Jump to content
Naimisiin.info

Sukkikset vai stay-upit?


Guest Lumimorsian05

Recommended Posts

  • Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

stay-upit olis tänkin valinta, mut kenkinä on sandaalit.... :) netistä en ainakaan vielä ole löytäny sellaisia varpaista avoimia sandaali pysy-ylhäällä sukkia... pystyiskö joku viisaampi neuvomaan mistä löytäis? kenkäfriikin vikaa löytyy tästä morsiosta :blush: ,joten monottimista ei luovuta. ja sulkille olis kiva joku yllätys sitten ehtoo puolella :grin: :grin: :grin:

Hei!

En vielä lukenut, oliko joku sinulle jo vastannutkin, mutta tällaisiin äsken törmäsin.

Link to comment
Share on other sites

Minulle tulee sukkanauhasukat. Arvon vielä, laitanko valkoiset vai ihonväriset. Ovat miellyttävämmät kuin stay-upit ja vihaan sukkahousuja. Olen yleensä tilannut sukkani täältä

Stockings hq

kun sieltä tuppaa löytymään paljon kokoja ja vaihtoehtoja. Ja postituskulutkin ovat pienemmät ja toimitusaika nopeampi kuin monissa suomalaisissa kaupoissa...

Link to comment
Share on other sites

Itse ensin mietin ja surkuttelin itselleni jotain korsetti/sukkanauhaliivihärpäkettä, jolla saisi mun kapean puvun alla mun erinäiset möykyt vähän tasoittumaan. Sitten muistin, mikä ihana mies mulla onkaan, eli kaikki hääalusvaatteisto on kyllä ihan mua itseäni varten, ei se mies niitä (kauaa) katsele. Ajattelin siis päätyä oman mukavuuteni takia johonkin kiinteyttävään sukkahousuun, jonka alle sit vähän sexymmät ja kalliimmat liivit ja pikkupöksyt. Tosin taidan ottaa sukkikset pois puvun alta ihan omin nokkineni, jos jaksaa häähumuttelun jälkeen, saa mies sitten nähdä mun muun asustuksen pukuni riisuttuaan. :D

Link to comment
Share on other sites

Stay upit minulle elokuisiin häihin, sukkiksia en käytä muutenkaan ikinä, vaan muissakin juhlissa aina stay upit. Sukkiksilla on minusta taipumus sekä valua, että rullaantua inhottavasti vyötäröstä, stay upeilla minulle ei ole ollut mitään valumisongelmia (paksuhkot reidet varmaankin auttaa asiaa :girl_haha:) tai muitakaan hankaluuksia...

Yleisesti olen minäkin sitä mieltä, että minkä itselle kokee mukavimmaksi, niin sen mukaan kannattaa sukat/sukkahousut ja tietysti muutkin alusvaatteet valita tai jättää pois. Eipä ole hirveästi iloa mahdollisesti kauniimmista tai seksikkäämmistä sukkanauhaliivivirityksistä, jos olo on itsellä epämukava sen takia :).

Muokattu: , käyttäjä: AnnieMestariampuja
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ehdottomasti tulee stay upit. En käytä normaaleja sukkiksia muutenkaan kuin talvella, ja silloinkin ne on niitä about 100 denierin paksuisia.

Liian ahdistavaa ajatella, että puvun alle tulisi alushameen lisäksi vielä sukkahousut. Tosin olen yllättynyt siitä, ettei se alushame ollutkaan niin ahdistavan tuntuinen mekon alla...

Ja kuten joku tuossa aikaisemmin sanoikin, vessassa käynti on mekon kanssa muutenkin hankalaa, ilman että täytyisi vielä venytellä sukkiksia takaisin ylös ^_^

Vielä pitäisi päättää se väri... En ole ikinä nimittäin oikein tykännyt valkoisista sukista. Mutta ihonväriset stay upit ei ole lähellekkään seksikkäät niistä pitsireunoista. Näin omasta mielestäni siis :D

Link to comment
Share on other sites

"Onko kukaan nähnyt kaupoissa sellaisia sukkanauhaliivien kanssa käytettäviä sukkia, jossa sukkaosa ihonvärinen ja pitsireuna valkoinen? "

Öö, korjatkaa jos olen väärässä, mutta.. Sukkanauhaliivien kanssa käytetään sukkanauhasukkia, joissa ei käsittääkseni ole mitään pitsireunoja vaan ovat vähän kuin "leikatut" sukkahousut ja ne pysyt ylhäällä sukkanauhaliivien avulla. Stay upeissa sen sijaan on se pitsireuna ja niitä EI käytetä sukkanauhasukkien kanssa (yleensä), vaan ilman niitä. Itse en ainakaan ole sukkanauhaliivieni "hakasiin" saanut stay upeja tungettua.

Link to comment
Share on other sites

Guest Paukkumaissi
Öö, korjatkaa jos olen väärässä, mutta.. Sukkanauhaliivien kanssa käytetään sukkanauhasukkia, joissa ei käsittääkseni ole mitään pitsireunoja vaan ovat vähän kuin "leikatut" sukkahousut ja ne pysyt ylhäällä sukkanauhaliivien avulla. Stay upeissa sen sijaan on se pitsireuna ja niitä EI käytetä sukkanauhasukkien kanssa (yleensä), vaan ilman niitä. Itse en ainakaan ole sukkanauhaliivieni "hakasiin" saanut stay upeja tungettua.

Sukkanauhaliivien kanssa käytettävissä sukissa on aina jotain paksumpaa "neulosta" se yläosa, johon hakanen kiinnitetään. Muutenhan sukissa lähtisi todennäköisesti silmäpako juoksemaan. Se yläosan neulos voi olla pelkästään paksumpaa deniereiltään tai sitten pitsikuvioitua, kuten useimmissa stay upeissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ensimmäinen murhe sopivien jalkojen peittimien pohtimisessa on se, että miten stay-upit tai sukkanauhaliivihärpäkkeet sopivat pulleajalkaisemmille? Muistikuvia jostain lapsuudesta, kuinka sisäreidet ovat hametta (ilman sukkiksia) käytettäessä hankautuneet tosi kurjasti ja kipeytyneet päivän aikana. Sukkikset ovat kyllä aikamoiset erotiikantappajat ja lienevät puvun kanssa epäkäytännölliset wc-käynneillä, mutta säästäisivät ainakin reiteni. Vai oletteko kuinka onnistuneesti suoriutuneet sukkanauhojen ylösrullauksesta puvun kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikki naikkarit! Olen toiminut muutamia vuosia sitten sukkamyyjänä isossa tavaratalossa ja perehtynyt erilaisiin sukkamateriaaleihin ja -vaihtoehtoihin sekä päässyt osallistumaan sukkavalmistajien koulutustilaisuuksiin. Niinpä ajattelin tarjota tänne muutamia vinkkejä erilaisia sukkia koskien :) Jokainen tekee toki omat ratkaisunsa, joten kokeilkaa eri vaihtoehtoja ja kysykää myyjiltä apua! Eiköhän jokaiselle jotakin löydy! :)

Ensiksi stay-upeista: periaatteessa ne pysyvät kyllä ylhäällä, mutta asian eteen kannattaa varmuuden vuoksi myös nähdä vähän vaivaa. Reisiin ei tule laittaa kosteusvoidetta, sillä se saa silikonin (jonka avulla stay-up pysyy ylhäällä) liukumaan pois paikaltaan. Muutenkin ihon tulisi olla puhdas, samoin kuin itse sukan. Eli jos käytössä eivät ole tuliterät sukat, kannattaa stay-up-sukka puhdistaa aina edellisen käyttökerran jälkeen. Käytännössä aina sen jälkeen kun otat stay-upit pois jalasta, huuhdo sukka ja varsinkin silikonireunus haalealla vedellä ja kuivaa. (Pese stay-upit siis aina käsin!) Paina kuivatut silikonireunukset vastakkain, jolloin "liima"pinta ei pääse kuivumaan tai pölyttymään esim. kaapissa. Itse kuivaan silikonireunukset paperilla tai puhtaalla pyyhkeellä, asetan silikonireunukset vastakkain ja laitan päälle vielä pyykkipojat puristukseksi. Sitten vain esim. pyykkitelineelle koko viritys kuivumaan. Koskaan eivät ole stay-upit valahtaneet jalasta!

Jos vielä haluaa varmistaa stay-upin ylhäällä pysymisen, kannattaa ostaa sukka, jossa silikonia on reunuksessa mahdollisimman paljon (esim. DIM, jota saa Stockalta ja Sokoksesta) Sukat, joissa on leveä pitsi, mutta vain ohut raita silikonia, eivät välttämättä pysy yhtä hyvin ylhäällä kuin sukka, jossa koko reunus on silikonia (varsinkaan hoikkareitisillä).

En suosittele stay-upien käyttöä sukkanauhaliivien kanssa. Joskus tämä saattaa onnistuakin ja toimia ihan hyvin, mutta usein stay-upien silikonireunus on sen verran paksu, etteivät kaikkien sukkanauhaliivien napsut pysty pitämään sukkaa siellä välissä. Sukkanauhaliiveihin on tarkoitettu omat sukkansa, joita joissakin myymälöissä kutsutaan nimellä "liivisukat".

Sukkahousuista en ajatellut tähän tilittää kaikkea oppimaani ja kokemaani, mutta mainitsisin sen verran, että kun pesette niitä niin älkää käyttäkö huuhteluainetta! Se sähköistää ja kuluttaa. Parasta "hoivaa" sukkahousuille olisi käsinpesu, mutta jos on pakko laittaa pesukoneeseen niin laittakaa pesupussiin ja ei siis sitä huuhteluainetta.

Sukkahousujen pukemisesta: jos sukkahousut ovat tuliterät, venyttele niitä varovasti ennen päälle pukemista. Tartu toisella kädellä vyötäröosaan ja toisella jalkaterään ja venytä pituussuunnassa. Varovaisen venyttelyn tarkoituksena on saada kuukausi- tai vuositolkulla kaupan hyllyssä tai paketissa lojunut sukka ikään kuin takaisin kuosiinsa. Venyttelyllä ehkäistään silmäpakoja ja repeytymiä, joita voi tulla jos pukee rajusti sukkia päälle. Jotkut ihmiset uskovat myös sukkien suihkuttamiseen ennen käyttöä, mutta itselläni ei ainakaan ole koskaan aikaa kastella ja kuivattaa sukkia ;)

Kun sukkahousut on venytetty, työnnä käsi toiseen lahkeeseen ja kerää koko sääriosuus mytyksi vyötärönauhaan asti. Pujota ensimmäinen jalka sisään ja vedä varovaisesti sukka suoraksi, noin polveen asti. Keri sitten toinen sääri mytyksi ja laita toinen jalka sisään. Lopuksi vedä sukkahousut polvien yli ja ylös asti. Kun sukkahousut ovat päällä, voit vielä korjailla niiden asennon itsellesi sopivaksi sekä kiristää niitä vetämällä ylimääräisen "kankaan" ylöspäin. Sukkahousut saavat olla ihan tiukat nilkoista ja sääristä. Varpaiden ja reisien kohdalle sen sijaan voi jättää hieman extraa/liikkumavaraa.

Sukkahousuja pukiessa sormien kynnet pitää olla kunnossa, samoin varpaankynnet ja jalkapohjat. Terävät tai liian pitkät kynnet samoin kuin karheat kantapäät aiheuttavat helposti reikiä sukkahousuihin. Jotkut ihmiset pukevat sukkahousut päälle jopa käsineet kädessä. Sukkahousujen ehjänä pysymistä auttavat tietysti myös oikea koko sekä mahdolliset kärki- ja/tai kantavahvikkeet.

Jos on oikein kuuma päivä tulossa (tai muuten vain tarkenee), eikä tykkää käyttää stay-upeja, sukkanauhaliivejä eikä sukkahousuja, niin myös polvisukat voivat olla hyvä vaihtoehto. Jos kenkää ja säärtä vähän vilahtaa puvun alta niin jalassa olis kuitenkin sukka, mutta ei ehkä niin kuuma/epämukava vaihtoehto kuin nuo muut. Tosin polvisukkakin voi puristaa tai valahtaa, jos se on vääränlainen...

Isoista tavarataloista löytyy nykyään myös sukkahousuja, stay-upeja ja polvisukkia, joissa on pohjassa liukuesteet sekä kenkään laitettavia irto-liukuesteitä ja pehmikkeitä. Löytyy myös varpaat paljaaksi jättäviä sukkahousuja sekä stay-upeja erivärisillä pitseillä kuin mitä sukan väri on.

Morsiamia (ja muitakin) suosittelen siis kokeilemaan erilaisia sukkavaihtoehtoja ja tutustumaan näytesukkiin myös myymälöissä. Kysykää myös myyjiltä apua, sitä vartenhan ne siellä on! Ja minäkin neuvon mielelläni, jos jotain lisäkysymyksiä herää! :)

Link to comment
Share on other sites

Olen hankkinut sukkanauhasukat ja sukkanauhaliivin talvihäitämme varten. Käytän sukkahousuja kyllä arkisin, mutta arvelen niiden olevan epämiellyttävät ja epäkäytännölliset hääpuvun alla. Stay-upppeja olen käyttänyt myös juhlissa silloin tällöin, mutta koska silikoni painaa minua vähän ikävästi reisiin, en halunnut hääpäiväksi niitä laittaa.

Link to comment
Share on other sites

Stay-upit laitan jos mitään ylipäätänsä laitan. Ei mulla kyllä normaalisti tule kesällä pidettyä mitään sukkajuttuja ja morsiuspukuhan on pitkä puku joten kuuma voi tulla. Tosin sukkiksissa on ylipäätänsä se hyvä puoli että ei tule rakkoja jalkoihin..hmm...stay-upit harkintaan jos kenkiä ei ehdi kunnolla koeajaa ja testata. Sukkanauhat ja sukat on toki kauniit ja seksikkäät, mutta mulla ongelmana on aina niissä olet se, että nauhat irtoaa sukista, niillä ei ole sitä varmuuden tunnetta kuin stay-upeissa jotka ei putoa minnekkään. :)

Link to comment
Share on other sites

Liivisukkien käyttöä kannattaa sitten testata ja harjoitella ennen häitä, jos aiot käyttää sellasia ensimmäistä kertaa. Huomasin nimittäin, ettei niiden laittaminen ollukaan niin yksinkertaista, kun ei ole mitään aikaisempaa kokemusta semmosista. Täytyy vielä harjoitella kiinnitystä ja säätää ne sopivaksi. Ja taidan sitten kuitenkin käydä varmuuden vuoksi ostamassa vielä stay-upit, ettei iske paniikki hääpäivän aamuna. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

stay-upeja olen käyttäny aina tarvittaessa (=lue hameen kanssa) noin 15 vuotiaasta (nyt 24v) lähtien ja sen jälkeen en ole ikäviä valuvia ja perseen hikistäviä sukkahousuja jalkaani laittanut. täälläkin joko stay upit tai sit ei sukkia ollenkaan :girl_blum: . jostain pitäis vaan löytää stay upit joissa olis se sukka osa ihon värinen ja se pitsireunus musta... haluisin meinaan mustien alushousujen rinnalle mustan pitsin mutta mustia jalkoja en haluais helmojen alta vilautella esim. rappuja kulkiessa...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...