Jump to content
Naimisiin.info

Hääpukuja raskaana olevalle?


Pipana

Recommended Posts

Hei!

Löysin muutaman ketjun aiheesta mutta olivat jääneet aika lyhykäisiksi ja käsittelivät asiaa vähän eri tavalla.

Meillä on häät heinäkuussa jolloin olen rv 30. Hääpuvun aion tehdä itse/laittaa kaverin ompelemaan. Kankaat on jo valmiina.

Onko muita raskaana olevia morsiamia? Minkälainen puku teille tulee? Tiedättekö hyviä internetlinkkejä sivuille joissa olisi kuvia puvuista?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Joku aika sitten olin vieraana häissä, joissa raskaana olevalla morsiamella oli n. polviin asti ulottuva väljähkö valkoinen satiinileninki, jossa oli empire-leikkaus ja pitkät leveät hihat. Koristeita puvussa ei ollut, morsian oli panostanut enemmän hiusten näyttävyyteen. Huomion vetäminen vaikka johonkin hiuskoristeeseen voikin olla hyvä idea jos ei halua korostaa raskauttaan.

Kyseisen morsiamen puku oli itse tehty ja sopi kantajalleen hyvin. Ei piilottanut eikä korostanut vatsaa liikaa. Yleensäkin kai raskaana olevat suosii empire-linjaa.

Link to comment
Share on other sites

En tarkoita että tahtoisin mahan piilottaa, vaan kun se kuitenkin on jo aika iso tuolloin niin tahdon sellaisen puvun joka ei korosta sitä lisää, eikä kuitenkaan näytä teltalta.

Eräs näkemäni puku raskaalla oli kauhea, puku oli kai empire linjainen, mutta mahan päällä oli rusetti :o

Link to comment
Share on other sites

Moikka! Oon itsekin onnellisesti raskaana ja häät ovat ensi viikolla, kun raskausviikkoja on takana 21. Mulla on asuna todella kaunis empire-tyyppinen puku, jota pieni kumpu vatsalla vain parantaa..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Ötökkä

Raskauttamaton olen minäkin vielä ;) mutta rohkenen silti ehdottaa muutamaa juttua, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

- empire-mallinen puku (leikkaus rintojen alapuolella) sopii useimmiten isommankin masun kanssa aivan loistavasti,

- jos (toivottavasti) et halua naamioida vatsaa teltan sisälle, kannattaa kiinnittää huomiota takaosan leikkaukseen ja istuvuuteen; puvun ei tarvitse olla joka puolelta tolkuttoman väljä kaapu,

- yläosasta ei kannata tehdä liian raskasta pitkillä, paksuilla hihoilla ja/tai hyvin umpinaisella kaula-aukolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Laitetaan tännekin omat kommenttini.

Kaksioisainen korsetti mallinen puku on yllättävän hyvä raskaana olevalle. Mulla onnistuu sama puku jonka valitsin päivää ennen plussaa. Puku tilattiin kokoa 44 (norm. 40). Pari viikkoa sitten kävin sovittamassa niin siinä oli vielä hiukan kasvun varaa. Häät ovat ensi viikolla, joten voipi olla niin että puku on juuri sopivan kokoinen eikä mitään muutoksia tarvitse tehdä. Ensi tiistaina on muutos sovitus. Viimeiset muutokset kannattaa jättää ihan häiden alle, niin silloin puku on varmasti istuva. Puvussa on leveä hame ja korsettitoppi. Molemmat olisi saatu vielä suurrennetua kokoon 46.

Ainoa "harmillinen" juttu on se että puku piilotta mahtavan masuni. Vaikka mahan on jo kovasti kasvanut (häissä rv26+), niin silti näytän hoikalta. Hassua!  

Empire-malli on myös mahtavan näköinen. Täällä sellaisia ei oikein löytynyt, joten jäivät ne sovittamatta. Onneksi on tuo ihana korsettimallinen puku. Kannattaa kysyä myyjiltä mielipidettä. Tietävät aika hyvin mikä käy raskaana oleville.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tässä kuvassa taitaa näkyä mun puku kaikkein parhaiten. Eli mulla oli raskausviikkoja 30 ja maha oli jo silloin oikeasti iso, mutta puku oli juuri sopiva eikä maha tullut mitenkään eritysesti esille. Ainoastaan sivusta sen näki kunnolla, ja maha tosiaan oli Iso.

ph61.jpg

tässä vähän enemmän sivuprofiilia

ph47.jpg

Mutta uskoisitko tästä?

ph40.jpg

Eli puku oli hyvin istuva rintojen kohdalta ja selästä. Selässä oli aluskankaassa vetoketju ja pitsissä helmiset napit. Hihattomana puku olisi ollut vieläkin kevyempi mutta halusin kuitenkin allini piiloon. Helma lähti levenemään heti mahan korkeimman kohdan jälkeen.

Lisää kuvia on päiväkirjassa jos tahdotte kurkkia sinne.

t. Ihan kypsä Pipana ja Pirpana rv 35+0 joka tykkää vielä masussa kölliä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

mä oon raskaana ja hääpäivänä viikkoja on kasassa 20.mulla on ihan liikkeen normaali hääpuku,mut pukuun ommeltiin taka vetoketjun tilalle nauhoilla kiristettävä korsettikiinnitys systeemi joka antaa periksi juuri sen verran kun sitten on tarvetta.en olisi mitään mammapukua itse halunnutkaan.näin minulla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Orkidea80

Onko teistä kukaan käynyt morsiusgallerian allennusmyynnissä? Onko siellä siunatussa tilassa oleville morsiammille pukuja tarjolla?

Kaipailen kuvia erilaisista vaihtoehdoista, siis mitä te ootte esimerkiksi käyttäneet.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...

Joo meikäläisen hääpäivä taitaa nyt muuttua hyvin suunnitelluista kesähäistä, hätäisesti järjestettyihin helmihäihin. Onnellisesti raskaana ollaan. Ongelmana on pukuni jossa tiukka korsetti yläosa, että kuinkahan paljon se vyötärönseutu on laajentunut raskausviikolla 13 tai 14, voiko joku jolla kokemusta kertoa? Kiitos etukäteen. Tarkoitus teettää ompelijalla nyöritys selkään.

Link to comment
Share on other sites

Guest kultsipallo

toi on niin yksilöllinen juttu, että paha sanoa mitään. itellä pullahti vauvamasu viikolla 14. sit taas on tuttuja, joilla ei huomannu raskautta vaikka viikkoja oli päälle 20.  toivottavasti kuitenkin pukuongelma ratkeaa ilman hirvittävää päänvaivaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Sata ja yks ultraääntä nähneenä sanoisin, että yksilöllistähän se todella on, mutta muistan vain muutamalla nähneeni pienen pömpön niskapoimu-ultrassa rv12-13. Vasta rakenneultrassa rv20 korvilla oli suurimmalla osalla nätti kumpu ;D  Ruumiinrakenteestakin se on tosi paljon kiinni, hyvin hoikalla se voisi näkyä vähän aiemmin kuin pömppömahaisella, elämäntavatkin voivat muuttua raskauden aikana...  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Joo meikäläisen hääpäivä taitaa nyt muuttua hyvin suunnitelluista kesähäistä, hätäisesti järjestettyihin helmihäihin. Onnellisesti raskaana ollaan.

Meillä sama juttu. Kesähäistä tuleekin keväthäät, kun en halua mennä naimisiin, kun olen n. rv 30. Nytkin olen häissä varmaan jotain rv 19-rv 25, tarkkaa päivää ei ole päätetty. Siksipä täällä etsiskelemässä sopivia pukuja. En erityisesti pitänyt yhdestäkään tässä ketjussa.  :-/ Minä tykkään aika prinsessapuvuista... Pitää varmaan tosiaan lähteä kiertelemään liikkeitä ja kyselemään mistä puvuista saisi muokattua sopivan. Tietääkö joku pääkaupunkiseudulla liikkeitä, joita suosittelisi raskaana olevalle?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest nyt vieraana(Guest)

Huomenta!

Täällä kanssa eräs jolle iski "pukuongelma". Hääpuku on jo ostettuna, yläosa on korsettimallinen ja häiden aikaan viikkoja on kasassa 17+. Ilmeisesti maha ei välttämättä ole näkyvissä silloin vielä??? Luulisin kuitenkin että jonkinmoista turvotusta on maisemissa... Nyt mietinkin, että onko korsettimalliseen yläosaan mahdollisuus ommella sivulle jotkut lisä/jatkokappaleet, niin että se ei näyttäis hölmltä, JOS maha onkin jo pullahtanut silloin näkyviin??? Vai meneekö meillä yläosan hankinta kokonaan uusiksi?!? Empiretyyliset puvut ei mua kauheesti innosta, kun niistä tosiaan tulee jotenkin telttamainen olo.... ;) Luulisin että alaosan kanssa ei tule suurempia ongelmia, se varmasti saa muokattua sopivaksi....

Link to comment
Share on other sites

Guest pioni(Guest)

Itse ostin juuri puvun, hääpäivänä tulen olemaan raskausviikolla 20. Nyt mennään viikolla 12 ja iltaisin masu on jo aikas kumpu, osa varmasti ihan turvotustakin. Pähkäilin itse myös pukujen kanssa ja sovittelin monia erilaisia. Parhaimman näköistä mielestäni on kun puvun leikkaus on heti rintojen alla. Ja alavatsan kohdalle kannattaa jättää vähän tilaa. Minulle suositeltiin puvun ostamista kaksi numeroa omaani suurempana (pienentämään pystyy aina) tai sitten kannattaa katsoa millaiset sivusaumavarat puvuissa on.

Morsiuspukuliikkeiden myyjät ovat kyllä aika asiantuntevia tämänkin osalta. Tyköistuvat puvut ovat kauniita vaikka masua olisikin jo, itseään ei kannata telttaan piilottaa. Itselläni on tyköistuva, olkaimeton puku joka alkaa vähän leventyä navasta alaspäin. Pukuja löytyy kyllä joka lähtöön kunhan itse ensiksi miettii minkä tyylisen haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...