Guest MiPa2004

Hääpuvun teettäminen Thaimaassa

152 viestiä aiheessa

Olen teettänyt pari kotelomekkoa Thaimaassa ja täytyy kyllä sanoa, että ei se laatu ihan Suomen tasoa ole. Eli lankaa saattaa roikkua saumoista yms. Hinta tosin on huokea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teille jotka olette pukuja tai kankaita Thaimaassa hankkineet, etenkin Hua Hinissä. Osaisitteko neuvoa tarkemmin mistä sieltä löytyy parhaimmat liikkeet. Kaasoni (ja ompelijani) on menossa lomalle thaimaahan piakkoin ja hän on luvannut minulle kankaita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan hyvää räätäliä Krabissa? Sinne olisi tarkoitus matkata joulukuussa ja teettää hääpuku silkistä, jos sitä ennen ei pukua jostain alesta Suomesta löydy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen Pattayalla räätäliä nimeltä SAHIB.

teetettiin hurja määrä vaatteita ja pukuja...

kangasvalikoima mitäparhain, tilaamalla vielä mahdollisuus saada lisää, uniikki kamaa, jne.

Sahib on opiskellut vähän Suomea, joten kaupanteko / mitat, jne. onnistuu myös Suomeksi.

Olemme todella tyytyväisiä pukuihimme. :) Laatu on erittäin korkeaa. Sahib ei ollut halvemmasta päästä, mutta  kaikki tuli yli puolet halvemmaksi, kuin suomessa olis tullut.

..niin joo, unohtui sanoa, et vielä pukuni valmistuttua Sahib huomasi, että yksi sauma oli hänen mielestään vino ( mä en tod. huomannu mitään) ja hän ajatti ompelijansa takaisin ompelimoon ompelemaan sauman, ja meille tarjottiin rommicolaa odotellessa. Hän sanoi, että hyvä puku on kunniakysymys, ja että hänen nimellään varustetut puvut saavat vain ja ainoastaan olla täydellisiä, :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse teetin kaasonpukuni Hua Hinissä Mike&co:ssa. Matkanjärjestäjä suositteli tätä räätäliä ja olin tosi tyytyväinen. Kun toivomaani kangasta oli liian vähän, räätäli kuskasi meidät heidän isompaan liikkeeseensä valitsemaan kankaita, samalla pääsimme tutustumaan thai-silkin valmistukseen. Teetin lyhyen hameen, topin ja boleron thai-silkistä hintaan 200e. Laatu oli erinomaista, puku istuu hyvin, tosi nätisti ommeltu, hameessa on alushame kiinniommeltuna. Muistaakseni kävin kolmessa sovituksessa. Nyt pähkäilen teettäisinkö Thaimaassa (Phuketissa) myös hääpukuni. Budjetti olisi n.300, mutta pelkään etten saa siihen hintaan laadukasta, toiveitteni mukaista pukua... ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me käytiin hääämatkalla thaimaassa. Bangkokissa on hyviä ja edullisempia räätäleitä kuin esim. pattayalla. Ja pattayalla on Prima räätäli, lähellä green park resort hotellia, todella hyvä. Teetätettiin primassa miehelle frakki ja itselleni iltapuku. frakki oli 130€ ja siihen kuului frakkitakki, housut ja musta liivi sekä valkoinen liivi.smokkipaitaa ei haluttu sillä niitä on kotona jo riittämiin. Eli edullinen, tinkimisen jälkeen ja laatu on ensiluokkaista! ja kun teetättää esim. frakkia ottakaa huomioon että eri juhliin on eri etiketit frakissa. Tohtorin tutkinnossa on todella tarkat ohjeet millainen frakin pitää olla. satiinia käännöksissä ja kolme nappia jne jne. onneksi älyttiin mennä nettiin ottamaan tarkat ohjeet sillä liike olisi tehnyt puvun erilailla.

Iltapukuni on oma keksintöni mikä korostaa hyviä puoliani ja peittää huonompia ja vein muutaman kuvan ja he sitten ensin piirtivät luonnoksen ja siitä tulikin juuri sellainen mitä olin ajatellut. Valittiin kankaat molempien pukuun tarkasti. Huom. laadukkaampi kangas voi olla 50% kalliimpi kuin ohuempi ja huonompilaatuinen.

suosittelen teettämistä

ja suosittelen tinkimistä, hinnassa on ilmaa reilusti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oiskos jollakin vielä tarjota jotain tiettyä räätäliä Bangkokista, joka tekee myös hääpukuja? Olen lähdössä Bangkokiin joulukuussa ja ois mukavampi teettää puku räätälillä, jota on kuullut jonkun kehuvan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauanko puvun teettämiseen menee aikaa? Olen itse lähdössä talvella viikoksi Phuketiin ja mietin, ehtisikö viikossa teettää pukua...  enkä toisaalta haluaisi käyttää koko lomaa siihen, että juoksen räätäliltä toiselle ja käyn joka päivä sovituksessa  ::)

Aiheen vierestä, onko täällä ketään joka olisi ostanut Thaimaasta valmispukua? Millaiset valikoimat, mistä kannattaisi etsiä, millaisissa hinnoissa ovat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2 päivää meni frakissa ja 3 päivää mun pitkässä iltapuvussa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipi-lintu, ja muut minäkin olen lähdössä Phukettiin tammikuussa ja jos kerkeätte käydä siellä ennen minua, olisi kiva kuulla hintatietoja, laatujuttuja ja kenellä kannattaa teettää. Itse ajattelin sellaista kunnon korsettipukua ja hieman epäilyttää, löytyykö paikka missä osataan sellanen tehdä. Kävin tossa katsomassa sormuskeskusteluketjuja ja ajattelin teettää tai ostaa sieltä myös kunnon timanttisormuksen. Joten vinkkinä thaimaaseen menijöille, laittakaa harkintaan ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Veijari! Näillä näkymin en teetäkään pukua Thaimaassa, mutta Phuketin reissulla varmaan muuten vaan urkin hyviä räätäleitä ja vähän hinta/laatutietoja ihan vertailun vuoksi. Myös sormusta varmaan etsin Phuketista, joten laitapas mulle vaikka marraskuun lopulla privaa jos en itse muista tulla kertomaan löydöistäni  ;). Ootko ensimmäistä kertaa Thaimaahan lähdössä? Kurkkasin muuten aiempia viestejäsi ja olen ihastunut samaiseen pukuun jota äänestit kauneimmaksi värilliseksi puvuksi. Mulle ei ihan sellaista tule, mutta uskon että unelmiesi puvun teettäminen Thaimaassa on hyvinkin mahdollista!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On kokemusta. Minulle tehtiin mallikankaanpalan ja netistä printatun kuvan perusteella mieleiseni hääpuvun silkkisatiiniseoksesta sekä huivin samasta kankaasta yhteensä hintaan 140e.

Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hiisuprinsessa, aika halvalla olet selvinnyt :o, kiva tietää!

Tipi, olen lähdössä ekaa kertaa Thaimaaseen ja jänskittää kyllä mitä siitä puvusta tulee. Ei huvittaisi lomaa viettää kuumassa sivituskopissa, mutta jos todella 140-200€ riittää unelmien pukuun, niin pakkohan se on. Pitää tosiaan sitten kysellä sinulta, mitä löytöjä teit. ;D. Haluaisin sellaisen puvun juuri kuin siinä gallupissa ja se oli ensimmäinen, joka todella sävähdytti, sitten näin toisen unelman. Katsokaapas uusi naimisiin lehden kansi :o :o :P TAHTOO!!! Jotain näiden kahden väliltä. Siitä punaisesta yläosa ja toisesta alaosa. Mitä luulette tarviikohan siihen lehden kannessa olevaan alle vannehameen, että se pysyy kuitenkin pöyhkeänä? :-[ olen katsokaas aivan noviisi näissä hääpukujutuissa...Jotkut tuolla kirjoittelevat että ei ole niin kuuma kun on vannehame.. ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

thaimaassa kaikkialla on ilmastointi. autoissa ja liikkeissä, hih  ;D

ei tullut kuuma muualla kuin altaalla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisko mitenkään mahdollista nähdä kuva Hiisuprinsessan puvusta? Alkaa pikkuhiljaa tuntua että mua on viirattu pahemman kerran linssiin kun mun kaaso-pukuni maksoi 200e ja Hiisuprinsessa on selvinnyt 140e:lla hääpuvun teettämisestä!  :o

Viimeyön pähkäilin seuraavaa asiaa: Jos nyt teettäisinkin puvun Thaimaassa, miten ihmeessä saan sen kuljetettua tänne koto-Suomeen?  ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

liike antaa laittaa hääpuvun pukupussiin ja se viedään lentokoneeseen mukaan.

Hinnat on paljon kiinni siitä kuinka paljon jaksaa tinkiä, hih

silloin kyselin pitkän iltapuvun hintaa eripaikoista ja materiaalina silkki 30-210e oli hintahaitari. Tutustuin myös heidän ennen tekemiin töihin ja sen perusteella valitsin. Halvin ei ollut paras, ei todellakaan, hih

Saumat kannattaa tutkia parhaiten.

Ja sama kangas onkin ohuempaa joissain liikkeissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu ainakin kankaan leveydestä. Silkki ei aina ole kauhean leveätä. Tosi hankala sanoa tuosta kuvasta, ehkä kannattais kysellä tuolta ketjusta jossa ihmiset ompelee omat pukunsa (olipas hienosti ilmaistu  ;D). Mun silkki oli todella laadukkaasta silkkikaupasta Thaimaasta ja se maksoi melkein 20e metri. 5m ei paina käytännössä paljo mitään. Oon huono arvioimaan...mutta sanotaan että itse mittasin kankaani kun en uskonut että siinä voi olla 5m...

Periaattessa perus iltapukuun menee kaksi puvun pituutta, mutta jos on laahus ja leveempi helma niin ei varmana riitä alkuunkaan.

Edit: Olikohan tästä kommentista mitään hyötyä...  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Thaimaasta kotoisin oleva ystäväni on kehunut, että Thaimaassa kaikki puvut valmistetaan todella huolella, ja hän käy aina kotona käydessään teettämässä vaatteita siellä. Useat työkaverini ovat myös vakiokävijöitä Thaimaassa, ja aina tuovat jotain teetettyä mukanaan. Nimenomaisista hääpuvuista en tiedä, mutta eivätköhän kaiken tee huolella :D Thaimaalaiset ovat todella tarkkaa ja ahkeraa porukkaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta tekevätkö Thaimaan räätälit / saako heiltä pukuun myös vannealushameen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Krabilta, Phuketista tms. palanneita? Piksu ainakin tais olla jossain vaiheessa joulukuuta menossa..? Kokemuksia, kommetteja?   8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös mua kiinnostais kokemukset niiltä ketkä on pukunsa teettäneet thaimaassa. Itse olen lähdössä hua hiniin maaliskuussa ja olen harkinnut siellä teettäväni puvun itselleni. Vähän kyllä epäilyttää, että miten siellä osaa räätälillä asioida kun on eri kieli? Olen ymmärtänyt, että siellä ei kovin hyvin englantia osata? Ja osaako sitä omalla kielitaidolla selittää mitä pukuunsa haluaa...kuten, että tulee olla tukiluut ja tarpeeksi napakka yläosasta kun on tuota rintavarustustakin  ;D. Matkan jälkeen häihini on enää puoltoista kuukautta niin tulisi kyllä aika kiire teettää puku suomessa jos jostain syystä puvun teko ei thaimaassa onnistuisikaan :o!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasin Thaimaasta muutama päivä sitten - Pukuni teetin matkan loppupuolella Bangkokissa. Otin mukaani muutaman kuvan, joista halusin itselleni puvun yhdisteltävän. Siis yläosa on yhdistelmä kahdesta eri puvusta ja alaosa on yhdesta puvusta. Kuitenkin halusin puvustani yksiosaisen. Lähdin matkaan sillä periaatteella, etta ehkä teetän puvun - onhan häihin vielä aikaa yli puoli vuotta.

Ensimmäisena päivänämme Bangkokissa kiertelimme MBK ostoskeskusta (Siam) ja sattumalta bongasin sielta hääpukuja myyvän ja valmistavan liikkeen. Liike oli pikkuruinen, mutta tangoissa riippui kymmeniä pukuja ja hääpukukirjoja oli myos kymmeniä luettavana. Esittelin sitten toiveeni kolmen eri kuvan perusteella ja he arvioivat hinnaksi noin 200 euroa. Puvusta tulisi kaksivärinen hieman erikoisilla leikkauksilla, muutamalla kangaskukalla koristeltuna - muita koristeita en halunnut (Useat myynnissä olevat puvut olivat helmikirjottuja lähes päästä varpaisiin). Yhteistä kieltä meillä ei oikein ollut, englannin kielen taito oli heilla suht surkea. Minut mitattiin sitten tarkasti päästä varpaisiin ja sormenpäihin. 3 päivän päästä puvun luvattiin olevan sovituskunnossa. Maksoin takuinta puolet hinnasta etukäteen.

Tilasin siis puvun itselleni, mutta olin melko epäileväinen juuri siitä - ymmärsivätkö he millaista pukua tarkoitin - tarkkaa kuvaahan siita ei ollut olemassa, vaan halusin yhdistellä eri pukujen ominaisuuksia (siis sellaisten pukujen ominaisuuksia, joita olin jo koti-Suomessa kaynyt kokeilemassa. ) Myynnissä olevat puvut kyllä näyttivät taidokkaasti tehdyiltä.

Kolmen päivän päästä siitten oli sovituksen vuoro - Puku oli kauniimpi kuin osasin edes kuvitella!!! Kokokin oli lähes täydellinen - vain vyötäröltä piti hieman pienentää.  Ensimmäisestä sovituksesta kahden tunnin päästä puku oli valmis. Siis unelmieni puku 3 päivässä 200 eurolla! Puvun mukana sain muovisen kuljetuspussin eikä puku painanut matkatavaroissa lähes mitään - Vannehameen he olisivat tehneet 10 eurolla, mutta se ei enää olisi mahtunut matkatavaroihini.

Siis suosittelen lämpimästi tätä MBK ostoskeskuksessa 3. kerroksessa sijaitsevaa Supayalux Boutique - nimistä liikettä. Heiltä onnistuvat myös monimutkaiset käsinkirjontatytötkin pukuihin - aikaa tietenkin kuluu enemmän. Muihinkin hääpukuihin erikoistuneita liikkeitä huomasin Bangkokissa - puvun hinta-arvio oli kalliimmassa 350 euroa ja teettämässäni liikkeessä 200 euroa  (Halvemallakin olisi voinut saada, mutten kehdannut tingata - olihan puku Suomen hintoihin verrattuna sikahalpa)

Kuvia puvusta ei valitettavasti vielä ole saatavilla, myöhemmin voin lähettää puvun teettämisestä kiinnostuneille sähköpostilla, mutta liitänpä tähän yhden mallikuvan, joka on ollut puvun teon perusteena

maly_alexis_mariage_paris_am05-tokyo.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään