaalle miehelle koettiin jo tuolloin melko vaikeaksi, joten onneksi hyvä puku on jo kotona kaapissa.

Puvun alle tulee valkoinen juhlapaita, hopeanharmaa plastron sekä liivi. Koruina toimivat hopeiset kalvosimet sekä hopeinen taskukello. Viehe tehdään valkoisesta ruususta, jota myös morsiuskimpusta löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Sulhanen pukeutuu mittatilauspukuun (mustaan), sekä pukuni väriin sopivaan solmioon. Tämä oli ehdottomasti mun ainoa kriteeri, puku siis (ei se solmio, vaikka hyvähän sekin on :D), jotenkin ei tunnu frakki tai bonjour sulhasen näköisiltä. Ei minun, eikä hänenkään mielestä.

Tämä nyt on vähän OT, mutta mitä mieltä olette siitä, jos sulhasella ei ole viehettä?

Link to comment
Share on other sites

Sulholle tulee musta puku, pystykauluspaita, liivi ja plastron. Puku ostettiin ihan sen takia, että sillä on käyttöä myöhemminkin. Plastron ja liivi saatiin todella halvalla käytettyinä. Paita piti kyllä ostaa uutena kaupasta, mutta toivottavasti sitäkin voi vielä joskus käyttää.

Mutta oli se komea kun veti kuteet päälleen kaupan sovituskopissa.  :-X Myyjäkin meni veteläksi.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mikä on plastron??

Meillä minulle tulee vihreä puku, teetetty. Sulhasen päänvaivaksi kaavailen samanväristä paitaa, sen päälle kirkkoon kai joku takki? tai puku? pitää olla vähän rock, ei sellaista perus"pappa"pukua niinkuin mies sanoo heh.

kirkon jälkeen takki lentää pois, ja tilalle kemuihin musta nahkaliivi.

Meillä on molemmilla vähän "erikoinen" maku, ei mitään perushääkuteita, teemana on vähän metsä ja vihreä, ja kulkuneuvona vanha moottoripyörä, että jotain siihensuuntaan.

kravatit ja solmukkeet saavat ukon kananlihalle..ehkä se krakan suostuu jotenkin. farkut haluisi, mutta itse tuumin että jos jostain löytäisin jonkun vähän erilaisemman puvun, just sellaisen "rokimman", niin ehkä suostuisi siihen ujuttautumaan ja sen krakankin hammasta purren laittamaan, hih. kengät, huh, ei uskalla edes ajatella..

ps. ei se niin vaikea ole, ei vaan oikein kangistu kaavoihin helposti, kuten en minäkään ;)

jussihäät tulee. kiva.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Smokki on kyllä ollut tietääkseni aina iltapuku, mutta muistan kyllä itsekin kuulleenni jossain että se ei olisi sovelias hääasuksi. Tiedä häntä. Joka tapauksessa smokki on sovelias hääasuksi, vaikka ei aivan yhtä yleinen kuin saketti tai frakki.

Smokki ei etiketin mukaan sovi hääasuksi. Jenkeissä tosin asia on eri, siellä käytetään lähinnä smokkia, mutta Atlantin toisella puolella sana etiketti harvoin tarkoittaakin pukeutumissäännöstöä vaan tarkoittaa yleistä käyttäytymistä.

Minä paraskin puhuja siitä mikää sopii sulholle, kun oma sulkki ei suostunut hankkimaan pukua (saati edes vuokraamaan), joten astelee alttarille mustassa puvussa jossa on pronssinvärisiä hiusraitoja...  :P Ei ihan etiketin mukaista.

Link to comment
Share on other sites

Juhla-asusta vuokrataan puvut sulhaselle ja bm:lle.  Ja vuokraus tilanne oli aika "hassu" verrattuna oman pukuni ostoreissuun. Esitimme toivomuksen, mutta myyjä ei alkuun noteerannut tätä mitenkään... kun asiasta sanoimme vaikka kuinka monetta kertaa rupesi vasta tapahtumaan.. Muuten olen heidän palveluunsa ollut tyytyväinen. Tosin oma pukuni maksoi muutaman kympin vaille 1000€, eikä edes pienet muokkaukset kuulu hintaan...?

Kuulostaa tosi tylyltä asiakaspalvelulta :P Mun mielestä yksikin tuollainen tilanne pistää puskaradion pystyyn. Jännä juttu, että edes hääpuvun korjauksista ei tule mitään aleja. Muuten ymmärtäisin, mutta hankitte sieltä aika paljon. No, ehkä se sitten on tapana :-/

Link to comment
Share on other sites

Smokkia voi pitää vaikka päivittäin, kunhan pukee sen päällensä vasta klo 18:n jälkeen (näin ohjeistettiin häämessuilla). Frakkihan on myös iltajuhliin tarkoitettu, mutta häät ja hautajaiset tekevät poikkeuksen kellonaikoihin, eli voi käyttää jo aikaisemmin. Meillä sulhanen todennäköisesti pukeutuukin frakkiin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulkki laittaa ilmavoimien juhlapuvun:musta frakki,valk.frakkipaita, musta rusetti ja valk.leveä vyö :-X

Vieraaksi tulevat työkaverit pukeutuvat muuten samoin mutta heillä on smokkipaita ja musta vyö.

Bm:lle tulee tavallinen musta puku. Kerrankin säästyy rahaa kun ei tarvi sulkille alkaa pukua miettimään ja hankkimaan. (siitä olisi jopa saattanut tulla riitaa, heh) ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...