hipsukka2007

Sulhasen pukeutuminen (kuvia)

622 viestiä aiheessa

Valitseeko kukaan muu miehen pukua sillä perusteella että se olisi mahdollisimman monikäyttöinen, ts. ettei jäisi käyttökerrat yhteen?

Kyllä, juurikin sillä perusteella valitsimme tavallisen mustan puvun. (Eikä miun hevimies olis varmaan muunlaista päällensä laittanutkaan, kun ei saanut Axl Rose -tyyppistä vaatetusta November Rain -videosta.) Mustan puvun alle musta paita ja musta solmio. Ainoa väripilkku onkin sitten viehe (valkoinen orkidea). Oiiiih, en malta oottaa!!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tässä ketjussa joku varmaan osaisi antaa vinkkiä, miten hyvissä ajoin miehelle kannattaa käydä vuokrapukua sovittelemassa ja "varaamassa"? näillä näkymin vuokraamme puvun Mikkelistä tai Jyväskylästä, missä vaiheessa muut olette olleet liikkellä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lumiruusu, mun miehellä ei oo vieläkää pukua ja häät on viikon päästä  ;D On se käyny kattelees ja yks on alustavasti varattu.

Me etittiin kovasti murulle tummanharmaata bonjour-pukua, mutta mistään ei kerta kaikkiaan löytynyt! Vaaleenharmaata oli, ja shampanjaa yms, mutta sellasta kivenharmaata ei. Tosi harmi, se olis sopinu murulle tosi hyvin ja näin yhden brittijalkapalloilijan hääkuvan, ja sillä oli sellanen ja niillä on samantyyppiset kropat ja värit.

Mutta musta bonjour-puku on murulle kai tulossa, saketti on liian pitkä niin pitkälle miehelle, ja smokki on jotenki old fashion mun mielestä..  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika varmasti jonkinlainen hevivaate.. ehkä joku pitkä musta takki, punanen paita, mustat housut esim. vetskarikoristein  8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
(Eikä miun hevimies olis varmaan muunlaista päällensä laittanutkaan, kun ei saanut Axl Rose -tyyppistä vaatetusta November Rain -videosta.)

Siis muillakin näitä "ongelmia"  ;D meillä vaan ei ainakaan vielä suostu luopumaan haaveestaan... Toinen vaihtoehto olisi kuulemma kiltti (siis skotlantilainen kiltti, ei luonne  ;D), mut kun se kuulemma täytyis olla jonkun tietyn klaanin, eikä niitä värejä saa käyttää ilman klaanin vanhimman lupaa, niin menis hiukka hankalaks... Itse olin ajatellut sille bonjour-pukua, ellei tuota Axl Rose -tyylistä saada järjestettyä, mutta armastus ilmoitti välittömästi ensimmäisen kuvan nähtyään, ettei tuollaista "telttaa" laita päälleen... ;D ;D ;D joten se siitä... mut toisaalta mulle on aivan sama mitä se laittaa päälleen, aina se on yhtä komee :-X :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Murulle tuleekin saketti harmaalla liivillä, tummanharmaala plastronilla ja harmaaraitasilla housuilla! Oikea koko ja hyvä leikkaus teki puvusta varman valinnan, paljon parempi kuin bonjour-puku oli tämä saketti murulle!   On se vaa nii komia  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun sulho pistää luultavasti päälleen tummahkon harmaan puvun joka kaapista jo löytyy. Haluan siihen kuitenkin jotain sävähdystä, en vaan oikein ole vielä keksinyt mitä.

Luin ihan kauhuissani ev.lut seurakunnan sivuilta että siihenkin on joku etiketti, että mitä sulholla on päällään mihinkin kellonaikaan.. Se meni jotenkin niin että frakki ei ollut ilta-asu vai oliko se juuri sellainen.. Mutta pukua saa kuulemma käyttä aamusta iltaan :)

Eipä se etiketti kai silti nykyään kovin tärkeä ole, varsinkaan vaatetuksen suhteen.

Mulle se kuitenkin tuntui antavan varmistuksen siitä, että tuo puku on aivan hyvä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lumiruusu: Lahdessa on ainakin vuokrapuku-liikkeessä, kavaljeeri-nimisessä..en sitten tiedä muista kaupungeista?? meillä kävi hyvin kun oltiin aika myöhään liikkeellä (kolme vkoa häihin) ja heti ekasta paikasta löytyi mieleinen puku

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehellä on kaapissa liituraitapuku. Sanoi että se kelpaa, mitään uutta ei osteta/vuokrata..  :) Jotain väriä paitaan ja solmioon tulee, kuhan tässä päästään asiasta enemmän jutteleen. Jalkaan sitten jotku tennarit.

Mutta, miten tuo etikettihomma nyt sitten on? Bestmanilla on ihan tavallinen musta puku. Kun joku kirjoitteli että ne pitäs olla samanlaiset.. Vai onko silläkään enää nykyään niin väliä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tuollaisella asulla sulhanen on alipukeutunut verrattuna bestmaniin. Liituraitapukuhan ei ole juhla-asu, yksivärinen tumma puku taas on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

     Shaketti on miehen päiväjuhlapuku ja erityisesti häissä käytetty juhlapuku. Se sopii käytettäväksi kaikissa ennen kello 18 pidettävissä juhlatilaisuuksissa.

Frakki on suurten juhlien asu ja se on aina musta tai yönsininen. Frakin voi korvata ainoastaan mustalla puvulla.

Frakin kanssa käytetään aina valkoisia liivejä, paitsi akateemisissa päivätilaisuuksissa, jolloin on käytössä mustat liivit. Solmuke on aina valkoinen. Tummaa solmuketta käyttävät ainoastaan hovimestarit.

Smokkia käytetään yleensä kello 18 jälkeen. Smokkia voi käyttää häissä mutta ei itsenäisyysjuhlien kaltaisissa suurissa ja arvokkaissa tilaisuuksissa. Smokki on intiimi iltapuku, johon sopii musta tai yönsininen materiaali, mutta jota teetetään usein myös hyvinkin värikkäistä materiaaleista. Smokin juhlavuutta lisäävät silkkiset kauluskäänteet, erikoisvalmisteinen paita, joka vaatii solmukkeen, sekä leveä silkkivyö tai liivit. Tavallisen rusetin sijaan voidaan smokin kanssa käyttää irtonaisempaa 'plastron'-solmuketta.

Tumma puku korvaa yleensä juhlapuvun jopa presidentin vastaanotolla.

Tumma puku on musta tai tummansininen ja yksivärinen. Tumma puku sopii iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille.

Tässäpä on etikkettisääntöjä niitä pohtiville. Omissa häissä kuitenkin mielestäni ei ole pakko noudattaa kellonaikoja ym. vaan mies voi pukeutua siten, mikä parhaiten juhlan luonteeseen sopii. Meillä mies laittaa frakin, se kun on miehen arvokkain juhlapuku...siis etiketin mukaan... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulholle teen todennäkösesti semmosen merirosvo tyylisen takin. Paidaksi myös jotain sen henkistä. Housuista ei oo tehty lopullista päätöstä (sano laittavansa nahkahousut). Kengiksi mustat liekkikuvioidut New Rockit.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies laittaa vaalean puvun. Vuokraamaan ei suostunut kun ehdottelin bonjour-pukua. Hintaa tolle vaalealle puvulle tulee kyllä aika lailla saman verran, kuin jos olis vuokrannut sen puvun, jota ehdotin. Mutta toisaalta nyt kun on omat tamineet niin niitä voi käyttää sitten myöhemminkin jossain juhlissa. Bestmanille ei kustanneta vaatteita koska budjetti ei anna myöten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee sulholle shaketti ja vanhemmalle lapselle (4v) samanlainen. Olivat kyllä söpöjä,kun käytiin kokeilemassa pukuja siinä seisoivat vierekkäin  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lopultakin saimme päätettyä, mitä mies laittaa päälleen. ;D Asusteet ovat olleet tekeillä jo pidemmän aikaa, mutta varsinaiseksi puvuksi on ollut kolme vaihtoehtoa: jo olemassa oleva hyvin istuva musta puku, uusi hieman talvisempi ja mahdollisesti pidempitakkinen musta puku tai vuokrapuku. Koska musta puku alkoi vaikuttaa liian tavalliselta (sellaisiin miesvieraatkin pukeutuvat) vaihtoehdolta ja toisaalta pitkä takki epäkäytännöllisyydestään (= huonot jatkokäyttömahdollisuudet) huolimatta houkutteli, aloimme tosissamme pohtia puvun vuokrausta.

Tänään mies sitten kävi sovittamassa ja varaamassa vuokrapuvun, eli hänelle tulee Karjalan Puvun musta bonjour-takki ja mustat tumman puvun housut. Alle tulee pystykauluksinen ja tuplakalvosimillinen Bosweelin juhlapaita (oma), kirjaillusta mustasta dupionsilkistä valmistettu liivi ja vaaleanvihreästä dupionsilkistä (sama kangas kuin puvussani) valmistettu plastron.

Mies sovitti sakettitakkiakin, mutta mielestäni se on talviseen iltajuhlaan bonjour-takkia huonompi vaihtoehto, eikä se edes pukenut pitkäselkäistä miestä kovin hyvin. ;D Lisäksi musta bonjour-takki on ehkä tyyliltäänkin valmispuvuista paras vaihtoehto hevimiehelle. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastasin tuonne jo aikasemmin, mutta vaatetus muuttu...

Valkonen bonjour-puku viininpunasella liivillä ja plastronilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Frakin, sai ihan itse päättää ja kokeili shakettiakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä ilmeisemmin frakki...saa lainaksi sedältään, joten ei tule edes murheita kustannuksista/siitä, tarvitaanko k.o.pukua enää tämän jälkeen. Aaah, miten komea siitä tuleekaan ::):-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies laittaa frakin. Itse vähän karsastan frakkia, mutta kun mieheltä sellainen kaapista jo löytyy niin mitäpä sitä rahaa tuhlaamaan johonkin muuhun asuun..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun sulhoni  (Bonjour-puvuissaan)

oli mustissa housiussa ja vaaleassa takissajaan, liivissä sekä pronssin värisessä plastronissa. BM ja seremoniamesteri taasen olivat mustissa  Bonjourpuvuissa ja viininpunaisissa liiveissä ja plastroneissa. Kaikki olivat aivan älyttömän komeita!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yritän saada sulhaselleni valkoisen puvun ja pinkin kauluspaidan, koska morsiuspukuni on valko pinkki. Ei ole vielä tietoa, että vuokrataanko sulhaselle puku vai ostetaan oma. En haluis et sulhanen laittaa mitään kaulaansa esim. rusettia tai kravaattia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sulho laittaa mitä todennäköisemmin saketin kaikilla herkuilla, (mikä siis tarkoittaa myös hattua  ;D ). Ovat bestmanin kanssa yhdessä näin pohtineet ja morsian jää mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään