tipunen

Kotitekoinen huntu

200 viestiä aiheessa

Onko kukaan muu kärsinyt tällaisesta ongelmasta, että huntu ei laskeudu kauniisti?!! Se on siis selän puoliväliin ylettyvä 2-kerroksinen tyllihuntu (ohuet kanttaukset) ja kun sen laittaa päähän niin se jää tököttämään päähän tosi rumasti. Mikäköhän avuksi? Mietin, että jos kanttaisi toisen kerroksen niin tulisi painoa ja siten laskeutuisi paremmin - toisikohan apua? Tosin siinä tulee se ongelmaksi, että en omista ompelukonetta, miten tuollaisen nauhan käsinompelu onnistuu? Millainen nauha paras (materiaali)?

Tai entäs hunnun höyryttäminen (miten se tehdään?) ja kun se on vielä lämmin niin muotoilisi kuosiinsa. Ideoita ja vinkkejä kiitos, epätoivoista....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan tehnyt huntua silkkityllistä tai -organzasta? Itseä kiehtoo silkin luonnollisuus ja ilmeinen pehmeys, koska haluan laskeutuvan ja pehmeän hunnun. Ainakin Briteistä saa kuulemma tilattua, noin 40 euroa metri, esim. http://www.hansson-silks.co.uk/tulle.html.

Mä tilasin just äsken tuolta Hanssonilta. Tulin sit lukee täältä huntujuttuja ja löysin Rosan viestin! Metri tosiaan maksaa postikuluineen 43 euroa! Mä olen ihan rakastunut noihin pehmeisiin silkkitylleihin, täällä on kuvia Hanssonilta ostetuista ja noiden kuvien perusteella tilasin:

http://www.sewdeb.com/veils.html

Laskeutuu kivasti:

Christine.jpg

Mulle tulee tosin lyhyempi. Tohon reunaankaan ei tarvitse mitään laittaa, saksilla vaan tasoittaa reunat jos alkaa repeillä. Tehdään varmaan mun ompelijan kanssa muotoonleikkaus ja rypytys.

Jos jotain kiinnostaa toi tilaaminen Hanssonilta, niin voin kertoa että tosi hyvää asiakaspalvelua heillä on, vastaavat meileihin tunnin sisään ja soitin sinne niin oli tosi mukava ihminen puhelimessa vaikka ei ollut nähnyt niitä mun meilejä. Ja hyvin toimi Skype-puhelu, ei ole edes kallista se. Soitin siksi että heillä ei ole mitään nettimaksujuttua niin puhelimitse oli turvallisinta kertoa Visa-kortin numero, meilitse en sellaisia lähettele. Kankaan pitäisi saapua jo ensi viikolla, huomenna he laittavat sen postiin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muoks. Kuva pois

Muokattu: , käyttäjä: Helina_08

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto!!

Onko kukaan tehnyt itse birdcage-huntua? Löysin netistä ihan sikahelpon ohjeen (http://hiphostess.blogspot.com/2009/07/how-to-make-birdcage-veil.html) mutta ainoa ongelmani on että mistä löytää tuota kudosta/huntuainesta/whatever, kangasta se ei ainakaan ole... :D Mutta onko joku nähnyt esim. kangaskaupoissa tuota kyseistä 'Russian netting' -kudosta?

Edit. Tai löytyykö Suomesta liikettä joka möisi valmiita birdcageja? Löytyykö niitä ihan tavallisista morsiusliikkeistä? Epäilen kovasti, en ainakaan kovalla googlettamisella oikein saanut mitään osumia...

Muokattu: , käyttäjä: Yvory

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tein huntuni itse tässäpä kuva:

picasaan4.jpg

Huntuni on valmistuttu noin 100cm levästä ja 50cm korkeasta ovaaliksi leikatusta tyllistä, johon kiinnitin 9kpl noin 28cm pitkiä pitsikuvioita (joiden löytäminen oli muuten vaikeaa!) sekä helmiä. Tarkoitus olisi vielä lisätä kimaltavia strassihelmiä muutama joukkoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin haluasin tietää miten se kampa ommellaan kiinni huntuun? Siis miten oikeesti voi ommella muovia kankaaseen?

Laittakaa lähikuvia, te jolla niitä on, niistä kammankiinnitys kohdista

Kiitoksia paljon

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan täällä tehnyt/tekemässä itse huntua?

Mä haluaisin todennäköisimmin yksikerroksisen pitkähkön hunnun, jossa ei ole ainakaan mitään satiinikanttausta, ja äkkiseltään ajateltuna sellainen olisi aika helppo tehdä itse. Ei oikein huvittaisi maksaa montaa kymppiä hunnusta, kun huntutylli maksaa Eurokankaassa 6 euroa metri. Silloin hunnusta saisi myös pituudeltaan ja malliltaan juuri omaan pukuun ja kampaukseen sopivan. Olisi kiva kuulla, miten muut ovat tehneet huntuja. Yleensähän niissä on kai kampakiinnitys, mitenköhän se huntu kannattaisi kampaan kiinnittää? Entä kannattaisiko sille kankaan reunalle tehdä jotain?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos olisin tehnyt hunnun itse, olisin sen kiinnittänyt pinneillä suoraan päähän. :girl_sigh: Mutta jos sen tahdot kampaan kiinnittää, niin suosittelen tekemään sen ompelemalla (ei siis millään liimalla).

Reunoista en kyllä osaa sanoa mitään. Olen käsittänyt että satiinikanttaus tehdään, että saataisiin reunoista siistit. Kai tuon voi tehdä jotenkin muutenkin, vaikka ompelemalla ohutta nauhaa/nyöriä reunoihin (vaikka teemavärin mukaista) tai sitten vain leikkaa reunat siististi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, voihan sen tietty ihan pinneilläkin laittaa, en ole tullut ajatelleeksikaan. Siitä voi sit vaikka kampaajalta kysyä, kumpi on parempi vaihtoehto. Ja tyllihän ei purkaannu, eli periaatteessa sille reunalle ei välttämättä tarvi tehdä mitään jos sen leikkaa siististi. Mutta niissä ei-kantatuissa hunnuissa, mitä olen myynnissä nähnyt on se reuna yleensä jotenkin sellainen "vahvistetun" näköinen. Voi olla, että siihen on ommeltu jotain pistoa reunaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niissä on muuten yleensä reunassa rullapäärme, joka tehdään saumurilla. Myös siksakilla voi kokeilla, mutta saumuri on siitä hyvä, että se leikkaa reunaa samalla siististi. Olen nähnyt netissä englanninkielisen ohjeen hunnun tekoon. Yleensä huntu on kiinni kammassa, sen voi ommella siihen vaikka käsin kiinni. Pinnejä ei ehkä saa huntuun kunnolla kiinni, tai ne eivät välttämättä kannattele sitä kovin hyvin, ja hunnun pois ottaminen voi olla hankalaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tuli vielä mieleen että tyllejähän on erilaisia, eli kannattaa siis valita sitä pehmeämpää, morsiustylliä. Eurokankaassa ainakin on. Tylli ei tosiaan purkaannu jos sen jättää huolittelematta, mutta ainakin sen kovemman tyllin reuna on aika terävä ja pistelevä, eli mukavampi se on jos on huoliteltu. Mutta morsiustylli on kyllä pehmeämpää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokeilin juuri googlata ja ohjeita ja kuvia netistä löytyy tosiaan googlaamalla DIY veil. En muistanut ihan väärin että olen jossain nähnyt. :) Ja lisään vielä että suosittelen kyllä sitä kampaa, koska kun hunnun otaa pois niin kampaus pysyy varmaan parempana, kuin että jos siellä tukassa on monen monta pinniä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitti vinkeistä, täytyypä tosiaan googlettaa. Ja just siitä huntutyllistä oon meinannu tehdä, se normitylli on ihan liian jäykkää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosiaan, huomasinkin juuri että olit kirjoittanut jo tuonne ensimmäiseen viestiin että morsiustylli, eli ihan oikeassa olit. :) mutta muille kanssa se tosiaan vinkiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katsos, täältä löytyi tällainenkin ketju. Itse ehdin jo aloittaa uuden keskustelun aiheesta. Täällä onkin tosi paljon hyviä ohjeita, joiden innoittamana on kiva alkaa väsäämään huntua. :)

En vielä ole tarkalleen päättänyt hunnun pituutta tai mallia, mutta sen tiedän että haluan yksikerroksisen hunnun ilman satiinikanttausta. otain pitsiä tai helmikirjailua siihen voisi harkita. Täytyy mallailla puvun kanssa ja miettiä. Veikkaisin tosin, että parhaiten sopii joko juuri lattiaa hipova tai korkeintaan vyötärömittainen huntu, johtuen siitä miltä puvun laahus näyttää ylösnostettuna. No, Eurokankaan huntutylli on 3 mertiä leveää niin periaatteessa siitä riittäisi tehdä molemman mittaiset, ja päättää sitten, kumpi on parempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips! Osaako kukaan neuvoa miten tehdä pitkä yksikerroksinen huntu ilman kampakiinnitystä ilman mitään helmiä tai strasseja eikä myöskään satiinikanttausta. Kiinnitys tulisi muutamalla lenksulla kampaukseen. Ajattelin että huntu lähtisi nutturan päältä kevyesti rypytettynä niin että se laskeutuisi kauniisti ja olisi siis maahan asti pitkä. Mistä lähteä liikkeelle? En omista ompelukonetta, mutta anoppilasta sellainen kyllä löytyy. Tämän tyyppistä ajattelin:

wedding-veils-90x72.jpgChapel_Veil.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri tuontyyppinen huntu minullakin oli mielessä, tosin saatan päätyä lyhyempäänkin jos se sopii pukuuni paremmin. Tyllihän ei purkaudu, joten välttämättä sille reunalle ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Mutta tässäkin keskustelussa taisi olla jollain aiemmalla sivulla puhetta, että siihen voi joko tehdä pienen ja tiheän siksakin reunaan tai jos koneessa on rullapäärmäyspaininjalka ja osaa sitä käyttää niin sillä saa sen näköisen reunan kuin kaupan hunnuissa. Itse varmaan kokeilen tuota siksakia johonkin hukkapalaan ja mietin sen perusteella, teenkö sitä reunaan vai annanko olla ihan sellaisenaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on huntu tehty ja tyytyväinen olen lopputulokseen. Tosin hiukan leveämpi se olisi saanut olla, ostin huntutylliä 130 cm ja 150cm:kin olisi hyvin voinut ostaa. Mutta hyvä näinkin. Tein pitkän, yksikerroksisen hunnun niin, että mittasin pukuni kanssa sopivan mitan, pyöristin alareunan saksilla niin, että huntu oli pituussuunnassa taitettu kahtia. Reunat huolittelin pienellä siksakilla (leveys 2, pituus 1,5 oli mielestäni hyvä) Yläreunaan ompelin kapean päärmeen siisteyden vuoksi. Sen jälkeen rypytin yläreunan ja ompelin siihen n, 25 cm lenkkinauhaa (saa ainakin pienemmistä ompelutarvikeliikkeistä). Ajattelin vielä ommella kiinnityskohtaan koristeiksi valkoisia ja hopeanvärisiä helmiä, koska mulle ei tule erikseen tiaraa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä laitan äitini ompeleman & kirjaileman hunnun (täyspitkä, yli 2m pitkä).

Siinä on kampakiinnitys, toivottavasti se pysyy, koska huntu on niiiiin valtavan pitkä ja leveä (mutta UPEA!).

Pelkään että se rypistyy tai menee ihan mutkalle kävellessä alttarille. Haluaisin, että se pysyy leveänä & aukinaisena, että upeat paljetti- & helmikirjailut näkyisivät. Onko muilla ollut ongelmia täyspitkän hunnun rypistymisen kanssa?

Hunnun varmaan riisun kuvausten jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muoviin ei siis tarvitse ommella mitään, vaan käsin ommellaan niistä kamman piikkejen välistä huntuun kiinni. :) Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa hääpukuliikkeessä huntuja, niin siitä hyvin hahmottaa sen kiinnityssysteemin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Haluaisin ommella itselleni sellaisen pitsireunaisen espanjalaistyylisen hunnun, tunnetaan myös nimellä "mantilla-huntu". Onko sellaisen tekoon vinkkejä kenelläkään?

Esim. mistä kannattaisi hankkia reunapitsiä?

:-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin tänään huntutestailua varten Eurokankaasta sellaista kimaltavan sorttista huntutylliä. Kotona sitä hypistellessä vasta tuumasin, että tämä hunnuksi tarkoitettu tylli onkin melko aika kovaa ja vähän sellaista "pönköttävää". Mites, kuuluuko sen olla tämänlaista tai saako tätä pehmennettyä mitenkään? Vasta testailen, joten ei mitään hätää, mutta olisi kiva kuulla joltain tyllistä enemmän tietävämmältä lisää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kastelin mun huntuni vedessä, kun se oli niin jäykkä. Laskeutuu paljon nätimmin nyt, eikä se näytä kärsineen kastelusta.

Osaako joku sanoa kuinka kuumalla tyllin reunaa uskaltaa silitää? Ompelin reunaan satiininauhan, joka on pitäis saada silitettyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan tehnyt tai aikoo tehdä pitsistä huntua? Minulla olisi tällainen haaveissa ja koska en kohtuuhintaista huntua ole löytänyt olen päättänyt tehdä sen itse.

 

Olen ostanut jo pitsikankaan. En laittaisi hunnun pääpuoleen rypytystä tai kampaa vaan huntu olisi sileä ylhäältä asti. Onko huntu silloin soikion muotoinen vai pyöreä? Pitäisikö hunnun olla ylhäältä kapeampi ja alhaalta leveämpi?

 

Täytyypi tehdä jokin mallikappale halpiskankaasta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään