Guest MiPa2004

Hääpuvun teettäminen Thaimaassa

152 viestiä aiheessa

Onko kenelläkään kokemusta hääpukujen teettämisestä morsiammelle ja sulhaselle Thaimaassa?

Suunnitelemme matkaa Thaimaaseen ja häät olisivat ensi kesänä.   :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainakin kankaita sieltä kannattaa hankkia, teetti puvun tai ei.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuttava teetti juuri puvun Pattayan lomalla. Muutoin oli todella tyytyväinen, sormikkaat olivat ainoastaan kuin "nakkipaketit" joten ne joutuu hankkimaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuullostaa hyvältä! Onko hinnasta mitään tietoa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä teetin vuonna 2002 Thaimaassa pitkän silkkihameen, hintaa tuli kankaineen n. 27€. Miehen silkki-villapuku maksoi 150€, joten uskoisin hääpuvun irtoavan 200-300 eurolla. Työn laatu oli ihan hyvää, ja silkki materiaalina on tietysti ihan toista kuin täällä myytävissä puvuissa käytetty polyesteri. Itse aion teettää pukuni Malesiassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole kokemusta Thaimaasta, mutta teetin itselleni raakasilkkisen iltapuvun Intiassa Goalla ja samalla teetettiin sulholle tumma villasekoitepuku. Minun osaltani puku ei ollut täysin onnistunut, vaikka räätälin liike olikin arvostettu ja matkatoimistojen suosittelema. Olivat säästelleet leikatessaan kangasta ja lopputuloksena leveä  ::) lantioni ei meinannut sopia pukuun ollenkaan. Nyt ei sitten ole saumanvaroja takapuolen kohdalla  :-/

Sulhon puku onnistui ihan hyvin, mutta aina pitää olla hyvin tarkka ja vaatia hyvää työtä. Sovituksia pitää sopia riittävästi ja valmista pukua ei kannata tilata hotellille, vaan käydä sovittamassa se vielä valmiina siellä ompelijalla. Kannattaa tosiaan olla tarkka sovitusten yhteydessä, ettei kiristä tai lökötä mistään. Mutta varmasti matkaoppaiden suositusten avulla löytää luotettavan ompelijan (halvemmaksi tulee varmasti kuin Suomessa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ostin Intiasta kankaita, jotka äiti on ompeluttanut itselleen Suomessa mökkipaikkakunnalla. (Edullisempi työ kuin Helsingissä, helppo mennä sovittamaan)

Itsekin tekisin mielummin näin, sillä kielitaidon ja aikataulujen kanssa voi ompelutyön onnistumisen kanssa olla vähän niin ja näin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen samaa mieltä, eli ensi kerralla ostan kankaat ja teetän täällä Suomessa tuttavallani, joka ompelee edullisesti. Samalla idealla tulee hääpukukin, silkit ostettiin Intiasta ja tuttava ompelee täällä. Mutta tietysti, jos vaihtoehtona on tyyris ompelutyö Suomessa, voi olla ihan järkevää teettää puku Thaimaassa tai Intiassa. Silloin olisi hyvä viipyä maassa kaksi viikkoa ja marssia heti alkajaisiksi liikkeeseen sopimaan ompelusta. Kannattaa todellakin olla jämäkkänä aikataulujen ja sovitusten kanssa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen teettänyt jakkupuvun Thaimaassa ja olin ihan tyytyväinen siihen ja tuli paljon halvemmaksi kuin mitä jakkupuvut täällä Suomessa maksaa.

Räätäleitähän on Thaimaassa tosi paljon vieri vieressä. Kannattaa käydä kyselemässä monissa eripaikoissa ja pyytää nähdä kuvia niiden tekemistä puvuista. Sillä lailla saa käsityksen minkä tasoisia pukuja ne osaa tehdä. Aikataulusta ja useista sovituksista kannattaa olla tarkka.

Bangkokissa on myös Khaosan Roadin vieressä yksi katu, jossa on paljon ihan hääpukuliikkeitä. Niitä oli laskujeni mukaan noin 25 liikettä..! En sitten tiedä minkä hintaisia ne on. Niissä taitaa olla valmiita pukuja, ja niihin tehdään luultavasti vain korjauksia, mutta voihan olla, että ne ompelee myös ihan toiveitten mukaankin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varoituksen sanana voin sanoa, että tutustu kankaiden laatuun jo täällä Suomessa. Eli kun menet Thaimaaseen niin tiedät miltä silkin pitää tuntua. Sisareni oli ostanut "silkkiä", josta ompelija täällä Suomessa totesi, että "joo, kyllähän tässä varmasti sillkiäkin on seassa". ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teillä positiivisia kokemuksia kankaiden tuomisesta/tuottamisesta vai meneekö kaikki yllä mainitun "onhan tässä varmaan silkkiäkin seassa" -osaston joukkoon? Sukulainen on lähdössä Thaimaaseen ja lupaili tuoda pukukangasta niin halutessani. Aiheeseen vielä täysin vihkiytymättömänä kyselisinkin, onko teillä tietoa, millaisia kankaita on saatavilla (en ole aivan varma, haluaisinko thai-silkkiä vai ehkä jotain muuta), mitä ne maksavat ja miten kankaan laadun voi varmistaa paikan päällä. Kaikki kokemukset ja vinkit aiheesta ovat tervetulleita. Häihin on vielä rutkasti aikaa, joten välttämätöntä kankaiden tuottaminen Thaimaasta ei ole, muitakin vaihtoehtoja varmaan löytyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauneimmat silkit ovat olleet raakasilkkejä, eli niitä jotka ei ole ihan tavallista sileää pintaa vaan sellaista vähän paksumpaa ja pinta rosoista. Hmm hankala selittää. Mutta tuohan on vain oma mielipiteeni. Ihan yhtälailla sieltä saa tavallisia silkkejä ja satiineja.

Eli on myös positiivisia kokemuksia, mutta jollain tapaa pitäis ostajan osata tunnustella onko kyseessä oikea silkki vai seos. Osaisikohan Lynoure auttaa tässä asiassa?

Laitappa viestiä tuonne kysy ammattilaiselta palstalle niin eiköhän sieltä joku vastaa... kai...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paras tapa varmistua siitä, onko kangas silkkiä on tehdä seuraava testi: polta sytkärillä muutama lanka kankaasta. Jos langat sulavat on kyseessä tekokuitu, jos langat palavat tuhkaksi kangas on silkkiä. Toinen juttu on sitten se miten kauppias testiisi suhtautuu ;) Kankaat kannattaa ostaa hyvästä kaupasta, ja niitä Thaimaassa riittää. Eikä mitään kannata teettää liikkeessä, jossa luvataan kolme pukua, 15 paitaa ja 6 kravaattia ja kaikki vaan satasella. Siis myös siellä laatu maksaa, vaikkakin paljon vähemmän kuin  Suomessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jäi vielä ketomatta, että oikea silkki on aina kangaskaupassa pakassa, ei koskaan "rullalla".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja silkkiä poltettaessa haju muistuttaa palavan hiuksen hajua. Yleensä kaupoissa, jossa myydään todella oikeaa silkkiä, ymmärretään, jos asiakas haluaa tehdä tuon "polttotestin".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen tämän jo jonnekin aiemmin kirjoittanut, mutta...

Eli Bangkokin keskustassa on WTC niminen iso kauppakeskus jossa runsaasti hyvälaatuisia kangaskauppoja. Lisäksi sitä vastapäätä on valtion alaisuudessa toimiva tavaratalo, joka myy paikallisia käsitöitä ja kankaita kiinteillä hinnoilla (tämän nimi löytyy varmaan matkaoppaista).

Onnea etsinnöille, valikoimat ainakin ovat huimat verrattuna Helsinkiin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme häämatkassa Thaimaassa ja mies teetti siellä frakin, hinnaksi tuli n.200€ (housut, takki, paita + liivi). Heillä ei ollut aiempaa kokemusta frakin teosta mutta hyvä siitä tuli! Kannattaa kyllä hieman katsoa, mihin räätälille menee, valinnanvaraa on todella paljon. Itse teetin Thai-silkistä kaksioisaisen iltapuvun+jakkupuvun samasta kankaasta. Iltapuvun hinta oli kaikkineen n.90 € ja siitä tuli todella istuva ja kaunis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaverini kaveri teetti myös vaatteita Thaimaassa ja jäi tullissa kiinni ja hinnat nousi taivaisiin joten kannattaa ehkä miettiä myös siltä kantilta ...

teksti löytyy sivulta

http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/02_Asi.../muu_002_04.jsp

175 euron raja tuomisille EU:n ulkopuolelta

Määrällisesti rajoitettujen tuotteiden lisäksi saa tuoda muita tuotteita tullitta ja veroitta enintään 175 euron arvosta. Tuontioikeus on henkilökohtainen, eikä eri henkilöiden tuomisia voi yhdistää tai jakaa: esimerkiksi aviopuolisot eivät voi tuoda yhdessä 350 euron arvoista tavaraa, eikä esimerkiksi golflaukkua mailoineen voida jakaa useamman matkustajan kesken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips ompelutaitoiset..

..mahtaako kangasliikkeístä (siis kotimaisista) saada näytepaloja silkistä, jos kertoo esim, etsivän kangasta iltapukuunsa ...vaikka siis oikeasti aikookin ostaa kankaan Thaimaasta...mitä asiakas ei tietenkään kerro ;)

En harrasta ompelua, joten ei ole tapana asioida kangaskaupoissa  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi haluaisit näytepaloja kankaista joita et edes harkitse ostaa? Thaimaassa on omat valikoimansa, eli kannattaa valita kankaat sen perusteella mitä siellä on.

Jos ajattelit tilkkuja lähinnä sitä varten että osaat tunnistaa silkin ei-silkistä, sen oppii parhaiten hypistelyllä ja perehtymällä polttotestiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, mäkin ajattelin käydä kangaskaupoissa pyytämässä mallitilkkuja kankaista. Mun äiti menee Thaimaahan ja tuo mulle silkkiä hääpukuun, ja koska en itse pääse valitsemaan kangasta, tilkku helpotta äidin valintaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä teetin omani Phuketissa reilu vuosi sitten. Ensin ajalttelin ostaa vain kankaan, mutta kun teettäminen on siellä niin halpaa, päädyin teettämiseen. Valkoinen silkkipuku n.6 metriä leveällä helmalla maksoi 200 eur. Istuu kuin valettu. Räätäleissä on eroja, joten kannattaa kysyä matkaoppailta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä teetin itselleni Hua Hinissa housut, jakun ja topin. Mulla oli mukana trendistä leikattu kuva jakusta ja suomesta ostamani housut mallina. Tuli tosi hyvät. Miehelleni tehtiin puku ja muutama paita. Sovituksia oli noin kolme ja mä sanoin suoraan mitä halusin ja sitä sain. Kandee olla joo tarkkana noitten kankaitten kanssa. Mieheni nyt thaimaassa ja aattelin pyytää sitä tuomaan kankaita, mutt tulin siihen tulokseen ett menee liian monimutkaseksi värien suhteen ;D ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse aion teetättää hääpukuni Kiinassa.

Itse en mene paikanpäälle Kiinaan, vaan ystäväni on siellä.

Hän lähettää minulle silkkipaloja, erilaisista väreistä jne.

Kun olen päättänyt kangaslaadun, niin otan todella tarkat mitat itsestäni, ja miellään myös minkäpituisen laahuksen haluan jne.

Minulla on yksi hääpukumalli minkä haluan, niin sen mukaan se tehdään siellä.

Jätetään kunnon saumavarat jne. jotta pukua voi vielä täällä muokata, jos ei ole hyvä.

Uskallan lähteä tähän mukaan, koska ystävälläni on paljon tuttuja Kiinassa, hän on siellä vielä jonkinaikaa, meidän häihin on yli vuosi aikaa jne.

Uskoisin että hintaa puvulle kankaineen ja tekoineen tulee  n. 150€

ELi aivan mahtavaa, koska Suomessa haluamani puku maksaa 1000€

muoks: Jos jollain kiinnostusta tilata pukua ystäväni kautta, niin se onnistuu kyllä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään