Kesähäissä jotain hartioiden suojaksi?


Nessa

Recommended Posts

Mieleeni tuli, että kun on kysymys kesähäistä ja säihin ei voi vaikuttaa, niin mitäs jos hääpäivänä onkin kylmää, sateista tai tuulista. Oletteko siinä tapauksessa suunnitelleet jotain lämmikettä hartioiden suojaksi?

Monella kesähäitä juhlivilla on myös usein osa juhlinnasta suunniteltu ulkosalle. Meilläkin on juhlapaikalla todella kaunis ja iso terassi. Itselläkin on aika avoin yläosa puvussa niin voi vilu yllättää. Ajattelin ehkä jotain kaunista valkoista pashminaa tms....?

Kertokaa ideoita tai mihin ratkaisuun olette itse päässeet?  :-X

Link to comment
Share on other sites

Minulla on hihaton, aika avoin puku, ja vaikka sää olisi aurinkoinenkin, ei se tästä enää ehdi oikein lämmetä. Lisäksi juhlat on meren rannalla, vaikkakin sisätiloissa. Olen varautunut pukuun sopivalla hopeanharmaalla hartiahuivilla (ohut, silkkinen) ja samansävyisellä pellavajakulla. Ja tiedän jo etukäteen vähän palelevani, mutta se on alkukesän juhlien väistämätön reunaehto Etelä-Suomessakin. Hääkuvassa, maistraatissa ja ravintolassa puku pääsee oikeuksiinsa ilman muita vermeitä ja se saa riittää.

Link to comment
Share on other sites

Minun pukuuni teetetään hameen kankaasta pitkähihainen bolero, mitä voi käyttää sitten kylmän sään sattuessa. Palloteltiin ompelijan kanssa idiksiä huivin ja boleron välillä, mutta kuten ompelija huomautti, bolero on kuitenkin lämpöisempi kun huivi. Ja siinä ei ole helmoja mitä uittaa ruokalautasella, mikä on kohdallani iso riski huivin kanssa.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hyviä ideoita! Mulla kävi itselläkin mielessä joku kevyt viitta, mutta kaikkialla on myynnissä vaan talvihäihin sopivia viittoja joissa on karvareunaa ym. En osaa itse tehdä kyllä minkäänlaista viittaa...Varmaan päädyn kuitenkin johonkin huiviin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ani(Guest)

Minulla on puvussa pitkät hihat, tosin todella ohuet ja 'liehukkeiset', kuten koko puku. Varalta on vielä olemassa huivi, mutta toivottavasti sitä ei tarvita kuin illalla matkalla sviittiin. Häät elokuun lopussa.

Link to comment
Share on other sites

Mietin että jos kesälomalla on aikaa ja inspiraatio, voisin virkata jonkun "henkäyksenohuen" ponchon, jostain upeasta langasta (myydäänköhän cashmir-lankaa..). Jos ei inspiraatio tule  ;) niin hyvä vaihtoehto on sulhon Intiasta tuoma ihana pashmina  :-X  Jotain tosiaan elokuun lopun häihin tarvitaan, varsinkin kun olen palelevainen  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nyt tänne kokemuksia kesäkuun lun / toukokuun häistä puvustukseen liittyen! Ulkona ei hirveän lämmintä vielä ole ja olen aika vilukissa  :-/ Onko kevyestä tekoturkiksesta tehty stoola naurettava siinä aikana jo?

Link to comment
Share on other sites

Meillä taitaa olla sama hääpäivä!  :D Itse olen suunnitellut laittavani ihan just sellaisen puvun minkä haluan, siis vaikka kylmää olisikin. Sisätiloissa meidän häitä varmaan suurimmaksi osaksi juhlitaan. Eli luultavasti pukuni on suht kapeaolkaiminen (ei pitkähihainen), eikä mitään sen päälle. On aivan oma valintasi, mitä päällesi laitat, mutta itse en stoolaa laittaisi kuitenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Tuohon aikaan on yleensä kaikki valmistujaiset ja yo-juhlat, joten niistä voi vähän muistella, miten ihmiset pukeutuu. Turkista en laittaisi, mutta jotain on hyvä varata harteille, jos on kylmää tai sateista. Ulkona ei välttämättä tarvitse olla, mutta voi näyttää hieman alastomalta, jos on kolea ilma. Ajankohtaan sopisi kaikki huivit, pashminat, viltit, neuletakit ja virkatut jutut.

Link to comment
Share on other sites

miullekin tulee vain puku, saatan mennä jopa ilman alushametta :) kun hikoilen niin saamarin helposti...:) mut eikös semmoinen satiini (tai mitä pukusi onkin) stoola, semmoinen leveä kaistale? :) en ossaa selittää :) lämmittäs sekin vähäsen...itekin oon kyl harkinnu sellaista..

Link to comment
Share on other sites

Häitä ollaan suunniteltu toukokuulle ja sama kysymys itselläkin on herännyt mielessä, että onko liian kylmä ilma siihen aikaan? En mielellään haluaisi laittaa mitään hihallista pukua.. ja stoola kuulostaa ei nii omaan makuun kuuluvalta. Ehkä sitten jokin kaunis huivi tai muu sellainen jos kylmä yllättää..

Link to comment
Share on other sites

Hipshei, meilläkin on 9.6.2007!  :-X

Onko teillä kaikilla jo puvut hankittuna? Mulla ei vielä ole, vaikka nyt syksyllähän niitä olis saanu alennuksista halvemmalla..

Meillä on tulossa pienet häät (~20 henkeä) ja tuntuisi tyhmältä siinä porukassa olla jossain hirveen prameilevassa puvussa. Olen siis miettinyt, että ostaisin sellaisen puvun, jolle olisi käyttöä sitten myöhemminkin. En vaan keksi millasen.  :-?

Ja sitten pitäis vielä miettiä sulhonkin asu. Kääk.

Mutta me saatiin just tietää, että meidän ihan ehdottomasti ykköspaikka on vapaana ja saatiin tehtyä varaus! Jes!  :D

Link to comment
Share on other sites

Heips!

Olen jo ostanut puvun, pari-kolme viikkoa sitten. Siellä se komeilee pukupussissa. En pysty pitää näppejäni irti =) Sulho ei sitä ole nähnyt eikä näe, vien anoppilaan heti kun tässä kuukauden sisällä tulee sormuskin tiluksesta ja sitten sovitn kerralla kaikki ja bye-bye kesäkuuhun. Eikä muuten yhtään jännitä, että löytäisin paremman puvun, koska sellaista ei ole  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...