Kenellä olkapäät paljaana kirkossa?


Ailiina

Recommended Posts

Itselläni on off-shoulders hääpuku, enkä meinaa olkapäitä kirkkoon peittää. Pitkät hansikkaat laitan kyllä kirkkoon. Äitini on seurakunnassa töissä, eikä hänenkään mielestä olkapäiden peittäminen ole tarpeellista. Mutta jokainen siis tavallaan ja minä näin.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Sandramaria

Vihitty on olkapäät paljaana olkaimettomassa mekossa. Kukaan ei tietääkseni ihmetellyt moista ollenkaan... Ulkona piskotteli hieman vettä, kun lähdettiin kirkosta ja silloin pidin hartioilla suurta huivia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Minulla ainakin olkapäät paljaana, puvun myyjä lähinnä kielsi minua laittamasta siihen kuuluvaa huivia kirkkoon ;) (peittää kauniin puvun) Huntu minulle tosin tulee. Mummo on jo mutissut ennen puvun valitsemista asiasta, mutta kun äitikin taipui sen nähtyään niin ehkä mummokin :) Sittenhän sen kirkossa näkee..! Papin tunnen entuudestaan ja luulen ettei hänellä ainakaan ole mitään vastaan. Toki jollain voi olla, että ehkä aina parempi asia ottaa esille...?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minulla sellainen puku jossa olkaimet laskeutubat olkavarrelle eli siis kyllä on paljaat olkapäät kirkossa. Mummini ei vaan oikeen meinaa olla suostuvainen vaan tuputtaa jotain huivia mulle mut onneksi siihen pukuun ei käy mikään harteille. Noh..semmosia nuo vanhat ihmiset ovat. Kaulaa myöten piiloon kun kirkossa ollaan.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Minullakin on olkaimeton puku, mutta haluan itse ehdottomasti huivin olkapäitäni peittämään vihkimisen ajaksi. Heitä, joilla on olkapäät paljaana kirkossa en kuitenkaan missään nimessä paheksu.  :)

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän kukin omissa häissä saa tehdä miten haluaa. Muut hyväksyvät tai ovat hyväksymättä. Vihkipaikan /siviilivihkimispaikan voi valita, ja puvun paikan/uskonnon mukaan.

Olen aiemmin kiertänyt kuorolaisena katolisia, ortodoksisia ja luterilaisia kirkkoja ja oppinut säännöille ja tavoille ;) että järkytyin, kun olin yksissä luterilaisissa häissä, joissa morsian oli olkaimettomassa  ::) alttarilla. Mutta se on vaan mun ongelma/ tottumus, ja ihmettelin sitä itsekseni ;D Kun menen kirkkoon, kunnioitan, mikä muille siellä on pyhää. Vaikken katolilainen olekaan, peitän luterilaisessakin kirkossa aina olkapäät.  Mulle tulee siis läpinäkyvä huntu olkapäille kirkossa. Sen läpi puvun kirjailut näkyvät kauniisti. Ja onhan ihmisillä sitten koko hääjuhla aikaa ihailla pukuani  ;)

Link to comment
Share on other sites

Minun puvussani tulee olemaan ohuet naruolkaimet ja ajattelin kirkon ajaksi laittaa jonkun sifonkihuivin peittämään avonaista selkääni. En osaa olla kirkossa hirveän avonaisissa vaatteissa. Juhlapaikalla meinaan kuitenkin olla ilman huivia jos ilma on lämmin ja ehkä illalla taas laittaa huivi lämmikkeeksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oon kyllä kuullu että tuollanen suositus olis olemassa. En lukenu yhtää mitä muut on kirjottanu :) Oon monesti ollu häissä missä ylhäältä avaran puvun kanssa on käytetty pukuun sopivaa hartiahuivia kirkon ajan. Hääjuhlassa ilman. Tosi hyvä ratkasu mun mielestä :)

Link to comment
Share on other sites

Mulle tulee hartiat paljaax, ei huivia, ei huntua ja tukkakin on ylhäällä nutturalla!

Mä en voi ymmärtää mitä niin kamlaa paljaissa hartioissa voi olla?!

Ristiäiset, konfirmaatitot ja tuttujen häät olen olkapäät paljaana kiertänyt!

Taitaa nää "paljastamisesta" vouhkottajat olla ihan omilla mielipiteillään liikenteessä...

Jotkut kattoo paheksuu paljaita olkapäitä, toinen naispappia, kolmas ties mitä...!

(Saattavat kyllä pitkälti olla samaa porukkaa...)

Katolisessa kirkossa tietysti kunnioitan heidän tapojaan ja peitän hartiat!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...