Jump to content
Naimisiin.info

Hunnun käyttö


Guest minttu1979

Recommended Posts

Sita laksin kyselemaan etta mika mahtaa olla yleinen kaytanto? Jos aiotte laittaa hunnun, ajatteliko ottaa sen pois vihkimisen jalkeen vai pitaa paassa koko illan? Asun Lontoossa ja paikallisten kavereiden mukaan etiketti on etta se otetaan yleensa pois ennen varsinaisen juhlan alkua mutta naikkareiden kuvia katsellessa kaytanto nayttaa olevan sekalainen.

Haluan ja aioinkin siis laittaa hunnun ja olen automaattisesti olettanut etta se keikkuu paassa koko paivan, mutta nyt on alkanut arveluttamaan. Suomalaisista ystavistakaan ei ole apua silla kaikki viime vuosina avioutuneet ovat menneet vihille ilman huntua.

Mielipieteita kenellakaan?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse otin hunnun pois päästä ennen onnittelujonoa eli pidin sen päässä vain vihkimisen ajan sekä matkalla juhlapaikalle. Toimi hyvin ja loppuillan huntu oli vieraskirjan vieressä koristeena.

Eri asia on silloin jos huntu rakennetaan kampauksen sisään. Ei kai tästä mitään etikettiä ole. Tee niinkuin tykkäät.  :)

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli pyllyyn saakka ulottuva huntu, joka oli päässä vihkimisen ja ruokailun ajan. Kesken ruokailun lähdin käymään vessassa ja samalla reisuulla jäi huntu pois. Ennen vihkimistä otettavissa kuvissa mulla oli huntu, illlalla otettavissa ei. Kuvaaja toivoi minun pitävän huntua potreteissa ("jos mä oikein nätistä pyydän, niin voisko sulla olla huntu potreteissa?").

Mun mielestä on tavallaan "yksi lysti" pitääkö ihmiset huntua koko päivän vai ei, oma asia, mutta etikettihän "kieltää" hunnun poistamisen kesken kaiken. En viitsinyt tuossa etikettiä alkaa noudattamaan, koska se ei hyvältä tuntunut ja sitä etikettiä ei noudatettu (etiketin vuoksi) muuallakaan. Itse tahdoin hunnun ajoissa pois, koska huntu oli kampauksen päällä, eikä sitä olisi näkynyt sieltä juuri ollenkaan hunnun kanssa (ja huntua en "hännäksi" kampauksen alle halunnut) ja sitten se hunnun poisto musta vähän "rentouttaa" tunnelmaa. Vähän kuin miesten krakojen poisto ;) Minä olen sellainen käytännöllinen prinsessa :) Mekko pysyi päällä aamuun saakka, mutta huntu olisi kyllä ollut lisärasite rokatessa vielä sen mekonkin lisäksi :D

Kello ei ole vielä edes seitsemää aamulla, joten  tekstii on sekavaa ja omituista. Ei pitäisi kirjoitella tähän aikaan vuorokaudesta...

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Yritin kylla etsia josko tasta olisi jo keskusteltu mutta en loytanyt tata ketjua.

Olen ajatellut laittaa piiitkan hunnun silla minusta ne nayttavat upeilta kuvissa mutta ei varmasti ole kaytannollinen pitaa koko iltaa joten otan todnak pois ennen ruokailua. Valokuvat otetaan heti vihkimen jalkeen joten huntu kuitenkin tulee silloin ns viralliisiin kuviin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olisin halunnut pukuuni pitkän laahuksen, mutta koska se nyt on lyhyt, ajattelin kompensoida sitä TOSI pitkällä hunnulla. Eli huntu olisi joku 3 metriä pitkä.

Kysyisin, onko kenelläkään kokemusta näin pitkästä hunnusta? Pitäisin sitä vain kirkossa ja kuvissa, joten sen pitäisi olla helposti irroitettava. Minkälaisen mekanismin pitkä huntu vaatii?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

nosto!

mites vuodenn 2007 morsianten laita on hunnun käytön kanssa?

itselläni häät reilun viikon päästä, enkä ole vielä päättänyt laitanko hunnun vai en, toisaalta haluaisin laittaa ja ottaa pois sitten ehkä ruokailun jälkeen, jotta tosiaan tunnelma vähän rentoutuisi ja tykkäisin kirkkoon laittaa pitkän hunnun, sillä laahusta ei ole hameessa, niin se olisi hienoa olla pitkä huntu, niin kuin oli prinsessa dianalla;)

ehkä jopa vähän pidempi kuin 3 m sillä itse olen melkein 2m pitkä, niin huntu sais olla ainakin 3,5 ellei jopa 4 m, mutta onko vähän liioittelua, kun ei osaa kuvitella, miltä se sitten näyttäisi, onko jollakin laittaa kuvaa sellaisesta 3m hunnusta kun se on päässä, takaa päin kuvaa? pyytäisin, niin näkis miltä se näyttää...

t. pian jo rouva;)

Link to comment
Share on other sites

Mäkin oon pohtinut tätä paljon!

Aluksi olin sitä mieltä että pidän hunnun päässä koko päivän (se ei ole kovin pitkä, n. 75 cm), mutta nyt olen alkanut miettiä, että haluaisinkin jonkun erikoisemman kampauksen, joka saisi mielellään myös näkyä, eli otan varmaan hunnun pois kirkon jälkeen, jos se onnistuu. Mutta huomenna menen harjoituskampaukseen, eli eiköhän siellä asiat selkene. :)

Link to comment
Share on other sites

Itselläni tulee hunnun reuna pikkuisen sitä kohtaa alemmas, mihin olkaimeton hääpukuni selästä yltää. Minäkin haluan hieman peittää hartioita ja paljasta selkää. Itse olen miettinyt, että liittyykö hunnun käyttöön näitä samanlaisia symbolisia merkityksiä kuin esim. hääpuvun valkoiseen väriin tms. Olisin kiinnostunut jos jollakin olisi enemmän tietoa.

Link to comment
Share on other sites

^ Mulla ei tule kasvoille (vaikka se ois tod romanttista) vaan kampaus on puoliavoin ja huntu ikäänkuin jatkuu hiusten lomasta "huomaamattomasti", koska tuo neiti sattui nyt syntymään avioliiton ulkopuolella ja sulhon äiti varmaan tykkää himppasen huonoa, kun huntu tulee. Mutta koska se jo kaapissa odottaa puvun+tiaran kera niin päässä se silloin on ja vielä koko illan! :-*

[edit]typoilee ;D[/edit]

Link to comment
Share on other sites

Mie päädyin myös pitkään huntuun, varmaan 2,5 m ainakin;) En ole nähnyt nykyään enää kenelläkään huntua kasvoilla, ja mun mielestä se peittää turhaan paljon sitten meikin ja kaiken hienouden, vaikka onhan se jotenkin salaperäistä nostaa se huntu sitten kasvoilta.

Mulla tulee nutturakampaus ja siihen kiinni huntu, saa nähdä fiiliksen mukaan katson jos pidän huntua koko illan tai sitten otan pois ruokailun jälkeen, saa nähdä miltä tuntuu.

kohta se on lähellä, enää vajaa viikko... :-[

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kysyisin jos joku tietää mikä on paras tapa kiinnittää huntu, jos se on tarkoitus ottaa myöhemmin juhlan aikana pois?

Eli minulla on huntu vielä ilman kiinnitysmekanismia.

Olen pohtinut laittavani joko nk lenkin hintuun josta huntu kiinnitetään nutturan päälle hengettömillä.

Toinen vaihtoehto olisi ommella pienillä pistoilla kampa kiinni huntuun ja suorittaa kiinnitys kammalla.

Kampakiinnitys on luultavasti tukevampi, mutta saako sen pois niin siististi ettei nuttura kärsi?

Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Minulle tulee puolipitkä huntu, jonka ajattelin pitää päässä koko hääpäivän. Sen kerran kun huntua saa käyttää, niin mitä sitä turhaan pois ottamaan heti vihkimisen jälkeen. Hunnussa on kampakiinnitys ja luulen, että se tulee nutturan päälle.

Yksissäkään häissä, joissa olemme viime vuosina olleet, en ole nähnyt, että morsiamella olisi ollut huntu kasvoilla ennen vihkimistä. Itsekään en huntua kasvoille laittaisi. Luulen, että se näyttäisi minulla lähinnä pöhköltä.

Link to comment
Share on other sites

Dubonnet: Kiinnitys riippuu tietysti kampauksesn toteutuksesta, mutta esim. nutturaanhan voi hunnun myöskin ommella.

Ei ehkä kannata ottaa kaikkein likinäköisintä tätiä purkamaan ommelta. mutta toimiva ja huomaamaton ratkaisu..

Itselle tulee pitkä huntu koko päiväksi. Tosin kampaus ja kiinnitys ovat vielä hakusessa..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
En ole nähnyt nykyään enää kenelläkään huntua kasvoilla, ja mun mielestä se peittää turhaan paljon sitten meikin ja kaiken hienouden, vaikka onhan se jotenkin salaperäistä nostaa se huntu sitten kasvoilta.

Mulla on ongelma. Olen arponut edestakas että otanko hunnun vai en. Katselin pitkään pitkiä mantillahuntuja mutta en ole löytänyt mieleistä. Nyt löysin sitten mielestäni aivan ihanan hunnun joka onkin täysin erilainen kuin ne mitä olen katsellut. Huntu on lyhyt (lapaluupituinen) ja materiaali on french netting, eli se sama mistä birdcage-hunnut tehdään. Toi huntu on kaksikerroksinen ja näyttää jotenkin aivan ihanalta kun toinen kerros on edessä. Mutta kun on juurikin toi ongelma mistä yo. lainauksessa puhutaan - eihän kenelläkään oo enää semmoista huntua joka nostettaisiin alttarilla kasvoilta...Vai onko joku nähnyt tällaisia vielä käytettävän? Jos on niin kuka sen hunnun on nostanut?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...