Jump to content
Naimisiin.info

Pellavahääpuvut


Tulisielu

Recommended Posts

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minäkin rupesin tekemään itselleni pellavapukua, tosin ystäväni häihin. Oman morsiuspuku on jo ajat sitten hankittuna, mutta ihastuin pellavaan niin, että halusin alkaa ompelemaan itse toisen puvun. Puvusta tulee tumman kahvin värin ollessa hallitseva ja hiekan väri vähän pehmentämässä sitä.

Kaavat on jo valmiina mutta kankaan leikkuutyötä hieman häiritsee kaksi innokasta kissa-apulaista, joista on ihanaa möyriä kankaan alla piilossa ja hyökkäillä sieltä ympäriinsä.. :o Edes suljettu huoneen ovi ei pidättele kissoja! Saapa nähdä onko puvussa hyvät tuuletusaukot tästä hyvstä.. :D

Link to comment
Share on other sites

Itse ihastuin suuresti noihin morsiusgallerian pellavapukuihin ja muutaman muun samanhenkisen puvun innoittamana olen suunnitellut omaa mallia, joka kylläkin pohjautuu joihinkin noihin valmiisiin malleihin. Syksyllä ajattelin mennä Tampereelle puvunsovitus ja -suunnittelureissulle kaason kanssa.

Pellavaan ihastuin oikeastaan sen takia, että se sopii hyvin luonnonläheisiin häihimme eikä ole niin tyypillinen hääpukumateriaali kuitenkaan. Lisäksi en kuitenkaan kaipaa mitään prinsessamekkoa, joten saan unelmani joka tapauksessa toteutettua pellavasta :)

Link to comment
Share on other sites

Mullekin tulee pellavapuku, eilen kävin ekassa sovituksessa. Mekosta tulee ruskea a-linjainen ja sen päälle puetaan kullanvärinen (olikohan se oikeesti verhokangasta :D ) liivi. Alle ei oo tulossa mitään vuorisysteemejä, ihan perusalushame ois hakusassa. Kampaus nyt vähän mietityttää, mutta varmaan jätän hiukset ainakin osittain auki ja sitaisen otsarin pois tieltä jollain pinnivirityksillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Täällä hanke on taas edistynyt, ensimmäinen sovitus on takana. Sovitusta varten puku oli kursittu kokoon itse pellavakankaasta, kaikki vuoritukset, tukiluut ym. puuttuivat vielä. Materiaali kuitenkin laskeutui aivan upeasti päällä, olen varma, että tästä puvusta tulee täydellinen ^_^

Ensi viikolla toinen sovitus, siinä vaiheessa on jo tukikankaat, luut ja nyörityksetkin paikallaan, eli lisää informaatiota ja mahdollisesti kuvia tiedossa sitten.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Suomalaiset pellavahääpuvut ovat usein semmoisia vähän keskiaikaishenkisiä. Mutta käykääpääs kuolaamassa ihan toisenlaisiakin pellavapukuja www.cottonbride.com. Tää on amerikkalainen suunnittelija, joka vastaa nykypäivän luonnonmukaisuustrendiin upeilla pellava- ja puuvillapuvuilla.

En siis yhtään tarkoita, että haltiahihaisissa puvuissa olisi mitään vikaa, mutta oli pakko laittaa toi osoite tänne. Olisin niin halunnut sellaisen puvun, mutta olisi tullut ihan tolkuttoman kalliiksi tilata USAsta. Ehkä joku varakkaampi saa tästä idean ja toteuttaa unelmani... ;)

Link to comment
Share on other sites

Mun ei-keskiaikaishenkinen pellavapuku on valmis. Hintaa tuli 220 ompelusta ja 80 kankaista. Ei paha. :)

Omaan makuuni ja käyttööni nuo Cotton Briden mallit eivät istu (liian valkoisia, liian röyhelöisiä ja liian romanttisia), mutta kauniita ne kyllä ovat. :)

Link to comment
Share on other sites

Otatteko muuten pellavapuvun huomioon kampausta suunnitellessanne?

Jotenkin en osaa ainakaan itselleni kuvitella mitään perinteistä nutturakampausta tai myöskään kovin ylilaitettua kiharaakaan. Joku välimuoto sitten ehkä näistä. Kuitenkin niin, ettei puku ja kampaus olisi aivan eri maailmoista.

Link to comment
Share on other sites

Minun pukuni alkaa olla pikkuhiljaa valmis, ensi viikolla on näillä näkymin viimeinen sovitus. Täytyy kyllä sanoa, että päätyessäni pellavapukuun tein tismalleen oikean valinnan, sillä puvusta tulee minulle täydellinen :wub:

Pellava laskeutuu upeasti ja sen pinta on todella elävän näköinen, lisäksi nyöritys kruunaa koko komeuden. Poltettu oranssi tehostevärinä tuo oman lisänsä valkoiseen pukuun.

Kuva puvusta ilmestyy tuonne hääpukujen kuvaketjuun, ja miksei tännekin, heti häiden jälkeen, eli pari viikkoa saatte vielä odotella :P Totta puhuen olen jopa alkanut miettiä, että raaskinko minä sittenkään edes myydä pukuani jälkeenpäin.. :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: Whimsical
Link to comment
Share on other sites

Mä tein siis pellavapukuni itse ja tälläinenhän siitä sitten tuli :)

Yläosa siis korsetti ja alaosan vihreä kerros on voileeta, alla turnyyrillä varustettu vannehame. Musta kangas on 100% pellavaa ja sitä oli ihan unelma työstää. Myös käytössä toimi hyvin, ei ollut kuuma eikä rypistynyt.

Kampaus mulla tän kanssa oli puoliksi auki, ei mitenkään liian laitettu vaan vähän sellainen huoleton.

P1000216.jpgP1000215.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vihdoin ja viimein minäkin tulen tänne julkaisemaan kuvan puvustani :) Pahoittelen kuvan huonohkoa laatua, mutta tämän parempaa otosta en ole vielä ehtinyt/jaksanut kaivella kuvamerestä.

Puku on siis tosiaan valkoista august-pestyä pellavaa, vuorikankaana käytettiin puuvillasatiinia ja helmaa kannattelemaan on ommeltu hieman tylliä. Puvun nyöritys on ommeltu samasta kankaasta kuin yläosan oranssi koristereunus. Puku oli todella miellyttävä pitää päällä, ei hiertänyt, hiostanut tai ahdistanut tippaakaan :-*

post-9347-1222159994_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mun puku on edelleen suunnitteluasteella, mutta nyt siitä on kuva mun päikyssä. Pellava tuntuu kyllä ihanalta päällä ja oli kyllä todella oman tuntuinen materiaali.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nostetaanpas pikkuisen.

Haluaisin pellavahääpuvun ja morsiusgalleriassa on _upeita_ pukuja.

Mutta se hinta tuntuu itselleni kauhean suolaiselta.

Onhan MG:n puvut teetettyjä, mutta jos teettäisi pellavapuvun yksityisellä niin tuleeko se hieman halvemmaksi?

Saako kaksiväristä pellavapukua vaikka alle viidensadan? En siis tiedä hintatasoa teetetyille pellavapuvuille.

Sitten vielä kun olen aika pullukka tällä hetkellä, tarkoitus on kyllä laihtua vielä..

Suosittelisitteko jotain tiettyjä ompelijaa Pääkaupunkiseudulta?

Muokattu: , käyttäjä: Pléigoxe
Link to comment
Share on other sites

Hei Pléigoxe.

Ei pellavapuvun teettäminen maksa varmastikaan sen enempää kuin "tavallisenkaan" hääpuvun teettäminen. Malli siinä enemmän ratkaisee, mutta yleensäottaen pellavaa on helppo ja mukava työstää. Ja ompelijoidenkin hintahaitari on todella laaja.

Kannattaa ihan tulostaa/piirtää haluamansa malli ja lähteä kyselykierrokselle tai ottaa sähköpostilla yhteyttä Helsingin ompelijoihin. Itse ompelen Tampereella ja kyllä yksinkertaisen mallin saa täällä teetettyä kankaineen tuolla viidellasadalla. Pellavaa voi löytyä tosi edullisestikin, omat hääpukupellavani maksoivat yhteensä vain n. 25 euroa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...

Laitan tännekin kuvan ihanaisesta pellavapuvustani. Idean sain MG:n puvuista, tosin omani on melkoisen yksinkertaistettu versio niistä. Alunperin hihat oli tarkoitus tehdä sifongista, mutta ompelijan kanssa päädyimme kuitenkin pellavaan ja ratkaisu olikin erittäin onnistunut. Myös puvun vuori on pellavaa ja niinpä se olikin ihanan viileä ja mukava päällä siitäkin huolimatta, että hiki päässä mentiin mm. letkajenkkaa :D Päällyskangas löytyi sisustuspuolelta ja on siinä määrin paksua, että puku painoi melko paljon. Tosin painavana kangas laskeutui kauniisti ja vielä loppuillastakaan ei rypistymistä juuri huomannut. Kankaat maksoivat n. 85e, kaula-aukkoa ja helmaa kiertävä satiininauha 5e. Puvun ompeli Kati Koski Helsingistä.

*muoks* Kuvakin olis varmaan kiva...

5083877.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Taimiska
Link to comment
Share on other sites

Tuleeko sulhasillenne myös pellavapaita? Saako niitä valmiina vai pitääkö teettää?

Mun miehellä oli ihan tavallinen pukupaita, ei edes tultu ajatelleeksi, että hänkin olisi voinut pukeutua pellavaan. Kesähäissä vaalea pellavapuku miehelläkin voisi olla ihana, niitä ainakin löytyy kaupoista, paidoista en osaa sanoa. Ihan pukupaitoja taitaa ainakin olla vaikeampi löytää.

Link to comment
Share on other sites

Mun miehellä oli tavallinen, musta kauluspaita mut liivin ja plastronin tein itse pellavasta niin ne mätsäs sitten hieman mun pukuuni. Mä en ole koskaan nähnyt pellavaista "parempaa" kauluspaitaa, pellavaiset on yleensä vähän rennompia ja rypistymisen takia toimii juhlapaitana vähän huonosti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...